Uradni list

Številka 75
Uradni list RS, št. 75/2002 z dne 22. 8. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 75/2002 z dne 22. 8. 2002

Kazalo

3604. Sklep o pogojih za plakatiranje v času volilne kampanje za volitve predsednika republike, rednih volitev v občinski svet ter župana, stran 8347.

Na podlagi 8. člena zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94, 17/97), 1. člena odloka o plakatiranju v Občini Hrpelje-Kozina (Uradni list RS, št. 4/96) in 16. člena statuta Občine Hrpelje-Kozina (Uradni list RS, št. 34/99) objavljamo
S K L E P
o pogojih za plakatiranje v času volilne kampanje za volitve predsednika republike, rednih volitev v občinski svet ter župana
1
Običajna plakatna mesta, ki se uporabljajo za redno plakatiranje, niso namenjena za potrebe volilne kampanje.
2
Za čas volilne kampanje Občina Hrpelje-Kozina določa plakatna mesta na naslednjih lokacijah:
Hrpelje: zelenica ob Slavniški cesti (nasproti občinske stavbe).
Kozina: na zelenici med bencinsko črpalko in marketom.
Na plakatna mesta iz te točke bo občina postavila panoje, na katerih pripada vsakemu organizatorju volilne kampanje 1 m2 površine.
3
V času volilne kampanje se določijo še naslednja mesta, kjer si organizatorji volilne kampanje lahko sami brezplačno postavijo svoje panoje oziroma lahko brezplačno plakatirajo:
Hrpelje: na zelenici ob Slavniški cesti (nasproti občinske stavbe).
Kozina: na trgu pred marketom in fontano, na križišču magistralne ceste in odcepom za Rodik.
V ostalih naseljih, ki niso posebej navedena v prejšnji točki, se plakatira na krajevno običajen način.
4
Plakatiranje je dovoljeno z lepili, ki ne bodo trajno poškodovala plakatnih mest. Prepovedano je plakate pritrjevati na drevesa z žeblji ali risalnimi žebljički ter lepiti plakate na strojne drogove ali elektro in PTT napeljave.
5
Plakatiranje ni dovoljeno na zgradbah volišč, dvoriščih volišč in določenem prostoru okrog zgradb volišč.
6
Dovoljenje za plakatiranje ter postavljanje panojev in transparentov izven plakatnih mest izda pristojni upravni organ v soglasju z lastnikom oziroma upravljalcem reklamnih tabel, stavb in drugih objektov ali zemljišč, najkasneje v štirih dneh po prejemu vloge organizatorja volilne kampanje.
Za postavitev transparentov mora podati soglasje tudi pristojni organ.
7
Organizatorji volilne kampanje morajo sami določiti odgovorno osebo za plakatiranje in odstranitev plakatov ter o tem pisno obvestiti občinsko upravo.
8
Plakate, ki bodo nameščeni v nasprotju z določili teh pogojev, bo odstranila pooblaščena oseba Občine Hrpelje-Kozina.
9
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate s plakatnih mest.
Nespoštovanje tega določila je prekršek po drugi alinei 28. člena zakona o volilni kampanji, zato bodo kršitelji (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) predlagani organu za prekrške, plakate pa bo na stroške organizatorjev odstranila odgovorna oseba Občine Hrpelje-Kozina oziroma njenega pooblaščenca.
Št. 0067-6/02
Hrpelje-Kozina, dne 7. avgusta 2002.
Župan
Občine Hrpelje-Kozina
Albert Pečar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti