Uradni list

Številka 90
Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 90/2002 z dne 24. 10. 2002

Kazalo

4496. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ureditvenem načrtu za območje PN3 Terme Snovik, stran 9898.

Na podlagi 39. in 40. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 47/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97), 16. člena statuta Občine Kamnik (Uradni list RS, št. 47/99 in 40/01) in programa priprave sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta območja PN3 Terme Snovik (Uradni list RS, št. 43/96) je Občinski svet občine Kamnik na 31. seji dne 9. 10. 2002 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o ureditvenem načrtu za območje PN3 Terme Snovik
1. člen
S tem odlokom se spremeni in dopolni odlok o ureditvenem načrtu za območje PN3 Terme Snovik (Uradni list RS, št. 43/96). Spremembe in dopolnitve odloka je izdelal Projektivni Atelje – Arhing pod številko 40/02 v juniju 2002 (osnutek) in na osnovi stališč do pripomb in predlogov dopolnil v septembru 2002. Spremembe in dopolnitve odloka se nanašajo na preoblikovanje enot T2, T3 in T4 vključno s pripadajočo prometno in komunalno infrastrukturo, vse na levem bregu potoka Snovišek.
2. člen
Besedilo druge alinee prvega odstavka 5. člena odloka se črta in nadomesti z besedilom:
“Območje T2, ki se deli na:
a) območje pokritega rekreacijskega bazena s spremljajočimi pomožnimi prostori in gostinskim programom z zunanjo zaprto in podkleteno ploščadjo z manjšim bazenom ter možnostjo izvedbe delne medetaže v zaprtem bazenu,
b) razširitev obstoječega parkirišča,
c) izgradnja zunanjega rekreacijskega bazena z letno plažo in površinami za sprostitev na S in SV strani, ki se zaključijo s delno vkopanim in zatravljenim osrednjim objektom za gostinsko ponudbo in druge storitve v poletnem času.”
Tretja alinea prvega odstavka 5. člena odloka se dopolni tako, da se za besedama “apartmajskim objektom” doda besedilo “in manjšemu penzionu”.
Četrti alinei prvega odstavka 5. člena odloka se za zadnjim stavkom doda nov stavek, ki se glasi:
“V južnem delu predvidenega prostora se zgradi ploščad, ki je v poletnem času namenjena kotalkanju in rolanju, pozimi pa drsanju.”
3. člen
9. člen odloka se dopolni tako, da se za zadnjim stavkom doda nov stavek, ki se glasi:
“Površine med potokom in korigirano obstoječo cesto se uredijo s travnimi povoznimi ploščami. Podlaga mora biti izdelana z nepropustno folijo, odvod voda pa preko lovilca olj v potok.”
4. člen
Besedilo druge alinee prvega odstavka 12. člena odloka se črta in nadomesti z besedilom:
“T2 – enota je sestavljena iz treh oblikovnih in funkcionalnih celot, navedenih v 5. členu:
a) Zaprt zgrajen kopališki objekt se dogradi in preuredi s sledečimi funkcijami:
Prostor med opornim zidom zunanje ploščadi in objektom se obdela kot funkcionalni zaprt prostor, ki bo namenjen dodatni kopališki ponudbi (savne, fitness ipd.), upravi kopališča, shrambam in kvalitetnejšemu dostopu v klet pod bazenom.
Nad kletno etažo se predvidi zunanji del objekta v nivoju ploščadi, ki je namenjen gostinski dejavnosti. Predvidena je ureditev kuhinje (priprava hrane, pomivalnica posode, ipd.), gostinski šank ter ločene gostinske prostore za zunanje goste in goste bazena. Obstoječ gostinski prostor za goste bazena se predela v dodatni garderobni prostor.
Na JV strani bazenskega objekta se v obsegu zunanjega radija (ca. 27 m) predvidi možnost podkletitve, prekritja in zaprtja zunanjega dela obbazenske ploščadi, ki se spremeni v prostor pokrite obbazenske ploščadi z možnostjo umestitve manjšega bazena.
V bazenskem objektu se predvidi možnost izvedbe delne medetaže nad območjem bazena za ureditev spremljajoče kopališke dejavnosti, raznih terapij, masaž ipd.
Vhodni vezni objekt se poveča v južni smeri za 3 m z napuščem do vhoda v gostinski objekt.
V gostinsko garderobnem objektu se izkoristi etaža mansarde za servisno storitvene funkcije.
b) Gradnja dodatnih parkirnih površin za potrebe obratovanja obstoječega in predvidenih zunanjih bazenov.
Izvedba je predvidena z izvedbo konstrukcije v etaži, ki je zamaknjena nad obstoječimi parkirišči tako da se na eni strani opira na obstoječo brežino. Po izvedbi naj se odkrit teren ponovno ozeleni in zasadi z drevjem, v največji možni meri pa naj se ohrani obstoječa vegetacija. Konstrukcija mora biti izvedena tako, da stabilizira hribino in prepreči njen zdrs.
c) Zunanji kopališki kompleks sestavljajo kombinirani bazen za plavalce in neplavalce, varnostni bazeni za atrakcije (tobogani, drče...) ter večji otroški bazen s čofotalnikom.
Površine letne plaže so razdeljene na površine za rekreacijo, površine za otroška igrala in površine, ki so namenjene travnati plaži. Te so zaradi konfiguracije terena oblikovane kot terase vzdolž obvozne poti. Odprti del bazena se dokončno oblikuje v fazi projektov PGD, ki morajo upoštevati načelne grafične usmeritve ureditvene situacije.
Plaže se v centru območja zaključijo z delno vkopanim in zatravljenim objektom, ki je namenjen gostinski ponudbi, kar omogoča konfiguracija terena. Most za pešce čez potok Snovik mora biti 0,50m nad koto stoletnih voda. Objekt se navezuje na prečno pešpot, ki vodi na drugo stran potoka Snovik, kjer je osrednji zdraviliški del term. Odprt je v smeri proti zunanjim bazenom ter navznoter, kjer se lahko uredi manjši javni prostor v obliki vaškega trga z različnimi 3–4 večnamenskimi lokali (za potrebe zunanjih obiskovalcev), dodatnim letnim vhodom v kopališki kompleks, sanitarnim sklopom ter sezonsko gostinsko teraso za potrebe kopališča.” Objekt je pritličen, delno vkopan z zatravljeno streho. Velikost pritlične plošče je max. 28m x 28m, streha pa je lahko okrogla v okviru teh dimenzij. Nivo pritlične etaže mora biti 1m nad koto stoletnih voda.
Preveriti je potrebno obstoječa obrežna zavarovanja potoka Snovišek, in jih po potrebi nadomestiti z ustreznejšimi ureditvami struge.
Besedilo tretje alinee prvega odstavka 12. člena odloka se črta in nadomesti z besedilom:
“T3 – enota je sestavljena iz treh oblikovnih in funkcionalnih celot:
a) Manjšega penziona s storitvenimi in servisnimi prostori na lokaciji večje pretežno ravne terase, ki je nastala zaradi prerazporeditve zemeljskih mas v območju nad zgrajenim kopališkim kompleksom. Nočitvene kapacitete se zgradijo na pobočju hribine na V strani. V čim večji meri naj se ohranja obstoječa vegetacija, objekt pa prilagodi konfiguraciji terena. Velikost objekta se prilagodi terenu v skladu z ureditveno situacijo. Objekti so vsi z eno etažo nad koto terena.
b) 15 apartmajskih objektov, sestavljenih v skupine po dva do tri apartmaje, kar omogoča maksimalno prilagoditev naravni konfiguraciji in s tem minimalnim posegom v hribino. V vsakem objektu K+P+M so predvidena 4 stanovanja, kar predstavlja skupaj 60 stanovanj. Kjer to dopušča konfiguracija terena, je namesto zasipavanja dovoljena izgradnja še ene kletne etaže, ki pa mora biti v celoti zasuta. Dostopi so iz posameznih spremljajočih parkirišč iz zadnje strani zavarovani z opornim zidom, ki s čelne strani ni viden. Velikost posameznih enot je 8m x 12m.
c) Servisna dovozna cesta z režimom interne uporabe, ki služi tudi kot sprehajalna pot za goste term s širino vozišča 3,5 m.” Le-ta naj se prilagodi obstoječemu reliefu.
Za posege kot so cesta, parkirišča, apartmaji in penzion je potrebno pred izdelavo PGD pridobiti geotehnična in hidrogeološka poročila o možnosti gradnje«
V četrti alinei prvega odstavka 12. člena odloka se besedilo točke »e)« črta in nadomesti z besedilom:
“Večnamenska ploščad namenjena kotalkanju in rolanju poleti in drsanju pozimi z manjšim parkiriščem. Prostor za piknik z ustreznim parkiriščem se uredi v nadaljevanju ob vodi med potokom in interno cesto.”
Velikost večnamenske ploščadi je 10m x 40m. Pomožni servisni objekt je velikosti 5m x 7m, nadstrešnica v obliki kozolca »toplarja« na piknik prostoru pa 6,50m x 3m.
5. člen
Besedilo 16. člena odloka se črta in nadomesti z besedilom:
»Objekti se priključijo na obstoječi vodovod«.
6. člen
V 18. členu se besedi “PTT omrežja” nadomestita z besedami “telefonskega in CaTV omrežja”.
7. člen
V 19. členu se prvi stavek črta in nadomesti z besedilom:
»Za odvajanje odpadnih voda se poleg obstoječe biološke čistilne naprave zgradita še dve enoti bioloških čistilnih naprav. Dolgoročno se dimenzioniranje kanalizacije in čistilne naprave uskladi tudi s potrebami vasi Snovik.
Meteorne vode iz asfaltiranih povoznih površin se odvaja preko peskolovov in lovilcev olj v potok. Zaledne vode iz brežin se odvaja preko drenaž pod ali ob objektih v ustrezno dimenzionirano meteorno cestno kanalizacijo in dalje v potok.«
8. člen
V 21. členu se prvemu odstavku doda nov stavek, ki se glasi:
»Za potrebe objektov na levi strani potoka Snovišek se odpadki zbirajo na odjemnih mestih ob novi dovozni cesti v skladu s pravilnikom o minimalnih pogojih za ureditev in določitev zbirnega in odjemnega mesta ter o načinu za določanje velikosti in števila posod za zbiranje komunalnih odpadkov (Uradni list SRS, št. 40/86).«
9. člen
Besedilo 24. člena odloka se črta in nadomesti z novim besedilom, ki se glasi:
“Oblikovno in funkcionalno ločena in zaokrožena območja T1, T2, T3, T4, T5 in T6 predstavljajo tudi ločene etape v smislu izvajanja, ki pa jih je smiselno zaokroževati v funkcionalno, energetsko in ekološko zaključene sklope:
I. etapa:
Zaokrožitev funkcije pokritega bazena
Širitev obstoječega parkirišča
II. etapa:
Izgradnja zunanjega kopališkega kompleksa
III. etapa:
Izgradnja servisne dovozne ceste penziona in apartmajev
IV. etapa:
Ureditev prostora za piknik in zunanje ploščadi.
V. etapa:
Postopna realizacija zdraviliškega kompleksa na desnem bregu potoka Snovišek z enotami T5 in T6.
Etapnost ni zavezujoča in se lahko spremeni, če tako pokažejo ekonomski in drugi pokazatelji. Posamezne etape se lahko členijo naprej v posamezne podetape.
11. člen
Šesta alinea prvega odstavka 26. člena se črta.
V 27. členu se v drugem stavku črta besede »v soglasju z izdelovalcem ureditvenega načrta«
29. člen se črta v celoti.
12. člen
Spremembe in dopolnitve ureditvenega načrta za območje PN3 Terme Snovik so na vpogled vsem zainteresiranim na Oddelku za okolje in prostor Občine Kamnik.
13. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35005-4/2002
Kamnik, dne 9. oktobra 2002.
Župan
Občine Kamnik
Anton Tone Smolnikar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti