Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/2003 z dne 9. 6. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/2003 z dne 9. 6. 2003

Kazalo

2762. Sklep o prepovedi uvoza in prevoza določenih pošiljk iz Republike Nemčije zaradi preprečitve vnosa kokošje kuge - aviarna influenza, stran 6486.

Na podlagi prvega odstavka 21. člena zakona o veterinarstvu (Uradni list RS, št. 33/01) izdaja generalni direktor Veterinarske uprave Republike Slovenije v zadevi preprečevanja vnašanja in širjenja živalskih kužnih bolezni iz drugih držav in njihovega zatiranja v Republiki Sloveniji
S K L E P
o prepovedi uvoza in prevoza določenih pošiljk
iz Republike Nemčije zaradi preprečitve vnosa kokošje kuge – aviarna influenza
I
Da bi preprečili vnos kokošje kuge – aviarne influenze v Republiko Slovenijo, se iz posameznih dežel v Republiki Nemčiji, kjer so bili ugotovljeni primeri kokošje kuge prepoveduje:
a) uvoz in prevoz pošiljk:
– domače in divje perutnine,
– valilnih jajc,
– svežega, nepredelanega in toplotno neobdelanega gnoja ali stelje, ki izvira od perutnine;
b) uvoz pošiljk:
– živil, proizvodov, surovin ter odpadkov, ki izvirajo od domače, farmsko gojene ali divje perutnine, če pošiljke niso bile obdelane na način, ki zagotavlja uničenje virusa kokošje kuge,
– krme, ki izvira od domače, farmsko gojene ali divje perutnine, ki je namenjena za uporabo v prehrani živali ali za uporabo v živilski industriji, če pošiljka ni bila obdelana na način, ki zagotavlja uničenje virusa kokošje kuge.
II
Živila, proizvode, surovine, odpadke ter krmo, ki izvira od domače, farmsko gojene ali divje perutnine, ki jih potniki prenašajo oziroma prevažajo čez državno mejo Republike Slovenije, veterinarski inšpektor odvzame. Takšne predmete je treba neškodljivo odstraniti oziroma uničiti.
III
Seznam dežel je dosegljiv na Veterinarski upravi Republike Slovenije in objavljen na spletni strani Veterinarske uprave Republike Slovenije.
IV
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 323–01–36/2003
Ljubljana, dne 13. maja 2003.
EVA 2003-2311-0188
mag. Simona Salamon, dr. vet. med. l. r.
v.d. generalne direktorice VURS

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti