Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/2002 z dne 2. 8. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/2002 z dne 2. 8. 2002

Kazalo

3367. Odlok o poimenovanju ter načinu upravljanja in oddajanja v uporabo večnamenske dvorane v Tržiču, stran 7871.

Na podlagi 21. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, 72/93, 6/94, 45/94, 57/94, 14/95, 20/95, 63/95, 73/95, 9/96, 39/96, 44/96, 26/97, 70/97, 10/98, 68/98, 74/98, 12/99, 16/99, 59/99, 70/00, 100/00, 28/01, 87/01, 16/02 in 51/02) ter 10. in 18. člena statuta Občine Tržič (Uradni list RS, št. 15/99, 20/01 in 79/01) je Občinski svet občine Tržič na 23. redni seji dne 16. 7. 2002 sprejel
O D L O K
o poimenovanju ter načinu upravljanja in oddajanja v uporabo večnamenske dvorane v Tržiču
1. člen
S tem odlokom se določa ime, upravljalec, način upravljanja, oddajanje v uporabo ter tekoče in investicijsko vzdrževanje večnamenske dvorane v Tržiču.
2. člen
Večnamenska dvorana v Tržiču se imenuje Dvorana tržiških olimpijcev.
3. člen
Občina Tržič daje Dvorano tržiških olimpijcev s pripadajočimi zunanjimi športnimi igrišči in opremo v upravljanje družbi BIOS d.o.o., Trg svobode 18, Tržič (v nadaljevanju: BIOS, d.o.o., Tržič).
Seznam posameznih prostorov dvorane in zunanjih športnih igrišč, ki se daje v upravljanje, je naslednji (v nadaljevanju: dvorana, zunanja igrišča in skupni prostori):
– športna dvorana,
– dve mali dvorani,
– skupni prostori: garderobe, prostor za režijo tekem, tiskovna (press) konferenca, vhodna avla, sanitariji, balkon, prostor za sodnika, reporterska mesta, zunanje igrišče.
Seznam pripadajoče opreme bo dogovorjen s pogodbo med Občino Tržič in BIOS d.o.o., Tržič.
Upravljanje Dvorane tržiških olimpijcev obsega organizacijo prireditev, pobiranje najemnine in tekoče vzdrževanje dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov.
Upravljalec dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov je dolžan Občini Tržič predlagati potrebno investicijsko vzdrževanje, s katerim se zagotavlja nemotena uporaba dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov.
Pri organizaciji prireditev BIOS d.o.o., Tržič sodeluje s Športno zvezo Tržič in Zvezo kulturnih organizacij, s katerimi usklajuje športne in kulturne prireditve v dvorani, ter z ravnateljem Osnovne šole Tržič za potrebe vzgojno-izobraževalne dejavnosti.
4. člen
Program uporabe ter urnik zasedenosti dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov iz 3. člena tega odloka, v času ko se le-ti ne uporabljajo za potrebe vzgojno-izobraževalne dejavnosti, določi BIOS, d.o.o., Tržič v soglasju z Občino Tržič.
5. člen
Nadzor nad uporabo športne dvorane opravlja Urad za družbene dejavnosti občinske uprave občine Tržič.
6. člen
Cene za uporabo dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov na predlog BIOS, d.o.o., Tržič potrjuje župan Občine Tržič s sklepom.
Višino vstopnine za prireditve določi upravljalec v soglasju z organizatorjem prireditve.
Višino sredstev, ki jih za uporabo dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov zagotavlja Osnovna šola Tržič, določita župan in ravnatelj šole, ob upoštevanju višine sredstev, prejetih iz državnega in občinskega proračuna za potrebe vzgojno-izobraževalne dejavnosti.
7. člen
BIOS, d.o.o., Tržič je dolžan z vsakim uporabnikom dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov iz 3. člena tega odloka skleniti pogodbo o uporabi, v kateri se določijo pravice in obveznosti uporabnika in upravljalca dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov.
BIOS, d.o.o., Tržič je dolžan Uradu za družbene dejavnosti občinske uprave občine Tržič sproti pošiljati en izvod vsake sklenjene pogodbe o uporabi dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov, podatke o prihodkih in odhodkih pri oddaji dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov v uporabo pa najmanj dvakrat letno. Prav tako je BIOS, d.o.o., Tržič dolžan o drugih pomembnih vprašanjih, ki zadevajo uporabo dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov, dvakrat letno, in sicer do 28. 2. in do 30. 9. obveščati Urad za družbene dejavnosti občinske uprave občine Tržič.
8. člen
Sredstva, ki so pridobljena iz naslova oddajanja dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov v uporabo, BIOS d.o.o., Tržič porabi namensko za:
– stroške ogrevanja, vode, elektrike, smeti, čiščenja, nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča ter drugih izdatkov ter
– tekoče vzdrževanje dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov.
9. člen
Sredstva za investicijsko vzdrževanje in investicije se na predlog upravljalca zagotavljajo v občinskem proračunu.
V primeru, da zbrana sredstva iz 6. člena tega odloka ne zagotavljajo pokritja stroškov tekočega vzdrževanja dvorane, zunanjih igrišč in skupnih prostorov, se potrebni del sredstev za tekoče vzdrževanje zagotavlja v občinskem proračunu.
Občina Tržič sodeluje na razpisih ministrstva, pristojnega za šolstvo, znanost in šport ter drugih institucijah za zagotavljanje dodatnih sredstev.
10. člen
Medsebojne pravice in obveznosti med Občino Tržič in upravljalcem BIOS d.o.o., Tržič se podrobneje uredijo s pogodbo.
11. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 601-07/02-04
Tržič, dne 16. julija 2002.
Župan
Občine Tržič
Pavel Rupar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti