Uradni list

Številka 86
Uradni list RS, št. 86/2003 z dne 1. 9. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 86/2003 z dne 1. 9. 2003

Kazalo

4038. Odredba o spremembah in dopolnitvah Odredbe o izvedbenih aktih k Odloku o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Novo mesto, stran 12906.

Na podlagi 16. člena Statuta Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 68/01 in 44/02), tretjega odstavka 4. člena, tretjega odstavka 5. člena, prvega odstavka 16. člena, četrtega odstavka 17. člena, četrtega odstavka 30. člena, četrtega odstavka 49. člena in 58. člena Odloka o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Novo mesto (Uradni list RS, št. 84/01, 94/02 in 75/03) je Občinski svet Mestne občine Novo mesto na 6. seji dne 17. 7. 2003 sprejel
O D R E D B O
o spremembah in dopolnitvah Odredbe o izvedbenih aktih k Odloku o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Novo mesto
1. člen
8. člen Odredbe o izvedbenih aktih k odloku o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Novo mesto (Uradni list RS, št. 65/02, 85/02, v nadaljevanju: odredba) se spremeni tako, da se glasi:
»Območje kratkotrajnega parkiranja so posebno označeni parkirni prostori, na katerih prometni režim določi župan (modra cona).
Na območju modre cone se za določen čas lahko plačuje parkirnina, ki jo določi občinski svet. Parkiranje je lahko tudi brezplačno in je odvisno od režima, ki velja na območju cone. Parkirana vozila morajo uporabljati parkirno uro ali obvestilo o prihodu in odhodu vozila. Čas parkiranja ne sme preseči dovoljenega časa parkiranja.«
2. člen
10. člen odredbe se spremeni tako, da se glasi:
Območje dolgotrajnega parkiranja (več kot ena ura), kjer se plačuje parkirnina, obsega:
– Glavni trg,
– Prešernov trg,
– Florijanov trg,
– parkirne prostore med Prešernovim trgom in Kapiteljsko ulico (pod Kapitljem),
– Kapiteljsko ulico,
– Na Loko,
– Kettejev drevored (parkirne prostore med Seidlovo cesto in Kettejevim drevoredom, razen parkirnih prostorov na ploščadi pred ŠD Marof),
– Sokolsko ulico (nasproti Jakčevega doma),
– Rozmanovo ulico (od Glavnega trga do Prešernovega trga),
– Detelovo ulico,
– Novi trg (ploščad),
– Novi trg 7 (za pošto),
– Novi trg 6 (pred Mestno občino Novo mesto),
– Seidlovo cesto (do službenega uvoza Mestne občine Novo mesto),
– Jerebovo ulico (ob stanovanjskem bloku št. 20),
– Muzejsko ulico,
– Pugljevo ulico,
– Mej vrti.
1. tarifni razred
V območju prvega tarifnega razreda se plačuje parkirnina v naslednji višini:
– območje ožjega središča mesta zunaj modre cone: 100 SIT za prvo uro, za vsako naslednjo začeto uro pa 150 SIT; parkirnina se plača v času od 7. do 17. ure;
– območje UN Bršljin: 170 SIT za vsako začeto uro; parkirnina se plača od 6. do 19. ure;
– parkirna hiša Novi trg: parkiranje do 1/2 ure 100 SIT, parkiranje do 1 ure 150 SIT, od začete druge ure parkiranja do začete pete ure parkiranja se k ceni parkiranja do 1 ure za vsako začeto uro prišteje še 120 SIT, od začete pete ure naprej se za vsako začeto uro parkiranja k ceni parkiranja za 4 ure (510 SIT) prišteje še 70 SIT.
Mesečni zakup parkirnega prostora od prvega do zadnjega v mesecu znaša 16.200 SIT, polletni zakup znaša 70.000 SIT, letni zakup pa 120.000 SIT.
2. tarifni razred
V 2. tarifni razred spadajo:
– parkirni prostori ob Težki vodi,
– Trdinova ulica (pri Novi Ljubljanski banki) in
– parkirni prostori med Koštialovo ulico in Prisojno potjo.
V območju drugega tarifnega razreda se plačuje parkirnina v naslednji višini: 100 SIT za vsako začeto uro, parkirnina se plačuje v času od 7. do 15. ure.
3. tarifni razred
V 3. tarifni razred spadajo:
– parkirni prostori ob športnem kompleksu Portoval,
– parkirni prostori Cikava pri Komunali,
– parkirni prostori Pokopališče Srebrniče.
V območju tretjega tarifnega razreda je parkiranje brezplačno.
3. člen
Za 10. členom odredbe se doda novi 10.b člen, ki se glasi:
Najemnina za eno parkirno mesto za osebe, ki opravljajo stare tradicionalne obrti ter druge deficitarne dejavnosti, ki jih s sklepom določi župan, in imajo sedež ali poslovni prostor na območju 1. tarifnega razreda, določenega v tretjem odstavku 10.a člena odredbe, lahko sklenejo mesečno, polletno ali letno najemno pogodbo za parkirno mesto, ki je 50% cenejša od najemnine, navedene v 10.a členu.
4. člen
V odredbi se doda novi člen 26.a člen, ki se glasi:
Med javne parkirne prostore sodijo tudi parkirne površine, ki jih za potrebe javnega parkiranja s posebno pogodbo Mestni občini Novo mesto prenesejo lastniki teh površin. V pogodbi se določi tarifni razred in režim parkiranja.
5. člen
V odredbi se doda novi člen 26.b člen, ki se glasi:
Na parkirnih prostorih I. tarifnega razreda, na katerih se še ne pobira parkirnina, se bo le-ta začela pobirati, ko bodo zagotovljeni tehnični pogoji (postavljeni parkomat) in bo zgornji ustroj parkirišča urejen tako, da je na tej površini možno izvesti horizontalno signalizacijo.
Na prostorih II. tarifnega razreda se bo pričela pobirati parkirnina takoj, ko bo v III. tarifnem razredu zagotovljeno zadostno število parkirnih mest, to je najmanj v enakem številu, kot je to v II. tarifnem razredu.
6. člen
Ta odredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 015-05-11/2001
Novo mesto, dne 17. julija 2003.
Župan
Mestne občine Novo mesto
mag. Boštjan Kovačič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti