Uradni list

Številka 4
Uradni list RS, št. 4/2002 z dne 18. 1. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 4/2002 z dne 18. 1. 2002

Kazalo

180. Odredba o izobrazbi predavateljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe MULTIMEDIJI, stran 355.

Na podlagi 92. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 12/96, 23/96, 22/00 in 64/01) ministrica za šolstvo, znanost in šport izdaja
O D R E D B O
o izobrazbi predavateljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe MULTIMEDIJI
1. člen
Na podlagi posebnega dela izobraževalnega programa za pridobitev višje strokovne izobrazbe Multimediji (VIŠ), 15. junija 2001 ga je določil Strokovni svet Republike Slovenije za poklicno in strokovno izobraževanje, se predpiše izobrazba, ki jo morajo imeti predavatelji višjih šol in drugi strokovni delavci.
2. člen
1. strokovna terminologija v tujem jeziku
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz angleškega ali nemškega jezika.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz angleškega ali nemškega jezika.
2. psihologija dela in medosebnih odnosov
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije ali sociologije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije ali sociologije.
3. poslovno sporazumevanje
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije, sociologije ali komunikologije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije, sociologije ali komunikologije.
4. zakonodaja s področja multimedijev
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz prava.
5. ekonomika in trženje multimedijskih produktov
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
6. oblikovanje in pisno sporočanje
a) Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz oblikovanja ali arhitekture.
b) Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz slovenskega jezika ali novinarstva.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz oblikovanja ali arhitekture.
7. audiovizualno sporočanje
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije, sociologije, komunikologije, novinarstva, oblikovanja, filmske in televizijske režije ali gledališke in radijske režije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije, sociologije, komunikologije, novinarstva, oblikovanja, filmske in televizijske režije ali gledališke in radijske režije.
8. multimediji
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – elektronike, fizike, strojništva, kemijske tehnologije, kemijskega inženirstva, telekomunikacij, komunikologije, psihologije, sociologije, novinarstva, filmske in televizijske režije ali gledališke in radijske režije oziroma visoke strokovne izobrazbe iz grafične tehnike.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – elektronike, fizike, strojništva, kemijske tehnologije, kemijskega inženirstva, telekomunikacij, komunikologije, psihologije, sociologije, novinarstva, filmske in televizijske režije ali gledališke in radijske režije oziroma visoke strokovne izobrazbe iz grafične tehnike, računalništva in informatike, elektrotehnike – smer elektronika ali telekomunikacije, fizike, strojništva ali kemijske tehnologije.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – elektronike, fizike, strojništva, kemijske tehnologije, telekomunikacij ali grafične tehnike.
9. organizacijska dela v multimedijski produkciji
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz organizacije dela, računalništva in informatike, elektrotehnike – elektronike, strojništva, kemijske tehnologije, kemijskega inženirstva, telekomunikacij, komunikologije, novinarstva, filmske in televizijske režije ali gledališke in radijske režije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – elektronike, strojništva, kemijske tehnologije, kemijskega inženirstva, telekomunikacij, komunikologije, novinarstva, filmske in televizijske režije ali gledališke in radijske režije oziroma visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – smer elektronika ali telekomunikacije, strojništva ali kemijske tehnologije.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – elektronike, telekomunikacij, strojništva ali kemijske tehnologije.
10. glavni računalniški in grafični programi
11. glavni multimedijski programi
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz organizacije dela – smer informatika, računalništva in informatike, oblikovanja, arhitekture oziroma visoke strokovne izobrazbe iz grafične tehnike.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, organizacije dela – smer informatika, oblikovanja, arhitekture oziroma visoke strokovne izobrazbe iz grafične tehnike, računalništva in informatike ali organizacije dela – smer informatika.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, grafične tehnike, organizacije dela – smer informatika ali multimedijev.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, grafične tehnike, organizacije dela – smer informatika ali multimedijev.
12. multimedijski sistemi in osnove telekomunikacij
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – smer elektronika, telekomunikacij ali fizike.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – smer elektronika, telekomunikacij ali fizike oziroma visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – smer elektronika ali telekomunikacije ali fizike.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – smer elektronika, elektronike, telekomunikacij ali fizike.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – smer elektronika, elektronike, telekomunikacij, fizike ali multimedijev.
13. fotografija in snemanje
14. montaža multimedijskih izdelkov
Predavatelj predmetov je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz organizacije dela – smer informatika, računalništva in informatike, oblikovanja, fizike ali filmske in televizijske režije.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, organizacije dela – smer informatika, oblikovanja, fizike ali filmske in televizijske režije oziroma visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, organizacije dela – smer informatika ali fizike.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, organizacije dela – smer informatika, fizike ali multimedijev.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, grafične tehnike, organizacije dela – smer informatika, fizike ali multimedijev.
15. praktično izobraževanje
Predavatelj predmeta – organizator praktičnega izobraževanja je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike – elektronike, fizike, strojništva, kemijske tehnologije, kemijskega inženirstva, telekomunikacij, komunikologije, psihologije, sociologije, novinarstva, filmske in televizijske režije ali gledališke in radijske režije oziroma visoke strokovne izobrazbe iz grafične tehnike, računalništva in informatike, elektrotehnike – smer elektronika ali telekomunikacije, fizike, strojništva ali kemijske tehnologije.
3. člen
Ne glede na določbe te odredbe je ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti z ustreznega področja.
4. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-187/2001
Ljubljana, dne 24. decembra 2001.
dr. Lucija Čok l. r.
Ministrica
za šolstvo, znanost in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti