Uradni list

Številka 60
Uradni list RS, št. 60/2003 z dne 23. 6. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 60/2003 z dne 23. 6. 2003

Kazalo

2993. Pravilnik o delih, ki jih delavci na obrambnem področju ne smejo opravljati, stran 7136.

Na podlagi 91. člena zakona o obrambi (Uradni list RS, št. 82/94, 44/97, 87/97, 13/98 – odl. US, 87/01, 47/02 in 67/02 - popr.) izdaja minister za obrambo
P R A V I L N I K
o delih, ki jih delavci na obrambnem področju ne smejo opravljati
1. člen
Ta pravilnik določa dela, ki jih delavci na obrambnem področju poleg svojega dela ne smejo opravljati, ne glede na to ali ta dela opravljajo na podlagi pogodbe o zaposlitvi pri drugem delodajalcu za največ 8 ur na teden, podjemne pogodbe ali pogodbe o avtorskem delu.
2. člen
(1) Delavci na obrambnem področju ne smejo poleg svojega dela opravljati del, ki bi škodovala ugledu Ministrstva za obrambo ali Slovenske vojske oziroma del, ki niso združljiva z dejavnostjo Ministrstva za obrambo:
1. dela v tujini in dela za tuje pravne osebe;
2. posredovanje ali sklepanje pogodb pri prodaji premičnin, nepremičnin ali storitev;
3. prodaja in opravljanje drugih storitev v zvezi z nabavo, prodajo ali vzdrževanjem vojaškega orožja in opreme oziroma namenskih sredstev za obrambne potrebe;
4. dela v zvezi z graditvijo ali vzdrževanjem vojaških objektov oziroma objektov posebnega pomena za obrambo;
5. posredovanje in sklepanje pogodb ali druga dela na področju zavarovalništva ter prodaja vrednostnih papirjev za druge;
6. prodaja in trženje blaga po domovih;
7. dela v zasebni varnostni agenciji, detektivski dejavnosti in dela v zvezi z izvršbami oziroma izterjavo;
8. zavarovanje javnih shodov in javnih prireditev ter rediteljska dejavnost v gostinskih in drugih objektih;
9. spremljanje prevozov in prenosov denarja in drugih vrednostnih pošiljk;
10. del za družabno animiranje in za osebne storitve, opredeljenih s standardno klasifikacijo poklicev.
(2) Delavci, ki na obrambnem področju poklicno opravljajo vojaško službo, kot so letalsko tehnično osebje, radarsko osebje, pirotehniki, potapljači in drugi, ne smejo poleg svojega dela ter del iz prejšnjega odstavka, opravljati tudi del, ki po posebnih predpisih niso združljiva z opravljanjem vojaške službe oziroma del, ki bi jih ovirala pri opravljanju vojaške službe.
(3) Izjemoma lahko delavci na obrambnem področju opravljajo dela iz 7. do 10. točke prvega odstavka tega člena, če imajo za to soglasje ministra za obrambo. Soglasje se lahko izda, če bi z opravljanjem takšnega dela delavci pridobili dodatne izkušnje, ki jih sicer ne bi mogli pridobiti pri opravljanju svojega dela in je zato tako delo v interesu ministrstva ali pa če gre za dela v okviru dejavnosti, ki jo v skladu s predpisi opravlja njegov zakonec ali drug ožji družinski član.
4. člen
Že izdano soglasje za dopolnilno delo se lahko prekliče, če se ugotovi, da dopolnilno delo delavca ovira pri opravljanju vojaške službe, škoduje ugledu Ministrstva za obrambo ali ni združljivo z dejavnostjo Ministrstva za obrambo.
5. člen
Delavci, ki so jim bila izdana dovoljenja ali soglasja za dopolnilno delo pred uveljavitvijo tega pravilnika, morajo v roku enega meseca po uveljavitvi tega pravilnika vložiti prošnjo za podaljšanje soglasja za dopolnilno delo, sicer jim že izdano dovoljenje oziroma soglasje preneha veljati v treh mesecih po uveljavitvi tega pravilnika.
6. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 017-02-17/2003-4
Ljubljana, dne 18. junija 2003.
EVA 2003-1911-0006
dr. Anton Grizold l. r.
Minister
za obrambo

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti