Uradni list

Številka 40
Uradni list RS, št. 40/2003 z dne 30. 4. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 40/2003 z dne 30. 4. 2003

Kazalo

1985. Spremembe in dopolnitve statuta Občine Sežana, stran 4744.

Na podlagi 64. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 15/95, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98 in 51/2002 ter odl. US, Uradni list RS, št. 6/94, 45/94, 20/95, 73/95, 9/96, 44/96, 68/98 in 59/99 in obvezna razlaga, Uradni list RS, št. 63/95) je Občinski svet občine Sežana na seji dne 27. 3. 2003 sprejel
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E
S T A T U T A
Občine Sežana
1. člen
V statutu Občine Sežana (Uradni list RS, št. 40/99, 68/99 in 3/01) se v 16. členu v drugem odstavku v šestnajsti alinei besedi »dela plače« črtata in nadomestita z besedilom »plačila za opravljanje funkcije«; beseda »nagrade« pa se nadomesti z besedo »sejnine«.
2. člen
V 22. členu se v prvem odstavku doda nova šesta alinea, ki se glasi:
– če nastopi funkcijo ali začne opravljati delo oziroma če v enem mesecu po potrditvi mandata ne preneha opravljati funkcije ali dela v občinski oziroma državni upravi, ki na podlagi določb 37.b člena zakona o lokalni samoupravi ni združljiva oziroma ni združljivo s funkcijo člana občinskega sveta.
Dosedanja šesta alinea postane sedma alinea.
V drugem odstavku se v drugem stavku za besedo »četrto« postavi vejica ter črta beseda »in; za besedo »peto« pa se doda besedi »in šesto«.
Za četrtim stavkom se doda nov peti stavek, ki se glasi: Zoper ugotovitev občinskega sveta lahko član občinskega sveta, ki mu je prenehal mandat, v osmih dneh od prejema sklepa vloži tožbo na upravno sodišče, ki o njej odloči v 30 dneh. O morebitni pritožbi odloči vrhovno sodišče v 30 dneh.
3. člen
V 25. členu se v drugem odstavku v četrti alinei črtata besedi »in turizem«.
Doda se nova peta alinea, ki se glasi:
– »odbor za turizem«.
Ostale alinee se ustrezno premaknejo navzdol.
4. člen
V 28. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se glasi:
Občinski svet lahko razreši predsednika, podpredsednika, posameznega člana delovnega telesa občinskega sveta ali delovno telo v celoti po enakem postopku kot velja za imenovanje. Predlog novih kandidatov za člane delovnih teles občinskega sveta pripravi komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja do prve naslednje seje občinskega sveta.
5. člen
V 29. členu se v prvem odstavku črta beseda »državljani« in se nadomesti z besedo »volivci«.
V drugem odstavku se doda nov drugi stavek, ki se glasi: Za začetek in trajanje mandatne dobe župana se smiselno uporablja določba tretjega odstavka 14. člena statuta.
6. člen
V 37. členu se v prvem odstavku doda nova peta alinea, ki se glasi:
– če nastopi funkcijo ali začne opravljati delo oziroma če v enem mesecu po potrditvi mandata ne preneha opravljati funkcije ali dela v občinski oziroma državni upravi, ki na podlagi določb 37.b člena zakona o lokalni samoupravi ni združljiva oziroma ni združljivo s funkcijo župana ali podžupana.
Dosedanje peta, šesta in sedma alinea postanejo šesta, sedma in osma alinea.
V tretjem odstavku se v drugem stavku za besedo »peto« postavi vejica in črta beseda »in«; za besedo »šesto« pa doda besedi »in sedmo«.
V četrtem odstavku se doda nov stavek, ki se glasi: Zoper ugotovitev občinskega sveta lahko župan in podžupan, ki mu je prenehal mandat, v osmih dneh od prejema sklepa vloži tožbo na upravno sodišče, ki o njej odloči v 30 dneh. O morebitni pritožbi odloči vrhovno sodišče v 30 dneh.
Dodata se nova sedmi in osmi odstavek, ki se glasita:
Če je župan imenovan:
– na funkcijo v organu državne uprave, ki izvaja nadzorstvo nad zakonitostjo oziroma nad primernostjo in strokovnostjo dela občinskih organov in občinske uprave,
– za načelnika upravne enote ali vodjo notranje organizacijske enote v upravni enoti, na katere območju je občina,
– na položaj ali drugo uradniško delovno mesto v državni upravi, na katerem se izvršujejo pooblastila v zvezi z nadzorstvom nad zakonitostjo oziroma primernostjo in strokovnostjo dela občinskih organov in občinske uprave, mu po zakonu preneha mandat župana z dnem imenovanja. O imenovanju mora župan takoj obvestiti občinski svet in občinsko volilno komisijo.
Če župan opravlja funkcijo ali delo iz prejšnjega odstavka, mu po zakonu preneha mandat župana, če ne odstopi s funkcije ali ne preneha z delovnim razmerjem. O svoji odločitvi, ali bo opravljal funkcijo župana ali še naprej funkcijo ali delo iz prejšnjega odstavka, je župan dolžan pisno obvestiti občinski svet in občinsko volilno komisijo najkasneje v sedmih dneh po prejemu poročila o izidu volitev v občini.
V dosedanjem sedmem odstavku se v prvem stavku beseda »pete« črta in nadomesti z besedo »šeste«.
Dosedanji sedmi in osmi odstavek postaneta deveti in deseti odstavek.
7. člen
V 40. členu se v četrtem odstavku beseda »sveta« črta in nadomesti z besedo »odbora«.
8. člen
47. člen se spremeni tako, da se glasi:
Upravne naloge izvaja občinska uprava.
Občinsko upravo ustanovi občinski svet na predlog župana z odlokom, s katerim določi njene naloge in notranjo organizacijo.
Občinsko upravo usmerja in nadzira župan, delo občinske uprave pa vodi tajnik občine, ki ga imenuje in razrešuje župan.
Sistemizacijo delovnih mest v občinski upravi določi župan.
9. člen
V 48. členu se v drugem odstavku za besedo »uprave« doda besedilo »ali skupne službe občin za opravljanje posameznih nalog občinske uprave«.
Doda se nov tretji odstavek, ki se glasi:
Župani se lahko dogovorijo, da se naloge skupnega organa občinske uprave ali skupne službe iz prejšnjega odstavka opravljajo v eni od občinskih uprav.
10. člen
V 83. členu se v tretjem odstavku na koncu stavka črta pika ter postavi vejica in doda besedilo: pod pogojem, da se jih je glasovanja udeležila večina.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
11. člen
Odbor za kmetijstvo in turizem preneha z delovanjem z dnem, ko bodo imenovani člani odbora za kmetijstvo in člani odbora za turizem.
Rok za imenovanje članov odborov, navedenih v prejšnjem odstavku, se določi v spremembah in dopolnitvah poslovnika občinskega sveta.
12. člen
Te spremembe in dopolnitve statuta se sprejmejo z dvetretjinsko večino glasov vseh članov občinskega sveta in začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št 06202-3/2003-9
Sežana, dne 27. marca 2003.
Župan
Občine Sežana
Miroslav Klun l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti