Uradni list

Številka 112
Uradni list RS, št. 112/2002 z dne 20. 12. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 112/2002 z dne 20. 12. 2002

Kazalo

5452. Sklep o razpisu volitev v skupščino zastopnikov članov Vzajemne, stran 13529.

Na podlagi 9. člena pravilnika o volitvah v skupščino zastopnikov članov Vzajemne je Nadzorni svet Vzajemne zdravstvene zavarovalnice, d.v.z., na 21. seji dne 6. 12. 2002. sprejel
S K L E P
o razpisu volitev v skupščino zastopnikov članov Vzajemne
I
Razpišejo se splošne volitve v skupščino zastopnikov članov Vzajemne zdravstvene zavarovalnice, d.v.z. (v nadaljnjem besedilu: Vzajemne).
II
Za dan razpisa splošnih volitev po tem sklepu, s katerim začno teči roki za volilna opravila, se šteje petek, 20. december 2002.
III
V skupščino se voli triintrideset članov v 10 volilnih okrajih, tako da se zastopnik članov skupščine izvoli na približno enako število članov. V posameznih volilnih okrajih se izvoli naslednje število članov skupščine:
1. volilni okraj: območje poslovne enote Ljubljana; enajst članov
2. volilni okraj: območje poslovne enote Kranj; trije člani
3. volilni okraj: območje poslovne enote Novo mesto; dva člana
4. volilni okraj: območje poslovne enote Maribor; pet članov
5. volilni okraj: območje poslovne enote Celje; trije člani
6. volilni okraj: območje poslovne enote Krško; en član
7. volilni okraj: območje poslovne enote Murska Sobota; dva člana
8. volilni okraj: območje poslovne enote Ravne na Koroškem; dva člana
9. volilni okraj: območje poslovne enote Koper; dva člana in
10. volilni okraj: območje poslovne enote Nova Gorica, dva člana.
Splošne volitve bodo potekale na volilnih zborih v času od 10. do 21. februarja 2003 po naslednjem razporedu:
10. 2. 2003 v 1. volilnem okraju,
11. 2. 2003 v 2. volilnem okraju,
12. 2. 2003 v 3. volilnem okraju,
13. 2. 2003 v 4. volilnem okraju,
14. 2. 2003 v 5. volilnem okraju,
17. 2. 2003 v 6. volilnem okraju,
18. 2. 2003 v 7. volilnem okraju,
19. 2. 2003 v 8. volilnem okraju,
20. 2. 2003 v 9. volilnem okraju in
21. 2. 2003 v 10. volilnem okraju.
IV
Kandidate za zastopnike članov v skupščini lahko predlaga vsaka fizična ali pravna oseba, ki ima z Vzajemno sklenjeno pogodbo o zdravstvenem zavarovanju za doplačila. Kandidate se predlaga z volilnimi predlogi.
Na volilnih zborih imajo pravico voliti elektorji. Elektorji so člani območnega sveta Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki so hkrati člani Vzajemne, ter prvi podpisnik vsakega volilnega predloga.
Pravico biti voljen v skupščino Vzajemne ima vsaka oseba iz 4. člena pravilnika o volitvah v skupščino zastopnikov članov Vzajemne, ki ima z Vzajemno sklenjeno pogodbo o zdravstvenem zavarovanju za doplačila in ki je izpolnila svoje obveznosti plačila vseh zapadlih obveznosti iz sklenjene pogodbe.
V
Vsak volilni predlog mora vsebovati najmanj toliko kandidatov za zastopnike članov v skupščini Vzajemne, kolikor se jih voli v ustreznem volilnem okraju. Volilni predlog mora vsebovati naslednje sestavine:
1. priimek in ime, rojstne podatke, poklic, naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter številko zavarovalne police vseh predlaganih kandidatov,
2. pisno izjavo predlaganih kandidatov o soglasju h kandidaturi,
3. priimek in ime ter lastoročni podpis vsaj trideset volilnih upravičencev volilnega okraja, ki predlagajo volilni predlog, z njihovim polnim naslovom in številko zavarovalne police.
Razmerje predlaganih kandidatov za člane skupščine Vzajemne, ki so predlagani z volilnim predlogom, mora do največje možne mere upoštevati razmerje med aktivnimi in drugimi člani Vzajemne, ki je približno 2:1 v korist aktivnih zavarovancev. Aktivni zavarovalci so vsi člani Vzajemne, ki so hkrati v rednem delovnem razmerju.
Člani Vzajemne lahko predlagajo volilne predloge le v tistem volilnem okraju pod pristojnostjo poslovne enote Vzajemne, kjer imajo sklenjeno pogodbo o zavarovanju.
Vsak član Vzajemne lahko kandidira samo v enem volilnem okraju, in sicer v tistem volilnem okraju pod pristojnostjo poslovne enote Vzajemne, kjer ima sklenjeno pogodbo o zavarovanju.
Posamezni član Vzajemne lahko da podporo samo enemu volilnemu predlogu.
Volilni predlog se odda na obrazcih, ki jih predpiše volilna komisija Vzajemne in so na voljo na Centrali Vzajemne in na vseh sedežih poslovnih enot, ter na spletnih straneh Vzajemne.
VI
Volilni predlog je potrebno oddati osebno ali poslati na naslov: »Volilna komisija Vzajemne, Mala ulica 5, 1000 Ljubljana« najkasneje do petka, 10. januarja 2003.
VII
Pravilnik o volitvah v skupščino članov Vzajemne je na vpogled na Centrali Vzajemne, na vseh sedežih poslovnih enot in na spletnih straneh Vzajemne.
Za izvedbo tega sklepa skrbi volilna komisija Vzajemne.
VIII
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema.
Ljubljana, dne 6. decembra 2002.
Predsednik
nadzornega sveta
Franc Košir, univ. dipl. prav. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti