Uradni list

Številka 25
Uradni list RS, št. 25/2003 z dne 11. 3. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 25/2003 z dne 11. 3. 2003

Kazalo

977. Sklep o podelitvi "Naziva častnega občana Občine Jesenice" Mihu Balohu, stran 3132.

Na podlaga 8. člena odloka o priznanjih Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 1/00), 10. člena statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 2/01), je na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinski svet občine Jesenice na 3. redni seji dne 27. 2. 2003 sprejel
S K L E P
o podelitvi »Naziva častnega občana Občine Jesenice« Mihu Balohu
1. člen
Mihu Balohu – gledališkemu in filmskemu igralcu, roj. 21. maja 1928, stanujočemu na Jesenicah, Cesta maršala Tita 52, se podeli »Naziv častni občan Občine Jesenice«.
2. člen
Miha Baloh je deloval kot igralec v različnih gledaliških hišah: na Jesenicah, Mariboru, v Trstu, v Drami SNG v Ljubljani in številnih filmskih ateljejih.
Igral je v številnih gledaliških predstavah in filmih, televizijskih nadaljevankah tako doma kot tudi v tujini. Svoje uspehe je dosegel predvsem v modernih komornih dramah. Tudi pri filmu je dosegel velike uspehe. V filmu Veselica je leta 1961 v Pulju prejel Zlato areno za najboljšo moško vlogo. Prejel je tudi vrsto drugih priznanj in odlikovanj. Igral je v več kot tridesetih filmih, koprodukcijskih prireditvah in tujih filmskih žanrih. Svoj lik kot filmski in gledališki igralec je zlasti uveljavil kot značilni anti-junak, problematični ljubimec, vse to, kar mu je v vsakdanjemu življenju tuje.
Na Miha Baloha smo Jeseničani ponosni, kajti nikoli in nikdar ni pozabil omeniti od kod prihaja, ob tem se je vedno s srčnostjo odzval vsem vabilom k sodelovanju različnih proslav, namenjenih pretekli in polpretekli zgodovini, za kar ni nikoli in nikdar ničesar zahteval.
Vse njegove igralske stvaritve, prejeta različna priznanja, njegov vpliv in ugled kot občana Jesenic, utemeljuje podelitev »Naziva častni občan Občine Jesenice«.
3. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Št. 901-1/03
Jesenice, dne 27. februarja 2003.
Župan
Občine Jesenice
Boris Bregant, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti