Uradni list

Številka 6
Uradni list RS, št. 6/2002 z dne 25. 1. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 6/2002 z dne 25. 1. 2002

Kazalo

289. Odlok o plačilu prispevka za uporabo Mikrovalovnega večtočkovnega distribucijskega sistema (MMDS) na območju Občine Gorenja vas - Poljane, stran 571.

Občinski svet občine Gorenja vas – Poljane je na podlagi 10. in 17. člena statuta Občine Gorenja vas – Poljane (Uradni vestnik Gorenjske, št. 22/99, Uradni list RS, št. 80/01) na 23. redni seji dne 20. 12. 2001 sprejel
O D L O K
o plačilu prispevka za uporabo Mikrovalovnega večtočkovnega distribucijskega sistema (MMDS) na območju Občine Gorenja vas – Poljane
1. člen
S tem odlokom se ureja plačilo prispevka za uporabo Mikrovalovnega večtočkovnega distribucijskega sistema (v nadaljnjem besedilu: MMDS) in načinu porabe sredstev zbranih s prispevkom.
2. člen
Zavezanec za plačilo prispevka za uporabo MMDS sistema je gospodinjstvo (nosilec gospodinjstva), ki uporablja ta sistem za prenos televizijskega signala do svojega televizijskega sprejemnika. Evidenco zavezancev za plačilo prispevka vodi koncesionar, ki ima izključno pravico dobave in montaže sprejemnih antenskih sistemov za sprejem televizijskega signala v Občini Gorenja vas – Poljane po MMDS sistemu.
3. člen
Višino prispevka določi občinski svet s sklepom na predlog župana. Zavezanci plačujejo prispevek mesečno na podlagi računa, ki ga izda občinska uprava. Sredstva zbrana s prispevkom na podlagi tega odloka se vodijo knjigovodsko ločeno in se smejo uporabljati le za:
1. razširitev MMDS sistema na območju občine, ki še niso pokrita z njegovim signalom;
2. vzdrževanje oddajnih in sprejemnih antenskih in kabelskih sistemov;
3. modernizacijo sistema in razširitev njegove ponudbe (interna televizija itd.);
4. plačilo prispevka za uporabo frekvenc;
5. druge stroške, ki so neposredno zvezani z delovanjem MMDS sistema (najemnine, električna energija itd.).
4. člen
S plačilom prispevka si zavezanci pridobijo pravico do uporabe storitev MMDS sistema za neomejeno število televizijskih sprejemnikov v gospodinjstvu in pravico do vzdrževanja njihove sprejemne antene ali sprejemnega kabelskega sistema, razen kabelskega omrežja, ki je v stanovanjski hiši. Zavezanec izgubi pravico določeno s tem členom, če sprejemne antene in sprejemnega kabelskega sistema ni dobavil in montiral koncesionar, ali če je med uporabo brez vednosti koncesionarja spremembe na sprejemnem sistemu.
5. člen
Občinski svet mora najpozneje v 30 dneh po sprejemu odloka sprejeti sklep o določitvi prispevka po določbah 3. člena tega odloka. Višina prispevka ni možno spreminjati več kot enkrat letno.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0200-367-27/01
Gorenja vas, dne 20. decembra 2001.
Župan
Občine Gorenja vas – Poljane
Jože Bogataj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti