Uradni list

Številka 96
Uradni list RS, št. 96/2002 z dne 14. 11. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 96/2002 z dne 14. 11. 2002

Kazalo

4839. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Grosuplje, stran 10582.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 18. člena statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 42/99 in 36/02) je Občinski svet občine Grosuplje je na 42. redni seji dne 30. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Grosuplje
1. člen
Ta odlok za območje Občine Grosuplje:
– določa upravičence do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje,
– način sestave seznama upravičencev za vračilo vlaganj,
– način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila ter
– pogoje in roke vračanja teh deležev.
2. člen
Upravičenci do vračila sorazmernih deležev so fizične in pravne osebe z območja Občine Grosuplje, ki so s krajevnimi skupnostmi od leta 1974 do 1. 1. 1995 združevali sredstva in delo za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja oziroma pridobitve telefonskega priključka.
3. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje župan imenuje v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo.
4. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na podlagi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolaga občina, krajevne skupnosti ali druge pravne in fizične osebe.
5. člen
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci, se objavi na krajevno običajen način in v rokih, ki jih določa zakon o vračanju v javno telekomunikacijsko omrežje.
Seznam mora vsebovati najmanj naslednje podatke o upravičencih:
1. identifikacija upravičenca: ime in priimek oziroma naziv pravne osebe, naslov stalnega prebivališča oziroma naziv sedeža pravne osebe in njegova davčna številka,
2. številka pogodbe, datum pogodbe, pogodbena višina zneska,
3. ugotovljen delež vračila,
4. račun upravičenca, kamor se vrne ugotovljena višina vlaganj.
6. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada upravičencu, se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb ob upoštevanju določb 4. člena zakona o vračanju v javno telekomunikacijsko omrežje.
7. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je le sklenjena pogodba upravičenca. Prejeto plačilo občina v celoti vrne upravičencem v deležih, sorazmernim vlaganjem oseb pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon o vračanju v javno telekomunikacijsko omrežje.
8. člen
Za zadeve, ki jih ta odlok ne opredeljuje, se uporabljajo neposredno določbe zakona o vračanju v javno telekomunikacijsko omrežje.
9. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 34500–0001/2002
Grosuplje, dne 30. oktobra 2002.
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti