Uradni list

Številka 50
Uradni list RS, št. 50/2004 z dne 6. 5. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 50/2004 z dne 6. 5. 2004

Kazalo

2303. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o programu sodniškega pripravništva in pravniškem državnem izpitu, stran 6773.

Na podlagi tretjega odstavka 14. člena in 27.a člena Zakona o pravniškem državnem izpitu (Uradni list RS, št. 83/03 – prečiščeno besedilo) izdaja ministrica za pravosodje
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o programu sodniškega pripravništva in pravniškem državnem izpitu
1. člen
V Pravilniku o programu sodniškega pripravništva in pravniškem državnem izpitu (Uradni list RS, št. 86/03) se v drugem odstavku 3. člena v 2. točki besedilo "ter se udeležiti enega ogleda ali rekonstrukcije" črta. 5. točka se črta. V dosedanji 6. točki, ki postane 5. točka, se na koncu druge alinee vejica nadomesti s podpičjem, tretja in četrta alinea pa se črtata. Dosedanja 7. točka, ki postane 6. točka, se spremeni tako, da se glasi:
"6. opraviti kolokvij na temo izdelava osnutka kazenske odločbe prve stopnje.".
2. člen
V drugem odstavku 4. člena se 2. točka črta. Dosedanja 3. točka postane 2. točka. V dosedanji 4. točki, ki postane 3. točka, se besedilo "in pri enem naroku za določitev meje na kraju samem" črta. 5. točka se črta. V dosedanji 6. točki, ki postane 4. točka, se na koncu tretje alinee vejica nadomesti s podpičjem, četrta in peta alinea pa se črtata. Dosedanja 7. točka, ki postane 5. točka, se spremeni tako, da se glasi:
"5. opraviti kolokvij na temo izdelava osnutka civilne odločbe prve stopnje.".
3. člen
V tretjem odstavku 5. člena se v 1. točki besedilo "in pri eni celodnevni seji Vrhovnega sodišča Republike Slovenije" črta. V 3. točki se na koncu druge alinee vejica nadomesti s podpičjem, tretja, četrta in peta alinea pa se črtajo. 4. točka se črta. V dosedanji 5. točki, ki postane 4. točka, se na koncu druge alinee vejica nadomesti s piko, tretja in četrta alinea pa se črtata.
Četrti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
"(4) Pripravniki, ki se usposabljajo na področju gospodarskega sodstva, morajo opraviti kolokvij na temo izdelava osnutka odločbe sodišča prve stopnje v gospodarskem sporu.".
Peti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
"(5) Pripravniki, ki se usposabljajo na področju delovnega sodstva, morajo opraviti kolokvij na temo izdelava osnutka odločbe sodišča prve stopnje v individualnem delovnem sporu ali v socialnem sporu.".
4. člen
6. člen se spremeni tako, da se glasi:
"6. člen
(usposabljanje v upravnem sodstvu)
V času sodniškega pripravništva mora pripravnik prisostvovati najmanj pri eni celodnevni seji senata Upravnega sodišča Republike Slovenije.".
5. člen
V tretjem odstavku 11. člena se za besedo "seminarjev" črta vejica in beseda "kolokvijev", besedilo "višjih sodnikov, drugih sodnikov, ki imajo položaj svetnika" pa se nadomesti z besedo "sodnikov".
6. člen
V prvem odstavku 13. člena se za drugo alineo doda nova tretja alinea, ki se glasi:
"– na svojem področju izvaja kolokvije za sodniške pripravnike, ki se usposabljajo pod njegovim vodstvom;".
7. člen
V prvem odstavku 17. člena se besedilo "trije zapisnikarji, ki jih" nadomesti z besedilom "dva zapisnikarja, ki ju".
8. člen
V tretjem odstavku 18. člena se besedilo "zapisnikarjem, ki jih takoj zaprejo" nadomesti z besedilom "zapisnikarjema, ki jih takoj zapreta", beseda "posredujejo" pa se nadomesti z besedo "posredujeta".
9. člen
V Prilogi se v točki 6.2.1.2. besedi "redna sodišča" nadomestita z besedilom "sodišča splošne pristojnosti".
KONČNA DOLOČBA
10. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 071-19-2/2004
Ljubljana, dne 28. aprila 2004.
EVA 2004-2011-0021
Zdenka Cerar l. r.
Ministrica
za pravosodje

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti