Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2003 z dne 21. 3. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2003 z dne 21. 3. 2003

Kazalo

1212. Sklep o višini komunalnega prispevka v Občini Tišina, stran 3603.

Na podlagi 42. člena zakona o stavbnih zemljiščih (Uradni list RS, št. 44/97) in 16. člena statuta Občine Tišina (Uradni list RS, št. 23/99, 47/01 in 77/02) je Občinski svet občine Tišina na 3. redni seji dne 7. 3. 2003 sprejel
S K L E P
o višini komunalnega prispevka v Občini Tišina
1. člen
Zavezanec za plačilo komunalnega prispevka je investitor, ki namerava:
– zgraditi nov objekt,
– prizidati ali nadzidati obstoječi objekt, če je za to potrebno gradbeno dovoljenje oziroma enotno dovoljenje za gradnjo, vendar le v primeru, da bo zaradi tega potrebno povečati priključke na javno infrastrukturo oziroma njene zmogljivosti ali če bo z dozidavo ali nadzidavo nastala nova funkcionalna enota.
2. člen
V Občini Tišina znaša komunalni prispevek za popolno komunalno opremo za stanovanjske hiše, vikende ali poslovne prostore 1,440.000 SIT (v bruto znesku) za posamezni objekt.
Stroški komunalne opreme so za posamezne komunalne naprave naslednji:
----------------------------------------------------------------
– kanalizacija                                       650.000 SIT
– vodovod                                            140.000 SIT
– električno omrežje                                 200.000 SIT
– ceste                                              450.000 SIT
Skupaj                                             1,440.000 SIT
----------------------------------------------------------------
Višina komunalnega prispevka določenega s tem sklepom velja za leto 2003 in se vsako leto valorizira z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin v preteklem letu, ki ga ugotovi Statistični Urad Republike Slovenije.
Za gostinske, trgovske in proizvodne dejavnosti, kjer je obremenjenost komunalne infrastrukture povečana se izračunani komunalni prispevek iz drugega odstavka tega člena pomnoži s faktorjem 1,2.
Individualne priključke od glavnega voda do objekta plača vsak investitor sam.
Za kmetijske gospodarske objekte se ne obračunava komunalni prispevek.
3. člen
Komunalni prispevek se obračuna na območju, kjer so komunalne naprave že zgrajene, na območju, kjer so komunalne naprave v izgradnji in na območju, kjer je komunalne naprave možno zgraditi.
Komunalni prispevek predstavlja stroške izgradnje primarnih komunalnih vodov in kategoriziranih cest.
Od izračunane vrednosti komunalnega prispevka se odštejejo vsa prejšnja namenska plačila investitorja v izgradnjo komunalnih objektov in naprav vplačana za objekt, ki je predmet odmere komunalnega prispevka. Investitor dokazuje vsa prejšnja plačila v izgradnjo komunalnih objektov in naprav s predložitvijo originalne dokumentacije o plačilih.
4. člen
Komunalni prispevek se ne plača v primeru gradnje nadomestnega stanovanjskega ali poslovnega objekta, če je obstoječi objekt že ustrezno komunalno opremljen.
Investitorji, ki so deležni ugodnosti iz tega člena, morajo v roku dvanajst mesecev po pridobitvi uporabnega dovoljenja za novozgrajeni objekt, starega porušiti in odstraniti material ter okolico primerno urediti.
5. člen
Odmera komunalnega prispevka se izdela na podlagi dokumentacije, ki jo mora investitor predložiti pristojnemu organu občinske uprave (lokacijska dokumentacija in projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja).
Investitor mora pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja, na podlagi odločbe pristojnega občinskega upravnega organa, plačati komunalni prispevek deloma ali v celoti na podračun enotnega zakladniškega računa Občine Tišina. O postopnem odplačilu komunalnega prispevka sklene Občina Tišina z investitorjem posebno pogodbo, ki je sestavni del odločbe o odmeri komunalnega prispevka.
6. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 2003 dalje.
Št. 032-10/03
Tišina, dne 10. marca 2003.
Župan
Občine Tišina
Jožef Poredoš, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti