Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/2002 z dne 4. 7. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/2002 z dne 4. 7. 2002

Kazalo

2811. Zakon o najemu kredita pri Evropski investicijski banki v znesku 20 milijonov evrov za financiranje ekološke sanacije Rudnika urana Žirovski vrh (ZNKRŽV), stran 6064.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi zakona o najemu kredita pri Evropski investicijski banki v znesku 20 milijonov evrov za financiranje ekološke sanacije Rudnika urana Žirovski vrh (ZNKRŽV)
Razglašam zakon o najemu kredita pri Evropski investicijski banki v znesku 20 milijonov evrov za financiranje ekološke sanacije Rudnika urana Žirovski vrh (ZNKRŽV), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 12. junija 2002.
Št. 001-22-66/02
Ljubljana, dne 20. junija 2002.
Predsednik
Republike Slovenije
Milan Kučan l. r.
Z A K O N
O NAJEMU KREDITA PRI EVROPSKI INVESTICIJSKI BANKI V ZNESKU 20 MILIJONOV EVROV ZA FINANCIRANJE EKOLOŠKE SANACIJE RUDNIKA URANA ŽIROVSKI VRH (ZNKRŽV)
1. člen
Republika Slovenija najame kredit pri Evropski investicijski banki za namen financiranja ekološke sanacije Rudnika urana Žirovski vrh v znesku 20 milijonov evrov v tolarski protivrednosti po srednjem tečaju Banke Slovenije na dan črpanja pod naslednjimi pogoji:
– znesek kredita: 20 milijonov evrov; kredit se črpa v evrih ali drugi valuti članic EU, oziroma v katerikoli valuti, s katero se trguje na mednarodnem denarnem trgu;
– poseben pogoj za prvo črpanje: Republika Slovenija kot posojilojemalka se zavezuje, da bo v primeru, če tretja oseba proti EIB sproži postopek zaradi okoliščin, nastalih v zvezi s projektom ali njegovo implementacijo, sodelovala z Banko ter brezpogojno poravnala vse nastale stroške, vključno z odškodninami, pravnimi stroški, sodnimi stroški ipd.;
– obrestna mera: obrestna mera, ki jo določi EIB Luksemburg za izbrano valuto črpanja ne bo presegala trimesečne obrestne mere na mednarodnih trgih, povečane za 25 bazičnih točk. Obrestna mera je lahko stalna (fiksna) ali spremenljiva (variabilna). Kreditojemalec se za obrestno mero odloča za vsak črpani znesek posebej;
– drugi stroški: (a) nadomestilo za odlog napovedanega črpanja kredita: 1% vrednosti najavljenega črpanja letno; (b) nadomestilo za odpoved napovedanega črpanja kredita: 0,75% vrednosti odpovedanega črpanja letno; (c) zamudne obresti: višja od: (i) redne obrestne mere, povečane za 25 bazičnih točk ali (ii) medbančne obrestne mere za enomesečne depozite v predmetni valuti (za USD v Londonu in za EUR na evro področju), povečane za 200 bazičnih točk;
– rok za zadnje črpanje kredita: 15. marec 2006;
– rok odplačila: 10 do 15 let z vključenim 4,5-letnim moratorijem na odplačilo glavnice, z začetkom odplačevanja glavnice 15. 3. 2007 in koncem 15. 6. 2016 ali 2021.
2. člen
Pogodbo o najemu kredita z Evropsko investicijsko banko v imenu Republike Slovenije podpiše minister, pristojen za finance.
3. člen
Sredstva za izpolnjevanje obveznosti iz pogodbe o najemu kredita se zagotavljajo v proračunu Republike Slovenije.
4. člen
Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 440-03/02-111/1
Ljubljana, dne 12. junija 2002.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Borut Pahor l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti