Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/2002 z dne 2. 8. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/2002 z dne 2. 8. 2002

Kazalo

3368. Odlok o komunalnih taksah v Občini Tržič, stran 7872.

Na podlagi 29. in 65. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94, 45/94, 57/94, 14/95, 20/95, 63/95, 73/95, 9/96, 39/96, 44/96, 26/97, 70/97, 10/98, 68/98, 74/98, 12/99, 16/99, 59/99, 70/00, 100/00, 28/01, 87/01 in 16/02), 1., 2. in 4. člena zakona o komunalnih taksah (Uradni list SRS, št. 29/65, 5/68, 1/69, 7/70, 51/71, 7/72, Uradni list RS, št. 18/91 in 57/99), 3. in 25. člena zakona o prekrških (Uradni list SRS, št. 25/83, 36/83, 42/85, 2/86, 47/87, 5/90 in Uradni list RS, št. 10/91, 17/91, 13/93, 66/93, 39/96, 61/96, 35/97, 45/97, 73/97, 87/97, 73/98, 31/00, 33/00 in 24/01) ter 10. in 18. člena statuta Občine Tržič (Uradni list, RS, št. 15/99, 20/01 in 79/01) je Občinski svet občine Tržič na 23. seji dne 16. 7. 2002 sprejel
O D L O K
o komunalnih taksah v Občini Tržič
I. SPLOŠNI DOLOČBI
1. člen
Ta odlok določa:
– obveznost plačevanja komunalnih taks v Občini Tržič,
– taksne zavezance,
– nastanek, odmero in plačilo taksne obveznosti,
– oprostitve taksnih obveznosti,
– denarne kazni ob neupoštevanju oziroma kršenju določil tega odloka in
– tarifo komunalnih taks.
2. člen
V Občini Tržič se plačuje komunalna taksa v naslednjih primerih:
1. za uporabo glasbenih avtomatov in igralnih sredstev v javnih lokalih;
2. za uporabo javnih pločnikov in drugih javnih površin pred poslovnimi prostori ter za opravljanje gostinske, trgovske in drugih dejavnosti na teh površinah;
3. za uporabo plakatnih oziroma oglaševalskih objektov, ki jih z odlokom določi Občinski svet občine Tržič ter za plakate oziroma reklamne oglase, ki so pritrjeni ali kako drugače nameščeni na plakatnih oziroma oglaševalskih objektih;
4. za uporabo javnega prostora za začasne namene (stojnice, kioski, šotori, gradbišča, prekopi, potujoče prodajalne, parkiranje ipd.);
5. za uporabo trgov in drugih prostorov, razen pločnikov, za razstavljanje predmetov, prirejanje razstav in drugih prireditev za gospodarske namene;
6. za uporabo zvočnih naprav v namen reklamiranja izdelkov in prireditev;
7. za uporabo turistične in druge obvestilne signalizacije.
Komunalna taksa iz 3. točke prejšnjega odstavka tega člena se ne plača za napise firm, ki so po zakonu obvezni.
Za uporabo taksnih predmetov iz 2. točke prvega odstavka tega člena mora taksni zavezanec predhodno pridobiti dovoljenje Urada za urejanje prostora občine Tržič.
Za uporabo taksnih predmetov iz 4., 5. in 6. točke prvega odstavka tega člena mora taksni zavezanec predhodno pridobiti dovoljenje Urada za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič.
Za uporabo taksnih predmetov iz 3. in 7. točke prvega odstavka tega člena mora taksni zavezanec pridobiti vsa potrebna soglasja in dovoljenja v skladu z odlokom o plakatiranju in oglaševanju v Občini Tržič oziroma odlokom o turistični in drugi obvestilni signalizaciji v Občini Tržič.
II. TAKSNI ZAVEZANCI
3. člen
Taksni zavezanci so fizične in pravne osebe, ki uporabljajo taksne predmete oziroma opravljajo storitve, za katere so v 2. členu tega odloka predpisane komunalne takse.
III. NASTANEK, ODMERA IN PLAČILO TAKSNE OBVEZNOSTI
4. člen
Komunalne takse se določajo v točkah, ki so določene v tarifi komunalnih taks, ki je sestavni del tega odloka
Vrednost komunalne takse za posamezni taksni predmet oziroma storitev se izračuna tako, da se število točk iz tarife komunalnih taks pomnoži z vrednostjo točke za izračun komunalne takse.
Vrednost točke za izračun komunalne takse se usklajuje enkrat letno do konca meseca decembra za naslednje leto v skladu z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin, ki ga objavi Statistični urad Republike Slovenije.
Vrednost točke na podlagi prejšnjega odstavka tega člena izračuna Urad za finance občine Tržič, ki jo s sklepom potrdi župan Občine Tržič in se objavi v občinskem glasilu.
5. člen
Obveznost plačila komunalne takse (v nadaljevanju: taksna obveznost) nastane z dnem namestitve taksnega predmeta, preneha pa z dnem, ko pristojni urad občinske uprave prejme pisno obvestilo o odstranitvi taksnega predmeta oziroma o prenehanju njegove uporabe.
Okoliščina, da taksnega predmeta taksni zavezanec začasno ni uporabljal, ne vpliva na taksno obveznost.
V primeru, ko je bila komunalna taksa plačana v letnem znesku, pa je taksna obveznost prenehala pred potekom leta, za katerega je bila odmerjena, se taksnemu zavezancu povrne presežek plačane takse.
Če je za namestitev ali uporabo taksnega predmeta potrebno soglasje oziroma dovoljenje po posebnih predpisih, pridobitev dovoljenja oziroma soglasja ne vpliva na nastanek taksne obveznosti.
6. člen
Taksni zavezanec je Uradu za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič dolžan prijaviti nastanek taksne obveznosti oziroma namestitve taksnega predmeta osem dni pred njenim nastankom, prenehanje pa z dnem odstranitve oziroma koncem uporabe le-tega.
V primeru, ko je taksna obveznost določena v letnem znesku, mora taksni zavezanec Uradu za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič prijaviti število taksnih predmetov do 31. januarja za tekoče leto.
Prijava taksne obveznosti iz prvega odstavka tega člena mora vsebovati:
– podatke o zavezancu (ime pravne oziroma fizične osebe, sedež, matična in davčna številka, odgovorna oseba ipd.),
– čas in kraj uporabe oziroma namestitve taksnega predmeta,
– opis taksnega predmeta (velikost, število ipd),
– druge priloge na zahtevo Urada za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič.
Taksni zavezanec je dolžan Uradu za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič v roku 8 dni od dneva nastanka sporočiti vsako spremembo, ki bi lahko vplivala na obračun komunalne takse. Takšna sprememba se upošteva od dneva, ko sprememba nastane.
Urad za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič na podlagi ugotovljene spremembe, ki vpliva na odmero komunalne takse, izda novo odločbo o odmeri komunalne takse.
7. člen
Urad za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič na podlagi prijave taksne obveznosti iz 6. člena tega odloka taksnemu zavezancu izda odločbo, v kateri dovoli uporabo taksnega predmeta iz 1., 3., 4., 5., 6. ali 7. točke 2. člena tega odloka in odmeri komunalno takso, razen v primeru, če je v drugem občinskem odloku drugače določeno.
Uporabo taksnega predmeta iz 2. točke 2. člena tega odloka dovoli Urad za urejanje prostora občine Tržič, komunalno takso pa z odločbo odmeri Urad za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič.
V primeru, da taksni zavezanec ne prijavi nastanka taksne obveznosti, v prijavi navede neresnične podatke oziroma pristojnemu uradu občinske uprave ne sporoči spremembe, ki bi vplivala na obračun komunalne takse, Urad za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič z odločbo odmeri takso po podatkih, ki jih ugotovi sam oziroma občinsko redarstvo, ki opravlja nadzor nad izvajanjem tega odloka. V takšnem primeru je taksni zavezanec dolžan plačati komunalno takso za nazaj, skupaj z zamudnimi obrestmi ter denarno kazen, določeno v 13. členu tega odloka.
Pritožba na izdano odločbo ne zadrži izvršitve odločbe.
8. člen
Pravne in fizične osebe, ki opravljajo storitve nameščanja taksnih predmetov, so dolžne pred namestitvijo taksnih predmetov ugotoviti, če je komunalna taksa odmerjena in plačana.
9. člen
Če taksni zavezanec ne plača komunalne takse v roku, določenem v odločbi o odmeri komunalne takse iz 7. člena tega odloka, se le-ta prisilno izterja.
Občinsko redarstvo lahko zaradi neplačevanja komunalne takse odredi odstranitev taksnega predmeta. Stroške, povezane z izvajanjem odstranitve taksnega predmeta, krije taksni zavezanec.
Pravica do izterjave neplačane komunalne takse zastara v dveh letih po preteku roka, v katerem bi morala biti plačana.
Pravica do povrnitve preveč plačane komunalne takse zastara v dveh letih po preteku roka, v katerem bi morala biti taksa vrnjena.
10. člen
Komunalne takse po tem odloku so prihodek proračuna Občine Tržič, ki se nakažejo na posebni vplačilni račun v skladu z odredbo o računih in načinu plačevanja obveznih dajatev in drugih javnofinančnih prihodkov (Uradni list RS, št. 49/02) oziroma se plačajo v Uradu za finance občine Tržič.
11. člen
Nadzor nad izvajanjem določb tega odloka opravlja občinsko redarstvo Občine Tržič.
Občinsko redarstvo iz prejšnjega odstavka tega člena na terenu ugotavlja, ali je uporaba oziroma namestitev taksnega predmeta dovoljena in prijavljena ter preverja resničnost podatkov, navedenih v prijavi taksne obveznosti iz 6. člena tega odloka.
IV. OPROSTITVE TAKSNIH OBVEZNOSTI
12. člen
Plačila komunalnih taks so oproščeni državni organi in Občina Tržič.
Plačila komunalnih taks so oproščene organizacije oziroma društva s sedežem v Občini Tržič pri opravljanju turistične, kulturne, športne, gasilske in humanitarne dejavnosti ter objave političnih strank v predvolilnem obdobju.
Plačila komunalnih taks so oproščene tudi objave zaradi zaščite zdravstvenega varstva ljudi in živali ter objave zavodov s področja vzgoje in izobraževanja v zvezi z njihovo redno dejavnostjo.
Poleg oprostitev iz prvih treh odstavkov tega člena ter taksnih oprostitev, navedenih v tarifi komunalnih taks tega odloka lahko Urad za gospodarstvo in gospodarske javne službe občine Tržič na podlagi predhodnega soglasja župana oprosti posamezne taksne zavezance plačila komunalne takse oziroma določi olajšavo pri plačilu komunalne takse, kadar gre za prireditev ali dejavnost, ki je posebnega pomena za življenje občanov Občine Tržič.
V. KAZENSKA DOLOČBA
13. člen
Z denarno kaznijo do 200.000 SIT se kaznuje pravna oseba, do 60.000 SIT odgovorna oseba pravne osebe, do 150.000 SIT posameznik, ki stori prekršek v zvezi s samostojnim opravljanjem dejavnosti ter do 60.000 SIT posameznik, ki:
– uporablja taksni predmet brez dovoljenja pristojnega urada občinske uprave (2. člen);
– ne prijavi nastanka taksne obveznosti po tem odloku (6. in 15. člen);
– ne prijavi nastanka spremembe, ki bi lahko vplivala na spremembo obračuna komunalne takse (6. člen);
– v prijavi taksne obveznosti navede neresnične podatke, ki vplivajo na odmero taksne obveznosti (6. in 7. člen).
VI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
14. člen
Z uveljavitvijo tega odloka vrednost točke za odmero taksnih obveznosti znaša 60 SIT.
15. člen
Predmet odmere komunalne takse po tem odloku so tudi taksni predmeti, ki so na dan uveljavitve tega odloka v uporabi, pa zanje komunalna taksa ni bila plačana ali odmerjena.
Taksni zavezanci so dolžni taksne predmete in storitve iz prvega odstavka tega člena prijaviti Uradu za gospodarstvo in gospodarske javne službe v roku 60 dni po uveljavitvi tega odloka.
16. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati odlok o komunalnih taksah v Občini Tržič (Uradni list RS, št. 18/91).
17. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
TARIFA KOMUNALNIH TAKS
k odloku o komunalnih taksah v Občini Tržič
TARIFNA ŠTEVILKA 1
(uporaba glasbenih avtomatov in igralnih sredstev v javnih lokalih)
Za uporabo vsakega glasbenega avtomata v javnih lokalih znaša letna komunalna taksa:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta             Število točk/leto
št.
----------------------------------------------------------------
1.1         za glasbeni avtomat                              330
----------------------------------------------------------------
Za uporabo vsakega igralnega sredstva v javnih lokalih znaša komunalna taksa:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta             Število točk/leto
št.
----------------------------------------------------------------
1.2         za elektronski igralni avtomat                  1130
1.3         za biljard (vse vrste)                           730
1.4         za vsako stezo avtomatskega kegljišča            530
1.5         za druga igralna sredstva                        530
----------------------------------------------------------------
Obrazložitev:
1. Taksni zavezanci po tej tarifni številki so lastniki oziroma uporabniki javnega lokala, čeprav niso lastniki taksnega predmeta.
2. Javni lokali so poslovni prostori (gostilne, restavracije, kavarne, bifeji, nočni lokali, obrati ipd.) kot tudi k tem lokalom pripadajoči vrtovi, terase in drugi prostori, v katerih se zadržujejo gostje.
Za javni lokal štejejo tudi cirkusi, luna parki in druga potujoča zabavišča.
Javni lokali so tudi društveni prostori, ki so namenjeni za sestajanje društvenih članov zaradi zabave oziroma razvedrila.
3. Za glasbene avtomate se ne štejejo v javnih lokalih nameščeni radijski in televizijski sprejemniki.
4. Za elektronske igralne avtomate se štejejo vsi elektronski igralni avtomati in video igre, razen tistih, od katerih se plačuje posebna taksa po zakonu o igrah na srečo.
5. Za druga igralna sredstva se štejejo naprave, kot so stenski avtomati, namizni nogomet, košarka, marjanca, pikado in podobne naprave, ne glede na vrsto pogona in načina plačevanja uporabe sredstev.
6. Za uporabo glasbenih avtomatov in igralnih sredstev v društvenih prostorih se plača polovica predpisane komunalne takse, razen v primerih, ko je glasbeni avtomat oziroma igralno sredstvo namenjeno izvajanju osnovne društvene dejavnosti (tedaj veljajo oprostitve plačila komunalne takse iz 12. člena tega odloka).
7. Za igralna sredstva, kjer imajo igralci ob vplačilu določenega zneska možnost zadeti dobitek, izid igre pa ni odvisen od njihovega znanja ali spretnosti temveč od naključja, pravna ali fizična oseba ni taksni zavezanec po tem odloku, ampak po zakonu o igrah na srečo (Uradni list RS, št. 27/95, 35/97, 43/97, 22/00 in 85/01).
TARIFNA ŠTEVILKA 2
(uporaba javnih pločnikov in drugih javnih površin pred poslovnimi prostori ter za opravljanje gostinske, trgovske in drugih dejavnosti na teh površinah)
Za uporabo javnih pločnikov in drugih javnih površin pred poslovnimi prostori ter za opravljanje gostinske, trgovske in drugih dejavnosti na teh površinah znaša dnevna komunalna taksa:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta             Število točk/leto
št.
----------------------------------------------------------------
2.1         za vsak m2 površine                              0,5
----------------------------------------------------------------
Obrazložitev:
1. Kot javne površine po tej tarifni številki so mišljene celotne površine cest, pločnikov, trgov, prehodov ipd. pred poslovnimi in drugimi prostori.
2. Taksni zavezanec po tej tarifni številki je pravna ali fizična oseba, ki uporablja javne površine iz prejšnjega odstavka.
TARIFNA ŠTEVILKA 3
(uporaba plakatnih oziroma oglaševalskih objektov ter plakatov oziroma reklamnih oglasov)
Za uporabo plakatnih oziroma oglaševalskih objektov na javni površini znaša letna komunalna taksa za posamezen plakatni oziroma oglaševalski objekt:
-------------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta                          Število 
št.                                                       točk/leto
-------------------------------------------------------------------
3.1         za reklamne table na avtobusnih postajališčih       730
3.2         za reklamne table pravnih oseb in samostojnih  
            podjetnikov, ki oglašujejo firmo, dejavnost,  
            izdelek, storitev ipd.                              500
3.3         za elektronske reklamne table – svetlobne  
            napise                                              330
3.4         za izvesne table in napise nad vhodi in  
            izložbami                                           180
3.5         za vitrine, v katerih se razstavlja blago ali
            predstavlja dejavnost zunaj poslovne stavbe:        300
3.5.1       za vitrine velikosti do 2 m2                        300
3.5.2       za vitrine velikosti nad 2 m2                       600
3.6         za elektronske reklamne panoje – displaye          1160
3.7         za prenosne ulične reklamne panoje                  280
3.8         za male in velike (jumbo) reklamne panoje           830
3.9         za slikovno ali pisno obdelane stene 
            zgradb                                       60/m2/leto
-------------------------------------------------------------------
Za uporabo naslednjih plakatnih oziroma oglaševalskih objektov na javni površini, znaša mesečna komunalna taksa za posamezen plakatni oziroma oglaševalski objekt:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta             Število točk/leto
št.
----------------------------------------------------------------
3.10        za reklamne table na drogovih javne  
            razsvetljave                                      15
3.11        za nosilce čezcestnih transparentov               40
----------------------------------------------------------------
Za nameščanje plakatov na oglasnih deskah, oglaševalskih stebrih in vitrinah znaša dnevna komunalna taksa za en plakat:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta                       Število 
št.                                                    točk/leto
----------------------------------------------------------------
3.12        plakat velikosti formata A3 in manjši              1
3.13        plakat večji od velikosti formata A3               2
----------------------------------------------------------------
Obrazložitev:
1. Šteje se, da je taksni predmet na javnem mestu oziroma javni površini kadar je nameščen tako, da je njegova sporočilnost usmerjena navzven, v odprt prostor, ne glede na lastništvo nepremičnine, na kateri je taksni predmet nameščen.
2. Taksni zavezanci po tej tarifni številki so uporabniki plakatnih oziroma oglaševalskih objektov oziroma pravne osebe, zasebniki in druge fizične osebe, za katere se objavlja reklamni napis, objava ali oglas. Če tako opredeljenih taksnih zavezancev ni mogoče identificirati, so taksni zavezanci lastniki taksnih predmetov – objektov oziroma površin, na katerih je taksni predmet.
3. Za uporabo plakatnih oziroma oglaševalskih objektov, ki omogočajo obojestransko oglaševanje, se plača dvakratnik predpisane komunalne takse.
4. Za oprostitve plačila komunalne takse veljajo določbe 12. člena tega odloka, pri čemer morajo taksni zavezanci, ki so oproščeni plačila komunalne takse za uporabo taksnih predmetov po tarifnih številkah 3.12 in 3.13, plačati stroške nameščanja in odstranjevanja plakatov.
5. Plačila komunalne takse po tej tarifni številki so oproščeni taksni predmeti v zaprtih prostorih, ki se nanašajo na blago, ki ga v teh prostorih prodajajo.
6. Komunalne takse iz te tarifne številke se ne plača za napise firm, ki so po zakonu obvezni in so nameščeni na poslovni stavbi, mestu ali prostoru, kjer fizična ali pravna oseba opravlja svojo registrirano dejavnost. V primeru, da je na določenem mestu več označb firm, se taksa ne plača od firme, ki na tej lokaciji opravlja svojo registrirano dejavnost, nadaljnje označbe pa se štejejo kot reklamni napisi v smislu te tarifne številke.
TARIFNA ŠTEVILKA 4
(uporaba javnega prostora za začasne namene)
Za uporabo javnega prostora za začasne namene znaša dnevna komunalna taksa:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta                       Število 
št.                                                    točk/leto
----------------------------------------------------------------
4.1         za kioske                                          3
4.2         za stojnice                                        3
4.3         za premične gostinske prikolice                    6
4.4         za mobilna prodajna mesta za prodajo pijač, 
            hrane, sadja, zelenjave ipd.                  50/dan
4.5         za drugo prodajo izven poslovnih prostorov         6
4.6         za cirkuse in zabavne parke                      0,7
4.7         za reklamne avtomobile (pri prodaji 
            srečk  ipd.)                                      12
4.8         za šotore                                        0,5
4.9         za gradbišča, prekope in druge začasne 
            namene                                           0,6
----------------------------------------------------------------
Za uporabo nerezerviranih posebnih javnih parkirnih prostorov z dovolilnico znaša letna komunalna taksa za eno dovolilnico:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta                       Število 
št.                                                    točk/leto
----------------------------------------------------------------
4.10        za stanovalce                                     15
4.11        za podjetja in posameznike, ki opravljajo
            razne  dejavnosti in jim je bližina vozil
            zaradi narave dela nujno potrebna in 
            svojega dela ne morejo  opraviti v 
            dostavnem času                                    45
4.12        za uporabo posebnih javnih parkirnih 
            prostorov  z dovolilnico, daljšo od 
            predpisane                                       115
----------------------------------------------------------------
Obrazložitev:
1. Taksni zavezanec po tej tarifni številki je vsakokratni uporabnik javnega prostora.
2. Uporabo javnega prostora za parkiranje dovoljuje za promet pristojni urad občinske uprave v skladu s predpisi, ki urejajo ureditev prometa v Občini Tržič.
3. Komunalna taksa za uporabo javnega prostora za začasne namene se ne plača:
– za gradbišča, prekope in druge začasne namene, če je investitor Občina Tržič, javno podjetje ali javni zavod, katerega ustanoviteljica je Občina Tržič;
– za uporabo javnega prostora, če so le-ti uporabljeni za dejavnost, ki se financira iz občinskega proračuna;
– za uporabo javnega prostora, za katerega je uporaba in plačilo urejeno s pogodbo, sklenjeno z Občino Tržič, če je v pogodbi to izrecno navedeno.
TARIFNA ŠTEVILKA 5
(uporaba trgov in drugih prostorov, razen pločnikov, za razstavljanje predmetov, prirejanje razstav in drugih prireditev za gospodarske namene)
Za uporabo trgov in drugih prostorov, razen pločnikov, za razstavljanje predmetov, prirejanje razstav in drugih prireditev za gospodarske namene znaša dnevna komunalna taksa:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta             Število točk/leto
št.
----------------------------------------------------------------
5.1         za vsak m2 površine                              0,5
----------------------------------------------------------------
Obrazložitev:
1. Taksni zavezanec je uporabnik javnih površin ali prireditelj zabavne prireditve za gospodarske namene.
TARIFNA ŠTEVILKA 6
(uporaba zvočnih naprav v namen reklamiranja izdelkov in prireditev)
Za uporabo zvočnih naprav v namen reklamiranja izdelkov in prireditev znaša dnevna komunalna taksa:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta             Število točk/leto
št.
----------------------------------------------------------------
6.1         za uporabo zvočnih naprav                         80
----------------------------------------------------------------
Obrazložitev:
1. Taksni zavezanec po tej tarifni številki je fizična ali pravna oseba, ki izvaja sporočanje preko ozvočevalnih sredstev.
2. Za oprostitve plačila komunalne takse veljajo določbe 12. člena tega odloka.
TARIFNA ŠTEVILKA 7
(uporaba turistične in druge obvestilne signalizacije)
Za uporabo turistične in druge obvestilne signalizacije znaša letna komunalna taksa:
----------------------------------------------------------------
Tarifna     Opis taksnega predmeta                       Število 
št.                                                    točk/leto
----------------------------------------------------------------
7.1         za eno usmerjevalno tablo, namenjeno  
            vodenju prometa do gospodarskih subjektov,
            poslovnih stavb in dejavnosti                     80
7.2         za eno tablo, postavljeno v zvezi s pomembno
            prireditvijo, razstavo, dogodkom, zborovanjem     50
7.3         za ostalo turistično in drugo obvestilno 
            signalizacijo                                     50
----------------------------------------------------------------
Obrazložitev:
1. Taksni zavezanci po tej tarifni številki so uporabniki turistične in druge obvestilne signalizacije (pravne osebe, zasebniki in druge fizične osebe, katerih gospodarska dejavnost je označena na usmerjevalni tabli, organizatorji pomembne prireditve, razstave, dogodka ali zborovanja ipd.). Če tako opredeljenih taksnih zavezancev ni mogoče identificirati, so taksni zavezanci lastniki taksnih predmetov – objektov oziroma površin, na katerih je taksni predmet.
2. Za oprostitve plačila komunalne takse veljajo določbe 12. člena tega odloka.
Št. 013-07/02-07
Tržič, dne 16. julija 2002.
Župan
Občine Tržič
Pavel Rupar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti