Uradni list

Številka 54
Uradni list RS, št. 54/2002 z dne 21. 6. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 54/2002 z dne 21. 6. 2002

Kazalo

2621. Pravilnik o enotnem kontnem načrtu za proračun, proračunske uporabnike in druge osebe javnega prava, stran 5522.

Na podlagi 13. člena zakona o računovodstvu (Uradni list RS, št. 23/99) in 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94) izdaja minister, pristojen za finance
P R A V I L N I K
o enotnem kontnem načrtu za proračun, proračunske uporabnike in druge osebe javnega prava
I. SPLOŠNI DOLOČBI
1. člen
Proračuni, neposredni in posredni uporabniki proračuna ter osebe javnega prava (v nadaljevanju: pravne osebe javnega prava), ki so zavezane voditi poslovne knjige v skladu z določbami zakona o računovodstvu (Uradni list RS, št. 23/99, v nadaljevanju: zakon), evidentirajo in izkazujejo javnofinančne prihodke in druge prejemke, odhodke in druge izdatke, sredstva ter obveznosti do virov sredstev v skladu z določbami zakona, odredbe o razčlenjevanju in merjenju prihodkov in odhodkov pravnih oseb javnega prava, izdane na podlagi drugega odstavka 15. člena zakona (v nadaljevanju: odredba) in določbami tega pravilnika.
Podatki iz prejšnjega odstavka tega člena se izkazujejo na kontih predpisanih v enotnem kontnem načrtu, ki je sestavni del tega pravilnika (Priloga I).
Razporeditev na posamezne konte se opravi v skladu z vsebino kontov, ki je predpisana s tem pravilnikom.
V enotnem kontnem načrtu se uporablja naslednja členitev:
– razredi, ki so oštevilčeni z enomestno številko,
– skupine, ki so oštevilčene z dvomestno številko,
– podskupine, ki so oštevilčene s trimestno številko,
– konti, ki so oštevilčeni s štirimestno številko,
– podkonti, ki so oštevilčeni s šestmestno številko.
Uporabniki enotnega kontnega načrta določajo nadaljnjo členitev v skladu s predpisi in svojimi potrebami.
2. člen
Izrazi v tem pravilniku, ki se nanašajo na pravne osebe iz 1. člena tega pravilnika imajo naslednji pomen:
– Uporabniki enotnega kontnega načrta so pravne osebe javnega prava iz 1. člena tega pravilnika.
– Določeni uporabniki enotnega kontnega načrta so pravne osebe javnega prava iz četrtega odstavka 15. člena zakona.
– Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta so pravne osebe javnega prava iz 1. člena tega pravilnika razen pravnih oseb javnega prava iz prejšnje alinee tega člena.
II. VSEBINA RAZREDOV, SKUPIN IN PODSKUPIN
Razred 0: dolgoročna sredstva in sredstva v upravljanju
3. člen
Konti skupine 00 – neopredmetena dolgoročna sredstva
Na kontih skupine 00 se izkazujejo dolgoročno odloženi stroški, dolgoročne premoženjske pravice, druga neopredmetena dolgoročna sredstva, terjatve za predujme iz naslova vlaganj v neopredmetena dolgoročna sredstva in neopredmetena dolgoročna sredstva, v gradnji ali izdelavi.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta, ob knjiženju vrednosti neopredmetenih dolgoročnih sredstev, za izkazani znesek povečajo splošni sklad.
4. člen
Konti skupine 01 – popravek vrednosti neopredmetenih dolgoročnih sredstev
Na kontih skupine 01 se izkazujejo popravki vrednosti dolgoročnih premoženjskih pravic in drugih neopredmetenih dolgoročnih sredstev. Zmanjševanje vrednosti dolgoročno odloženih stroškov se izkazuje na temeljnem kontu, odprtem v okviru skupine 00 in ne preko popravka vrednosti.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta, ob knjiženju popravka vrednosti na kontih te skupine, za izkazani znesek zmanjšajo splošni sklad.
5. člen
Konti skupine 02 – nepremičnine
Na kontih skupine 02 se izkazuje vrednost stavbnih, gozdnih in drugih zemljišč, zgradb ter terjatev za predujme za nepremičnine. Ločeno se izkazujejo nepremičnine v gradnji ali izdelavi ter nepremičnine trajno zunaj uporabe. V vrednost gozdnih zemljišč se všteva tudi vrednost gozdne lesne mase. Pri zemljiščih in zgradbah se ločeno izkazujeta nabavna vrednost in prevrednotenje zaradi okrepitve.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta ob knjiženju na kontih te skupine za znesek spremembe nabavne vrednosti povečajo oziroma zmanjšajo splošni sklad.
6. člen
Konti skupine 03 – popravek vrednosti nepremičnin
Na kontih skupine 03 se izkazuje popravek vrednosti zgradb. Ločeno se izkazuje popravek vrednosti zgradb trajno izven uporabe. Zmanjševanje vrednosti zemljišč se izkazuje na temeljnem kontu, odprtem v okviru skupine 02 in ne preko popravka vrednosti.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta ob knjiženju na kontih te skupine za znesek spremembe vrednosti popravka zmanjšajo oziroma povečajo splošni sklad.
7. člen
Konti skupine 04 – oprema in druga opredmetena osnovna sredstva
Na kontih skupine 04 se izkazujejo vrednosti opreme, drobnega inventarja z življenjsko dobo nad 12 mesecev, večletnih nasadov, osnovne črede, drugih opredmetenih osnovnih sredstev, terjatev za dane predujme za opremo in druga opredmetena osnovna sredstva, opreme in drugih opredmetenih osnovnih sredstev v gradnji ali izdelavi, nadomestnih delov ter opreme in drugih opredmetenih osnovnih sredstev trajno zunaj uporabe. Ločeno se izkazujeta nabavna vrednost in prevrednotenje zaradi okrepitve.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta ob knjiženju na kontih te skupine za znesek sprememb nabavne vrednosti povečajo oziroma zmanjšajo splošni sklad.
8. člen
Konti skupine 05 – popravek vrednosti opreme in drugih opredmetenih osnovnih sredstev
Na kontih skupine 05 se izkazujejo popravki vrednosti opreme, drobnega inventarja z življenjsko dobo nad 12 mesecev, večletnih nasadov, osnovne črede, drugih opredmetenih osnovnih sredstev ter opreme in drugih opredmetenih osnovnih sredstev trajno zunaj uporabe.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta ob knjiženju v dobro na kontih te skupine za znesek spremembe vrednosti popravka zmanjšajo oziroma povečajo splošni sklad.
9. člen
Konti skupine 06 – dolgoročne kapitalske in druge naložbe
Na kontih skupine 06 se izkazujejo naložbe v delnice in druge dolgoročne kapitalske naložbe, naložbene nepremičnine, naložbe v plemenite kovine, drage kamne, umetniška dela in podobno. Delnice in druge dolgoročne kapitalske naložbe se razčlenijo na tiste v državi in tiste v tujini. Posebej se izkazujejo popravki vrednosti teh naložb.
V tej skupini se izkazujejo tudi naložbe v namensko premoženje tistih javnih skladov ter drugih pravnih oseb javnega prava, ki imajo v skladu z določbami zakonov, ki urejajo področje in delovanje teh oseb, to premoženje v svoji lasti. Posebej se izkazujejo popravki vrednosti teh naložb.
Zagotoviti je treba ločeno izkazovanje naložb v namensko premoženje javnih skladov ter drugih pravnih oseb javnega prava, za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta ob knjiženju na kontih te skupine za izkazani znesek povečajo splošni sklad, za zneske zmanjšanja naložbe pa se splošni sklad zmanjša.
10. člen
Konti skupine 07 – dolgoročno dana posojila in depoziti
Na kontih skupine 07 se izkazujejo dolgoročna posojila v državi in v tujino, dana na podlagi posojilnih pogodb, z odkupom domačih in tujih vrednostnih papirjev ter druga dolgoročno dana posojila in dolgoročno dani depoziti.
Posebej se izkazujejo popravki vrednosti dolgoročno danih posojil in depozitov.
Zagotoviti je treba ločeno izkazovanje dolgoročno danih posojil in depozitov danih uporabnikom enotnega kontnega načrta, za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta ob knjiženju na kontih te skupine za povečanje zneska danih posojil oziroma depozitov, razen depozita začasno prostih sredstev, povečajo splošni sklad, za zneske odplačil pa splošni sklad zmanjšajo.
11. člen
Konti skupine 08 – dolgoročne terjatve iz poslovanja
Na kontih skupine 08 se izkazujejo dolgoročno dani blagovni krediti, dolgoročne terjatve iz naslova finančnega najema ter druge dolgoročne terjatve iz poslovanja do pravnih in fizičnih oseb v državi in v tujini. V tej skupini se izkazujejo tudi dolgoročne terjatve iz naslova unovčenih poroštev.
Posebej se izkazujejo popravki vrednosti dolgoročnih terjatev iz poslovanja.
Zagotoviti je treba ločeno izkazovanje dolgoročnih terjatev iz poslovanja do uporabnikov enotnega kontnega načrta, za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta ob knjiženju na kontih te skupine za znesek povečanja dolgoročnih terjatev povečajo, za znesek plačila ali drugega zmanjšanja dolgoročnih terjatev pa zmanjšajo dolgoročno razmejene prihodke oziroma splošni sklad.
12. člen
Konti skupine 09 – terjatve za sredstva dana v upravljanje
Na kontih skupine 09 se izkazujejo terjatve za sredstva, ki jih je uporabnik enotnega kontnega načrta dal v upravljanje. Terjatve za sredstva dana v upravljanje uporabnikom enotnega kontnega načrta, za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine, se izkazujejo ločeno.
Vrednost sredstev danih v upravljanje se ob prenosu sredstev v upravljanje knjiži na ustrezen konto skupine 09 in se izkažejo kot terjatev v znesku, enakem čisti vrednosti sredstev danih v upravljanje. Ob knjiženju na kontih te skupine se povečuje oziroma zmanjšuje splošni sklad.
Terjatve za sredstva dana v upravljanje se usklajujejo z obveznostjo za sredstva prejeta v upravljanje, izkazano v poslovnih knjigah upravljalca, ki se nanaša na opredmetena in neopredmetena dolgoročna sredstva ter dolgoročne finančne naložbe.
To skupino uporabljajo le neposredni uporabniki proračuna države in občine.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta v primerih iz drugega odstavka 43. člena tega pravilnika za izkazano vrednost terjatve povečajo splošni sklad.
Razred 1: kratkoročna sredstva razen zalog in aktivne časovne razmejitve
13. člen
Konti skupine 10 – denarna sredstva v blagajni in takoj unovčljive vrednostnice
Na kontih skupine 10 se izkazujejo gotovina (bankovci in kovanci), prejeti čeki, druge takoj unovčljive vrednostnice ter denar na poti. Domača in tuja denarna sredstva v blagajni se izkazujejo ločeno. Izdani čeki se izkažejo kot odbitna postavka.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske prejemkov v blagajni odobrijo prihodke oziroma drug konto, ki ustreza vrsti prejemka, za zneske izdatkov iz blagajne pa se obremenijo odhodki oziroma drug konto, ki ustreza vrsti izdatka.
14. člen
Konti skupine 11 – dobroimetje pri bankah in drugih finančnih ustanovah
Na kontih skupine 11 se izkazujejo dobroimetja (negotovinski denar) na računih v bankah in drugih finančnih ustanovah, dogovorjena samodejna zadolžitev pri bankah, izločena denarna sredstva in akreditivi, devizni depozitni računi, devizni akreditivi, tolarski depozitni računi ter druga denarna sredstva za posebne namene.
Ločeno se izkazujejo dobroimetja v domači in tuji valuti.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske prejemkov priznajo prihodke oziroma odobrijo drug konto, ki ustreza vrsti prejemka, za zneske izdatkov pa se izkažejo odhodki oziroma se obremeni drug konto, ki ustreza vrsti izdatka.
15. člen
Konti skupine 12 – kratkoročne terjatve do kupcev
Na kontih skupine 12 se izkazujejo kratkoročne terjatve do kupcev iz prodaje stalnih ali obratnih sredstev. V tej skupini se izkazujejo tudi kratkoročno dani blagovni krediti.
Ločeno se izkazujejo terjatve do kupcev v državi in v tujini.
Posebej se izkazujejo popravki vrednosti kratkoročnih terjatev do kupcev.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske terjatev, ki se bodo priznali kot prihodki ali prejemki iz prodaje kapitalskih naložb, odobrijo ustrezni konto skupine 28.
16. člen
Konti skupine 13 – dani predujmi in varščine
Na kontih skupine 13 se izkazujejo predujmi dani za obratna sredstva, kratkoročno dane varščine in preplačila obveznosti.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta zneske danih predujmov izkažejo tudi na ustreznem kontu v okviru pasivnih časovnih razmejitev v skupini 29, hkrati pa za znesek danega predujma obremenijo ustrezni konto odhodkov.
17. člen
Konti skupine 14 – kratkoročne terjatve do uporabnikov enotnega kontnega načrta
Na kontih skupine 14 se izkazujejo vse kratkoročne terjatve do uporabnikov enotnega kontnega načrta za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine, ne glede na podlago nastanka terjatev, razen terjatev iz naslova vračil preveč plačanih dajatev.
Na kontih te skupine se zagotavlja analitično evidentiranje terjatev do kupcev, danih predujmov in varščin, finančnih naložb, terjatev iz financiranja in drugih kratkoročnih terjatev, če se le te nanašajo na uporabnike enotnega kontnega načrta.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta knjižijo zneske terjatev v skladu z navodili za posamezno vrsto teh terjatev.
18. člen
Konti skupine 15 – kratkoročne finančne naložbe
Na kontih skupine 15 se izkazujejo kratkoročno dana posojila, naložbe v vrednostne papirje, depoziti in druge finančne naložbe.
Posebej se izkazujejo popravki vrednosti kratkoročnih finančnih naložb.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta izkazujejo zneske povečanja kratkoročnih finančnih naložb v okviru skupine 44, zneske zmanjšanja pa v okviru skupine 75, ob hkratni spremembi splošnega sklada.
Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, se naložbe začasno prostih denarnih sredstev, ne evidentirajo v okviru skupine 44 in ne v okviru splošnega sklada, temveč se evidentirajo le na kontih stanja.
19. člen
Konti skupine 16 – kratkoročne terjatve iz financiranja
Na kontih skupine 16 se izkazujejo terjatve iz naslova obresti in terjatev iz naslova dividend in deležev v dobičku ter druge kratkoročne terjatve iz financiranja.
Posebej se izkazujejo popravki vrednosti kratkoročnih terjatev iz financiranja.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske terjatev, ki se bodo priznali kot prihodki ali drugi prejemki, odobrijo ustrezni konto skupine 28 oziroma drug ustrezen konto.
20. člen
Konti skupine 17 – druge kratkoročne terjatve
Na kontih skupine 17 se izkazujejo kratkoročne terjatve do državnih in drugih institucij ter ostale kratkoročne terjatve.
Posebej se izkazujejo popravki vrednosti drugih kratkoročnih terjatev.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske terjatev, ki se bodo priznali kot prihodki ali drugi prejemki odobrijo ustrezni konto skupine 28 oziroma drug ustrezen konto.
21. člen
Konti skupine 18 – neplačani odhodki
Na kontih skupine 18 se izkazujejo odhodki oziroma zneski povezani s pridobitvijo finančnih naložb, ki še niso bili plačani in se izkazujejo kot obveznost. Ob poravnavi izkazane obveznosti se za znesek plačila obveznosti zmanjšajo tudi izkazani neplačani odhodki oziroma izdatki, ob obremenitvi ustreznega konta razreda 4.
Podatkov v okviru te skupine kontov ne izkazujejo določeni uporabniki enotnega kontnega načrta, lahko pa uporabljajo to skupino za evidenčno izkazovanje neplačanih odhodkov oziroma izdatkov.
22. člen
Konti skupine 19 – aktivne časovne razmejitve
Na kontih skupine 19 se izkazujejo vrednotnice in druge aktivne časovne razmejitve.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za znesek vrednosti vrednotnic, katerih nabavna vrednost je že vključena v odhodke, niso pa še porabljene, oblikujejo kratkoročni vir sredstev v okviru skupine 29. Za znesek vrednosti porabljenih vrednotnic se oblikovani vir zmanjša.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta v tej skupini izkazujejo tudi predhodno nezaračunane prihodke za prejete predujme ter vračunane odhodke in izdatke zaradi podaljšanega proračunskega leta.
Določeni uporabniki enotnega kontnega načrta v tej skupini izkazujejo tudi največ 12 mesecev vnaprej plačane stroške oziroma odhodke ter prihodke, ki niso mogli biti zaračunani v obračunski dobi, na katero se nanašajo.
Razred 2: kratkoročne obveznosti in pasivne časovne razmejitve
23. člen
Konti skupine 20 – kratkoročne obveznosti za prejete predujme in varščine
Na kontih skupine 20 se izkazujejo vnaprejšnja plačila in denarna zavarovanja kupcev in drugih dolžnikov. V tej skupini se izkazujejo tudi preplačila terjatev.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske prejetega predujma obremenijo tudi ustrezni konto skupine 19, ob odobritvi ustreznega konta razreda 7.
24. člen
Konti skupine 21 – kratkoročne obveznosti do zaposlenih
Na kontih skupine 21 se izkazujejo obveznosti do zaposlenih za plače, nadomestila in druge prejemke iz delovnega razmerja ter z njimi povezane prispevke in davke. Če se od prejemka obračunajo dajatve po odbitku, se obveznost izkaže tudi v primeru takojšnjega izplačila.
25. člen
Konti skupine 22 – kratkoročne obveznosti do dobaviteljev
Na kontih skupine 22 se izkazujejo zaračunane in nezaračunane obveznosti do dobaviteljev v državi in v tujini. V tej skupini se izkazujejo tudi kratkoročni blagovni krediti, prejeti doma ali v tujini.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske izkazane obveznosti, ki se bodo priznali kot odhodki ali izdatki, obremenijo ustrezni konto skupine 18.
26. člen
Konti skupine 23 – druge kratkoročne obveznosti iz poslovanja
Na kontih skupine 23 se izkazujejo kratkoročne obveznosti za davek na dodano vrednost, druge kratkoročne obveznosti za dajatve, kratkoročne obveznosti na podlagi izdanih menic in drugih plačilnih instrumentov ter ostale kratkoročne obveznosti.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske obveznosti, ki se bodo priznali kot odhodki ali izdatki, obremenijo ustrezni konto skupine 18 oziroma drug ustrezen konto.
27. člen
Konti skupine 24 – kratkoročne obveznosti do uporabnikov enotnega kontnega načrta
Na kontih skupine 24 se izkazujejo vse kratkoročne obveznosti do uporabnikov enotnega kontnega načrta za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine ne glede na podlago nastanka obveznosti, razen obveznosti za obračunane dajatve.
Na kontih te skupine se zagotavlja analitično evidentiranje obveznosti za prejete predujme in varščine, obveznosti do dobaviteljev, druge kratkoročne obveznosti iz poslovanja, kratkoročno prejeta posojila, obveznosti iz financiranja, če se le te nanašajo na razmerja med uporabniki enotnega kontnega načrta.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta knjižijo zneske obveznosti v skladu z navodili za posamezno vrsto teh obveznosti.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta izkazujejo v okviru tudi zneske obveznosti, ki se nanašajo na sredstva za delo posrednih uporabnikov proračuna (transferne prihodke) v posameznem koledarskem letu in se zagotavljajo iz sredstev javnih financ. Za znesek neplačanih obveznosti se izkažejo neplačani odhodki v okviru skupine 18.
28. člen
Konti skupine 25 – kratkoročne obveznosti do financerjev
Na kontih skupine 25 se izkazujejo kratkoročno prejeta posojila v državi in v tujini ter posojila na podlagi izdanih kratkoročnih vrednostnih papirjev.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta izkazujejo zneske povečanja in zmanjšanja kratkoročnih prejetih posojil tudi na ustreznih kontih razreda 5, ob hkratni spremembi splošnega sklada.
29. člen
Konti skupine 26 – kratkoročne obveznosti iz financiranja
Na kontih skupine 26 se izkazujejo obveznosti iz naslova obresti in druge obveznosti iz financiranja.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta za zneske obračunane obveznosti, ki se bodo priznali kot odhodki ali drugi izdatki obremenijo ustrezni konto skupine 18 oziroma drug ustrezen konto.
30. člen
Konti skupine 28 – neplačani prihodki
Na kontih skupine 28 se izkazujejo prihodki oziroma zneski povezani s prodajo finančnih naložb, ki še niso bili plačani in se izkazujejo kot kratkoročna terjatev. Ob poravnavi izkazane terjatve se za znesek plačane terjatve zmanjšajo tudi izkazani neplačani prihodki oziroma prejemki in odobri ustrezni konto razreda 7.
Podatkov v okviru te skupine ne izkazujejo določeni uporabniki enotnega kontnega načrta, lahko pa uporabljajo to skupino za evidenčno izkazovanje neplačanih prihodkov oziroma prejemkov.
31. člen
Konti skupine 29 – pasivne časovne razmejitve
Na kontih skupine 29 se izkazujejo vnaprej vračunani odhodki, kratkoročno odloženi prihodki ter druge pasivne časovne razmejitve.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta v tej skupini izkazujejo zneske plačil za obratna sredstva, ki so bili že priznani kot odhodki, vendar odhodek še ni nastal. Ob nastanku odhodka se za znesek obračunane vrednosti porabe obratnih sredstev obremeni ustrezni konto pasivnih časovnih razmejitev.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta na kontih te skupine izkazujejo vračunane odhodke zaradi podaljšanja proračunskega leta in prehodno obračunane odhodke za dane predujme.
Določeni uporabniki enotnega kontnega načrta v tej skupini izkazujejo tudi največ 12 mesecev vnaprej vračunane stroške oziroma odhodke ter kratkoročno odločene prihodke, za katerih pripoznanje še niso izpolnjeni pogoji.
Razred 3: zaloge
32. člen
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta, za znesek vrednosti nabavljenega materiala, drobnega inventarja, embalaže in blaga ter za znesek vrednosti nedokončane proizvodnje in storitev ter proizvodov, oblikujejo ustrezen vir sredstev v skupini 29. Ob porabi zalog in za ugotovljene primanjkljaje se vir sredstev zmanjša, za ugotovljene presežke pa poveča.
33. člen
Konti skupine 30 – obračun nabave materiala
Na kontih skupine 30 se izkazuje oblikovanje nabavne vrednosti kupljenega materiala ter odvisni nabavni stroški, tako dajatve, v okviru nabavne cene, kot tudi neposredni izdatki za nabavo. Kadar se uporabljajo konti te skupine, se preko posebnega konta obračuna nabave, opravi prenos obračunane nabavne vrednosti na zaloge materiala.
34. člen
Konti skupine 31 – zaloge materiala
Na kontih skupine 31 se izkazujejo vrednosti zalog osnovnega materiala v zalogi, nabavljenih polizdelkov in sestavnih delov, goriva in maziva v zalogi, režijskega materiala (pisarniškega materiala), nepotrebnega in zastarelega materiala, odpadnega materiala v skladu z izbrano metodo vrednotenja. Material v obdelavi, dodelavi in na poti se izkazuje posebej.
V tej skupini se izkazujejo tudi popravki vrednosti zastarelega materiala. Pri vodenju zalog po stalnih cenah se vodijo odmiki od stalnih cen na posebnih kontih odmikov.
35. člen
Konti skupine 32 – zaloge drobnega inventarja in embalaže
Na kontih skupine 32 se izkazuje samo tisti drobni inventar in embalaža, pri katerih je ocenjen rok uporabe največ leto dni, lahko pa tudi drobni inventar, katerega doba koristnosti je daljša od enega leta, njegova vrednost pa manjša od tolarske protivrednosti 100 eurov.
Skupina se razčleni na konte drobnega inventarja in embalaže v skladišču. Pri vodenju zalog po stalnih cenah je poseben konto odmikov od stalnih cen.
Pravna oseba vzpostavi za drobni inventar, dan v uporabo, katerega doba koristnosti je daljša od enega leta, zunajknjigovodsko količinsko evidenco po nahajališčih.
36. člen
Konti skupine 33 – nedokončana proizvodnja in storitve
Na kontih skupine 33 se izkazujejo nedokončana proizvodnja in storitve, polizdelki, ustavljena nedokončana proizvodnja, proizvodnja v dodelavi, predelavi in obdelavi ter odmiki od cen proizvodnje.
37. člen
Konti skupine 34 – proizvodi
Na kontih skupine 34 se izkazujejo proizvodi v lastnem skladišču, v tujem skladišču in v lastni prodajalni, proizvodi v dodelavi in obdelavi ter odmiki od cen proizvodov.
38. člen
Konti skupine 35 – obračun nabave blaga
Na kontih skupine 35 se izkazuje vrednost blaga po obračunih dobaviteljev, odvisni stroški nabave blaga in obračun nabave blaga.
39. člen
Konti skupine 36 – zaloge blaga
Na kontih skupine 36 se izkazuje blago v lastnem skladišču, v tujem skladišču in v prodajalni, vračunani DDV v zalogah blaga ter vračunana razlika v cenah zalog blaga.
Razred 4: odhodki in drugi izdatki
40. člen
Konti skupine 40 – tekoči odhodki
Na kontih skupine 40 se izkazujejo odhodki, ki zajemajo plačila stroškov dela, stroškov materiala in drugih stroškov za blago in storitve, plačila investicijskih stroškov za vojsko in policijo, obresti za servisiranje domačega in tujega dolga, ter sredstva, izločena v rezerve, proračunske sklade in rezervacije za kreditna tveganja v javnih skladih.
Vračila preveč izplačanih odhodkov državnega proračuna in proračuna občine se izkazujejo v dobro posamezne vrste odhodka.
41. člen
Konti skupine 41 – tekoči transferi
Na kontih skupine 41 se izkazujejo vsa nepovratna plačila, za katera plačnik od prejemnika sredstev v povračilo ne pridobi nikakršnega materiala ali drugega blaga oziroma prejemnik teh sredstev za plačnika ne opravi nikakršne storitve. Uporaba sredstev mora biti prejemniku tekoče ali splošne narave in ne investicijskega značaja. Konti te skupine so razčlenjeni glede na prejemnika sredstev.
Pri konsolidaciji javnofinančnih tokov se ti transferni odhodki pobotajo s transfernimi prihodki, to je tistimi prihodki, ki ne predstavljajo izvirnih prihodkov, pač pa le transfer sredstev med uporabniki enotnega kontnega načrta.
42. člen
Konti skupine 42 – investicijski odhodki
Na kontih skupine 42 se izkazujejo plačila, namenjena pridobitvi ali nakupu opredmetenih osnovnih sredstev in neopredmetenih dolgoročnih sredstev. V okviru te skupine se izkazujejo tudi izdatki za rekonstrukcije in adaptacije ter za investicijsko vzdrževanje in obnove zgradb ter za obnove osnovnih sredstev.
Odhodki iz tega naslova pomenijo odhodke oziroma izdatke za naložbe v povečanje in ohranjanje realnega premoženja države, občine in drugih uporabnikov enotnega kontnega načrta in povečujejo ali ohranjajo vrednost opredmetenih osnovnih sredstev in neopredmetenih dolgoročnih sredstev v bilancah stanja.
Investicijski odhodki so tudi plačila za namene iz prejšnjega odstavka, za katera se pri prejemniku sredstev vzpostavi obveznost iz naslova sredstev, prejetih v upravljanje.
43. člen
Konti skupine 43 – investicijski transferi
Na kontih skupine 43 se izkazujejo plačila, ki predstavljajo nepovratna sredstva in so namenjena plačilu investicijskih odhodkov prejemnikov sredstev, to je za njihov nakup ali gradnjo osnovnih sredstev, nabavo opreme ali drugih opredmetenih osnovnih sredstev in neopredmetenih dolgoročnih sredstev, za investicijsko vzdrževanje, obnove in drugo.
Investicijski transferi so lahko tudi plačila za namene iz prvega odstavka tega člena, za katera se pri prejemniku sredstev vzpostavi obveznost iz naslova sredstev prejetih v upravljanje.
Pri konsolidaciji javnofinančnih tokov se ti investicijski transferni odhodki, razen odhodkov iz prejšnjega odstavka pobotajo s transfernimi prihodki, to je tistimi prihodki, ki ne predstavljajo izvirnih prihodkov, pač pa le transfer sredstev med uporabniki enotnega kontnega načrta.
44. člen
Konti skupine 44 – dana posojila in povečanje kapitalskih deležev
Na kontih skupine 44 se izkazujejo plačila, ki so rezultat dogovora o posojanju sredstev, plačila za nakup kapitalskih vložkov države in občin ter plačila namenskih sredstev javnim skladom in drugim pravnim osebam javnega prava, ki imajo premoženje v svoji lasti. Ta plačila imajo za rezultat nastanek finančne terjatve do prejemnika teh sredstev ali pa vzpostavitev kapitalskega deleža v lastniški strukturi prejemnika sredstev. Na teh kontih se izkazujejo tudi plačila poroštev podjetjem in finančnim institucijam in drugim in pomenijo vzpostavitev terjatev uporabnikov enotnega kontnega načrta do prejemnikov teh sredstev. Prav tako se v okviru te skupine izkazuje tudi poraba sredstev kupnin, pridobljenih iz naslova privatizacije podjetij na podlagi posebnega zakona.
45. člen
Konti skupine 46 – zaračunani odhodki določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta
Na kontih skupine 46 se izkazujejo stroški in odhodki določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta.
Izkazovanje stroškov mora biti urejeno tako, da je iz evidenc in na podlagi sodil mogoče ugotoviti stroške za posamezno dejavnost javnih služb.
Zaradi zagotovitve podatkov o javnofinančnih prihodkih in odhodkih določeni uporabniki enotnega kontnega načrta med letom evidenčno izkazujejo odhodke tudi na ustreznih kontih skupine 40, 41, 42, 43 in 44, ob odobritvi podskupine 499 – evidenčni promet odhodkov in drugih izdatkov določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta. Pravne osebe javnega prava, ki niso uvrščene med neposredne ali posredne uporabnike proračuna, ne zagotavljajo teh podatkov.
V okviru skupine 46 se evidenčno knjižijo tudi zneski stroškov in odhodkov režijskih obratov iz 12. člena odredbe, ob odobritvi podskupine 497 – evidenčni promet stroškov in odhodkov režijskih obratov.
Podatkov v okviru te skupine ne izkazujejo drugi uporabniki enotnega kontnega načrta, razen v primeru evidenčnega knjiženja po prejšnjem odstavku.
Na kontih te skupine se ločeno izkazujejo stroški in odhodki po posameznih vrstah:
– konti podskupine 460 – stroški materiala; v tej podskupini se izkazujejo stroški materiala, kupljenih polizdelkov, vgrajenih delov, pomožnega materiala, energije, nadomestnih delov za osnovna sredstva in materiala za vzdrževanje osnovnih sredstev, odpisi drobnega inventarja in lastne embalaže, uskladitev stroškov materiala zaradi ugotovljenih popisnih razlik, stroški pisarniškega materiala in strokovne literature ter drugi stroški materiala,
– konti podskupine 461 – stroški storitev; v tej podskupini se izkazujejo stroški storitev pri proizvajanju proizvodov, stroški transportnih storitev in storitev, povezanih z vzdrževanjem, najemnine, povračila stroškov zaposlencem v zvezi z delom, stroški plačilnega prometa in bančnih storitev, stroški intelektualnih in osebnih storitev, stroški sejmov, reklame in reprezentance, stroški storitev fizičnih oseb, ki ne opravljajo dejavnosti, skupaj z dajatvami, ki bremenijo pravno osebo ter drugi stroški storitev,
– konti podskupine 462 – amortizacija; v tej podskupini se izkazuje amortizacija opredmetenih osnovnih sredstev, amortizacija neopredmetenih dolgoročnih sredstev, amortizacija drobnega inventarja in embalaže. Posebej se izkazuje amortizacija sredstev za opravljanje dejavnosti javnih služb ter za opravljanje dejavnosti na trgu. V okviru te skupine se izkazuje tudi zmanjšanje stroškov amortizacije, ki se nadomešča v breme obveznosti do virov sredstev,
– konti podskupine 463 – rezervacije; v tej podskupini se izkazujejo dolgoročne rezervacije za stroške reorganizacije pravne osebe, za pokrivanje pričakovanih izgub iz kočljivih pogodb in za pokrivanje drugih obveznosti, ki se nanašajo na sedanje učinke,
– konti podskupine 464 – stroški dela; v tej podskupini se izkazujejo plače zaposlencev, nadomestila plač zaposlencev, stroški dodatnega pokojninskega zavarovanja zaposlencev, regres za letni dopust, povračila in drugi prejemki zaposlencev, delodajalčevi prispevki in druge delodajalčeve dajatve od plač, nadomestil plač, bonitet, povračil in drugih prejemkov zaposlencev ter nagrade vajencem skupaj z dajatvami, ki bremenijo pravno osebo,
– konti podskupine 465 – drugi stroški; v tej podskupini se izkazujejo dajatve, ki niso odvisne od poslovnega izida, izdatki za varstvo okolja, nagrade dijakom in študentom na delovni praksi skupaj z dajatvami, štipendije dijakom in študentom ter ostali podobni stroški,
– konti podskupine 466 – stroški prodanih zalog; v tej podskupini se izkazujejo stroški prodanih zalog ter ugotovljeni presežki in primanjkljaji,
– konti podskupine 467 – finančni odhodki; v tej podskupini se izkazujejo odhodki za obresti, odhodki od prevrednotenja dolgov zaradi ohranitve vrednosti, odhodki od prodaje finančnih naložb, drugi finančni odhodki in prevrednotevalni finančni odhodki zaradi oslabitve finančnih naložb ter odhodi zaradi uskladitve dolgoročnih rezervacij,
– konti podskupine 468 – izredni odhodki; v tej podskupini se izkazujejo denarne kazni, odškodnine in druge neobičajne postavke,
– konti podskupine 469 – prevrednotevalni poslovni odhodki; v tej podskupini se izkazujejo prevrednotevalni odhodki zaradi oslabitve zalog, terjatev iz poslovanja, neopredmetenih dolgoročnih sredstev in opredmetenih osnovnih sredstev ter zaradi odtujitve neopredmetenih dolgoročnih sredstev in opredmetenih osnovnih sredstev.
46. člen
Konti skupine 47 – sredstva nakazana neposrednim uporabnikom proračuna
Na kontih skupine 47 se izkazujejo nakazana sredstva neposrednim uporabnikom, ki so zagotovljena v okviru proračuna države oziroma občine za njihovo nadaljnjo porabo oziroma za financiranje funkcij, za izvajanje nalog in druge namene.
47. člen
Konti skupine 49 – prenos odhodkov in drugih izdatkov
Na kontih podskupine 490 in 491 se evidentira prenos odhodkov in drugih izdatkov razreda 4 ob koncu obračunskega obdobja.
Na kontih podskupine 497 – evidenčni promet stroškov in odhodkov režijskih obratov se izkazujejo stroški in odhodki, ki jih režijski obrati med letom evidenčno izkazujejo na ustreznih kontih skupine 46.
Na kontih podskupine 498 – evidenčni promet odhodkov v breme rezervnega in drugih proračunskih skladov, se med letom izkazujejo odhodki, ki se evidentirajo na kontih odhodkov razreda 4, glede na vrsto odhodka.
Na kontih podskupine 499 – evidenčni promet odhodkov določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta, se med letom izkazujejo odhodki, ki jih določeni uporabniki enotnega kontnega načrta izkazujejo v okviru skupine 40, 41, 42, 43 in 44. Podatki na evidenčnih kontih se lahko knjižijo na podlagi zbirnika, ki se sestavi za posamezni koledarski mesec.
Ob zaključku leta se konti podskupin 498 in 499 zaprejo v dobro ustreznih kontov skupin 40, 41, 42 in 43, podskupine 497 pa v dobro ustreznih kontov skupine 46.
Razred 5: račun financiranja
48. člen
Konti skupine 50 – zadolževanje
Na kontih skupine 50 se izkazujejo zneski sredstev, pridobljenih iz naslova najemanja domačih in tujih kreditov in sredstev, pridobljenih z izdajo vrednostih papirjev doma in v tujini, z obremenitvijo ustreznega konta skupine 90.
V tej skupini se na kontih kratkoročnega zadolževanja izkazuje kratkoročno zadolževanje in odplačila kratkoročnega zadolževanja tekočega leta.
Konti v tej skupini so razčlenjeni po vrstah kreditodajalcev.
49. člen
Konti skupine 55 – odplačila dolga
Na kontih skupine 55 se izkazujejo odplačila glavnic od domačega dolgoročnega dolga in od zunanjega dolgoročnega dolga na osnovi najetih kreditov ali z izdajo vrednostnih papirjev, z odobritvijo ustreznega konta skupine 90.
Konti v tej skupini so razčlenjeni po vrstah kreditodajalcev.
50. člen
Konti skupine 59 – ugotovljena razlika
Ob koncu obračunskega obdobja se za znesek, izkazan na kontih skupine 50, odobri ustrezen konto skupine 59, za znesek, izkazan na kontih skupine 55, pa obremeni.
Razlika se prenese na konte podskupine 800.
Na kontih podskupine 599 – evidenčni promet zadolževanja in odplačil dolgov – se med letom izkazujejo prejemki in izdatki, ki jih določeni uporabniki enotnega kontnega načrta izkazujejo v okviru skupine 50 oziroma 55. Podatki na evidenčnih kontih se lahko knjižijo na podlagi zbirnika, ki se sestavi za posamezni koledarski mesec.
Ob zaključku leta se konti skupin 50 in 55 zaprejo v breme ustreznih podskupin 590 oziroma 599.
Razred 7: prihodki in drugi prejemki
51. člen
Konti skupine 70 – davčni prihodki
Na kontih skupine 70 se knjižijo davčni prihodki, ki jih uvrščamo med tekoče prihodke državnega ali občinskega proračuna. V tej skupini se izkazujejo vse vrste davkov: davek na dodano vrednost, davek na dohodek: dohodnina, davek na dobiček, davek na plačilno listo in delovno silo, davek na premoženje, domači davki na blago in storitve, davki na mednarodno trgovino in transakcije. V tej skupini se izkazujejo tudi vsi obvezni prispevki zaposlencev, delodajalcev, samozaposlenih, ki se vplačujejo v proračun, Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije in Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
Vračila preveč vplačanih ali napačno vplačanih prihodkov državnega proračuna in proračuna občine se izkazujejo v breme posamezne vrste prihodka, na katerega se vračilo nanaša.
52. člen
Konti skupine 71 – nedavčni prihodki
Na kontih skupine 71 se izkazujejo tisti tekoči prihodki, ki niso uvrščeni v skupino davčnih prihodkov. V okviru te skupine se izkazujejo prihodki od udeležbe na dobičku, prihodki od obresti, prihodke od premoženja, takse in pristojbine, denarne kazni ter tisti del prihodkov, ki so ustvarjeni s prodajo blaga in storitev na trgu. V tej skupini se ne izkazujejo prejete obresti na sredstva proračunskih skladov, ki se knjižijo kot povečanje sklada ter tiste prejete obresti, ki se izkazujejo v okviru skupin 73 in 75.
53. člen
Konti skupine 72 – kapitalski prihodki
Na kontih skupine 72 se izkazujejo prihodki, pridobljeni iz naslova prodaje realnega premoženja, to je: zgradb, opreme, drugih osnovnih sredstev, zemljišč, premoženjskih pravic (patentov, licenc, blagovnih znamk), zalog in interventnih oziroma blagovnih rezerv.
54. člen
Konti skupine 73 – prejete donacije
Na kontih skupine 73 se izkazujejo donacije ter prejeta denarna darila, prejeta bodisi iz domačih virov: od domačih pravnih oseb (zasebnih podjetij, finančnih družb) ali domačih fizičnih oseb; ali iz tujine: od mednarodnih institucij, mednarodnih nevladnih organizacij, od tujih vlad in njihovih institucij in od tujih pravnih ali fizičnih oseb ter obresti od upravljanja s temi sredstvi.
Prejete donacije so sredstva, prejeta na podlagi posebnih sporazumov, dogovorov in pogodb o obsegu in programu koriščenja teh sredstev za posamezne namene, za katere se ta sredstva dodelijo in na podlagi določenih pogojev, pod katerimi se sredstva črpajo in porabljajo.
Prejeta denarna darila pa so nepovratna sredstva, prejeta od domačih in tujih pravnih in fizičnih oseb na podlagi posebnih darilnih in podobnih pogodb.
V to skupino prihodkov pa ne spadajo prihodki iz naslova prejetih sredstev od drugih javnofinančnih institucij, to je iz državnega proračuna, lokalnih proračunov, skladov socialnega zavarovanja in drugih javnih skladov, ki spadajo v okvir transfernih prihodkov in so zajeti v posebni skupini prihodkov 74.
55. člen
Konti skupine 74 – transferni prihodki
Na kontih skupine 74 se izkazujejo vsa sredstva, prejeta iz drugih javnofinančnih institucij, to je iz državnega proračuna, proračunov lokalnih skupnosti, skladov socialnega zavarovanja ali iz drugih javnih izvenproračunskih skladov. Ti prihodki niso izvirni javnofinančni prihodki (pridobljeni iz naslova davčnih, nedavčnih ali kapitalskih prihodkov), niti to niso prihodki, pridobljeni iz naslova prodaje proizvodov in storitev, pač pa predstavljajo transfer sredstev proračuna države, občin, drugih uporabnikov ali drugih blagajn javnega financiranja.
Pri konsolidaciji javnofinančnih tokov se ti transferni prihodki pobotajo s transfernimi odhodki (tekoči transferi in investicijski transferi), to je tistimi vrstami odhodkov, ki ne predstavljajo končne porabe, pač pa le transfer sredstev med uporabniki enotnega kontnega načrta.
56. člen
Konti skupine 75 – prejeta vračila danih posojil in prodaja kapitalskih deležev
Na kontih skupine 75 se izkazujejo vsa sredstva, pridobljena iz naslova prejetih vračil posojenih sredstev drugim ravnem države, drugim skladom, neprofitnim organizacijam, posameznikom, javnim ali privatnim podjetjem in gospodarskim družbam.
Zajeta so tudi sredstva, pridobljena iz naslova prodaje kapitalskih deležev države oziroma občin v finančnih institucijah ali podjetjih in prejeta vračila v tekočem letu unovčenih poroštev iz preteklih let. V to skupino so zajeta tudi sredstva, pridobljena na podlagi posebnega zakona o uporabi sredstev, pridobljenih iz naslova kupnin na podlagi zakona o lastninskem preoblikovanju podjetij in obresti od upravljanja s temi sredstvi ter druge prejete obresti od kupnin. V tej skupini se izkazujejo tudi sredstva pridobljena na osnovi stanovanjskega zakona in drugih pravnih predpisov, ki urejajo področje privatizacije in lastninjenja družbene lastnine.
57. člen
Konti skupine 76 – zaračunani prihodki določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta
Na kontih skupine 76 se izkazujejo vsi prihodki določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta. Prihodke v zvezi z opravljanjem dejavnosti javne službe je treba izkazovati ločeno od ostalih prihodkov.
Zaradi zagotovitve podatkov o javnofinančnih prihodkih in odhodkih določeni uporabniki enotnega kontnega načrta med letom evidenčno izkazujejo prihodke na ustreznih kontih skupin 71, 72, 73, 74 in 75 z odobritvijo konta 799 – evidenčni promet prihodkov in drugih prejemkov določenih uporabnikov določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta. Pravne osebe javnega prava, ki niso uvrščene med neposredne ali posredne uporabnike proračuna, ne zagotavljajo teh podatkov.
V okviru te skupine se evidenčno izkazujejo tudi zneski prihodkov režijskih obratov iz 12. člena odredbe z obremenitvijo podskupine 797 – evidenčni promet prihodkov režijskih obratov.
Podatkov v okviru te skupine ne izkazujejo drugi uporabniki enotnega kontnega načrta, razen v primerih evidenčnega knjiženja po prejšnjem odstavku.
Na kontih te skupine se ločeno izkazujejo prihodki po posameznih vrstah:
– konti podskupine 760 – prihodki od prodaje proizvodov in storitev; v tej podskupini se izkazujejo prihodki od prodaje proizvodov in storitev na domačem in na tujem trgu ter od dotacij (transferov) in donacij, doseženih na podlagi prodaje proizvodov in storitev. Posebej se izkazujejo prihodki iz sredstev javnih financ. V okviru te skupine se izkazujejo tudi vrednosti usredstvenih lastnih proizvodov oziroma storitev,
– konti podskupine 761 – prihodki od prodaje blaga in materiala; v tej podskupini se izkazujejo prihodki od prodaje blaga in materiala na domačem in tujem trgu ter od subvencij, kompenzacij, dotacij in donacij, doseženih na podlagi prodaje blaga. Posebej se izkazujejo prihodki iz sredstev javnih financ,
– konti podskupine 762 – finančni prihodki; v tej podskupini se izkazujejo prihodki za obresti, prihodki od prevrednotenja naložb in dolgov zaradi ohranitve realne vrednosti, prihodki od prodaje finančnih naložb in drugi finančni prihodki,
– konti podskupine 763 – izredni prihodki; v tej podskupini se izkazujejo prejete kazni in odškodnine, nenamenske donacije ter drugi izredni prihodki,
– konti podskupine 764 – prevrednotovalni poslovni prihodki; v tej podskupini se izkazujejo prevrednotovalni prihodki nastali pri odtujitvi neopredmetenih dolgoročnih sredstev in opredmetenih osnovnih sredstev, odpisih obveznosti iz preteklih let ter drugi prevrednotovalni prihodki.
58. člen
Konti skupine 77 – prejeta sredstva iz proračuna za nadaljnjo porabo
Na kontih skupine 77 se izkazujejo prejeta sredstva iz proračuna za nadaljnjo porabo, ki jih neposredni uporabnik pridobi v skladu s proračunom države oziroma občine za financiranje funkcij, za izvajanje nalog in druge namene.
59. člen
Konti skupine 79 – prenos prihodkov in drugih prejemkov
Na kontih podskupine 790 se evidentira prenos prihodkov in drugih prejemkov razreda 7 ob koncu obračunskega obdobja na ustrezni konto skupine 80.
Na kontih podskupine 797 – evidenčni promet prihodkov režijskih obratov se izkazujejo prihodki, ki jih režijski obrati med letom evidenčno izkazujejo na ustreznih kontih skupine 76.
Na kontih podskupine 799 – evidenčni promet prihodkov določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta, se izkazujejo prihodki, ki jih določeni uporabniki izkazujejo v okviru skupine 71, 72, 73, 74 in 75. Podatki na evidenčnih kontih se lahko knjižijo na podlagi zbirnika, ki se sestavi za posamezni koledarski mesec.
Ob zaključku leta se konti podskupin 790, 797 oziroma 799 zaprejo v dobro ustreznih kontov skupin 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 in 77.
Razred 8: ugotovitev rezultatov
60. člen
Konti skupine 80 – ugotovitev rezultatov
Na kontih skupine 80 se knjižijo zneski prenesenih odhodkov in drugih izdatkov, izkazanih na kontih razreda 4 ter prenesenih prihodkov in drugih prejemkov, izkazanih na kontih razreda 7, razen zneska prejetih obresti na sredstva rezervnega sklada oziroma ostalih proračunskih skladov, ki neposredno povečujejo rezervni sklad oziroma ostale proračunske sklade. V okviru te skupine se knjižijo tudi zneski prejemkov in izdatkov, preneseni s kontov razreda 5.
Določeni uporabniki enotnega kontnega načrta izkažejo v okviru te skupine tudi znesek presežka prihodkov (odhodkov) iz preteklih let, ki je namenjen pokrivanju izbranih odhodkov (prihodkov) obravnavanega poslovnega leta.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta prenesejo presežek prihodkov in drugih prejemkov nad odhodki in drugimi izdatki oziroma presežek odhodkov in drugih izdatkov nad prihodki in drugimi prejemki, na ustrezni konto skupine 90 oziroma 94.
Določeni uporabniki enotnega kontnega načrta prenesejo presežek zaračunanih prihodkov nad zaračunanimi odhodki ali presežek zaračunanih odhodkov nad zaračunanimi prihodki v dobro oziroma breme ustreznega konta skupine 98.
Razred 9: lastni viri in dolgoročne obveznosti
61. člen
Konti skupine 90 – splošni sklad
Splošni sklad izkazuje znesek lastnih virov sredstev. V okviru skupine 90 se ločeno izkazujejo; sklad za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva, sklad za finančne naložbe, sklad za unovčena poroštva, sklad za terjatve za sredstva dana v upravljanje, sklad za namensko premoženje, preneseno javnim skladom in drugim pravnim osebam javnega prava, ki imajo premoženje v svoji lasti, splošni sklad za posebne namene ter splošni sklad za drugo.
Splošni sklad za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva povečuje nabavna vrednost neopredmetenih dolgoročnih sredstev in opredmetenih osnovnih sredstev in zmanjšujejo popravki in odpisi nabavne vrednosti neopredmetenih dolgoročnih sredstev in opredmetenih osnovnih sredstev.
Splošni sklad za finančne naložbe povečujejo in zmanjšujejo spremembe pri dolgoročnih kapitalskih naložbah, dolgoročno danih posojilih in depozitih ter kratkoročnih finančnih naložbah.
Splošni sklad za unovčena poroštva povečujejo oziroma zmanjšujejo spremembe knjigovodske vrednosti terjatev iz naslova regresnih zahtevkov za unovčena poroštva.
Splošni sklad za terjatve za sredstva dana v upravljanje povečujejo in zmanjšujejo spremembe terjatev za sredstva dana v upravljanje.
Splošni sklad za namensko premoženje, preneseno javnim skladom ter drugim pravnim osebam javnega prava, ki imajo premoženje v svoji lasti, povečujejo oziroma zmanjšujejo spremembe namenskega premoženja, prenesenega javnim skladom in drugim pravnim osebam javnega prava, ki imajo premoženje v svoji lasti.
Splošni sklad za posebne namene, v okviru katerega se izkazujejo viri sredstev proračunskih skladov, se oblikuje z obremenitvijo ustreznega konta v podskupini 409. Ob plačilu obveznosti se bremeni ustrezen konto skupine 90, s tem, da se evidenčno zagotavljajo podatki o porabi sredstev za posebne namene po posameznih vrstah odhodkov.
Splošni sklad za drugo izkazuje druge spremembe splošnega sklada, ki niso navedene v prejšnjih odstavkih.
Te skupine ne uporabljajo določeni uporabniki enotnega kontnega načrta.
62. člen
Konti skupine 91 – rezervni sklad
Na kontih skupine 91 se knjiži znesek oblikovanega rezervnega sklada oziroma rezervacij za kreditna tveganja v javnih skladih ob obremenitvi ustreznega konta v podskupini 409.
Ob plačilu obveznosti oziroma stroškov se bremeni ustrezen konto skupine 91 s tem, da se evidenčno zagotavljajo podatki o porabi sredstev rezervnega sklada oziroma rezervacij za kreditna tveganja po posameznih vrstah stroškov oziroma odhodkov.
To skupino uporabljajo državni proračun in proračuni občin ter Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter javni skladi.
63. člen
Konti skupine 92 – dolgoročno razmejeni prihodki
Na kontih skupine 92 izkazujejo drugi uporabniki enotnega kontnega načrta prihodke, ki še niso bili plačani in za katere je vzpostavljena terjatev v okviru skupine 08.
Določeni uporabniki enotnega kontnega načrta izkazujejo v okviru te skupine zneske prihodkov, ki se v skladu z računovodskimi standardi še ne vštevajo v prihodke.
64. člen
Konti skupine 93 – dolgoročne rezervacije
Na kontih skupine 93 se izkazujejo dolgoročne rezervacije iz naslova donacij, ki jih je donator namenil za pokrivanje določenih stroškov ter dolgoročne rezervacije, oblikovane za tveganja in druge namene. Rezervacije se izkazujejo ločeno po namenih, za katere so bile oblikovane.
To skupino kontov uporabljajo samo določeni uporabniki enotnega kontnega načrta.
65. člen
Konti skupine 94 – sklad premoženja v javnih skladih in drugih pravnih osebah javnega prava, ki je v njihovi lasti
Na kontih skupine 94 se ločeno izkazujejo sestavni deli skladov premoženja v javnih skladih oziroma drugih pravnih osebah javnega prava, ki je v skladu z določbami zakonov njihova last.
V javnih skladih se v okviru tega sklada izkazujejo: sklad za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva, sklad za finančne naložbe, sklad za unovčena poroštva ter sklad za drugo.
Pri drugih pravnih osebah javnega prava, ki imajo premoženje v svoji lasti, se v okviru tega sklada izkazujejo: sklad za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva, sklad za finančne naložbe ter presežek prihodkov nad odhodki oziroma presežek odhodkov nad prihodki.
Posamezni sestavni deli sklada premoženja v javnih skladih so:
– sklad namenskega premoženja je vrednost sredstev, ki so v skladu s predpisi, v lasti javnega sklada,
– sklad namenskega premoženja za unovčena poroštva je knjigovodska vrednost terjatev iz naslova regresnih zahtevkov za unovčena poroštva, ki so bila poravnana iz sredstev, ki jih je sklad pridobil z opravljanjem dejavnosti, za katero je bil ustanovljen,
– sklad namenskega premoženja za drugo je presežek prihodkov nad odhodki oziroma presežek odhodkov nad prihodki, dosežen z opravljanjem dejavnosti sklada, zmanjšan za znesek sklada za unovčena poroštva,
Posamezni sestavni deli sklada premoženja v drugih pravnih osebah javnega prava, ki imajo premoženje v svoji lasti, so:
– sklad za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva je znesek knjigovodske vrednosti teh sredstev, povečane za znesek sredstev neporabljene obračunane amortizacije in namenskih denarnih sredstev, prejetih za pridobitev tovrstnih sredstev ter zmanjšane za znesek neodplačanih posojil, najetih za nakup teh sredstev in znesek dolgoročnih rezervacij, namenjenih nadomestitvi stroškov amortizacije osnovnih sredstev, pridobljenih z donacijami,
– sklad za dolgoročne finančne naložbe je znesek knjigovodske vrednosti dolgoročnih kapitalskih naložb in neodplačanega zneska glavnice dolgoročno danih kreditov in depozitov,
– presežek prihodkov nad odhodki je presežek vrednosti aktive nad pasivo,
– presežek odhodkov nad prihodki je presežek vrednosti pasive nad aktivo.
66. člen
Konti skupine 96 – dolgoročne finančne obveznosti
Na kontih skupine 96 se izkazujejo prejeti zneski najetih finančnih kreditov.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta knjižijo na konte te skupine tudi zneske prevrednotenja kreditov zaradi ohranitve realne vrednosti, z obremenitvijo ustreznega konta splošnega sklada.
Pravne osebe morajo zagotoviti ločeno izkazovanje dolgoročnih obveznosti za prejete kredite od uporabnikov enotnega kontnega načrta, za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine.
67. člen
Konti skupine 97 – druge dolgoročne obveznosti
Na kontih skupine 97 se izkazujejo dolgoročne obveznosti iz financiranja in iz poslovanja, med njimi tudi obveznosti za unovčena poroštva. Na kontih te skupine se izkazujejo tudi zneski prejetih dolgoročnih blagovnih kreditov.
Pravne osebe morajo zagotoviti ločeno izkazovanje drugih dolgoročnih obveznosti do uporabnikov enotnega kontnega načrta, za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine.
Drugi uporabniki enotnega kontnega načrta izkažejo obveznosti v breme splošnega sklada ali drugega ustreznega konta.
68. člen
Konti skupine 98 – obveznosti za sredstva prejeta v upravljanje
Na kontih skupine 98 se izkazujejo obveznosti za sredstva prejeta v upravljanje.
V okviru te skupine se ločeno zagotavljajo podatki za obveznosti za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva, za obveznosti za dolgoročne finančne naložbe ter o presežku prihodkov nad odhodki oziroma presežku odhodkov nad prihodki.
Posamezni sestavni deli obveznosti za sredstva prejeta v upravljanje so:
– obveznost za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva sestavlja knjigovodska vrednost teh sredstev, povečana za znesek neporabljene obračunane amortizacije in namenskih denarnih sredstev, prejetih za pridobitev tovrstnih sredstev, ter zmanjšana za znesek neodplačanih posojil, najetih za nakup teh sredstev in znesek dolgoročnih rezervacij, namenjenih nadomestitvi stroškov amortizacije osnovnih sredstev, pridobljenih z donacijami,
– obveznost za dolgoročne finančne naložbe predstavlja knjigovodska vrednost dolgoročnih kapitalskih naložb in neodplačanega zneska glavnice dolgoročno danih kreditih in depozitih,
– presežek prihodkov nad odhodki je presežek vrednosti aktive nad pasivo,
– presežek odhodkov nad prihodki je presežek vrednosti pasive nad aktivo.
Obveznost za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva povečuje nabavna vrednost neopredmetenih dolgoročnih sredstev in opredmetenih osnovnih sredstev ter prejeta ali prerazporejena sredstva za pridobitev teh sredstev. Obveznost pa zmanjšujejo popravki in odpisi nabavne vrednosti neopredmetenih dolgoročnih sredstev in opredmetenih osnovnih sredstev, ki se pokrivajo v breme te obveznosti.
Obveznost za dolgoročne finančne naložbe povečujejo in zmanjšujejo spremembe pri dolgoročnih kapitalskih naložbah ter dolgoročno danih kreditih in depozitih.
Obveznosti za neopredmetena dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva ter dolgoročne finančne naložbe povečujejo oziroma zmanjšujejo tudi druge spremembe, v skladu z določbami tretjega odstavka tega člena.
Določeni uporabniki enotnega kontnega načrta morajo zagotoviti ločeno izkazovanje obveznosti za sredstva prejeta v upravljanje po posameznih pravnih osebah, za katere se sestavlja premoženjska bilanca države oziroma občine.
S pravnimi osebami iz prejšnjega odstavka so mišljeni ustanovitelji pravne osebe, če ni s pogodbo ali drugim pravnim aktom določeno, da so lastniki sredstev danih v upravljanje tudi druge pravne osebe.
69. člen
Konti skupine 99 – izvenbilančna evidenca
Na kontih skupine 99 se izkazujejo aktivni in pasivni konti izvenbilančne evidence.
Izkazujejo se dana poroštva, hipoteke in drugi podatki o možnih (potencialnih) obveznostih, ki pa še ne vplivajo na spremembo sredstev ali obveznosti do virov sredstev.
III. PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
70. člen
Zatečeno stanje se uskladil od 1. 1. 2002 dalje z določbami tega pravilnika, v roku 30. dni po uveljavitvi tega pravilnika.
71. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati pravilnik o enotnem kontnem načrtu za proračun, proračunske uporabnike in druge osebe javnega prava (Uradni list RS, št. 86/99, 110/99, 23/00, 37/00, 2/01, 35/01, 62/01, 105/01 in 38/02).
72. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 402-5/02
Ljubljana, dne 20. maja 2002.
mag. Anton Rop l. r.
Minister
za finance
                                                    PRILOGA I
                                                             
                     ENOTNI KONTNI NAČRT

RAZRED 0:DOLGOROČNA SREDSTVA IN SREDSTVA V UPRAVLJANJU


00       NEOPREDMETENA DOLGOROČNA SREDSTVA
001      DOLGOROČNO ODLOŽENI STROŠKI
003      DOLGOROČNE PREMOŽENJSKE PRAVICE
005      DRUGA NEOPREDMETENA DOLGOROČNA SREDSTVA
006      TERJATVE ZA PREDUJME IZ NASLOVA VLAGANJ V
         NEOPREDMETENA DOLGOROČNA SREDSTVA
007      NEOPREDMETENA DOLGOROČNA SREDSTVA V GRADNJI ALI
         IZDELAVI


01       POPRAVEK VREDNOSTI NEOPREDMETENIH DOLGOROČNIH
         SREDSTEV
010      POPRAVEK VREDNOSTI NEOPREDMETENIH DOLGOROČNIH
         SREDSTEV


02       NEPREMIČNINE
020      ZEMLJIŠČA
021      ZGRADBE
022      TERJATVE ZA PREDUJME ZA NEPREMIČNINE
023      NEPREMIČNINE V GRADNJI ALI IZDELAVI
029      NEPREMIČNINE TRAJNO ZUNAJ UPORABE


03       POPRAVEK VREDNOSTI NEPREMIČNIN
031      POPRAVEK VREDNOSTI ZGRADB
039      POPRAVEK VREDNOSTI NEPREMIČNIN TRAJNO ZUNAJ UPORABE


04       OPREMA IN DRUGA OPREDMETENA OSNOVNA SREDSTVA
040      OPREMA
041      DROBNI INVENTAR
043      VEČLETNI NASADI
044      OSNOVNA ČREDA
045      DRUGA OPREDMETENA OSNOVNA SREDSTVA
046      TERJATVE ZA PREDUJME ZA OPREMO IN DRUGA OPREDMETENA
         OSNOVNA SREDSTVA
047      OPREMA IN DRUGA OPREDMETENA OSNOVNA SREDSTVA, KI SE
         PRIDOBIVAJO
048      NADOMESTNI DELI
049      OPREMA IN DRUGA OPREDMETENA OSNOVNA SREDSTVA TRAJNO
         ZUNAJ UPORABE


05       POPRAVEK VREDNOSTI OPREME IN DRUGIH OPREDMETENIH
         OSNOVNIH SREDSTEV
050      POPRAVEK VREDNOSTI OPREME
051      POPRAVEK VREDNOSTI DROBNEGA INVENTARJA
053      POPRAVEK VREDNOSTI VEČLETNIH NASADOV
054      POPRAVEK VREDNOSTI OSNOVNE ČREDE
055      POPRAVEK VREDNOSTI DRUGIH OPREDMETENIH OSNOVNIH
         SREDSTEV
059      POPRAVEK VREDNOSTI OPREME IN DRUGIH OPREDMETENIH
         OSNOVNIH SREDSTEV TRAJNO ZUNAJ UPORABE


06       DOLGOROČNE KAPITALSKE NALOŽBE
060      NALOŽBE V DELNICE V DRŽAVI
061      NALOŽBE V DELNICE V TUJINI
062      DRUGE DOLGOROČNE KAPITALSKE NALOŽBE V DRŽAVI
063      DRUGE DOLGOROČNE KAPITALSKE NALOŽBE V TUJINI
064      NALOŽBENE NEPREMIČNINE
065      NALOŽBE V PLEMENITE KOVINE, DRAGE KAMNE, UMETNIŠKA
         DELA IN PODOBNO
066      NAMENSKO PREMOŽENJE, PRENESENO JAVNIM SKLADOM
067      PREMOŽENJE, PRENESENO V LAST DRUGIM PRAVNIM OSEBAM
         JAVNEGA PRAVA, KI IMAJO PREMOŽENJE V SVOJI LASTI
069      POPRAVEK VREDNOSTI DOLGOROČNIH KAPITALSKIH NALOŽB


07       DOLGOROČNO DANA POSOJILA IN DEPOZITI
070      DOLGOROČNO DANA POSOJILA NA PODLAGI POSOJILNIH
         POGODB V DRŽAVI
071      DOLGOROČNO DANA POSOJILA NA PODLAGI POSOJILNIH
         POGODB V TUJINO
072      DOLGOROČNO DANA POSOJILA Z ODKUPOM DOMAČIH
         VREDNOSTNIH PAPIRJEV
073      DOLGOROČNO DANA POSOJILA Z ODKUPOM TUJIH
         VREDNOSTNIH PAPIRJEV
074      DOLGOROČNO DANI DEPOZITI
075      DRUGA DOLGOROČNO DANA POSOJILA
079      POPRAVEK VREDNOSTI DOLGOROČNO DANIH POSOJIL


08       DOLGOROČNE TERJATVE IZ POSLOVANJA
080      DOLGOROČNA BLAGOVNA POSOJILA DANA V DRŽAVI
081      DOLGOROČNA BLAGOVNA POSOJILA DANA V TUJINI
084      DOLGOROČNE TERJATVE ZA UNOVČENA POROŠTVA
085      DRUGE DOLGOROČNE TERJATVE IZ POSLOVANJA
086      DOLGOROČNE TERJATVE IZ NASLOVA FINANČNEGA NAJEMA
089      POPRAVEK VREDNOSTI DOLGOROČNIH TERJATEV IZ
         POSLOVANJA


09       TERJATVE ZA SREDSTVA DANA V UPRAVLJANJE
090      TERJATVE ZA SREDSTVA DANA V UPRAVLJANJE NEPOSREDNIM
         UPORABNIKOM PRORAČUNA
091      TERJATVE ZA SREDSTVA DANA V UPRAVLJANJE POSREDNIM
         UPORABNIKOM PRORAČUNA
092      TERJATVE ZA SREDSTVA DANA JAVNIM PODJETJEM
093      TERJATVE ZA SREDSTVA DANA V UPRAVLJANJE DRUGIM


RAZRED 1:KRATKOROČNA SREDSTVA, RAZEN ZALOG IN AKTIVNE
         ČASOVNE RAZMEJITVE


10       DENARNA SREDSTVA V BLAGAJNI IN TAKOJ UNOVČLJIVE
         VREDNOSTNICE
100      TOLARSKA SREDSTVA V BLAGAJNI
101      DEVIZNA SREDSTVA V BLAGAJNI
102      IZDANI ČEKI (ODBITNA POSTAVKA)
103      PREJETI ČEKI
105      DRUGE TAKOJ UNOVČLJIVE VREDNOSTNICE
109      DENAR NA POTI


11       DOBROIMETJE PRI BANKAH IN DRUGIH FINANČNIH
         USTANOVAH
110      TOLARSKA SREDSTVA NA RAČUNIH
111      TOLARSKI DEPOZITI NA ODPOKLIC
112      DEVIZNA SREDSTVA NA RAČUNIH
113      DEVIZNI DEPOZITI NA ODPOKLIC
114      DENARNA SREDSTVA NA POSEBNIH RAČUNIH ZA POSEBNE
         NAMENE
115      TOLARSKA SREDSTVA NA DEPOZITNIH RAČUNIH
116      DEVIZNA SREDSTVA NA DEPOZITNIH RAČUNIH


12       KRATKOROČNE TERJATVE DO KUPCEV
120      KRATKOROČNE TERJATVE DO KUPCEV V DRŽAVI
121      KRATKOROČNE TERJATVE DO KUPCEV V TUJINI
129      POPRAVEK VREDNOSTI KRATKOROČNIH TERJATEV DO KUPCEV


13       DANI PREDUJMI IN VARŠČINE
130      KRATKOROČNO DANI PREDUJMI
131      KRATKOROČNO DANE VARŠČINE


14       KRATKOROČNE TERJATVE DO UPORABNIKOV ENOTNEGA
         KONTNEGA NAČRTA
140      KRATKOROČNE TERJATVE DO NEPOSREDNIH UPORABNIKOV
         PRORAČUNA DRŽAVE
141      KRATKOROČNE TERJATVE DO NEPOSREDNIH UPORABNIKOV
         PRORAČUNA OBČINE
142      KRATKOROČNE TERJATVE DO POSREDNIH UPORAB. PRORAČUNA
         DRŽAVE
143      KRATKOROČNE TERJATVE DO POSREDNIH UPORAB. PRORAČUNA
         OBČINE
144      KRATKOROČNE TERJATVE DO ZZZS IN ZPIZ
149      POPRAVKI KRATKOROČNIH TERJATEV DO UPORABNIKOV
         ENOTNEGA KONTNEGA NAČRTA


15       KRATKOROČNE FINANČNE NALOŽBE
150      KRATKOROČNE FINANČNE NALOŽBE V VREDNOSTNE PAPIRJE
151      KRATKOROČNO DANA POSOJILA
152      KRATKOROČNO DANI DEPOZITI
153      KRATKOROČNE TERJATVE IZ NASLOVA PROSTIH DENARNIH
         SREDSTEV – DRŽAVNA ZAKLADNICA
155      DRUGE KRATKOROČNE FINANČNE NALOŽBE
159      POPRAVEK KRATKOROČNIH FINANČNIH NALOŽB


16       KRATKOROČNE TERJATVE IZ FINANCIRANJA
160      KRATKOROČNE TERJATVE IZ NASLOVA OBRESTI
161      KRATKOROČNE TERJATVE IZ NASLOVA DIVIDEND
162      KRATKOROČNE TERJATVE IZ NASLOVA DELEŽEV V DOBIČKU
163      DRUGE KRATKOROČNE TERJATVE IZ FINANCIRANJA
169      POPRAVEK KRATKOROČNIH TERJATEV IZ FINANCIRANJA


17       DRUGE KRATKOROČNE TERJATVE
170      KRATKOROČNE TERJATVE DO DRŽAVNIH IN DRUGIH
         INSTITUCIJ
174      TERJATVE ZA VSTOPNI DAVEK NA DODANO VREDNOST
175      OSTALE KRATKOROČNE TERJATVE
176      TERJATVE DO ZAVEZANCEV ZA DAVČNE PRIHODKE
177      TERJATVE DO ZAVEZANCEV ZA NEDAVČNE PRIHODKE
179      POPRAVEK OSTALIH KRATKOROČNIH TERJATEV


18       NEPLAČANI ODHODKI
180      TEKOČI ODHODKI
181      TEKOČI TRANSFERI
182      INVESTICIJSKI ODHODKI
183      INVESTICIJSKI TRANSFERI


19       AKTIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE
190      KRATKOROČNO ODLOŽENI ODHODKI
191      PREHODNO NEZARAČUNANI PRIHODKI
192      VREDNOTNICE
193      VRAČUNANI PRIHODKI ZARADI PODALJŠANJA PRORAČUNSKEGA
         LETA
194      PREHODNO NEZARAČUNANI PRIHODKI ZA PREJETE PREDUJME
195      VRAČUNANI IZDATKI ZARADI PODALJŠANJA PRORAČUNSKEGA
         LETA
199      DRUGE AKTIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE



RAZRED 2:KRATKOROČNE OBVEZNOSTI IN PASIVNE
         ČASOVNE RAZMEJITVE


20       KRATKOROČNE OBVEZNOSTI ZA PREJETE PREDUJME IN
         VARŠČINE
200      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI ZA PREJETE PREDUJME
201      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI ZA PREJETE VARŠČINE


21       KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO ZAPOSLENIH
210      OBVEZNOSTI ZA ČISTE PLAČE IN NADOMESTILA PLAČ
212      OBVEZNOSTI ZA PRISPEVKE IZ KOSMATIH PLAČ IN
         NADOMESTIL PLAČ
213      OBVEZNOSTI ZA DAVKE IZ KOSMATIH PLAČ IN NADOMESTIL
         PLAČ
214      DRUGE KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO ZAPOSLENIH
215      OBVEZNOSTI ZA PRISPEVKE IZ DRUGIH PREJEMKOV, KI SE
         NE OBRAČUNAVAJO SKUPAJ S PLAČAMI
216      OBVEZNOSTI ZA DAVKE IZ DRUGIH PREJEMKOV, KI SE NE
         OBRAČUNAVAJO SKUPAJ S PLAČAMI


22       KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO DOBAVITELJEV
220      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO DOBAVITELJEV V DRŽAVI
221      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO DOBAVITELJEV V TUJINI
222      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI ZA NEZARAČUNANO BLAGO IN
         STORITVE
223      KRATKOROČNI BLAGOVNI KREDITI, PREJETI V DRŽAVI
224      KRATKOROČNI BLAGOVNI KREDITI, PREJETI V TUJINI


23       DRUGE KRATKOROČNE OBVEZNOSTI IZ POSLOVANJA
230      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI ZA DAJATVE
231      OBVEZNOSTI ZA DAVEK NA DODANO VREDNOST
233      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI NA PODLAGI IZDANIH MENIC  IN
         DRUGIH PLAČILNIH INSTRUMENTOV
234      OSTALE KRATKOROČNE OBVEZNOSTI IZ POSLOVANJA
235      OBVEZNOSTI NA PODLAGI ODTEGLJAJEV OD PREJEMKOV
         ZAPOSLENIH
236      OBVEZNOSTI DO ZAVEZANCEV ZA DAVČNE DAJATVE
237      OBVEZNOSTI DO ZAVEZANCEV ZA NEDAVČNE DAJATVE


24       KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO UPORABNIKOV ENOTNEGA
         KONTNEGA NAČRTA
240      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO NEPOSREDNIH UPORABNIKOV
         PRORAČUNA DRŽAVE
241      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO NEPOSREDNIH UPORABNIKOV
         PRORAČUNA OBČINE
242      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO POSREDNIH UPORABNIKOV
         PRORAČUNA DRŽAVE
243      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO POSREDNIH UPORABNIKOV
         PRORAČUNA OBČINE
244      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO ZZZS IN ZPIZ


25       KRATKOROČNE OBVEZNOSTI DO FINANCERJEV
250      KRATKOROČNI KREDITI, PREJETI V DRŽAVI
251      KRATKOROČNI KREDITI, PREJETI IZ TUJINE
252      OBVEZNOSTI IZ KRATKOROČNO IZDANIH VREDNOSTNIH
         PAPIRJEV


26       KRATKOROČNE OBVEZNOSTI IZ FINANCIRANJA
260      KRATKOROČNE OBVEZNOSTI IZ FINANCIRANJA


28       NEPLAČANI PRIHODKI
280      DAVČNI PRIHODKI
281      NEDAVČNI PRIHODKI
282      KAPITALSKI PRIHODKI
283      PREJETE DONACIJE
284      TRANSFERNI PRIHODKI
285      DRUGI NEPLAČANI PRIHODKI


29       PASIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE
290      VNAPREJ VRAČUNANI ODHODKI
291      KRATKOROČNO ODLOŽENI PRIHODKI
292      VNAPREJ VRAČUNANI ODHODKI ZA OBRATNA SREDSTVA
293      VRAČUNANI ODHODKI ZARADI PODALJŠANJA PRORAČUNSKEGA
         LETA
294      PREHODNO OBRAČUNANI ODHODKI ZA DANE PREDUJME
299      DRUGE PASIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE



RAZRED 3:ZALOGE


30       OBRAČUN NABAVE MATERIALA
300      VREDNOST MATERIALA PO OBRAČUNIH DOBAVITELJEV
301      ODVISNI STROŠKI NABAVE MATERIALA
302      DRUGI STROŠKI NABAVE MATERIALA
309      OBRAČUN NABAVE MATERIALA


31       ZALOGE MATERIALA
310      MATERIAL V SKLADIŠČU
311      MATERIAL V OBDELAVI, DODELAVI IN NA POTI
319      ODMIKI OD CEN ZALOG MATERIALA


32       ZALOGE DROBNEGA INVENTARJA IN EMBALAŽE
320      ZALOGE DROBNEGA INVENTARJA IN EMBALAŽE V SKLADIŠČU
329      ODMIKI OD CEN DROBNEGA INVENTARJA IN EMBALAŽE


33       NEDOKONČANA PROIZVODNJA IN STORITVE
330      NEDOKONČANA PROIZVODNJA
331      NEDOKONČANE STORITVE
332      POLIZDELKI
333      USTAVLJENA NEDOKONČANA PROIZVODNJA
334      PROIZVODNJA V DODELAVI, OBDELAVI IN MANIPULACIJI
339      ODMIKI OD CEN PROIZVODNJE


34       PROIZVODI
340      PROIZVODI V LASTNEM SKLADIŠČU
341      PROIZVODI V TUJEM SKLADIŠČU
342      PROIZVODI V LASTNI PRODAJALNI
343      VRAČUNANI DAVKI OD PROIZVODOV V PRODAJALNI
344      PROIZVODI V DODELAVI, OBDELAVI IN MANIPULACIJI
349      ODMIKI OD CEN PROIZVODOV


35       OBRAČUN NABAVE BLAGA
350      VREDNOST BLAGA PO OBRAČUNIH DOBAVITELJEV
351      ODVISNI STROŠKI NABAVE BLAGA
359      OBRAČUN NABAVE BLAGA


36       ZALOGE BLAGA

360      BLAGO V LASTNEM SKLADIŠČU
361      BLAGO V TUJEM SKLADIŠČU
363      BLAGO V PRODAJALNI
364      VRAČUNANI DAVEK V ZALOGAH BLAGA
369      VRAČUNANA RAZLIKA V CENAH ZALOG BLAGA


RAZRED 4:ODHODKI IN DRUGI IZDATKI


40       TEKOČI ODHODKI

400      PLAČE IN DRUGI IZDATKI ZAPOSLENIM
4000     Plače in dodatki
400000   Osnovne plače
400001   Splošni dodatki
400002   Dodatki za delo v posebnih pogojih
4001     Regres za letni dopust
400100   Regres za letni dopust
4002     Povračila in nadomestila
400200   Dodatki za ločeno življenje
400201   Terenski dodatek
400202   Povračilo stroškov prehrane med delom
400203   Povračilo stroškov prevoza na delo in iz dela
4003     Sredstva za delovno uspešnost
400300   Sredstva za delovno uspešnost
4004     Sredstva za nadurno delo
400400   Sredstva za nadurno delo
4005     Plače za delo nerezidentov po pogodbi
400500   Plače za delo nerezidentov po pogodbi
4009     Drugi izdatki zaposlenim
400900   Jubilejne nagrade
400901   Odpravnine
400902   Solidarnostne pomoči
400999   Drugi izdatki zaposlenim

401      PRISPEVKI DELODAJALCEV ZA SOCIALNO VARNOST
4010     Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
401001   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
4011     Prispevek za zdravstveno zavarovanje
401100   Prispevek za obvezno zdravstveno zavarovanje
401101   Prispevek za poškodbe pri delu in poklicne bolezni
4012     Prispevek za zaposlovanje
401200   Prispevek za zaposlovanje
4013     Prispevek za starševsko varstvo
401300   Prispevek za starševsko varstvo

402      IZDATKI ZA BLAGO IN STORITVE
4020     Pisarniški in splošni material in storitve
402000   Pisarniški material in storitve
402001   Čistilni material in storitve
402002   Storitve varovanja zgradb in prostorov
402003   Založniške in tiskarske storitve
402004   Časopisi, revije, knjige in strokovna literatura
402005   Stroški prevajalskih storitev
402006   Stroški oglaševalskih storitev
402007   Računalniške storitve
402008   Računovodske, revizorske in svetovalne storitve
402009   Izdatki za reprezentanco
402010   Hrana, storitve menz in restavracij
402099   Drugi splošni material in storitve
4021     Posebni material in storitve
402100   Uniforme in službena obleka
402101   Knjige
402102   Zdravila, ortopedski pripomočki in sanitetni
         material
402103   Kmetijski vložki
402104   Material in oprema za vojsko
402105   Material in specialna oprema za policijo
402106   Material za kazensko poboljševalne domove
402107   Laboratorijski materiali
402108   Drobno orodje in naprave
402109   Zaračunljive tiskovine
402199   Drugi posebni materiali in storitve
4022     Energija, voda, komunalne storitve in komunikacije
402200   Električna energija
402201   Poraba kuriv in stroški ogrevanja
402202   Poraba druge energije
402203   Voda in komunalne storitve
402204   Odvoz smeti
402205   Telefon, teleks, faks, elektronska pošta
402206   Poštnina in kurirske storitve
402299   Druge storitve komunikacij in komunale
4023     Prevozni stroški in storitve
402300   Goriva in maziva za prevozna sredstva
402301   Vzdrževanje in popravila vozil
402302   Nadomestni deli za vozila
402303   Najem vozil in selitveni stroški
402304   Pristojbine za registracijo vozil
402305   Zavarovalne premije za motorna vozila
402399   Drugi prevozni in transportni stroški
4024     Izdatki za službena potovanja
402400   Dnevnice za službena potovanja v državi
402401   Hotelske in restavracijske storitve
         v državi
402402   Stroški prevoza v državi
402403   Dnevnice za službena potovanja v tujini
402404   Hotelske in restavracijske storitve v tujini
402405   Stroški prevoza v tujini
402499   Drugi izdatki za službena potovanja
4025     Tekoče vzdrževanje
402500   Tekoče vzdrževanje poslovnih objektov
402501   Tekoče vzdrževanje stanovanjskih objektov
402502   Tekoče vzdrževanje počitniških objektov
402503   Tekoče vzdrževanje drugih objektov
402504   Zavarovalne premije za objekte
402510   Tekoče vzdrževanje komunikacijske opreme in
         računalnikov
402511   Tekoče vzdrževanje druge opreme
402512   Zavarovalne premije za opremo
402599   Drugi izdatki za tekoče vzdrževanje in zavarovanje
4026     Najemnine in zakupnine (leasing)
402600   Najemnine in zakupnine za poslovne objekte
402601   Najemnine in zakupnine za stanovanjske objekte
402602   Najemnine in zakupnine za garaže in parkirne
         prostore
402603   Najemnine in zakupnine za druge objekte
402604   Najem računalniške in programske opreme
402605   Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča
402606   Druga nadomestila za uporabo zemljišča
402699   Druge najemnine, zakupnine in licenčnine
4027     Kazni in odškodnine
402700   Kazni zaradi sodnih postopkov
402701   Odškodnine neupravičeno obsojenim
402702   Odškodnine zaradi sodnih postopkov
402799   Druge odškodnine in kazni
4028     Davek na izplačane plače
402800   Davek na izplačane plače
4029     Drugi operativni odhodki
402900   Stroški konferenc, seminarjev in simpozijev
402901   Plačila avtorskih honorarjev
402902   Plačila po pogodbah o delu
402903   Plačila za delo preko študentskega servisa
402904   Nadomestila članom posebnih komisij
402905   Sejnine udeležencem odborov
402906   Stroški izpitnih komisij
402907   Izdatki za strokovno izobraževanje zaposlenih
402908   Dodatki poslancem in državnim svetnikom
402909   Stroški sodnih postopkov
402910   Plačila za delo zaprtih oseb
402912   Posebni davek na določene prejemke
402920   Sodni stroški, storitve odvetnikov, notarjev in
         drugo
402921   Članarine v mednarodnih organizacijah
402922   Članarine v domačih neprofitnih institucijah
402923   Druge članarine
402930   Plačilo storitev organizacijam, pooblaščenim za
         plačilni promet
402931   Plačila bančnih storitev
402932   Stroški, povezani z zadolževanjem
402934   Plačila storitev Davčni upravi Republike Slovenije
402935   Stroški plačilnega agenta
402936   Plačilo stroškov kotacije na borzi
402999   Drugi operativni odhodki

403      PLAČILA DOMAČIH OBRESTI
4030     Plačila obresti od kreditov – Banki Slovenije
403000   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov – Banki
         Slovenije
4031     Plačila obresti od kreditov – poslovnim bankam
403100   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov –
         poslovnim bankam
403101   Plačila obresti od dolgoročnih kreditov – poslovnim
         bankam
4032     Plačila obresti od kreditov – drugim finančnim
         institucijam
403200   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov – drugim
         finančnim institucijam
403201   Plačila obresti od dolgoročnih kreditov – drugim
         finančnim institucijam
4033     Plačila obresti od kreditov – drugim domačim
         kreditodajalcem
403300   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov – drugim
         ravnem države
403301   Plačila obrsti od dolgoročnih kreditov – drugim
         ravnem države
403302   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov – skladom
         socialnega zavarovanja
403303   Plačila obresti od dolgoročnih kreditov – skladom
         socilanega zavarovanja
403304   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov – drugim
         javnim skladom
403305   Plačila obresti od dolgoročnih kreditov – drugim
         javnim skladom
403306   Plačila obrsti od kratkoročnih kreditov – državnemu
         proračunu
403307   Plačila obresti od dolgoročnih kreditov – državnemu
         proračunu
403308   Plačila obresti od kratkročnih kreditov – drugim
         domačim kreditodajalcem
403309   Plačila obresti od dolgoročnih kreditov – drugim
         domačim kreditodajalcem
4034     Plačila obresti od vrednostnih papirjev, izdanih na
         domačem trgu
403400   Plačila obresti od kratkoročnih rednostnih papirjev
         – zadolžnice
403401   Plačila obresti od kratkoročnih vrednostnih
         papirjev – enomesečne zakladne menice
403402   Plačila obresti od kratkoročnih vrednostnih
         papirjev – trimesečne zakladne menice
403403   Plačila obresti od kratkoročnih vrednostnih
         papirjev – šestmesečne zakladne menice
403404   Plačila obresti od kratkoročnih vrednostnih
         papirjev – dvanajstmesečna zakladna menica
403409   Plačila obresti od drugih kratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu
403410   Plačila obresti od dolgoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu

404      PLAČILA TUJIH OBRESTI
4040     Plačila obresti od kreditov – mednarodnim finančnim
         institucijam
404000   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov –
         mednarodnim finančnim institucijam
404001   Plačila obresti od dolgoročnih kreditov –
         mednarodnim finančnim institucijam
4041     Plačila obresti od kreditov – tujim vladam
404100   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov – tujim
         vladam
404101   Plačila obresti od dolgoročnih kreditov – tujim
         vladam
4042     Plačila obresti od kreditov – tujim poslovnim
         bankam in finančnim institucijam
404200   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov – tujim
         poslovnim bankam in finančnim institucijam
404201   Plačila obresti od dolgorčnih kreditov – tujim
         poslovnim bankam in finančnim institucijam
4043     Plačila obresti od kreditov – drugim tujim
         kreditodajalcem
404300   Plačila obresti od kratkoročnih kreditov – drugim
         tujim kreditodajalcem
404301   Plačila obresti od dolgorčnih kreditov – drugim
         tujim kreditodajalcem
4044     Plačila obresti od vrednostnih papirjev, izdanih na
         tujih trgih
404400   Plačila obresti od kratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na tujih trgih
404401   Plačila obresti od dolgoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na tujih trgih

409      REZERVE
4090     Splošna proračunska rezervacija
409000   Splošna proračunska rezervacija
4091     Proračunska rezerva
409100   Proračunska rezerva
4092     Druge rezerve
409299   Druge rezerve
4093     Sredstva za posebne namene
409300   Sredstva proračunskih skladov
4098     Rezervacije za kreditna tveganja v javnih skladih
409800   Rezervacije za kreditna tveganja v javnih skladih

41       TEKOČI TRANSFERI

410      SUBVENCIJE
4100     Subvencije javnim podjetjem
410000   Subvencioniranje cen javnim podjetjem
410001   Subvencioniranje obresti javnim podjetjem
410002   Subvencioniranje prispevkov za socialno varnost
         javnim podjetjem
410003   Sredstva za preusposabljanje presežnih delavcev v
         javnih podjetjih
410004   Pokrivanje izgub javnim podjetjem
410005   Sredstva za prestrukturiranje in prenovo
         proizvodnje v javnih podjetjih
410006   Sredstva za zapiranje proizvodnje v javnih
         podjetjih
410007   Subvencioniranje glavnic dolga javnih podjetij
410015   Sredstva za izvajanje ekoloških programov v javnih
         podjetjih
410099   Druge subvencije javnim podjetjem
4101     Subvencije finančnim institucijam
410101   Subvencioniranje obresti finančnim institucijam
410104   Pokrivanje izgub finančnim institucijam
410199   Druge subvencije finančnim institucijam
4102     Subvencije privatnim podjetjem in zasebnikom
410200   Subvencioniranje cen privatnim podjetjem in
         zasebnikom
410201   Subvencioniranje obresti privatnim podjetjem in
         zasebnikom
410202   Subvencioniranje prispevkov za socialno varnost
         privatnim podjetjem
410203   Sredstva za preusposabljanje presežnih delavcev
         privatnim podjetjem
410204   Pokrivanje izgub privatnim podjetjem
410205   Sredstva za prestrukturiranje in prenovo
         proizvodnje v privatnih podjetjih
410206   Sredstva za zapiranje proizvodnje v privatnih
         podjetjih
410207   Regresiranje tekoče proizvodnje v privatnih
         podjetjih
410208   Sredstva za pripravo brezposelnih na zaposlitev v
         privatnih podjetjih
410209   Sredstva za preusposabljanje zaposlenih v privatnih
         podjetjih
410210   Sredstva za zaposlovanje invalidnih oseb v
         privatnih podjetjih
410211   Sredstva za izvajanje javnih del v privatnih
         podjetjih
410212   Sredstva za delovna mesta v privatnih podjetjih
410213   Sredstva za spodbujanje izvoznih aktivnosti v
         privatnih podjetjih
410214   Sredstva za pospeševanje tehnološkega razvoja v
         privatnih podjetjih
410215   Sredstva za izvajanje ekoloških programov v
         privatnih podjetjih
410216   Subvencioniranje glavnic dolga privatnim podjetjem
410217   Kompleksne subvencije v kmetijstvu
410218   Subvencioniranje turističnih programov in
         promocijskih aktivnosti
410219   Subvencioniranje standardov kakovosti
410299   Druge subvencije privatnim podjetjem in zasebnikom

411      TRANSFERI POSAMEZNIKOM IN GOSPODINJSTVOM
4110     Transferi nezaposlenim
411000   Denarno nadomestilo
411001   Denarno nadomestilo v enkratnem znesku
411002   Denarna pomoč
411099   Drugi transferi nezaposlenim
4111     Družinski prejemki in starševska nadomestila
411100   Otroški dodatek
411101   Dodatek za nego otroka
411102   Dodatek za veliko družino
411103   Darilo ob rojstvu otroka
411104   Starševsko nadomestilo
411105   Očetovsko nadomestilo
411106   Nadomestilo za nego in varstvo otroka
411107   Posvojiteljsko nadomestilo
411108   Starševski dodatek
411199   Drugi družinski prejemki

4112     Transferi za zagotavljanje socialne varnosti
411200   Denarni dodatek
411201   Denarne pomoči kot edini vir
411202   Sredstva za varstvo duševno in telesno prizadetih
411203   Zdravstveno zavarovanje prejemnikov edinega vira
411204   Zdravstveno zavarovanje duševno in telesno
         prizadetih
411205   Varstvo družin vojakov
411206   Varstveni dodatki k starostnim pokojninam
411207   Varstveni dodatki k invalidskim pokojninam
411208   Varstveni dodatki k družinskim pokojninam
411209   Dodatki k pokojninam, uveljavljenim v drugih
         republikah SFRJ
411210   Dodatek za pomoč in postrežbo
411211   Preživnine
411212   Nadomestilo za telesno okvaro
411213   Denarna socialna pomoč
411214   Državne pokojnine
411299   Drugi transferi za zagotavljanje socialne varnosti

4113     Transferi vojnim invalidom, veteranom in žrtvam
         vojnega nasilja
411300   Varstvo vojnih invalidov
411301   Varstvo vojnih veteranov
411302   Varstvo žrtev vojnega nasilja
411303   Republiške priznavalnine
411304   Sredstva za zdraviliško in klimatsko zdravljenje
411305   Sredstva iz naslova drugih zakonskih pravic na
         področju vojnih invalidov, vojnih veteranov in
         žrtev vojnega nasilja
411399   Drugi transferi vojnim invalidom, veteranom in
         žrtvam vojnega nasilja
4114     Pokojnine
411400   Starostne pokojnine
411401   Invalidske pokojnine
411402   Družinske pokojnine
411403   Kmečke pokojnine
411404   Vojaške pokojnine
411405   Pokojnine, uveljavljene v drugih republikah bivše
         SFRJ
411406   Pokojnine, nakazane v druge republike bivše SFRJ
411407   Pokojnine, nakazane v tujino
411408   Dodatek za rekreacijo upokojencem
411499   Druge pokojnine
4115     Nadomestila plač
411500   Nadomestila plač zaradi dela s skrajšanim delovnim
         časom
411501   Nadomestila plač zaradi manjše plače na drugem
         delovnem mestu
411502   Nadomestila plač za čas čakanja na razporeditev na
         drugo delovno mesto
411503   Nadomestilo plač za čakanje na poklicno
         rehabilitacijo
411599   Druga nadomestila plač
4116     Boleznine
411600   Boleznine nad 30 dni, izplačane iz obveznega
         zdravstvenega zavarovanja
411699   Druge boleznine
4117     Štipendije
411700   Republiške štipendije
411701   Kadrovske štipendije
411799   Druge štipendije
4119     Drugi transferi posameznikom
411900   Regresiranje prevozov v šolo
411901   Regresiranje potovanj mladine
411902   Doplačila za šolo v naravi
411903   Regresiranje prehrane učencev in dijakov
411904   Regresiranje študentske prehrane
411905   Regresiranje obrestne mere za kreditiranje
         študentov
411906   Nezgodno zavarovanje vrhunskih športnikov
411907   Pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje
         določenih kategorij prebivalcev
411908   Denarne nagrade in priznanja
411909   Regresiranje oskrbe v domovih
411910   Plačilo dnevnic, potnih in drugih stroškov v zvezi
         z zdravljenjem
411911   Plačilo pogrebnin
411912   Plačilo posmrtnin
411920   Subvencioniranje stanarin
411999   Drugi transferi posameznikom in gospodinjstvom

412      TRANSFERI NEPROFITNIM ORGANIZACIJAM IN USTANOVAM
4120     Tekoči transferi neprofitnim organizacijam in
         ustanovam
412000   Tekoči transferi neprofitnim organizacijam in
         ustanovam

413      DRUGI TEKOČI DOMAČI TRANSFERI
4130     Tekoči transferi drugim ravnem države
413000   Dopolnilna sredstva občinam
413001   Sredstva za celostni razvoj podeželja in obnovo
         vasi
413002   Sredstva za demografsko ogrožena območja
413003   Sredstva, prenesena drugim lokalnim skupnostim
413004   Sredstva, prenesena ožjim delom lokalnih skupnosti
413099   Drugi tekoči transferi občinam
4131     Tekoči transferi v sklade socialnega zavarovanja
413100   Tekoči transferi sredstev iz državnega proračuna v
         ZPIZ
413101   Dodatni transferi sredstev iz državnega proračuna v
         ZPIZ
413102   Plačila prispevka za zdravstveno zavarovanje
         upokojencev, ki ga plačuje ZPIZ
413105   Prispevek v ZZZS za zdravstveno zavarovanje oseb,
         ki ga plačujejo občine
413106   Plačila prispevka delodajalca za pokojninsko in
         invalidsko zavarovanje od starševskih nadomestil
413107   Plačila prispevka delodajalca za zdravstveno
         zavarovanje od starševskih nadomestil
413108   Plačila prispevka delodajalca za pokojninsko in
         invalidsko zavarovanje od nadomestil za čas
         brezposelnosti
413109   Plačila prispevka delodajalca za zdravstveno
         zavarovanje od nadomestil za čas brezposelnosti
413110   Plačila prispevka delodajalca za pokojninsko in
         invalidsko zavarovanje od nadomestil zaradi
         bolezenske odsotnosti, ki jih Zavod za zdravstveno
         zavarovanje Slovenije neposredno izplačuje
         upravičencem
413111   Plačila prispevka delodajalca za zdravstveno
         zavarovanje od nadomestil zaradi bolezenske
         odsotnosti, ki jih Zavod za zdravstveno zavarovanje
         Slovenije neposredno izplačuje upravičencem
413112   Plačila prispevka delodajalca za zdravstveno
         zavarovanje od nadomestil iz invalidskega
         zavarovanja, ki jih Zavod za pokojninsko in
         invalidsko zavarovanje Slovenije neposredno
         izplačuje upravičencem
413199   Drugi tekoči transferi v sklade socialnega
         zavarovanja
4132     Tekoči transferi v druge javne sklade in agencije
413200   Tekoči transferi v druge javne sklade in agencije
4133     Tekoči transferi v javne zavode in druge izvajalce
         javnih služb
413300   Tekoči transferi v javne zavode in druge izvajalce
         javnih služb – sredstva za plače in druge izdatke
         zaposlenim
413301   Tekoči transferi v javne zavode in druge izvajalce
         javnih služb – sredstva za prispevke delodajalcev
413302   Tekoči transferi v javne zavode in druge izvajalce
         javnih služb – za izdatke za blago in storitve
413303   Tekoči transferi v javne zavode – za zdravila
413304   Tekoči transferi v javne zavode – za ortopedske
         pripomočke
413305   Tekoči transferi v javne zavode – za cepiva,
         transfuzijo krvi in sanitetni material
413306   Tekoči transferi v javne zavode – za konvencije
4134     Tekoči transferi v državni proračun
413400   Plačila prispevka delodajalca za zaposlovanje od
         starševskih nadomestil
413401   Plačila prispevka delodajalca za starševsko varstvo
         od starševskih nadomestil
413402   Plačila prispevka delodajalca za zaposlovanje od
         nadomestil za čas brezposelnosti
413403   Plačila prispevka delodajalca za starševsko varstvo
         od nadomestil za čas brezposelnosti
413404   Plačila prispevka delodajalca za zaposlovanje od
         nadomestil zaradi bolezenske odsotnosti, ki jih
         Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije
         neposredno izplačuje upravičencem
413405   Plačila prispevka delodajalca za starševsko varstvo
         od nadomestil zaradi bolezenske odsotnosti, ki jih
         Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije
         neposredno izplačuje upravičencem
413406   Plačila prispevka delodajalca za zaposlovanje od
         nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki jih
         Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         Slovenije neposredno izplačuje upravičencem
413407   Plačila prispevka delodajalca za starševsko varstvo
         od nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki jih
         Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         Slovenije neposredno

414      TEKOČI TRANSFERI V TUJINO
4140     Tekoči transferi mednarodnim institucijam
414000   Tekoči transferi mednarodnim institucijam
4141     Tekoči transferi tujim vladam in vladnim
         institucijam
414100   Tekoči transferi tujim vladam in vladnim
         institucijam
4142     Tekoči transferi neprofitnim organizacijam v tujini
414200   Tekoči transferi v tujino – za zdravljenje v tujini
414201   Tekoči transferi v tujino – iz naslova konvencij z
         drugimi državami
414299   Tekoči transferi neprofitnim organizacijam v tujini
         – drugo
4143     Drugi tekoči transferi v tujino
414399   Drugi tekoči transferi v tujino


42       INVESTICIJSKI ODHODKI

420      NAKUP IN GRADNJA OSNOVNIH SREDSTEV
4200     Nakup zgradb in prostorov
420000   Nakup poslovnih stavb
420001   Nakup stanovanjskih zgradb in prostorov
420002   Nakup zgradb in prostorov za počitek in rekreacijo
420099   Nakup drugih zgradb in prostorov
4201     Nakup prevoznih sredstev
420100   Nakup motornih koles in motorjev
420101   Nakup avtomobilov
420102   Nakup avtobusov in minibusov
420103   Nakup tovornjakov in kombijev
420104   Nakup reševalnih vozil
420105   Nakup helikopterjev in letal
420106   Nakup ladij in čolnov
420199   Nakup drugih prevoznih sredstev
4202     Nakup opreme
420200   Nakup pisarniškega pohištva
420201   Nakup pisarniške opreme
420202   Nakup računalnikov in programske opreme
420203   Nakup stanovanjskega pohištva
420204   Nakup drugega pohištva
420220   Nakup opreme za menze
420221   Nakup laboratorijske opreme
420222   Nakup velike specializirane računalniške napeljave
420223   Nakup opreme za hlajenje in ogrevanje ter napeljav
420224   Nakup opreme za tiskanje in razmnoževanje
420225   Nakup opreme za nadzor prometa in napeljav
420226   Nakup pristaniške opreme in napeljav
420227   Nakup letališke opreme in instalacij
420228   Nakup kmetijske in gozdarske opreme in mehanizacije
420229   Nakup rudniške opreme in mehanizacije
420230   Nakup opreme za vzdrževanje parkov in vrtov
420231   Nakup opreme in mehanizacije za vzdrževanje vodnega
         režima
420232   Nakup konstrukcijske opreme
420233   Nakup gasilske opreme
420234   Nakup opreme za proizvodnjo energije
420235   Nakup opreme za čiščenje in pluženje cest
420236   Nakup policijske opreme
420237   Nakup opreme za varovanje
420238   Nakup telekomunikacijske opreme in napeljav
420239   Nakupo audiovizualne opreme
420240   Nakup medicinske opreme in napeljav
420241   Nakup opreme telovadnic in športnih objektov
420242   Nakup geodetske opreme
420243   Nakup hidrometeorološke opreme
420244   Nakup opreme za učilnice
420245   Nakup opreme za igralnice v vrtcih in za otroška
         igrišča
420246   Nakup opreme za knjižnice
420247   Nakup opreme za socialne zavode
420299   Nakup druge opreme in napeljav
4203     Nakup drugih osnovnih sredstev
420300   Nakup drugih osnovnih sredstev
4204     Novogradnje, rekonstrukcije in adaptacije
420400   Priprava zemljišča
420401   Novogradnje
420402   Rekonstrukcije in adaptacije
4205     Investicijsko vzdrževanje in obnove
420500   Investicijsko vzdrževanje in izboljšave
420501   Obnove
4206     Nakup zemljišč in naravnih bogastev
420600   Nakup zemijišč
420601   Nakup gozdov
420603   Pridobivanje mineralov
420604   Pridobitev pravic raziskovanja
420605   Pridobitev pravic do ribolova
420699   Druge pravice do naravnih bogastev
4207     Nakup nematerialnega premoženja
420700   Pridobitev patentov
420701   Pridobitev pravice tiskanja in
         razmnoževanja
420702   Pridobitev blagovnih znamk
420799   Pridobitev drugih neopredmetenih osnovnih sredstev
4208     Študije o izvedljivosti projektov, projektna
         dokumentacija, nadzor in investicijski inženiring
420800   Študija o izvedljivosti projekta
420801   Investicijski nadzor
420802   Investicijski inženiring
420804   Načrti in druga projektna dokumentacija
420805   Plačilo nadomestila za spremembo namembnosti
         zemljišč
420899   Plačila drugih storitev in dokumentacije
4209     Nakup blagovnih rezerv in intervencijskih zalog
420900   Nakup mesa
420901   Nakup sladkorja
420902   Nakup žitaric
420903   Nakup goriva
420904   Nakup zdravil, sanitetnega materiala in
         veterinarskih sredstev
420999   Nakup drugih blagovnih rezerv


43       INVESTICIJSKI TRANSFERI

430      INVESTICIJSKI TRANSFERI
4300     Investicijski transferi drugim ravnem države
430000   Investicijski transferi drugim ravnem države
430001   Investicijski transferi neposrednim uporabnikom
         državnega proračuna
4301     Investicijski transferi javnim skladom in agencijam
430100   Investicijski transferi javnim skladom in agencijam
4302     Investicijski transferi neprofitnim organizacijam
430200   Investicijski transferi neprofitnim organizacijam
4303     Investicijski transferi javnim podjetjem
430300   Investicijski transferi javnim podjetjem
4304     Kapitalski transferi finančnim institucijam
430400   Kapitalski transferi finančnim institucijam
4305     Investicijski transferi privatnim podjetjem in
         zasebnikom
430500   Investicijski transferi privatnim podjetjem in
         zasebnikom
4306     Investicijski transferi posameznikom
430600   Investicijski transferi posameznikom
4307     Investicijski transferi javnim zavodom in drugim
         izvajalcem javnih služb
430700   Investicijski transferi javnim zavodom in drugim
         izvajalcem javnih služb
4308     Investicijski transferi v tujino
430800   Investicijski transferi v tujino


44       DANA POSOJILA IN POVEČANJE KAPITALSKIH DELEŽEV

440      DANA POSOJILA
4400     Dana posojila posameznikom
440000   Dana posojila posameznikom – kratkoročna posojila
440001   Dana posojila posameznikom – dolgoročna posojila
4401     Dana posojila javnim skladom
440100   Dana posojila javnim skladom – kratkoročna posojila
440101   Dana posojila javnim skladom – dolgoročna posojila
4402     Dana posojila javnim podjetjem
440200   Dana posojila javnim podjetjem – kratkoročna
         posojila
440201   Dana posojila javnim podjetjem – dolgoročna
         posojila
4403     Dana posojila finančnim institucijam
440300   Dana posojila finančnim institucijam – kratkoročna
         posojila
440301   Dana posojila finančnim institucijam – dolgoročna
         posojila
4404     Dana posojila privatnim podjetjem in zasebnikom
440400   Dana posojila privatnim podjetjem in zasebnikom –
         kratkoročna posojila
440401   Dana posojila privatnim podjetjem in zasebnikom –
         dolgoročna posojila
4405     Dana posojila drugim ravnem države
440500   Dana posojila drugim ravnem države – kratkoročna
         posojila
440501   Dana posojila drugim ravnem države – dolgoročna
         posojila
4406     Dana posojila v tujino
440600   Dana posojila v tujino – kratkoročna
         posojila
440601   Dana posojila v tujino – dolgoročna posojila
4407     Dana posojila državnemu proračunu
440700   Dana posojila državnemu proračunu – kratkoročna
         posojila
440701   Dana posojila državnemu proračunu – dolgoročna
         posojila

441      POVEČANJE KAPITALSKIH DELEŽEV IN NALOŽB
4410     Povečanje kapitalskih deležev v javnih podjetjih
441000   Povečanje kapitalskih deležev v javnih podjetjih
4411     Povečanje kapitalskih deležev v finančnih
         institucijah
441100   Povečanje kapitalskih deležev v finančnih
         institucijah
4412     Povečanje kapitalskih deležev v privatnih podjetjih
441200   Povečanje kapitalskih deležev v privatnih podjetjih
4413     Skupna vlaganja ( joint ventures )
441300   Skupna vlaganja
4414     Povečanje kapitalskih deležev v tujino
441400   Povečanje kapitalskih deležev v tujino
4415     Povečanje drugih finančnih naložb
441500   Povečanje drugih finančnih naložb

442      PORABA SREDSTEV KUPNIN IZ NASLOVA PRIVATIZACIJE
4420     Dana posojila iz sredstev kupnin
442000   Dana posojila posameznikom iz sredstev kupnin –
         kratkoročna posojila
442001   Dana posojila posameznikom iz sredstev kupnin –
         dolgoročna posojila
442002   Dana posojila javnim podjetjem iz sredstev kupnin –
         kratkoročna posojila
442003   Dana posojila javnim podjetjem iz sredstev kupnin –
         dolgoročna posojila
442004   Dana posojila privatnim podjetjem in zasebnikom iz
         sredstev kupnin – kratkoročna posojila
442005   Dana posojila privatnim podjetjem in zasebnikom iz
         sredstev kupnin – dolgoročna posojila
4421     Sredstva kupnin, razporejena v javne sklade in
         agencije
442100   Sredstva kupnin, razporejena v javne sklade in
         agencije
4422     Povečanje kapitalskih deležev države iz sredstev
         kupnin
442200   Povečanje kapitalskih deležev države iz sredstev
         kupnin v javnih podjetjih
442201   Povečanje kapitalskih deležev države iz sredstev
         kupnin v privatnih podjetjih

443      POVEČANJE NAMENSKEGA PREMOŽENJA V JAVNIH SKLADIH IN
         DRUGIH PRAVNIH OSEBAH JAVNEGA PRAVA, KI IMAJO
         PREMOŽENJE V SVOJI LASTI

4430     Povečanje namenskega premoženja v javnih skladih
443000   Povečanje namenskega premoženja v javnih skladih
4431     Povečanje premoženja v drugih pravnih osebah
         javnega prava, ki je v njihovi lasti
443100   Povečanje premoženja v drugih pravnih osebah
         javnega prava, ki je v njihovi lasti


46       ZARAČUNANI ODHODKI DOLOČENIH UPORABNIKOV ENOTNEGA
         KONTNEGA NAČRTA

460      STROŠKI MATERIALA
461      STROŠKI STORITEV
462      AMORTIZACIJA
463      REZERVACIJE
464      STROŠKI DELA
465      DRUGI STROŠKI
466      STROŠKI PRODANIH ZALOG
467      FINANČNI ODHODKI
468      IZREDNI ODHODKI
469      PREVREDNOTOVALNI POSLOVNI ODHODKI


47       SREDSTVA NAKAZANA NEPOSREDNIM UPORABNIKOM PRORAČUNA

470      SREDSTVA NAKAZANA NEPOSRENIM UPORABNIKOM PRORAČUNA


49       PRENOS ODHODKOV IN DRUGIH IZDATKOV
490      PRENOS ODHODKOV IN DRUGIH IZDATKOV
491      PRENOS STROŠKOV NA ZALOGE
497      EVIDENČNI PROMET STROŠKOV IN ODHODKOV REŽIJSKIH
         OBRATOV
498      EVIDENČNI PROMET ODHODKOV V BREME REZERVNEGA SKLADA
499      EVIDENČNI PROMET ODHODKOV IN DRUGIH IZDATKOV
         DOLOČENIH UPORABNIKOV ENOTNEGA KONTNEGA
         NAČRTA



RAZRED 5:RAČUN FINANCIRANJA


50       ZADOLŽEVANJE

500      DOMAČE ZADOLŽEVANJE
5000     Najeti krediti pri Banki Slovenije
500000   Najeti krediti pri Banki Slovenije – kratkoročni
         krediti
5001     Najeti krediti pri poslovnih bankah
500100   Najeti krediti pri poslovnih bankah – kratkoročni
         krediti
500101   Najeti krediti pri poslovnih bankah – dolgoročni
         krediti
5002     Najeti krediti pri drugih finančnih institucijah
500200   Najeti krediti pri drugih finančnih institucijah –
         kratkoročni krediti
500201   Najeti krediti pri drugih finančnih institucijah –
         dolgoročni krediti
5003     Najeti krediti pri drugih domačih kreditodajalcih
500300   Najeti krediti pri drugih ravneh države –
         kratkoročni krediti
500301   Najeti krediti pri drugih ravneh države –
         dolgoročni krediti
500302   Najeti krediti pri skladih socialnega zavarovanja –
         kratkoročni krediti
500303   Najeti krediti pri skladih socialnega zavarovanja –
         dolgoročni krediti
500304   Najeti krediti pri drugih javnih skladih –
         kratkoročni krediti
500305   Najeti krediti pri drugih javnih skladih –
         dolgoročni krediti
500306   Najeti krediti pri državnem proračunu – kratkoročni
         krediti
500307   Najeti krediti pri državnem proračunu – dolgoročni
         krediti
500308   Najeti krediti pri drugih domačih kreditodajalcih –
         kratkoročni krediti
500309   Najeti krediti pri drugih domačih kreditodajalcih –
         dolgoročni krediti
5004     Sredstva, pridobljena z izdajo vrednostnih papirjev
         na domačem trgu
500400   Izdani kratkoročni vrednostni papirji na domačem
         trgu – zadolžnice
500401   Izdani kratkoročni vrednostni papirji na domačem
         trgu – enomesečne zakladne menice
500402   Izdani kratkoročni vrednostni papirji na domačem
         trgu – trimesečne zakladne menice
500403   Izdani kratkoročni vrednostni papirji na domačem
         trgu – šestmesečne zakladne menice
500404   Izdani kratkoročni vrednostni papirji na domačem
         trgu – dvanajstmesečna zakladna menica
500409   Drugi kratkoročni vrednostni papirji, izdani na
         domačem trgu
500410   Dolgoročni vrednostni papirji, izdani na domačem
         trgu

501      ZADOLŽEVANJE V TUJINI
5010     Najeti krediti pri mednarodnih finančnih
         institucijah
501000   Najeti krediti pri mednarodnih finančnih
         institucijah – kratkoročni krediti
501001   Najeti krediti pri mednarodnih finančnih
         institucijah – dolgoročni krediti
5011     Najeti krediti pri tujih vladah
501100   Najeti krediti pri tujih vladah – kratkoročni
         krediti
501101   Najeti krediti pri tujih vladah – dolgoročni
         krediti
5012     Najeti krediti pri tujih poslovnih bankah in
         finančnih institucijah
501200   Najeti krediti pri tujih poslovnih bankah in
         finančnih institucijah – kratkoročni krediti
501201   Najeti krediti pri tujih poslovnih bankah in
         finančnih institucijah – dolgoročni
         krediti
5013     Najeti krediti pri drugih tujih kreditodajalcih
501300   Najeti krediti pri drugih tujih kreditodajalcih –
         kratkoročni krediti
501301   Najeti krediti pri drugih tujih kreditodajalcih –
         dolgoročni krediti
5014     Sredstva, pridobljena z izdajo vrednostnih papirjev
501400   Kratkoročni vrednostni papirji, izdani na tujih
         trgih
501401   Dolgoročni vrednostni papirji, izdani na tujih
         trgih


55       ODPLAČILA DOLGA

550      ODPLAČILA DOMAČEGA DOLGA
5500     Odplačila kreditov Banki Slovenije
550000   Odplačila kreditov Banki Slovenije – kratkoročni
         krediti
5501     Odplačila kreditov poslovnim bankam
550100   Odplačila kreditov poslovnim bankam – kratkoročni
         krediti
550101   Odplačila kreditov poslovnim bankam – dolgoročni
         krediti
5502     Odplačila kreditov drugim finančnim institucijam
550200   Odplačila kreditov drugim finančnim institucijam –
         kratkoročni krediti
550201   Odplačila kreditov drugim finančnim institucijam –
         dolgoročni krediti
5503     Odplačila kreditov drugim domačim kreditodajalcem
550300   Odplačila kreditov drugim ravnem države –
         kratkoročni krediti
550301   Odplačila kreditov drugim ravnem države –
         dolgoročni krediti
550302   Odplačila kreditov skladom socialnega zavarovanja –
         kratkoročni krediti
550303   Odplačila kreditov skladom socialnega zavarovanja –
         dolgoročni krediti
550304   Odplačila kreditov drugim javnim skladom –
         kratkoročni krediti
550305   Odplačila kreditov drugim javnim skladom –
         dolgoročni krediti
550306   Odplačila kreditov državnemu proračunu –
         kratkoročni krediti
550307   Odplačila kreditov državnemu proračunu – dolgoročni
         krediti
550308   Odplačila kreditov drugim domačim kreditodajalcem –
         kratkoročni krediti
550309   Odplačila kreditov drugim domačim kreditodajalcem –
         dolgoročni krediti
5504     Odplačila glavnice vrednostnih papirjev, izdanih na
         domačem trgu
550400   Odplačila glavnicekratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu – zadolžnice
550401   Odplačila glavnice kratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu – enomesečne
         zakladne menice
550402   Odplačila glavnice kratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu – trimesečne
         zakladne menice
550403   Odplačila glavnice kratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu – šestmesečne
         zakladne menice
550404   Odplačila glavnice kratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu – dvanajstmesečna
         zakladna menica
550409   Odplačila glavnice drugih kratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu
550410   Odplačila glavnice drugih dolgoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na domačem trgu

551      ODPLAČILA DOLGA V TUJINO
5510     Odplačila dolga mednarodnim finančnim institucijam
551000   Odplačila dolga mednarodnim finančnim institucijam
         – kratkoročni krediti
551001   Odplačila dolga mednarodnim finančnim institucijam
         – dolgoročni krediti
5511     Odplačila dolga tujim vladam
551100   Odplačila dolga tujim vladam – kratkoročni krediti
551101   Odplačila dolga tujim vladam – dolgoročni krediti
5512     Odplačila dolga tujim poslovnim bankam in finančnim
         instititucijam
551200   Odplačila dolga tujim poslovnim bankam in finančnim
         instititucijam – kratkoročni krediti
551201   Odplačila dolga tujim poslovnim bankam in finančnim
         instititucijam – dolgoročni krediti
5513     Odplačila dolga drugim tujim kreditodajalcem
551300   Odplačila dolga drugim tujim kreditodajalcem –
         kratkoročni krediti
551301   Odplačila dolga drugim tujim kreditodajalcem –
         dolgoročni krediti
5514     Odplačila glavnice vrednostnih papirjev, izdanih na
         tujih trgih
551400   Odplačila glavnice kratkoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na tujih trgih
551401   Odplačila glavnice dolgoročnih vrednostnih
         papirjev, izdanih na tujih trgih


59       UGOTOVLJENA RAZLIKA

590      UGOTOVLJENA RAZLIKA
599      EVIDENČNI PROMET ZADOLŽEVANJA IN ODPLAČIL DOLGA



RAZRED 6:PROST



RAZRED 7:PRIHODKI IN DRUGI PREJEMKI


70       DAVČNI PRIHODKI

700      DAVKI NA DOHODEK IN DOBIČEK
7000     Dohodnina
700001   Dohodnina – letni poračun
700002   Akontacija dohodnine – od plač in drugih osebnih
         prejemkov iz delovnega razmerja
700003   Akontacija dohodnine – od pokojnin
700004   Akontacija dohodnine – od prejemkov, doseženih na
         podlagi pogodbe o delu
700005   Akontacija dohodnine – od drugih prejemkov, vklučno
         z nagradami in podobnimi prejemki
700006   Akontacija dohodnine – od dohodka iz kmetijstva, ki
         se obračunava od katastrskega dohodka od kmetijskih
         zemljišč
700007   Akontacija dohodnine – od dohodka iz kmetijstva, ki
         se obračunava od katastrskega dohodka od gozdnih
         zemljišč
700008   Akontacija dohodnine – od dohodka iz dejavnosti
700009   Akontacija dohodnine – od dohodka iz dejavnosti od
         vsakega posameznega prejemka
700010   Akontacija dohodnine – od dobička iz kapitala od
         nepremičnin
700011   Akontacija dohodnine – od dobička iz kapitala od
         vrednostnih papirjev in drugih deležev v kapitalu
700012   Akontacija dohodnine – od dohodkov, doseženih z
         udeležbo pri dobičku
700013   Akontacija dohodnine – od obresti na posojila, dana
         fizičnim in pravnim osebam
700014   Akontacija dohodnine – od dohodkov iz premoženja,
         doseženega z oddajanjem zemljišč, stanovanjskih ali
         poslovnih prostorov, garaž in prostorov za počitek
         in rekreacijo
700015   Akontacija dohodnine – od dohodkov iz premoženjskih
         pravic – iz avtorskih pravic
700016   Akontacija dohodnine – od dohodkov iz premoženjskih
         pravic – od izumov, znakov razlikovanja in
         tehničnih izboljšav
700017   Zamudne obresti od dohodnine
7001     Davek od dobička pravnih oseb
700100   Davek od dobička pravnih oseb
700101   Zamudne obresti od davka od dobička pravnih oseb
7002     Drugi davki na dohodek in dobiček
700299   Drugi davki na dohodek in dobiček

701      PRISPEVKI ZA SOCIALNO VARNOST
7010     Prispevki zaposlenih
701000   Prispevek za zaposlovanje – od zaposlenih pri
         pravnih osebah
701001   Prispevki za zaposlovanje – od zaposlenih pri
         fizičnih osebah, ki opravljajo dejavnost
701002   Prispevek za starševsko varstvo – od zaposlenih pri
         pravnih osebah
701003   Prispevek za starševsko varstvo – od zaposlenih pri
         fizičnih osebah, ki opravljajo dejavnost
701004   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         – od zaposlenih pri pravnih osebah
701005   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         – od zaposlenih pri fizičnih osebah, ki opravljajo
         dejavnost
701006   Prispevek za zdravstveno zavarovanje – od
         zaposlenih pri pravnih osebah
701007   Prispevek za zdravstveno zavarovanje – od
         zaposlenih pri fizičnih osebah, ki opravljajo
         dejavnost
701008   Prispevki za zdravstveno zavarovanje – od
         zaposlenih pri tujem delodajalcu
7011     Prispevki delodajalcev
701100   Prispevek za zaposlovanje – za zaposlene pri
         pravnih osebah
701101   Prispevek za zaposlovanje – za zaposlene pri
         fizičnih osebah, ki opravljajo dejavnost
701102   Prispevek za starševsko varstvo – za zaposlene pri
         pravnih osebah
701103   Prispevek za starševsko varstvo – za zaposlene pri
         fizičnih osebah, ki opravljajo dejavnost
701104   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         – za zaposlene pri pravnih osebah
701105   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         – za zaposlene pri fizičnih osebah, ki opravljajo
         dejavnost
701106   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         – za zaposlene pri lastnikih kmetijskih zemljišč
701107   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         – za učence, ki so v učnem razmerju
701108   Posebni prispevek za pokojninsko in invalidsko
         zavarovanje – za zavarovalno dobo s povečanjem za
         zaposlene pri pravnih osebah
701109   Prispevek za zdravstveno zavarovanje – za zaposlene
         pri pravnih osebah
701110   Prispevek za poškodbe pri delu in poklicne bolezni
         – za zavarovance
701111   Pavšalni prispevki za pokojninsko in invalidsko
         zavarovanje za posebne primere zavarovanja
701112   Prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         za posebne primere zavarovanja iz drugih pravnih
         razmerij
7012     Prispevki samozaposlenih
701200   Prispevek za zaposlovanje – od fizičnih oseb, ki
         opravljajo dejavnost – od zavarovalne osnove
701201   Prispevek za zaposlovanje – od fizičnih oseb, ki
         opravljajo dejavnost – od zavarovalne osnove
701202   Prispevek za starševsko varstvo – od fizičnih oseb,
         ki opravljajo dejavnost
701203   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         – od fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost – od
         zavarovalne osnove
701204   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         – od fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost – iz
         zavarovalne osnove
701205   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         kmetov – lastnikov kmetijskih zemljišč
701206   Posebni prispevek za pokojninsko in invalidsko
         zavarovanje – za zavarovalno dobo s povečanjem od
         oseb, ki opravljajo dejavnost in pri njih
         zaposlenih
701207   Prispevek za zdravstveno zavarovanje – kmetov in
         članov njihovih gospodinjstev in drugih oseb, ki
         plačujejo prispevek od katastrskega dohodka
701208   Prispevek za zdravstveno zavarovanje – kmetov, ki
         plačujejo prispevek od osnove za pokojninsko in
         invalidsko zavarovanje
701209   Prispevek za zdravstveno zavarovanje – oseb, ki
         plačujejo prispevek v pavšalu
701210   Prispevek za zdravstveno zavarovanje – oseb, ki
         niso zavarovane iz drugih naslovov
701211   Prispevek za poškodbe pri delu in poklicna obolenja
         kmetov
701212   Pavšal za poškodbe pri delu in poklicne bolezni
701213   Prispevek za zdravstveno zavarovanje oseb, ki
         samostojno opravljajo gospodarsko ali poklicno
         dejavnost
7013     Ostali prispevki za socialno varnost
701300   Zamudne obresti iz naslova prispevkov za
         zaposlovanje
701301   Zamudne obresti iz naslova prispevkov za starševsko
         varstvo
701302   Zamudne obresti iz naslova prispevkov za
         pokojninsko in invalidsko zavarovanje
701303   Zamudne obresti iz naslova prispevkov za
         zdravstveno zavarovanje
701304   Pozneje plačani odloženi prispevki za socialno
         varnost
701305   Pozneje vplačani ukinjeni prispevki za socialno
         varnost
701306   Pozneje vplačani prispevki za ZPIZ iz preteklih let
701307   Prispevek delojemalca za zaposlovanje od
         starševskih nadomestil
701308   Pripsevek delojemalca za starševsko varstvo od
         starševskih nadomestil
701309   Prispevek delojemalca za pokojninsko in invalidsko
         zavarovanje od starševskih nadomestil
701310   Prispevek delojemalca za zdravstveno zavarovanje od
         starševskih nadomestil
701311   Prispevek delojemalca za zaposlovanje od nadomestil
         zaradi bolezenske odstotnosti, ki jih Zavod za
         zdravstveno zavarovanje Slovenije neposredno
         izplačuje upravičencem
701312   Prispevek delojemalca za starševsko varstvo od
         nadomestil zaradi bolezenske odsotnosti, ki jih
         Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije
         neposredno izplačuje upravičencem
701313   Prispevek delojemalca za pokojninsko in invalidsko
         zavarovanje od nadomestil zaradi bolezenske
         odsotnosti, ki jih Zavod za zdravstveno zavarovanje
         Slovenije neposredno izplačuje upravičencem
701314   Prispevek delojemalca za zdravstveno zavarovanje od
         nadomestil zaradi bolezenske odsotnosti, ki jih
         Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije
         neposredno izplačuje upravičencem
701315   Prispevek delojemalca za zaposlovanje od nadomestil
         za čas brezposelnosti
701316   Prispevek delojemalca za starševsko varstvo od
         nadomestil za čas brezposelnosti
701317   Prispevek delojemalca za pokojninsko in invalidsko
         zavarovanje od nadomestil za čas brezposelnosti
701318   Prispevek delojemalca za zdravstveno zavarovanje od
         nadomestil za čas brezposelnosti
701319   Prispevek delojemalca za zaposlovanje od nadomestil
         iz invalidskega zavarovanja, ki jih Zavod za
         pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije
         neposredno izplačuje upravičencem
701320   Prispevek delojemalca za zdravstveno zavarovanje od
         nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki jih
         Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         Slovenije neposredno izplačuje upravičencem
701321   Prispevek delojemalca za starševsko varstvo od
         nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki ga Zavod
         za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije
         neposredno izplačuje upravičencem

702      DAVKI NA PLAČILNO LISTO IN DELOVNO SILO
7020     Davek na izplačane plače
702000   Davek na izplačane plače
702001   Zamudne obresti od davka na izplačane plače
7021     Posebni davek na določene prejemke
702100   Posebni davek na določene prejemke (na pogodbeno
         delo)
702101   Zamudne obresti od posebnega davka na določene
         prejemke

703      DAVKI NA PREMOŽENJE
7030     Davki na nepremičnine
703000   Davek od premoženja od stavb – od fizičnih oseb
703001   Davek od premoženja od prostorov za počitek in
         rekreacijo
703002   Zamudne obresti od davkov ne nepremičnine
703003   Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča – od
         pravnih oseb
703004   Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča – od
         fizičnih oseb
703005   Zamudne obresti iz naslova nadomestila za uporabo
         stavbnega zemljišča
703006   Davek od premoženja od stavb – od pravnih oseb
703007   Davek od premoženja od kmetijskih zemljišč in
         gozdov
703008   Davek od premoženja od stavbnih zemljišč
703009   Drugi davki od premoženja od nepremičnim
7031     Davki na premičnine
703100   Davek od premoženja – na posest plovnih objektov
703101   Zamudne obresti od davkov na premičnine
703102   Davek od premoženja – na posest motornih vozil
703103   Drugi davki od premoženja od premičnim
7032     Davki na dediščine in darila
703200   Davek na dediščine in darila
703201   Zamudne obresti od davka na dediščine in darila
7033     Davki na promet nepremičnin in na finančno
         premoženje
703300   Davek na promet nepremičnin – od pravnih oseb
703301   Davek na promet nepremičnin – od fizičnih oseb
703302   Davek na promet nepremičnin – od pravnih in
         fizičnih oseb, ki nimajo sedeža oziroma stalnega
         prebivališča v Republiki Sloveniji
703303   Zamudne obresti od davka na promet nepremičnin
703304   Davek na bilančno vsoto bank
703305   Zamudne obresti za davek na bilančno vsoto bank

704      DOMAČI DAVKI NA BLAGO IN STORITVE
7040     Splošni prometni davki, davki na dodano vrednost
704000   Davek na dodano vrednost po obračunu
704001   Davek na dodano vrednost od uvoženega blaga
704002   Zamudne obresti od davka na dodano vrednost po
         obračunu
704003   Zamudne obresti od davka na dodano vrednost od
         uvoženega blaga
704010   Davek od prometa proizvodov iz tarifne št. 1 tarife
         davka od prometa proizvodov
704011   Davek od prometa proizvodov iz tarifne št. 2 tarife
         davka od prometa proizvodov
704012   Davek od prometa proizvodov iz tarifne št. 3 tarife
         davka od prometa proizvodov
704013   Davek od prometa proizvodov iz tarifne št. 4 tarife
         davka od prometa proizvodov
704014   Davek od prometa mot. benc. MB 86 iz 1. točke
         tarifne št. 5 tarife davka na promet proizvodov
704015   Davek od prometa mot. benc. MB 98 iz 1. točke
         tarifne št. 5 tarife davka na promet proizvodov
704016   Davek od prometa mot. benc. NMB 91 in NMB 95 iz 1.
         točke tarifne št. 5 tarife davka na promet
         proizvodov
704017   Davek od prometa plinskega olja – dieselsk. goriva
         D-1 in D-3 iz 2. točke tarifne št. 5 tarife davka
         na promet proizvodov
704018   Davek od prometa plinskega olja – dieselskega
         goriva D-2 iz 2.točke tarifne št. 5 tarife davka na
         promet proizvodov
704019   Davek od prometa ekstra lahkega kurilnega olja (EL)
         in lahkega specialnega kurilnega olja (LS) iz 3.
         točke tarifne št. 5 tarife davka na promet
         proizvodov
704020   Davek od prometa kurilnega olja – mazuta iz 4.
         točke tarifne št. 5 tarife davka na promet
         proizvodov
704021   Davek od prometa reaktivnega goriva in letalskega
         bencina iz 5. točke tarifne št. 5 tarife davka na
         promet proizvodov
704022   Davek od prometa utekočinjenega naftnega plina iz
         7. točke tarifne št. 5 tarife davka na promet
         proizvodov
704023   Davek od prometa drugih naftnih derivatov iz
         tarifne št. 5 tarife davka na promet proizvodov
704024   Davek od prometa tobačnih izdelkov iz tarifne št. 6
         tarife davka na promet proizvodov
704025   Davek od prometa alkoholnih pijač iz tarifne št. 7
         tarife davka na promet proizvodov
704026   Davek od prometa proizvodov, zaračunan pri uvozu
         proizvodov
704027   Zamudne obresti od davka od prometa proizvodov
704028   Davek od prometa storitev iz tarifne št. 1 tarife
         davka od prometa storitev
704029   Davek od prometa storitev iz tarifne št. 2 tarife
         davka od prometa storitev
704030   Davek od prometa storitev iz tarifne št. 3 tarife
         davka od prometa storitev
704031   Davek od prometa storitev iz tarifne št. 4 tarife
         davka od prometa storitev
704032   Zamudne obresti od davka na promet storitev
7041     Drudi davki na blago in storitve
704100   Posebni prometni davek od cigaret
704101   Zamudne obresti od posebnega prometnega davka od
         cigaret
704102   Posebni prometni davek od alkoholnih pijač
704103   Zamudne obresti od posebnega prometnega davka od
         alkoholnih pijač
704104   Taksa za obremenjevanje zraka z emisijo CO2 – od
         tekočih goriv
704105   Taksa za obremenjevanje zraka z emisijo CO2 – od
         plinastih goriv
704106   Taksa za obremenjevanje zraka z emisijo CO2 – od
         trdih goriv
704107   Zamudne obresti od takse za obremenjevanje zraka z
         emisijo CO2
704108   Taksa za obremenjevanje zraka z emisijo CO2 – od
         gorljivih organskih snovi
7042     Trošarine (akcize)
704200   Trošarina od mineralnih olj in plina
704201   Trošarina od alkohola in alkoholnih pijač
704202   Trošarina od tobačnih izdelkov
704203   Zamudne obresti od trošarin
7043     Dobički fiskalnih monopolov
704399   Dobički fiskalnih monopolov
7044     Davki na posebne storitve
704400   Posebni prometni davek od posebnih iger na srečo
704402   Zamudne obresti od posebnega prometnega davka od
         posebnih iger na srečo
704403   Davek na dobitke od iger na srečo
704404   Posebna taksa na igralne avtomate
704405   Zamudne obresti od davka na dobiček od iger na
         srečo
704406   Davek od klasičnih iger na srečo
704407   Zamudne obresti od klasičnih iger
         na srečo
704408   Davek od posebnih iger na srečo
704409   Zamudne obresti od davka od posebnih iger na srečo
704410   Davek od prometa zavarovalnih poslov
704411   Zamudne obresti od davka od prometa zavarovalnih
         poslov
7045     Dovoljenja za poslovanje in za opravljanje
         dejavnosti
704599   Dovoljenja za poslovanje in za opravljanje
         dejavnosti
7046     Letna povračila za uporabo cest
704600   Letna povračila za uporabo cest
704602   Povračila za uporabo cest za tuja motorna vozila
704603   Pristojbine od registracijskih tablic po posebnem
         naročilu
7047     Drugi davki na uporabo blaga in storitev
704700   Taksa za obremenjevanje vode
704701   Zamudne obresti od takse za obremenjevanje vode
704702   Vodna povračila
704703   Zamudne obresti od vodnih povračil
704704   Turistična taksa
704706   Komunalne takse za taksam zavezane predmete – od
         pravnih oseb
704707   Komunalne takse za taksam zavezane predmete – od
         fizičnih oseb in zasebnikov
704708   Pristojbina za vzdrževanje gozdnih cest
704709   Druge komunalne takse
704710   Odškodnine za spremembo namembnosti kmetijskega
         zemljišča in gozda
704711   Zamudne obresti iz naslova odškodnine za spremembo
         namembnosti kmetijskega zemljišča in gozda
704712   Cestnine na avtocestah
704713   Požarna taksa
704714   Odškodnine od izkopanih rudnin
704715   Priključne takse
704716   Ekološke takse
704717   Taksa za obremenjevanje okolja zaradi uporabe
         mazalnih olj in tekočin
704718   Sredstva za v+B1634zdrževanje melioracijskih
         sistemov
704719   Taksa za obremenjevanje okolja zaradi odlaganja
         odpadkov
7048     Davki na motorna vozila
704800   Davek od novih motornih vozil
704801   Zamudne obresti od davka od novih motornih vozil
704802   Davek na promet rabljenih motornih vozil
704803   Zamudne obresti od davka na promet rabljenih
         motornih vozil

705      DAVKI NA MEDNARODNO TRGOVINO IN TRANSAKCIJE
7050     Carine
705000   Carina od pravnih oseb
705001   Carina od fizičnih oseb in zasebnikov
705002   Zamudne obresti od carin
7051     Druge uvozne dajatve
705100   Posebne davščine pri uvozu kmetijskih proizvodov in
         živil
705101   Zamudne obresti od posebnih davščin pri uvozu
         kmetijskih proizvodov in živil
705102   Pozneje plačane ukinjene uvozne dajatve
7052     Izvozne dajatve
705299   Izvozne dajatve
7053     Dobički izvoznih in uvoznih monopolov
705399   Dobički izvoznih in uvoznih monopolov
7054     Dobički od menjave tujih valut
705499   Dobički od menjave tujih valut
7055     Davki na menjavo tujih valut
705599   Davki na menjavo tujih valut
7056     Drugi davki na mednarodno trgovino in transakcije
705699   Drugi davki na mednarodno trgovino in transakcije

706      DRUGI DAVKI
7060     Drugi davki
706000   Pozneje plačani odloženi davki in prispevki, ki jih
         ni možno razvrstiti v posamezno kategorijo davkov
706001   Pozneje vplačani ukinjeni davki in prispevki
706002   Prisilne izterjave davkov in prispevkov
706099   Drugi davki


71       NEDAVČNI PRIHODKI

710      UDELEŽBA NA DOBIČKU IN DOHODKI OD PREMOŽENJA
7100     Prihodki od udeležbe na dobičku in dividend javnih
         podjetij, javnih skladov in javnih finančnih
         institucij
710000   Prihodki od udeležbe na dobičku in dividend javnih
         podjetij
710001   Prihodki od udeležbe na dobičku in dividend javnih
         skladov in javnih finančnih institucij
710002   Prihodki iz naslova presežka prihodkov nad odhodki
         Banke Slovenije
7101     Prihodki od udeležbe na dobičku in dividend drugih
         podjetij in finančnih institucij
710100   Prihodki od udeležbe na dobičku in dividend drugih
         podjetij
710101   Prihodki od udeležbe na dobičku in dividend
         finančnih institucij
7102     Prihodki od obresti
710200   Prihodki od obresti od sredstev na
         vpogled
710201   Prihodki od obresti od vezanih tolarskih depozitov
         iz nenamenskih sredstev
710202   Prihodki od obresti od vezanih tolarskih depozitov
         iz stalne rezerve- redna sredstva
710203   Prihodki od obresti od vezanih tolarskih depozitov
         iz stalne rezerve- druga sredstva
710204   Prihodki od obresti od vezanih tolarskih depozitov
         iz sredstev DARS
710205   Prihodki od obresti od vezanih tolarskih depozitov
         iz ostalih namenskih sredstev
710206   Prihodki od obresti od deviznih depozitov iz
         nenamenskih sredstev
710207   Prihodki od obresti od deviznih depozitov iz
         ostalih namenskih sredstev
710208   Prihodki od obresti od danih posojil – javnim
         podjetjem
710209   Prihodki od obresti od danih posojil – finančnim
         institucijam
710210   Prihodki od obresti od danih posojil – privatnim
         podjetjem in zasebnikom
710211   Prihodki od obresti od danih posojil – občanom
710212   Prihodki od obresti od danih posojil – drugim
         javnim skladom in agencijam
710213   Prihodki od obresti od danih posojil – drugim
         ravnem države
710214   Prihodki od obresti od od danih posojil v tujino
710215   Drugi prihodki od obresti
710216   Prihodki od obresti od danih posojil – državnemu
         proračunu
710217   Obresti od depozitov pri Banki Slovenije iz naslova
         izdanih zakladnih menic
7103     Prihodki od premoženja
710300   Prihodki iz naslova najemnin za kmetijska zemljišča
         in gozdove
710301   Prihodki od najemnin za poslovne prostore
710302   Prihodki od najemnin za stanovanja
710303   Prihodki od najemnin za opremo
710304   Prihodki od drugih najemnin
710305   Prihodki od zakupnin
710306   Prihodki iz naslova podeljenih koncesij
710307   Prihodki iz naslova podeljenih licenčnin
710309   Prihodki iz naslova koncesijskih dajatev od
         posebnih iger na srečo
710310   Zamudne obresti od koncesijskih dajatev od posebnih
         iger na srečo
710311   Prihodki od podeljenih koncesij za rudarsko pravico
710312   Prihodki od podeljenih koncesij za vodno pravico
710399   Drugi prihodki od premoženja

711      TAKSE IN PRISTOJBINE
7110     Sodne takse
711000   Sodne takse
7111     Upravne takse in pristojbine
711100   Upravne takse (tar. št. 1-10 in tar. št. 97-98 ZUT)
711101   Upravne takse s področja notranjih in splošnih
         upravnih zadev ((tar.št. 11-27 iz ZUT)
711102   Carinske takse in takse s področja trošarin (tar.
         št. 43-50 iz ZUT)
711103   Konzularne takse (tar. št. 73-96 iz ZUT)
711104   Pristojbina za varstvo industrijske lastnine
711105   Tarifa za varnost plovbe
711106   Pristojbina za pregled zrakoplova
711107   Upravne takse za zdravstvene preglede rastlin v
         notranjem prometu (tar. št. 52 iz ZUT)
711108   Upravne takse za zdravstvene preglede rastlin pri
         uvozu, izvozu in tranzitu (tar. št. 52 iz ZUT)
711109   Upravne takse za izdajo zdravstvenih spričeval
         živali (tar. št. 53 iz ZUT)
711110   Upravne takse za zdravstveno varstvo živali (tar.
         št. 54 iz ZUT)
711111   Upravne takse za veterinarsko-sanitarne preglede v
         notranjem prometu in na meji (tar. št. 55-58 in 60-
         62 iz ZUT)
711112   Upravne takse za zdravstvena spričevala za
         fitokarantenske preglede na meji (tar. št. 59 iz
         ZUT)
711113   Pristojbine za preverjanje strokovne
         usposobljenosti letalskega osebja
711114   Upravne takse s področja homologacije vozil
         (tar.št. 68-69 iz ZUT)
711115   Upravne takse za pridobitev in vzdrževanje
         akreditacije (tar. št. 67 iz ZUT)
711116   Pristojbina od zavarovalnih premij in drugih
         zavarovalnih poslov
711117   Pristojbina za uporabo radijskih frekvenc
711118   Pristojbina za varstvo novih sort rastlin in
         vzdrževanje žlahtniteljske pravice rastlin
711119   Upravne takse za preskuse odobritve tipa meril,
         overovitve etanolov in meril ter preskušanje in
         žigosanje predmetov iz plemenitih kovin (tar. št.
         70-71 iz ZUT)
711120   Upravne takse s področja prometa in zvez (tar. št.
         28-34 iz ZUT)
711121   Gradbene upravne takse (tar. št. 35-42 iz ZUT)
711122   Upravne takse s področja prometa s kemikalijami
         (tar.št. 63-64 iz ZUT)
711123   Upravne takse na področju varstva konkurence (tar.
         št. 65 iz ZUT)
711124   Upravne takse na področju pravic intelektualne
         lastnine (tar. št. 66 iz ZUT)
711125   Upravna taksa na področju varstva pri delu (tar.
         št. 72 iz ZUT)
711126   Upravna taksa za ugotovitev zdravstvene
         neoporečnosti živil in predmetov splošne rabe
         (tar.št. 51 iz ZUT)
711128   Pristojbine za razširjanje programskih vsebin
711129   Taksa za postopek revizije javnega naročanja
711199   Druge pristojbine

712      DENARNE KAZNI
7120     Denarne kazni
712000   Denarne kazni – za kazniva dejanja in gospodarske
         prestopke
712001   Denarne kazni za prekrške
712003   Druge denarne kazni
712004   Denarne kazni – za carinske prekrške in denarna
         sredstva od prodanega blaga
712005   Denarne kazni – v upravni izvršbi
712007   Nadomestilo za degradacijo in uzurpacijo prostora
712008   Povprečnine na podlagi zakona o prekrških
712009   Povprečnine kazenskega postopka
712010   Povprečnine postopka o prekrških
712099   Druge povprečnine in denarne kazni

713      PRIHODKI OD PRODAJE BLAGA IN STORITEV
7130     Prihodki od prodaje blaga in storitev
713000   Prihodki od prodaje blaga in storitev
713001   Prihodki od prodaje materiala in odpadkov
713002   Prihodki obratov družbene prehrane
713003   Prihodki od počitniške dejavnosti
713004   Prihodki od prodanih vstopnic za kulturne, športne
         in druge prireditve
713005   Prihodki od vstopnin
713006   Prihodki od kotizacij za seminarje, posvetovanja,
         simpozije in druga strokovna srečanja
713008   Prihodki od prodaje pomorskih kart
713099   Drugi prihodki od prodaje

714      DRUGI NEDAVČNI PRIHODKI
7140     Drugi prostovoljni prispevki za socialno varnost
714000   Dokup pokojninske dobe oseb, ki samostojno
         opravljajo dejavnost
714001   Dokup pokojninske dobe oseb, ki so opravljale
         kmetijsko dejavnost kot edini ali glavni poklic
714002   Dokup pokojninske dobe – za presežne delavce
714003   Dokup pokojninske dobe – za čas rednega šolanja na
         višji ali visoki šoli
714004   Dokup pokojninske dobe – za čas služenja vojaškega
         roka ali prebitega v vojaški službi, ki ni vštet v
         pokojninsko dobo
714005   Dokup pokojninske dobe za ugodnejšo odmero
         pokojnine
714006   Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
         zavarovancev prostovoljnega zavarovanja
714007   Dokup pokojninske dobe za čas brezposelnosti
714008   Dokup pokojninske dobe za čas nege in varstva
         otroka
714009   Dokup pokojninske dobe za čas zaposlitve v državi,
         s katero ni sklenjena konvencija
714099   Drugi prostovoljni prispevki za socialno varnost
7141     Drugi nedavčni prihodki
714100   Drugi nedavčni prihodki
714101   Posebni prispevek za obnovo Posočja
714102   Zamudne obresti od posebnega prispevka za obnovo
         Posočja
714103   Prihodki iz naslova konvencij z drugimi državami
714104   Prihodki iz naslova regresnih zahtevkov
714105   Prihodki od komunalnih prispevkov
714106   Prispevki in doplačila občanov za izvajanje
         določenih programov tekočega značaja
714107   Prispevki in doplačila občanov za izvajanje
         določenih programov investicijskega značaja
714108   Sredstva za investicije, pridobljena z občinskimi
         samoprispevki
714109   Sredstva za investicije, pridobljena s krajevnimi
         samoprispevki
714110   Zamudne obresti od komunalnih prispevkov
714111   Prihodki od zaračunljivih tiskovin – potnih listin
714112   Prihodki od zaračunljivih tiskovin – osebnih
         izkaznic
714113   Prihodki od zaračunljivih tiskovin – registrskih
         tablic
714114   Prihodki od ostalih zaračunljivih tiskovin
714199   Drugi izredni nedavčni prihodki



72       KAPITALSKI PRIHODKI

720      PRIHODKI OD PRODAJE OSNOVNIH SREDSTEV
7200     Prihodki od prodaje zgradb in prostorov
720000   Prihodki od prodaje poslovnih objektov in poslovnih
         prostorov
720001   Prihodki od prodaje stanovanjskih objektov in
         stanovanj
720099   Prihodki od prodaje drugih zgradb in prostorov
7201     Prihodki od prodaje prevoznih sredstev
720100   Prihodki od prodaje cestnih motornih vozil
720101   Prihodki od prodaje helikopterjev in letal
720102   Prihodki od prodaje ladij in čolnov
720199   Prihodki od prodaje drugih prevoznih sredstev
7202     Prihodki od prodaje opreme
720200   Prihodki od prodaje pisarniške opreme
720201   Prihodki od prodaje računalnške opreme
720299   Prihodki od prodaje druge opreme
7203     Prihodki od prodaje drugih osnovnih sredstev
720399   Prihodki od prodaje drugih osnovnih sredstev

721      PRIHODKI OD PRODAJE ZALOG
7210     Prihodki od prodaje blagovnih rezerv
721000   Prihodki od prodaje blagovnih rezerv
7211     Prihodki od prodaje drugih zalog
721199   Prihodki od prodaje drugih zalog

722      PRIHODKI OD PRODAJE ZEMLJIŠČ IN NEOPREDMETENIH
         DOLGOROČNIH SREDSTEV
7220     Prihodki od prodaje kmetijskih zemljišč in gozdov
722000   Prihodki od prodaje kmetijskih zemljišč
722001   Prihodki od prodaje gozdov
7221     Prihodki od prodaje stavbnih zemljišč
722100   Prihodki od prodaje stavbnih zemljišč
7222     Prihodki od prodaje premoženjskih pravic in drugih
         neopredmetenih dolgoročnih sredstev
722200   Prihodki od prodaje premoženjskih pravic in drugih
         neopredmetenih dolgoročnih sredstev


73       PREJETE DONACIJE

730      PREJETE DONACIJE IZ DOMAČIH VIROV
7300     Prejete donacije iz domačih virov za tekočo porabo
730000   Prejete donacije in darila od domačih pravnih oseb
         za tekočo porabo
730001   Prejete donacije in darila od domačih fizičnih oseb
         za tekočo porabo
730002   Prejete obresti od donacij iz domačih virov za
         tekočo porabo
7301     Prejete donacije iz domačih virov za investicije
730100   Prejete donacije in darila od domačih pravnih oseb
         za investicije
730101   Prejete donacije in darila od domačih fizičnih oseb
         za investicije
730102   Prejete obresti od vezanih tolarskih depozitov iz
         sredstev donacij za investicije

731      PREJETE DONACIJE IZ TUJINE
7310     Prejete donacije iz tujine za tekočo porabo
731000   Prejete donacije od mednarodnih institucij za
         tekočo porabo
731001   Prejete donacije od mednarodnih nevladnih
         organizacij za tekočo porabo
731003   Prejete donacije od tujih vlad in vladnih
         instititucij za tekočo porabo
731004   Prejete donacije od tujih pravnih oseb za tekočo
         porabo
731005   Prejete donacije od tujih fizičnih oseb za tekočo
         porabo
731006   Prejete obresti od donacij iz tujine za tekočo
         porabo
7311     Prejete donacije iz tujine za investicije
731100   Prejete donacije od mednarodnih institucij za
         investicije
731102   Prejete donacije od mednarodnih nevladnih
         organizacij za investicije
731103   Prejete donacije od tujih vlad in vladnih
         institucij za investicije
731104   Prejete donacije od tujih pravnih oseb za
         investicije
731105   Prejete donacije od tujih fizičnih oseb za
         investicije
731106   Prejete obresti od donacij iz tujine za investicije


74       TRANSFERNI PRIHODKI

740      TRANSFERNI PRIHODKI IZ DRUGIH JAVNOFINANČNIH
         INSTITUCIJ
7400     Prejeta sredstva iz državnega proračuna
740000   Prejeta sredstva iz naslova tekočih obveznosti
         državnega proračuna
740001   Prejeta sredstva iz državnega proračuna za
         investicije
740002   Prejeta sredstva iz državnega proračuna iz naslova
         dodatnih obveznosti do ZPIZ
740004   Druga prejeta sredstva iz državnega proračuna za
         tekočo porabo
740006   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za pokojninsko in invalidsko zavarovanje od
         starševskih nadomestil
740007   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za zdravstveno zavarovanje od starševskih
         nadomestil
740008   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za zaposlovanje od starševskih nadomestil
740009   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za starševsko varstvo od starševskih nadomestil
740010   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za pokojninsko in invalidsko zavarovanje od
         nadomestil za čas brezposelnosti
740011   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za zdravstveno zavarovanje od nadomestil za čas
         brezposelnosti
740012   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za zaposlovanje od nadomestil za čas brezposelnosti
740013   Prejeta sredstva iz naslova prispevka za starševsko
         varstvo od nadomestil za čas brezposelnosti
7401     Prejeta sredstva iz proračunov lokalnih skupnosti
740100   Prejeta sredstva iz proračunov lokalnih skupnosti
         za tekočo porabo
740101   Prejeta sredstva iz proračunov lokalnih skupnosti
         za investicije
740102   Prejeta sredstva iz proračunov lokalnih skupnosti
         iz naslova plačila prispevkov za zdravstveno
         zavarovanje določenih oseb
7402     Prejeta sredstva iz skladov socialnega zavarovanja
740200   Prejeta sredstva iz skladov socialnega zavarovanja
         za tekočo porabo
740201   Prejeta sredstva iz skladov socialnega zavarovanja
         za investicije
740202   Prejeta sredstva iz ZPIZ iz naslova prispevka za
         zdravstveno zavarovanje upokojencev
740203   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za pokojninsko in invalidsko zavarovanje od
         nadomestil zaradi bolezenske odsotnosti, ki jih
         Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije
         neposredno izplačuje upravičencem
740204   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za zdravstveno zavarovanje od nadomestil zaradi
         bolezenske odsotnosti, ki jih Zavod za zdravstveno
         zavarovanje neposredno izplačuje upravičencem
740205   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za zaposlovanje od nadomestil zaradi bolezenske
         odsotnosti, ki ga Zavod za zdravstveno zavarovanje
         Slovenije neposredno izplačuje upravičencem
740206   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za starševsko varstvo od nadomestil zaradi
         bolezenske odsotnosti, ki ga Zavod za zdravstveno
         zavarovanje Slovenije neposredno izplačuje
         upravičencem
740207   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za zdravstveno zavarovanje od nadomestil iz
         invalidskega zavarovanja, ki jih Zavod za
         pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije
         neposredno izplačuje upravičencem
740208   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za zaposlovanje od nadomestil iz invalidskega
         zavarovanja, ki jih Zavod za pokojninsko in
         invalidsko zavarovanje Slovenije neposredno
         izplačuje upravičencem
740209   Prejeta sredstva iz naslova prispevka delodajalca
         za starševsko varstvo od nadomestil iz invalidskega
         zavarovanja, ki jih Zavod za pokojninsko in
         invalidsko zavarovanje Slovenije neposredno
         izplačuje upravičencem
7403     Prejeta sredstva iz drugih javnih skladov
740300   Prejeta sredstva iz drugih javnih skladov za tekočo
         porabo
740301   Prejeta sredstva iz drugih javnih skladov za
         investicije


75       PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL IN PRODAJA
         KAPITALSKIH DELEŽEV

750      PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL
7500     Prejeta vračila danih posojil – od posameznikov
750000   Prejeta vračila danih posojil – od posameznikov in
         neprofitnih institucij- kratkoročna posojila
750001   Prejeta vračila danih posojil – od posameznikov in
         neprofitnih institucij- dolgorčna posojila
7501     Prejeta vračila danih posojil – od javnih skladov
750100   Prejeta vračila danih posojil – od javnih skladov –
         kratkoročna posojila
750101   Prejeta vračila danih posojil – od javnih skladov –
         dolgoročna posojila
7502     Prejeta vračila danih posojil – od javnih podjetij
750200   Prejeta vračila danih posojil – od javnih podjetij
         – kratkoročna posojila
750201   Prejeta vračila danih posojil – od javnih podjetij
         – dolgoročna posojila
7503     Prejeta vračila danih posojil – od finančnih
         institucij
750300   Prejeta vračila danih posojil – od finančnih
         institucij – kratkoročna posojila
750301   Prejeta vračila danih posojil – od finančnih
         institucij – dolgoročna posojila
7504     Prejeta vračila danih posojil – od privatnih
         podjetij in zasebnikov
750400   Prejeta vračila danih posojil – od privatnih
         podjetij in zasebnikov – kratkoročna posojila
750401   Prejeta vračila danih posojil – od privatnih
         podjetij in zasebnikov – dolgoročna posojila
7505     Prejeta vračila danih posojil – od drugih ravni
         države
750500   Prejeta vračila danih posojil – od drugih ravni
         države – kratkoročna posojila
750501   Prejeta vračila danih posojil – od drugih ravni
         države – dolgoročna posojila
7506     Prejeta vračila danih posojil – iz tujine
750600   Prejeta vračila danih posojil – iz tujine –
         kratkoročna posojila
750601   Prejeta vračila danih posojil – iz tujine –
         dolgoročna posojila
7507     Prejeta vračila danih posojil – državnemu proračunu
750700   Prejeta vračila danih posojil – državnemu proračunu
         – kratkoročna posojila
750701   Prejeta vračila danih posojil – državnemu proračunu
         – dolgoročna posojila

751      PRODAJA KAPITALSKIH DELEŽEV
7510     Sredstva, pridobljena s prodajo kapitalskih deležev
         v javnih podjetjih
751000   Sredstva, pridobljena s prodajo kapitalskih deležev
         v javnih podjetjih
7511     Sredstva, pridobljena s prodajo kapitalskih deležev
         v finančnih institucijah
751100   Sredstva, pridobljena s prodajo kapitalskih deležev
         v finančnih institucijah
7512     Sredstva, pridobljena s prodajo kapitalskih deležev
         v privatnih podjetjih
751200   Sredstva, pridobljena s prodajo kapitalskih deležev
         v privatnih podjetjih
7513     Sredstva, pridobljena s prodajo drugih kapitalskih
         deležev
751300   Sredstva, pridobljena s prodajo drugih kapitalskih
         deležev doma in v tujini

752      KUPNINE IZ NASLOVA PRIVATIZACIJE
7520     Sredstva kupnin iz naslova privatizacije
752000   Prejeta sredstva kupnin iz naslova privatizacije
752001   Prejete obresti od vezanih tolarskih depozitov iz
         sredstev kupnin
752002   Druge prejete obresti iz sredstev kupnin


76       ZARAČUNANI PRIHODKI DOLOČENIH UPORABNIKOV ENOTNEGA
         KONTNEGA NAČRTA

760      PRIHODKI OD PRODAJE PROIZVODOV IN STORITEV
761      PRIHODKI OD PRODAJE BLAGA IN MATERIALA
762      FINANČNI PRIHODKI
763      IZREDNI PRIHODKI
764      PREVREDNOTEVALNI POSLOVNI PRIHODKI


77       PREJETA SREDSTVA IZ PRORAČUNA ZA NADALJNJO PORABO

770      PREJETA SREDSTVA IZ PRORAČUNA ZA NADALJNJO PORABO


79       PRENOS PRIHODKOV IN DRUGIH PREJEMKOV
790      PRENOS PRIHODKOV IN DRUGIH PREJEMKOV
797      EVIDENČNI PROMET PRIHODKOV REŽIJSKIH OBRATOV
799      EVIDENČNI PROMET PRIHODKOV IN DRUGIH PREJEMKOV
         DOLOČENIH UPORABNIKOV ENOTNEGA KONTNEGA NAČRTA



RAZRED 8:UGOTOVITEV REZULTATA

80       UGOTOVITEV REZULTATA
800      Ugotovitev rezultata
801      Presežek prihodkov prejšnjih let namenjen pokritju
         odhodkov tekočega leta
802      Presežek odhodkov prejšnjih let, ki se pokriva iz
         prihodkov tekočega leta
803      Presežek prihodkov in prenos
804      Presežek odhodkov in prenos



RAZRED 9:LASTNI VIRI IN DOLGOROČNE OBVEZNOSTI


90       SPLOŠNI SKLAD
900      SPLOŠNI SKLAD
9000     Splošni sklad za neopredmetena dolgoročna sredstva
         in opredmetena osnovna sredstva
9001     Splošni sklad za finančne naložbe
9002     Splošni sklad za vnovčena poroštva
9003     Splošni sklad za terjatve za sredstva dana v
         upravljanje
9004     Splošni sklad za namenska sredstva, prenesena
         javnim skladom
9005     Splošni sklad za sredstva, prenesena drugim pravnim
         osebam javnega prava, ki imajo premoženje v svoji
         lasti
9006     Splošni sklad za posebne namene
9009     Splošni sklad za drugo


91       REZERVNI SKLAD
910      REZERVNI SKLAD
911      Rezervacije za kreditna tveganja v javnih skladih


92       DOLGOROČNO RAZMEJENI PRIHODKI
920      DOLGOROČNO ODLOŽENI PRIHODKI
921      DOLGOROČNO NEPLAČANI PRIHODKI


93       DOLGOROČNE REZERVACIJE
930      DOLGOROČNE REZERVACIJE IZ NASLOVA DOLGOROČNO
         ODLOŽENIH
         PRIHODKOV
931      DOLGOROČNE REZERVACIJE IZ NASLOVA DOLGOROČNO
         VNAPREJ
         VRAČUNANIH ODHODKOV
932      DOLGOROČNE REZERVACIJE NAMENJENE NADOMEŠČANJU
         STROŠKOV
         AMORTIZACIJE
935      DRUGE DOLGOROČNE REZERVACIJE


94       SKLAD PREMOŽENJA V JAVNIH SKLADIH IN DRUGIH PRAVNIH
         OSEBAH
         JAVNEGA PRAVA, KI JE V NJIHOVI LASTI
940      SKLAD NAMENSKEGA PREMOŽENJA V JAVNIH SKLADIH
9400     Sklad namenskega premoženja v javnih skladih za
         neopredmetena dolgoročna sredstva
         in opredmetena osnovna sredstva
9401     Sklad namenskega premoženja v javnih skladih za
         finančne naložbe
9402     Sklad namenskega premoženja v javnih skladih za
         unovčena poroštva
9403     Sklad namenskega premoženja v javnih skladih za
         drugo

941      SKLAD PREMOŽENJA V DRUGIH PRAVNIH OSEBAH JAVNEGA
         PRAVA, KI JE V NJIHOVI LASTI
9410     Sklad premoženja v drugih pravnih osebah javnega
         prava, ki je v njihovi lasti, za neopredmetena
         dolgoročna sredstva in opredmetena osnovna sredstva
9411     Sklad premoženja v drugih pravnih osebah javnega
         prava, ki je v njihovi lasti, za finančne naložbe
9412     Presežek prihodkov nad odhodki
9413     Presežek odhodkov nad prihodki


96       DOLGOROČNE FINANČNE OBVEZNOSTI
960      DOLGOROČNI KREDITI, PREJETI V DRŽAVI
961      DOLGOROČNI KREDITI, PREJETI V TUJINI
962      DOLGOROČNO IZDANE VREDNOSTNICE


97       DRUGE DOLGOROČNE OBVEZNOSTI
970      DOLGOROČNE OBVEZNOSTI IZ FINANCIRANJA
971      DOLGOROČNE OBVEZNOSTI IZ POSLOVANJA


98       OBVEZNOSTI ZA SREDSTVA PREJETA V UPRAVLJANJE
980      OBVEZNOSTI ZA NEOPREDMETENA DOLGOROČNA SREDSTVA IN
         OPREDMETENA OSNOVNA SREDSTVA
981      OBVEZNOSTI ZA DOLGOROČNE FINANČNE NALOŽBE
985      PRESEŽEK PRIHODKOV NAD ODHODKI
986      PRESEŽEK ODHODKOV NAD PRIHODKI


99       IZVENBILANČNA EVIDENCA
990      AKTIVNI KONTI IZVENBILANČNE EVIDENCE
999      PASIVNI KONTI IZVENBILANČNE EVIDENCE


AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti