Uradni list

Številka 38
Uradni list RS, št. 38/2005 z dne 15. 4. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 38/2005 z dne 15. 4. 2005

Kazalo

1383. Sklep o izdaji soglasja Občine Vojnik o plačevanju stroškov standardne oskrbe institucionalnega varstva in uporabi sredstev za drobne osebne potrebe upravičencev v socialnovarstvenih zavodih, stran 3633.

Na podlagi Uredbe o merilih za določanje oprostitev pri plačilih socialnovarstvenih storitev (Uradni list RS, št. 110/04) je Občinski svet občine Vojnik na 19. seji dne 30. 3. 2005 sprejel
S K L E P
o izdaji soglasja Občine Vojnik o plačevanju stroškov standardne oskrbe institucionalnega varstva in uporabi sredstev za drobne osebne potrebe upravičencev v socialnovarstvenih zavodih
I
Občina Vojnik upravičencem do celodnevnega institucionalnega varstva s stalnim bivališčem v Občini Vojnik, ki so v celoti oproščeni plačila storitve in katerega zavezanci so deloma ali v celoti oproščeni prispevka, zagotovi sredstva za kritje drobnih osebnih potreb v višini 20% osnovnega zneska minimalnega dohodka.
II
Del teh sredstev se nameni za plačilo premije prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, del za plačilo zdravil z negativne liste, preostanek pa za kritje drobnih osebnih potreb.
III
Za upravičence, ki so že nastanjeni v socialnovarstvenih zavodih, se začasno upošteva oziroma prizna dosedanja nastanitev. Pri nastanitvi novih upravičencev se upošteva standardna nastanitev, z izjemo v primerih, ko ni na voljo prostih standardnih kapacitet. Takrat se do sprostitve standardne začasno lahko zagotovi nadstandardna namestitev z objektivnim mnenjem zavoda.
IV
Ta sklep se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 324/03-05/7
Vojnik, dne 30. marca 2005.
Župan
Občine Vojnik
Benedikt Podergajs l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti