Uradni list

Številka 60
Uradni list RS, št. 60/2002 z dne 10. 7. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 60/2002 z dne 10. 7. 2002

Kazalo

2886. Uredba o tarifah za izdajanje geodetskih podatkov, stran 6285.

Na podlagi tretjega odstavka 35. člena in četrtega odstavka 36. člena zakona o geodetski dejavnosti (Uradni list RS, št. 8/00 in 1/01) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o tarifah za izdajanje geodetskih podatkov
A) SPLOŠNI DEL
1. člen
(vsebina)
(1) Ta uredba določa tarife za izdajanje podatkov iz zbirk geodetskih podatkov, ki se vodijo v okviru državne geodetske službe, ko se ti ne izdajajo v obliki potrdil, kot jih določa predpis o vrstah in vsebini potrdil iz zbirk geodetskih podatkov (v nadaljnjem besedilu: geodetski podatki) in način določitve nadomestila za uporabo geodetskih podatkov v komercialne namene.
(2) Določbe te uredbe ne veljajo za geodetske podatke, ki jih drugi državni organi prevzemajo v javne evidence, določene z zakonom.
2. člen
(pojmi)
(1) Uporabljeni pojmi po tej uredbi imajo naslednji pomen:
(2) Geodetski podatki so zadnje vpisani in arhivski podatki ter izdelki, ki se vodijo v okviru državne geodetske službe.
(3) Izdajanje geodetskih podatkov je priprava, hranjenje in vodenje geodetskih podatkov za namen posredovanja geodetskih podatkov uporabnikom ali za namen vpogleda v geodetske podatke ter posredovanje geodetskih podatkov uporabnikom oziroma omogočanje vpogleda v geodetske podatke.
(4) Uporabnik geodetskih podatkov je fizična ali pravna oseba, ki v skladu s to uredbo pridobi geodetske podatke za nekomercialno ali komercialno uporabo.
(5) Posredovanje geodetskih podatkov so storitve varnega elektronskega poslovanja z geodetskimi podatki, prepis geodetskih podatkov na računalniške medije uporabnika geodetskih podatkov ali izročitev geodetskih podatkov v analogni obliki.
(6) Vpogled v geodetske podatke je omogočanje vpogleda in vpogled v geodetske podatke na ekranu ali na podoben način.
(7) Nekomercialna uporaba geodetskih podatkov je uporaba geodetskih podatkov v osebne namene, če je uporabnik geodetskih podatkov posameznik, ali interne namene, če je uporabnik geodetskih podatkov pravna oseba, ali za uradne namene, če je uporabnik geodetskih podatkov upravni ali državni organ ali organ lokalne skupnosti in geodetske podatke uporablja za odločanje v upravnih stvareh ali jih sam uporablja za izvajanje nalog iz svojih pristojnosti, ali uporaba geodetskih podatkov za izvajanje geodetskih storitev.
(8) Komercialna uporaba geodetskih podatkov je kakršnakoli aktivnost uporabnika geodetskih podatkov, povezana z geodetskimi podatki, ki prinaša dobiček ali korist, ki izhaja iz obdelave podatkov, priprave in trženja novih izdelkov, izvajanja storitev ali oglaševanjem na podlagi ali z uporabo geodetskih podatkov.
(9) Posredništvo geodetskih podatkov je komercialna uporaba geodetskih podatkov z namenom posredovanja geodetskih podatkov drugim uporabnikom ali omogočanje vpogleda v geodetske podatke.
3. člen
(lastna dejavnost)
Izdajanje geodetskih podatkov po tej uredbi je lastna dejavnost Geodetske uprave Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: geodetska uprava).
4. člen
(vrednost izdajanja geodetskih podatkov)
Vrednost izdajanja geodetskih podatkov je določena v tarifnem delu te uredbe s številom točk za enoto geodetskega podatka. Število točk za enoto geodetskega podatka je določeno posebej za posredovanje geodetskih podatkov in za vpogled v geodetske podatke.
5. člen
(drugi stroški)
Poleg vrednosti izdajanja geodetskih podatkov se pri izdajanju obračunajo še:
– materialni stroški posredovanja geodetskih podatkov,
– stroški dodatne ali nadstandardne obdelave geodetskih podatkov,
– davek na dodano vrednost.
6. člen
(nadomestilo za uporabo geodetskih podatkov)
(1) Nadomestilo za nekomercialno uporabo geodetskih podatkov se določi tako, da se število enot geodetskega podatka pomnoži s številom točk za posredovanje geodetskih podatkov ali za vpogled v geodetske podatke in z vrednostjo točke. Tej vrednosti se prištejejo drugi stroški iz prve in druge alinee 5. člena te uredbe in od celotnega zneska obračuna davek na dodano vrednost.
(2) Nadomestilo za komercialno uporabo geodetskih podatkov se določi tako, da se število enot geodetskega podatka pomnoži s številom točk za posredovanje geodetskih podatkov in z vrednostjo točke ter s faktorjem za določitev višine nadomestila za komercialno uporabo geodetskih podatkov. Tej vrednosti se prištejejo drugi stroški iz 5. člena te uredbe.
(3) Faktor za določitev višine nadomestila za komercialno uporabo geodetskih podatkov iz prejšnjega odstavka se določi glede na število uporab (npr. število izdelkov, storitev, dostopov do podatkov v primeru računalniškega dostopa do baz podatkov...), v katerih je geodetski podatek posredno ali neposredno uporabljen, in sicer:
– za uporabo v enem izdelku,
  storitvi ali dostopu                           faktor 1
– za uporabo v dveh do 10 izdelkih,
  storitvah ali dostopih                         faktor 2
– za uporabo v 11 do 500 izdelkih,
  storitvah ali dostopih                         faktor 3
– za uporabo v 501 do 3.000 izdelkih,
  storitvah ali dostopih                         faktor 4
– za uporabo v 3.001 do 10.000 izdelkih,
  storitvah ali dostopih                         faktor 5
– za uporabo v več kot 10.000 izdelkih,
  storitvah ali dostopih                         faktor 6
(4) Nadomestilo za posredništvo geodetskih podatkov se določi v višini 72% nadomestila za nekomercialno uporabo geodetskih podatkov za vsak geodetski podatek, ki ga posrednik izda uporabnikom geodetskih podatkov. Posrednik geodetskih podatkov poleg nadomestila za posredništvo geodetskih podatkov plača tudi druge stroške iz 5. člena te uredbe.
7. člen
(vrednost točke)
(1) Vrednost točke je ob sprejemu uredbe en tolar.
(2) Vrednost točke se spremeni, ko se cene življenjskih potrebščin v Republiki Sloveniji spremenijo za več kot 5% od datuma zadnje določitve vrednosti točke. Novo vrednost točke na predlog ministra, pristojnega za geodetsko dejavnost, sprejme Vlada Republike Slovenije.
(3) Nova vrednost točke velja naslednji dan po objavi sklepa v Uradnem listu Republike Slovenije.
(4) Nadomestilo za uporabo geodetskih podatkov se določi po tarifi in vrednosti točke, veljavni v času naročila geodetskih podatkov.
8. člen
(materialni stroški posredovanja geodetskih podatkov)
(1) Materialni stroški posredovanja geodetskih podatkov so:
– fiksni materialni stroški, potrebni za obdelavo in izvedbo naročila (sprejem naročila, pregled naročila...),
– stroški porabljenega materiala in stroški storitev za posredovanje podatkov (disketa, zgoščenka, poštne in telefonske storitve...).
(2) Fiksni materialni stroški se obračunajo po tarifni številki 11.4 te uredbe, materialni stroški posredovanja geodetskih podatkov iz druge alinee prejšnjega odstavka pa se obračunajo po dejanskih stroških.
9. člen
(dodatne in nadstandardne obdelave geodetskih podatkov)
(1) Dodatne in nadstandardne obdelave geodetskih podatkov se izvedejo le na zahtevo naročnika in se obračunajo po dejansko porabljenem času po tarifnih številkah 11.1, 11.2 in 11.3 te uredbe.
(2) Če dodatno oziroma nadstandardno obdelavo geodetskih podatkov izvede zunanji izvajalec, se opravljena obdelava geodetskih podatkov obračuna po dejanskih stroških zunanjega izvajalca.
(3) Če je za izvedbo naročila potrebna predhodna obdelava podatkov (npr. vnos podatkov iz seznama, izvedba izbora podatkov ipd.), se obdelava podatkov za izvedbo naročila šteje za dodatno obdelavo geodetskih podatkov.
10. člen
(uporabniki državnega proračuna)
(1) Uporabnikom geodetskih podatkov, ki so neposredni uporabniki državnega proračuna in podatke uporabljajo za odločanje v upravnih stvareh ali jih sami uporabljajo za izvajanje nalog iz svojih pristojnosti, se za nekomercialne namene uporabe geodetskih podatkov določi nadomestilo za nekomercialno uporabo geodetskih podatkov, razen če zakon ne določa drugače, glede na obliko, v kateri se posredujejo geodetski podatki in glede na način posredovanja geodetskih podatkov:
– za posredovanje geodetskih podatkov v analogni obliki – nadomestilo za nekomercialno uporabo geodetskih podatkov iz prvega odstavka 6. člena te uredbe;
– za posredovanje geodetskih podatkov v digitalni obliki – materialni stroški posredovanja geodetskih podatkov iz 8. člena te uredbe.
(2) Izdajanje geodetskih podatkov, ki jih vodi geodetska uprava v zbirkah geodetskih podatkov, je za potrebe sodišč brezplačno.
11. člen
(komercialna uporaba geodetskih podatkov)
(1) Uporabnik geodetskih podatkov, ki bo geodetske podatke uporabljal za komercialne namene, sklene z geodetsko upravo pogodbo. Pogodba o komercialni uporabi geodetskih podatkov mora vsebovati: vrsto geodetskih podatkov, obseg oziroma število podatkov, namen in način uporabe geodetskih podatkov, predvideno število uporab geodetskih podatkov, način zagotavljanja pravilne uporabe in preprečevanja nedovoljene uporabe geodetskih podatkov ter način plačevanja nadomestila za komercialno uporabo geodetskih podatkov.
(2) Če uporabnik geodetskih podatkov uporabi geodetski podatek večkrat kot je to določeno v pogodbi o komercialni uporabi geodetskih podatkov, mora skleniti z geodetsko upravo aneks k tej pogodbi ter plačati razliko med nadomestilom za komercialno uporabo geodetskih podatkov, določenim v pogodbi, in nadomestilom za komercialno uporabo geodetskih podatkov, določenim z upoštevanjem novega števila predvidene uporabe geodetskih podatkov.
12. člen
(uporaba podatkov za posredništvo)
(1) Uporabnik geodetskih storitev, ki bo geodetske podatke pridobil za namene posredništva, sklene z geodetsko upravo pogodbo. Pogodba za posredništvo geodetskih podatkov mora vsebovati: vrsto geodetskih podatkov, obseg podatkov, ki jih posrednik lahko posreduje, način zagotavljanja pravilne uporabe in preprečevanja nedovoljenih dostopov do geodetskih podatkov, čas veljavnosti pogodbe in način plačevanja nadomestila za posredništvo geodetskih podatkov.
(2) Pogodba za posredništvo geodetskih podatkov se sklene najmanj za eno leto in pod pogojem, da bo posrednik geodetskih podatkov za vsako leto veljavnosti pogodbe plačal nadomestilo za posredništvo geodetskih podatkov za najmanj 50% vseh podatkov, ki jih lahko posreduje.
(3) Uporabnik geodetskih storitev, ki je geodetske podatke pridobil za namene posredništva, ne sme zaračunati izdajanja geodetskih podatkov drugim uporabnikom po višji ceni, kot če bi jih izdala geodetska uprava.
B) TARIFNI DEL
13. člen
(vrednotenje izdajanja geodetskih podatkov)
Geodetski podatki se obračunajo z naslednjim številom točk:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tarifna       Geodetski                                      Enota             Št. točk           Št. točk
številka      podatek                                                          za                 za
                                                                               posredo-           vpogled
                                                                               vanje              v
                                                                               podatkov           podatke
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.            KARTOGRAFSKI PODATKI
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.1           TISKANE KARTE
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.1.1         Temeljni topografski načrti meril 1 : 5.000    list načrta       420,00             -
              in 1 : 10.000                                  ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.1.2         Državna topografska karta merila 1 : 25.000    list načrta       590,00             -
                                                             ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.3           Državna topografska karta merila 1 : 50.000    list načrta       840,00             -
                                                             ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.4           Topografska karta merila 1 : 50.000            list načrta       420,00             -
                                                             ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.5           Topografska karta VGI merila 1 : 50.000,       list načrta       420,00             -
              1 : 100.000, 1 : 200.000                       ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.6           Pregledna karta Slovenije merila 1 : 250.000   Slovenija         690,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.7           Pregledna karta Slovenije merila 1 : 400.000   Slovenija         590,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.8           Pregledna karta Slovenije merila 1 : 500.000   Slovenija         590,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.9           Pregledna karta Slovenije merila 1 : 750.000   Slovenija         590,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.10          Pregledna karta Slovenije merila 1 : 1.000.000 Slovenija         0                  -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.11          Pregledna karta Slovenije merila 1 : 1.500.000 Slovenija         0                  -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2           RASTRSKI PODATKI
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.1         Rastrska slika z geolokacijo                   list načrta       485,00             4,86
                                                             ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.2         Rastrska slika z geolokacijo Državne           list načrta       485,00             0
              topografske karte merila 1 : 25.000            ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.3         Rastrska slika z geolokacijo Državne           list načrta       485,00             0
              topografske karte merila 1 : 50.000            ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.4         Rastrska slika z geolokacijo Pregledne karte   list načrta       485,00             0
              Slovenije merila 1 : 250.000                   ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.5         Rastrska slika z geolokacijo Pregledne karte   list načrta       485,00             0
              Slovenije merila 1 : 400.000                   ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.6         Rastrska slika z geolokacijo Pregledne karte   list načrta       485,00             0
              Slovenije merila 1 : 500.000                   ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.7         Rastrska slika z geolokacijo Pregledne karte   list načrta       485,00             0
              Slovenije  merila 1 : 750.000                  ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.8         Rastrska slika z geolokacijo Pregledne karte   list načrta       0                  0
              Slovenije merila 1 : 1.000.000                 ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.2.9         Rastrska slika z geolokacijo Pregledne karte   list načrta a     0                  0
              Slovenije merila 1 : 1.500.000                 ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.3           VEKTORSKI PODATKI
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.3.1         Podatki v vektorski obliki                     list načrta       1.265,28           20,12
                                                             ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.3.2         Generalizirana kartografska baza               list načrta       1.265,28           20,12
                                                             ali karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2             ORTOFOTO
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.1           Ortofoto - format TIFF                         list načrta       3.933,00           5,11
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.2           Ortofoto - format MrSID20                      list načrta       3.933,00           0
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3             REGISTER PROSTORSKIH ENOT
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.1           Prostorske enote in ulice v vektorski obliki   prostorska enota  10,62              0,96
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.2           Občine v vektorski obliki                      občina            0                  0
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.3           Upravne enote                                  upravna enota     0                  0
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.4           Območne geodetske uprave v vektorski obliki    območna           0                  0
                                                             geodetska
                                                             uprava
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.5           Izpostava območne geodetske uprave v vektorski izpostava         0                  0
              obliki
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.6           Hišne številke v vektorski obliki              Hišna številka    0,56               0,10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.7           Centroidi                                      prostorska enota, 0,56               0,10
                                                             ulica, hišna
                                                             številka
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.8           Šifrant                                        prostorska enota, 0,29               0,16
                                                             ulica, hišna
                                                             številka
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.9           Atributni podatek                              prostorska enota, 0,29               0,16
                                                             ulica, hišna
                                                             številka
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
4             REGISTER ZEMLJEPISNIH IMEN
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.1           Podatki registra zemljepisnih imen 5           list načrta,      20                 0,07
                                                             karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.2           Podatki registra zemljepisnih imen 25          list načrta,      140                0,50
                                                             karte
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.3           Podatki registra zemljepisnih imen 250         Slovenija         16.000,00          20,00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.4           Podatki registra zemljepisnih imen             zemljepisno ime   -                  0,01
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
5             MODEL VIŠIN
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.1           Model višin 20                                 list načrta       100,00             -
                                                             1:5000 100,00 -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.1           Model višin 25                                 list načrta       89,00              -
                                                             1:5000
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.2           Model višin 25 InSAR                           list načrta       89,00              -
                                                             1:5000

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.3           Model višin 100 InSAR                          list načrta       30,00              -
                                                             1:5000
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
6            GEODETSKE TOČKE
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
6.1          Geodetska točka - opisni podatki s topografijo  Točka             20,37              10,68
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
6.2          Geodetska točka - opisni podatki s topografijo
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
             Prepis cele baze                                Točka             1,87               -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
7            PODATKI ZEMLJIŠKEGA KATASTRA
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
7.1          Atributni podatki - posamezna parcela           parcela           3,15               0,84
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
7.2          Atributni podatki - ena ali več katastrskih     parcela           1,11               -
             občin
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
7.3          Grafični podatki - posamezna parcela            parcela           3,41               1,04
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
7.4          Grafični podatki - prepis ene ali več           parcela           1,11               -
             katastrskih občin
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
7.5          ZK točka - atributni podatek                    Točka             2,01               0,45
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
8            PODATKI KATASTRA STAVB
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
8.1          Atributni podatki - posamezna stavba            stavba            6,21               1,57
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
8.2          Atributni podatki - ena ali več katastrskih     stavba            1,69               -
             občin
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
8.3         Grafični podatki - posamezna stavba              stavba            6,21               1,90
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
8.4         Grafični podatki - ena ali več katastrskih       stavba            1,69               -
            občin.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
9           IZPISI, IZRISI, KOPIJE
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
9.1         Izpis atributnih podatkov na papir               format A4         1.270,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
9.2         Izris grafičnih podatkov na papir                format A4         1.640,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
9.3         Kopija iz elaborata (topografije, skice,         Kos               297,00
            tahimetrična računanja, načrt dela stavbe, ...)
            format A4 ali A3
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
9.4         Kopija načrta ali karte - format A4 ali A3       Kos               1.150,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
9.5         Kopija načrta ali karte - format lista TTN       Kos               1.950,00           -
            ali ZKN
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
9.6         Kopija načrta ali karte - obrabnina - kadar      Kos               330,00             -
            kopira zunanji izvajalec
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10          PUBLIKACIJE
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.1        Pravilnik o tehničnih normativih za mreže        Izvod             109,00             -
            temeljnih geodetskih točk
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.2        Priročnik za vzdrževanje katastrskega operata    Izvod             499,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.3        Pravilnik za ocenjevanje tal pri ugotavljanju    Izvod             220,00             -
            proizvodne sposobnosti vzorčnih parcel
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.4        Priročnik za izvajanje komasacij in vodenje      Izvod             220,00             -
            komasacijskega postopka
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.5        Fotointerpretacija 3                             Izvod             557,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.6        ROTE in EHIŠ - monografija                       Izvod             926,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.7        ROTE in EHIŠ - analiza in razvoj                 Izvod             1.830,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.8        Seznam katastrskih občin                         Izvod             778,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.9        Katastrski okraji v RS  (publikacija)            Izvod             998,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.10       Katastrski okraji v RS  (karta)                  Izvod             998,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.11       Bilance površin in katastrskega dohodka          Izvod             778,00             -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.12       Toponimska navodila za Slovenijo                 Izvod             1.310,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.13       Slovar toponimske terminologije                  Izvod             1.310,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.14       Toponymic guidelines of Slovenia                 Izvod             1.310,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.15       Topografski ključ za državno topografsko karto   Izvod             473,00             -
            v merilu 1 : 25.000
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.16       Občine v Sloveniji                               Izvod             2.040,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.17       Pravopisno ustrezen zapis zemljepisnih in        Izvod             1.310,00           -
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
10.18       Zgoščeni imenik zemljepisnih imen Slovenije      Izvod             1.310,00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
11          DODATNA ALI NADSTANDARDNA OBDELAVA
            GEODETSKIH PODATKOV, OBDELAVA PODATKOV
            ZA IZVEDBO NAROČILA,  FIKSNI MATERIALNI STROŠKI
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
11.1        Delo strokovnjaka z najmanj univerzitetno        Ura               3.584,00
            izobrazbo
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
11.2        Delo strokovnjaka z visoko ali višjo izobrazbo   Ura               2.017,00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
11.3        Delo s srednjo izobrazbo                         Ura               1.797,00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
11.4        Fiksni materialni stroški                        naročilo          504,25
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Legenda k tarifnemu delu:
  -  : podatek se na ta način ne izdaja
  0  : vrednost izdajanja podatka je enaka 0 točk
C) KONČNA DOLOČBA
14. člen
(veljavnost)
(1) Z dnem uveljavitve te uredbe preneha veljati cenik za izdajanje geodetskih podatkov Ministrstva za okolje in prostor št. 017-3/1999-6 z dne 7. 2. 2000.
(2) Ta uredba začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 450-03/2002-1
Ljubljana, dne 4. julija 2002.
Vlada Republike Slovenije
mag. Anton Rop l. r.
Minister

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti