Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2003 z dne 21. 3. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2003 z dne 21. 3. 2003

Kazalo

1201. Program priprave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Šmartno-Krnice (SC 8), stran 3591.

Na podlagi 27. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02) in 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 29/99) je Občinski svet mestne občine Slovenj Gradec na 5. seji dne 6. 3. 2003 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu individualne zazidave Šmartno–Krnice (SC 8)
1. člen
Ta program določa postopek priprave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu (v nadaljevanju: ZN) individualne zazidave Šmartno–Krnice (SC 8).
2. člen
Spremembe in dopolnitve odloka o ZN individualne zazidave Šmartno–Krnice (SC8) se bodo pripravljale in sprejemale po skrajšanem postopku, saj se spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta nanašajo na posamične objekte, ki so v zazidalnem načrtu označeni s številkami 4, 5, 12, 13 in 14, za katere ni predpisana obveznost presoje vplivov na okolje in predlagane spremembe bistveno ne vplivajo na kulturno dediščino in na rabo sosednjih zemljišč ali objektov.
3. člen
Ocena stanja, razlogi in pravna podlaga za pripravo sprememb in dopolnitev ZN Šmartno–Krnice (Sc 8)
Zazidalni načrt individualne zazidave Šmartno–Krnice predvideva izgradnjo 22 individualnih stanovanjskih hiš in pripadajočo komunalno infrastrukturo (ceste, vodovod, kanalizacija, elektrika, PTT itd.). V veliki meri je gradnja objektov že realizirana. Pri petih lastnikih se je pojavila potreba po spremembi zazidalnega načrta v smislu prestavitve objektov. S spremenjeno razmestitvijo objektov pridobijo investitorji večje uporabne površine na južno in zahodno stran, sam teren, ki ni prestrm pa omogoča predlagane prestavitve objektov. Ker so spremembe izven dopustnih toleranc, ki jih predvideva omenjeni zazidalni načrt, se v skladu s 27. členom zakona o urejanju prostora želi sprejeti spremembe in dopolnitve odloka, da bo na ta način pridobljena pravna podlaga za izdajo gradbenih dovoljenj za gradnjo stanovanjskih hiš katerih lega omogoča funkcionalnejšo rabo prostora okrog objekta in s tem izboljšavo pogojev bivanja v takšnih objektih.
4. člen
Predmet in programska izhodišča sprememb in dopolnitev ZN individualne zazidave Šmartno–Krnice (SC 8)
Predmet sprememb in dopolnitev je zazidalni načrt individualne zazidave Šmartno–Krnice, in sicer na delu kjer so predvideni objekti, ki so v zazidalnem načrtu označeni pod številkami 4, 5, 12, 13 in 14. Ob pripravi sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Šmartno–Krnice bo treba posebno pozornost posvetiti dejstvu, da s spremembami ne bo prišlo do poslabšanja bivalnih pogojev na sosednjih parcelah in da bo vpliv na sosednja zemljišča zanemarljiv.
5. člen
Območje sprememb in dopolnitev odloka o ZN individualne Šmartno–Krnice (SC 8) in obseg priprave
Območje sprememb in dopolnitev zajema objekte, ki so v ZN označeni s številkami 4, 5, 12, 13 in 14.
Spremembe in dopolnitve ZN se pripravijo v vsebini, kot je predpisana z zakonom o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02 v nadaljevanju: ZUreP-1) in podzakonskim navodilom o vsebini potrebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorsko izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
6. člen
Nosilci urejanja prostora ter drugi udeleženci, ki dajejo smernice in mnenja za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev ZN individualne zazidave Šmartno–Krnice SC 8:
– Ministrstvo za zdravje Zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Dravograd, Mariborska c. 2, Dravograd,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Slovenj Gradec, Meškova 21, Slovenj Gradec,
– Elektro Celje, PE Slovenj Gradec, Francetova 12, Slovenj Gradec,
– Telekom Slovenije, PE Maribor, Titova c. 38, Maribor,
– Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec, Partizanska 12, Slovenj Gradec.
Pred pričetkom priprave sprememb in dopolnitev ZN individualne zazidave Šmartno–Krnice SC 8 morajo organi in organizacije iz te točke na zahtevo pripravljavca podati smernice za načrtovanje predvidene prostorske ureditve, ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi sprememb in dopolnitev ZN individualne zazidave Šmartno–Krnice SC 8.
Organi in organizacije morajo v skladu z 2. točko tretjega odstavka 34. člena ZUreP-1 podati svoje pogoje in usmeritve v zvezi s pripravo sprememb in dopolnitev ZN v petnajstih dneh od zahteve, kakor tudi morajo v roku 15 dni po predložitvi dopolnjenega prostorskega akta z mnenjem ugotoviti upoštevanje danih pogojev za pripravo sprememb in dopolnitev prostorskega akta, sicer se šteje, da se z njimi strinjajo.
7. člen
Potrebne strokovne podlage
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta se upošteva prostorska prevera, ki jo je izdelalo podjetje KTNK arhitektura-urbanizem-oblikovanje Andrej Kotnik s.p. z dne 24. 1. 2003.
8. člen
Geodetske podlage
Uporabijo se geodetske podlage iz veljavnega ZN in geodetski načrt pod št. 10-186/2002.
9. člen
Financiranje sprememb in dopolnitev ZN individualne zazidave Šmartno–Krnice (SC 8)
Geodetske podlage in stroške izdelave sprememb in dopolnitev ZN individualne zazidave Šmartno–Krnice (SC 8) vključno s stroški za pridobitev predhodnih pogojev in soglasij nosijo naročniki sprememb in dopolnitev ZN. Stroški, ki nastajajo v zvezi z obveščanjem, javno razgrnitvijo in objavo spremembe in dopolnitve odloka nosi pripravljavec.
10. člen
Objava
Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
11. člen
Začetek veljavnosti
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem objave v Uradnem listu RS.
Št. 350-05-1/2003
Slovenj Gradec, dne 6. marca 2003.
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Matjaž Zanoškar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti