Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/2002 z dne 24. 9. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/2002 z dne 24. 9. 2002

Kazalo

4064. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Mislinja, stran 9049.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 20. člena statuta Občine Mislinja (Uradni list RS, št. 8/00 – prečiščeno besedilo, 115/00 in 60/02) je Občinski svet občine Mislinja na 39. redni seji dne 11. 9. 2002 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Mislinja
UVODNA DOLOČILA
1. člen
Ta odlok določa upravičence, zavezance, višino, način in pogoje vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Mislinja.
Občina Mislinja po določbah tega odloka nastopa kot zavezanec za vračila vlaganj fizičnim in pravnim osebam na območju bivših krajevnih skupnosti Mislinja in Doliča.
UPRAVIČENCI
2. člen
Upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma, d.d. so lahko vsi naročniki, ki so bili na podlagi sklenjenih pogodb med njimi bivšo PTT organizacijo oziroma kasneje s Telekomom d.d. ali v njihovem imenu preko Krajevne skupnosti Mislinja ali Krajevne skupnosti Dolič vključeni v telekomunikacijsko omrežje oziroma so pridobili telefonski priključek.
Po tem odloku so upravičenci tiste osebe, ki so sklenile zgoraj navedene pogodbe in so vplačale svoj del sredstev po pogodbi v obdobju od 1974 do 1. 1. 1995.
Občina Mislinja bo samo za upravičence, ki so preko Krajevne skupnosti Mislinja in Dolič sklepali pogodbe z bivšo PTT organizacijo oziroma kasneje s Telekomom d.d. uveljavljala vrnitev vlaganj. Ostali občani in pravne osebe, ki so direktno sklepali pogodbe oziroma naročniška razmerja s PTT organizacijo oziroma Telekomom d.d. bodo sami vlagali zahtevke za vračilo sredstev pri skladu za vračanje vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.
3. člen
Občina Mislinja bo objavila na javnem mestu sezname upravičencev, za katere ima shranjene pogodbe in dokazila o plačilih, in jih obvestila o načinu, kako bodo lahko uveljavljali vračilo vlaganj.
Za upravičence, ki jih ne bo na seznamu, bo naknadno določila in objavila postopek uveljavljanja njihovih vlaganj.
VIŠINA PLAČILA
4. člen
Upravičencem bo glede na njihov prispevek, vrnjen sorazmerni delež od zneska, ki ga bo Občina Mislinja prejela iz sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. V prispevek, ki so ga upravičenci vložili v telekomunikacijsko omrežje in za katerega so upravičeni za vračilo sorazmernega dela, ne štejejo sredstva, ki so bila za te namene plačana iz samoprispevka.
Delež, ki ga bo Občina Mislinja vrnila posameznim upravičencem, bo določil Občinski svet občine Mislinja po sklenitvi pisne poravnave ali po pravnomočni sodbi sodišča iz 8. člena zakona o vračanju vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.
ZAVEZANCI ZA VRAČILO
5. člen
Zavezanec za vračilo sredstev na podlagi zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje je Republika Slovenija, Občina Mislinja pa je neposredni zavezanec za vračilo vlaganj za tiste občane in pravne osebe, ki so sklepali pogodbe s PTT organizacijo oziroma Telekomom d.d. preko Krajevnih skupnosti Mislinja in Dolič in izpolnjujejo vse pogoje in kriterije za vračanje po zakonu o vračanju vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.
Vsa dejanja in aktivnosti v zvezi z vlaganjem zahtevkov Občina Mislinja pri skladu za vračanje vlaganja v javno telekomunikacijsko omrežje opravlja komisija za vodenje aktivnosti na področju vračil vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, ki jo je imenoval občinski svet na svoji seji dne 26. 9. 2001.
POSTOPEK ZA VRAČANJE SREDSTEV POSAMEZNIM UPRAVIČENCEM
6. člen
Občina bo vračala sredstva posameznim upravičencem na podlagi njihove vloge. Občina bo objavila na krajevno običajen način poziv upravičencem, kdaj in kje morajo oddati svojo vlogo. Istočasno jih bo seznanila, kaj morajo vlogi priložiti in kako bo potekal postopek obravnave posamezne vloge ter o načinu izplačila njihovih zahtevkov.
Vse aktivnosti v zvezi s postopki obravnave vloženih zahtevkov opravi komisija iz zadnjega odstavka 5. člena tega odloka. Če posamezni upravičenec z odločitvijo komisije ni zadovoljen ima pravico vložiti pritožbo na Občinski svet občina Mislinja. Odločitev občinskega sveta je dokončna.
KONČNE DOLOČBE
7. člen
Za zadeve ki jih ta odlok ne opredeluje, se uporabljajo neposredno določbe zakona o vračanju vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.
8. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravlja župan Občine Mislinja.
9. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 34500-00003/2001
Mislinja, dne 12. septembra 2002.
Župan
Občine Mislinja
Mirko Grešovnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti