Uradni list

Številka 117
Uradni list RS, št. 117/2002 z dne 28. 12. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 117/2002 z dne 28. 12. 2002

Kazalo

5726. Sklep o spremembah in dopolnitvah sklepa o podrobnejši vsebini in načinu objave sporočil javnih družb, stran 16084.

Na podlagi tretjega odstavka 62. člena, četrtega odstavka 64. člena in šestega odstavka 66. člena zakona o trgu vrednostnih papirjev (Uradni list RS, št. 56/99 in 52/02) izdaja Agencija za trg vrednostnih papirjev
S K L E P
o spremembah in dopolnitvah sklepa o podrobnejši vsebini in načinu objave sporočil javnih družb
1. člen
V prvi alinei prvega odstavka 2. člena sklepa o podrobnejši vsebini in načinu objave sporočil javnih družb (Uradni list RS, št. 6/00 in 76/01) se pred vejico doda besedilo »ter navedbo, da gre za povzetek revidiranega letnega poročila«.
Druga alinea prvega odstavka 2. člena se spremeni, tako da se glasi:
»– navedbo, ali je bilo mnenje pooblaščenega revizorja o letnem poročilu pritrdilno, s pridržkom oziroma odklonilno in kdo je opravil revizijo; kadar mnenje pooblaščenega revizorja ni pritrdilno, morajo biti navedeni tudi razlogi za takšno mnenje,«.
Tretja alinea prvega odstavka 2. člena se spremeni, tako da se glasi:
»– bilanco stanja, izkaz poslovnega izida, izkaz finančnega izida in izkaz gibanja kapitala po postavkah iz ustreznega računovodskega standarda za zunanje poslovno poročanje,«.
V peti alinei prvega odstavka 2. člena se za besedo »celotno« doda beseda »revidirano« in pred piko doda naslednje besedilo »in navedbe o predložitvi in dostopnosti revidiranega letnega poročila iz osmega odstavka 55. člena zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 30/93, 29/94, 82/94, 20/98, 84/98, 6/99, 54/99 in 45/01)«.
2. člen
Druga alinea drugega odstavka 2. člena se spremeni, tako da se glasi:
»– navedbo, ali je bilo mnenje pooblaščenega revizorja o konsolidiranem letnem poročilu pritrdilno, s pridržkom oziroma odklonilno in kdo je opravil revizijo; kadar mnenje pooblaščenega revizorja ni pritrdilno, morajo biti navedeni tudi razlogi za takšno mnenje,«.
Tretja alinea drugega odstavka 2. člena se spremeni, tako da se glasi:
»– konsolidirano bilanco stanja, konsolidiran izkaz poslovnega izida, konsolidiran izkaz finančnega izida in konsolidiran izkaz gibanja kapitala po postavkah iz ustreznega računovodskega standarda za zunanje poslovno poročanje,«.
3. člen
V 2. členu se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»Kadar mora javna družba izdelovati in objavljati revidirana letna poročila oziroma povzetke revidiranih letnih poročil tudi v skladu z drugimi predpisi, mora povzetek revidiranega letnega poročila vsebovati poleg elementov iz tega člena še elemente, ki jih določajo drugi predpisi.«
4. člen
V 3. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Kadar mora javna družba v skladu z drugimi predpisi objaviti revidirano letno poročilo oziroma povzetek revidiranega letnega poročila v rokih, ki so krajši, kot je rok iz prejšnjega odstavka, oziroma na način, ki je drugačen, kot je določen v prejšnjem odstavku, mora javna družba v roku in na način iz prejšnjega odstavka objaviti vsaj naslov, mesto in čas objave.«
5. člen
V prvi alinei prvega odstavka 4. člena se pred vejico doda besedilo »ter navedbo, da gre za povzetek revidiranega oziroma nerevidiranega polletnega poročila«.
Druga alinea prvega odstavka 4. člena se spremeni, tako da se glasi:
»– navedbo, ali je bilo mnenje pooblaščenega revizorja o polletnem poročilu pritrdilno, s pridržkom oziroma odklonilno in kdo je opravil revizijo; kadar mnenje pooblaščenega revizorja ni pritrdilno, morajo biti navedeni tudi razlogi za takšno mnenje; kadar polletno poročilo ni bilo revidirano, je treba to izrecno navesti,«.
Tretja alinea prvega odstavka 4. člena se spremeni, tako da se glasi:
»– bilanco stanja, izkaz poslovnega izida, izkaz finančnega izida in izkaz gibanja kapitala po postavkah iz ustreznega računovodskega standarda za zunanje poslovno poročanje,«.
6. člen
Druga alinea drugega odstavka 4. člena se spremeni, tako da se glasi:
»– navedbo, ali je bilo mnenje pooblaščenega revizorja o konsolidiranem polletnem poročilu pritrdilno, s pridržkom oziroma odklonilno in kdo je opravil revizijo; kadar mnenje pooblaščenega revizorja ni pritrdilno, morajo biti navedeni tudi razlogi za takšno mnenje; kadar konsolidirano polletno poročilo ni bilo revidirano, je treba to izrecno navesti,«.
Tretja alinea drugega odstavka 4. člena se spremeni, tako da se glasi:
»– konsolidirano bilanco stanja, konsolidiran izkaz poslovnega izida, konsolidiran izkaz finančnega izida in konsolidiran izkaz gibanja kapitala po postavkah iz ustreznega računovodskega standarda za zunanje poslovno poročanje,«.
7. člen
V 4. členu se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»Kadar mora javna družba izdelovati in objavljati polletna poročila oziroma povzetke polletnih poročil tudi v skladu z drugimi predpisi, mora povzetek polletnega poročila vsebovati poleg elementov iz tega člena še elemente, ki jih določajo drugi predpisi.«
8. člen
V 5. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Kadar mora javna družba v skladu z drugimi predpisi objaviti polletno poročilo oziroma povzetek polletnega poročila v rokih, ki so krajši, kot je rok iz prejšnjega odstavka, oziroma na način, ki je drugačen, kot je določen v prejšnjem odstavku, mora javna družba v roku in na način iz prejšnjega odstavka objaviti vsaj naslov, mesto in čas objave.«
9. člen
V tretji alinei prvega odstavka 6. člena se črtajo besede »nerevidiranih računovodskih izkazov«, besede »teh izkazov« pa se nadomestijo z besedami »podatkov iz letnega poročila oziroma računovodskih izkazov«.
V prvem odstavku 6. člena se doda nova 3. alinea, ki se glasi:
»– sklepi nadzornega sveta,«.
V prvem odstavku 6. člena se doda nova peta alinea, ki se glasi:
»– posli z lastnimi delnicami,«.
V prvem odstavku 6. člena se doda nova osma alinea, ki se glasi:
»– nastop razlogov za ukrepanje in sprejem posameznih ukrepov v skladu z zakonom, ki ureja finančno poslovanje podjetij,«.
10. člen
V drugem odstavku 6. člena se na koncu doda naslednje besedilo:
»Javna družba mora seznaniti javnost tudi z izdelanimi ocenami svojega preteklega in prihodnjega poslovanja, kadar so te ocene podlaga za posredovanje informacij tretjim osebam pred objavo natančnih podatkov o poslovanju.«
11. člen
V sedmi alinei prvega odstavka 7. člena se beseda »delitvi« nadomesti z besedama »uporabi bilančnega«.
12. člen
Ta sklep začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 123-1/8-9/2002
Ljubljana, dne 18. decembra 2002.
Predsednik
Strokovnega sveta
Agencije za trg vrednostnih papirjev
dr. Miha Juhart l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti