Uradni list

Številka 65
Uradni list RS, št. 65/2002 z dne 25. 7. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 65/2002 z dne 25. 7. 2002

Kazalo

3192. Sklep o opravljanju plačilnega prometa preko transakcijskih računov fizičnih oseb, stran 7516.

Na podlagi prvega odstavka 31. člena zakona o Banki Slovenije (Uradni list RS, št. 58/02) in 6. člena zakona o plačilnem prometu (Uradni list RS, št. 30/02) izdaja Svet Banke Slovenije
S K L E P
o opravljanju plačilnega prometa preko transakcijskih računov fizičnih oseb
1. člen
Ta sklep določa opravljanje plačilnega prometa preko transakcijskih računov za fizične osebe, razen zasebnikov (v nadaljevanju: fizične osebe).
Banke, hranilnice in hranilno kreditne službe (v nadaljevanju: banke), ki opravljajo plačilni promet in vodijo tekoče in druge račune fizičnih oseb, morajo v skladu s petim odstavkom 81. člena zakona o plačilnem prometu zagotoviti opravljanje plačilnega prometa za fizične osebe preko transakcijskih računov najkasneje do 30. 6. 2003.
2. člen
Banke zagotovijo opravljanje plačilnega prometa preko transakcijskih računov za imetnike računov iz drugega odstavka prvega člena tega sklepa s postopnim preoblikovanjem in preštevilčenjem obstoječih računov v strukturo transakcijskega računa.
3. člen
Banka obvesti imetnika tekočega oziroma drugega računa o dnevu preštevilčenja in preoblikovanja v transakcijski račun najkasneje v roku 15 dni pred načrtovanim preštevilčenjem in preoblikovanjem.
Hkrati z obvestilom mora banka imetniku posredovati tudi splošne pogoje vodenja transakcijskega računa.
4. člen
Obstoječa pravna razmerja v zvezi z vodenjem tekočega ali drugega računa, ki so sklenjena med banko ter imetnikom, ostanejo v veljavi in se od dneva preoblikovanja izvajajo kot pogodba o vodenju transakcijskega računa.
Izvršbe ter prisilne izterjave na sredstva na tekočih oziroma drugih računih imetnika pri banki, se s preoblikovanjem in preštevilčenjem v transakcijski račun nadaljujejo zoper sredstva na transakcijskem računu tega imetnika, ki ga je banka odprla zaradi preoblikovanja.
5. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Predsednik
Sveta Banke Slovenije
Mitja Gaspari l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti