Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/2002 z dne 4. 1. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/2002 z dne 4. 1. 2002

Kazalo

17. Odlok o proračunu Mestne občine Ljubljana za leto 2002, stran 21.

Na podlagi zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00 in 79/01) ter 27. člena statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01 in 28/01) je Mestni svet mestne občine Ljubljana na 33. seji dne 17. 12. 2001 sprejel
O D L O K
o proračunu Mestne občine Ljubljana za leto 2002
1. člen
S tem odlokom se ureja način izvrševanja proračuna Mestne občine Ljubljana za leto 2002 (v nadaljnjem besedilu: proračun) in upravljanje s prihodki in drugimi prejemki ter odhodki ter drugimi izdatki.
2. člen
S proračunom se zagotavljajo sredstva za financiranje nalog, ki jih v skladu z ustavo in zakonom opravlja Mestna občina Ljubljana.
3. člen
Prihodki in odhodki ter drugi prejemki in izdatki proračuna Mestne občine Ljubljana so izkazani v bilanci prihodkov in odhodkov, v računu finančnih terjatev in naložb ter v računu financiranja in so prikazani v splošnem delu proračuna.
Stanje denarnih sredstev na računu proračuna na koncu preteklega leta je sestavni del proračuna za tekoče leto.
Proračun Mestne občine Ljubljana za leto 2002 se določa v višini 52.124.869.165 tolarjev.
Občina se lahko zadolži za financiranje naložb v višini 4.000.000.000 tolarjev.
4. člen
V proračunu Mestne občine Ljubljana se zagotavljajo sredstva za proračunsko rezervo, ki deluje kot proračunski sklad in sicer v višini 193.079.054 tolarjev.
O uporabi sredstev proračunske rezerve na predlog oddelka za finance odloča župan in o uporabi poroča mestnemu svetu.
5. člen
Prihodki proračuna se pobirajo in vplačujejo v proračun v skladu s predpisi.
Prihodki, ki jih oddelki mestne uprave ustvarijo s svojo dejavnostjo so prihodek proračuna.
Prihodek proračuna so tudi donacije, ki jih Mestna občina Ljubljana prejme od domače ali tuje pravne in fizične osebe.
Kupnina od prodaje finančnega in stvarnega premoženja Mestne občine Ljubljana je prejemek proračuna.
O prodaji stanovanj in stanovanjskih hiš, kjer je Mestna občina Ljubljana manjšinski solastnik, odloča župan.
6. člen
Namenski prejemki proračuna so donacije, prihodki stanovanjskega gospodarstva, turistična taksa, pristojbina za vzdrževanje gozdnih cest, odškodnina za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč in gozda, požarna taksa, nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč, komunalni prispevki investitorjev, prejeta vračila danih namenskih posojil, prihodki koncesijskih dajatev od prirejanja posebnih iger na srečo, prihodki od prodaje ali zamenjave občinskega stvarnega premoženja in odškodnine iz naslova zavarovanj, taksa za obremenjevanje vode, taksa za obremenjevanje okolja zaradi odlaganja odpadkov ter druge predpisane namenske takse razen komunalnih in upravnih.
Če se po sprejemu proračuna vplača namenski prejemek, ki zahteva sorazmeren namenski izdatek, ki v proračunu ni izkazan ali ni izkazan v zadostni višini, se v višini dejanskih prejemkov povečata obseg izdatkov finančnega načrta uporabnika in proračun.
Če so namenski prejemki vplačani v proračun v nižjem obsegu kot je izkazan v proračunu, lahko uporabnik prevzema in plačuje obveznosti samo v višini dejansko vplačanih oziroma razpoložljivih sredstev.
Namenska sredstva, ki niso bila porabljena v preteklem letu se prenesejo v proračun za tekoče leto.
Za obseg prenesenih namenskih sredstev se poveča obseg izdatkov finančnega načrta uporabnika na postavkah-kontih na katere se nanašajo in proračun.
7. člen
Terjatve iz naslova nerealiziranih prihodkov se lahko zamenjajo za lastniške deleže.
O zamenjavi terjatev za lastniške deleže odloča župan, ki ob pripravi zaključnega računa proračuna o tem obvesti mestni svet.
Župan lahko odpiše oziroma delno odpiše plačilo dolga, največ do višine 50.000 tolarjev, če bi bili stroški postopka izterjave v nesorazmerju z višino terjatve, vendar največ do skupne višine 10.000.000 tolarjev.
Kot dolg iz predhodnega odstavka se ne šteje dolg do občine iz naslova obveznih dajatev.
8. člen
Uporabnik lahko samostojno prerazporeja proračunska sredstva med podkonti istega konta izdatkov v okviru proračunske postavke.
Župan lahko na predlog uporabnika odobri prerazporeditev proračunskih sredstev med postavkami-konti iste podskupine izdatkov v okviru letnega finančnega načrta uporabnika, vendar ne več kot za 10% vseh planiranih izdatkov v finančnem načrtu uporabnika.
Župan o izvršenih prerazporeditvah polletno poroča mestnemu svetu.
9. člen
Sredstva proračuna se med letom zagotavljajo neposrednim in posrednim uporabnikom proračuna, ki so v posebnem delu proračuna določeni kot nosilci postavk (v nadaljnjem besedilu: uporabniki).
Odhodki in drugi izdatki proračuna Mestne občine Ljubljana po uporabnikih so izkazani v posebnem delu proračuna.
10. člen
Sredstva proračuna se smejo uporabljati le za namene, ki so določeni s proračunom.
11. člen
Uporabnikom se za delovanje zagotavljajo sredstva za plače in prispevke, za druge osebne prejemke, za plačilo blaga in storitev in za investicijske izdatke.
12. člen
Med odhodki proračuna se del predvidenih proračunskih prejemkov vnaprej ne razporedi, ampak zadrži kot splošna proračunska rezervacija, ki se v proračunu posebej izkazuje.
Sredstva splošne proračunske rezervacije v višini 225.386.436 tolarjev se uporabljajo za nepredvidene namene, za katere v proračunu niso zagotovljena sredstva, ali za namene, za katere se med letom izkaže, da niso zagotovljena sredstva v zadostnem obsegu, ker jih v proračunu ni bilo mogoče načrtovati.
O uporabi sredstev splošne proračunske rezervacije odloča župan.
Dodeljena sredstva splošne proračunske rezervacije se razporedijo v finančni načrt uporabnika.
13. člen
V imenu občine se smejo prevzemati obveznosti le v okviru sredstev, ki so v proračunu predvidena za posamezne namene, sredstva za subvencije pa tudi na podlagi dodatnih drugih tekočih prihodkov.
Proračunski uporabniki zagotovijo sredstva za obveznosti iz preteklih let, ki niso predvidene v proračunu za tekoče leto, v okviru sredstev proračuna tekočega leta.
14. člen
Za izvrševanje proračuna je odgovoren župan.
Župan predpiše Navodilo o postopkih za izplačila iz proračuna Mestne občine Ljubljana, Navodilo o postopkih zadolževanja in prevzemanja obveznosti pravnih oseb v lasti Mestne občine Ljubljana ter Navodilo za nalaganje prostih denarnih sredstev Mestne občine Ljubljana.
Župan lahko pooblasti določene osebe za izvrševanje proračuna.
15. člen
Pogodba za nabavo blaga, naročilo storitev in oddajo gradenj v breme proračunskih sredstev se lahko sklene samo skladno s predpisi o javnem naročanju.
16. člen
Sredstva proračuna uporabniki med letom uporabljajo za plačevanje že opravljenih dobav in storitev. Pri tem je potrebno upoštevati zapadlost uporabnikovih obveznosti in likvidnostni položaj proračuna.
Izjemoma lahko uporabniki dogovarjajo predplačila.
Dogovarjanje predplačil je možno ob predhodnem soglasju oddelka za finance in predložitvi bančne garancije za vračilo predplačila.
17. člen
Vsak izdatek iz proračuna mora imeti za podlago verodostojno knjigovodsko listino, s katero se izkazuje obveznost za izplačilo.
18. člen
Sredstva poračuna se uporabnikom prednostno zagotavljajo za namene, ki so določeni z zakoni oziroma občinskimi odloki in še omogočajo minimalni obseg delovanja uporabnikov.
19. člen
Uporabnik lahko prevzema obveznosti, ki bodo zahtevale plačilo v naslednjih letih, če je že odprta postavka-konto v proračunu tekočega leta.
Skupaj prevzete obveznosti, ki bodo zahtevale plačilo v naslednjih letih, iz naslova:
– investicij – sredstev skupin odhodkov “42-investicijski odhodki“ in “43-investicijski transferi“, zagotovljenih v sprejetem letnem finančnem načrtu uporabnika ne smejo presegati 70%, od tega v letu 2003 40% in v ostalih prihodnjih letih 30%.
– drugih odhodkov proračuna ne smejo presegati 25% sredstev skupin odhodkov “40-tekoči odhodki“ in “41-tekoči transferi“, brez sredstev podskupin odhodkov “400-plače in drugi izdatki zaposlenim“ in “401-prispevkov delodajalcev za socialno varnost“, zagotovljenih v sprejetem letnem finančnem načrtu uporabnika.
Obveznosti, ki bodo zahtevale plačilo v prihodnjih letih mora uporabnik vključiti v proračun leta, na katerega se nanašajo.
20. člen
Če prejemki proračuna ne pritekajo v predvideni višini, lahko župan na predlog oddelka za finance največ za 45 dni zadrži izvrševanje posameznih izdatkov, vendar ne več kot za 10 odstotkov vseh planiranih izdatkov proračuna.
21. člen
Med izvrševanjem proračuna Mestne občine Ljubljana se lahko odpre nov konto oziroma poveča obseg sredstev na kontu za izdatke, ki jih pri planiranju proračuna ni bilo mogoče predvideti, ker se njihov prejemnik določi na podlagi javnega razpisa, izvedenega po sprejemu proračuna.
Nov konto se odpre v okviru že odprte proračunske postavke oziroma nove proračunske postavke v okviru sredstev posameznega uporabnika.
22. člen
Oddelek za finance Mestne uprave mestne občine Ljubljana:
– izvaja finančno poslovanje,
– spremlja in nadzira porabo sredstev pri proračunskih uporabnikih in o morebitnih nepravilnostih obvešča župana ter mu predlaga ustrezne ukrepe,
– usklajuje dinamiko proračunske porabe s posameznimi uporabniki v mejah planirane porabe zaradi zagotovitve tekoče likvidnosti proračuna,
– obvešča župana o začasnih likvidnostnih presežkih proračuna in predlaga začasno uporabo prostih denarnih sredstev zaradi ohranitve njihove realne vrednosti.
23. člen
Uporabniki so dolžni predložiti podatke za analizo poslovanja, ki jih zahteva župan, oddelek za finance ali nadzorni odbor.
24. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 400-9/01-10
Ljubljana, dne 17. decembra 2001.
Županja
Mestne občine Ljubljana
Viktorija Potočnik l. r.
                Proračun Mestne občine Ljubljana za leto 2002 se določa
                                 v naslednjih zneskih

                                                                       Proračun 2002
------------------------------------------------------------------------------------
A)    Bilanca prihodkov in odhodkov

I.    Skupaj prihodki                                                 45.077.287.114

II.   Skupaj odhodki                                                  51.905.869.165

III.  Proračunski primanjkljaj
      oziroma presežek                                                -6.828.582.051
------------------------------------------------------------------------------------
B)    Račun finančnih terjatev in naložb

IV.   Prejeta vračila danih posojil in
      prodaja kapitalskih deležev                                        878.897.130

V.    Dana posojila in povečanje
      kapitalskih deležev                                                 19.000.000

VI.   Prejeta minus dana posojila
      in spremembe kapitalskih
      deležev (IV-V)                                                     859.897.130
------------------------------------------------------------------------------------
C)    Račun financiranja

VIII. Zadolževanje proračuna                                           4.000.000.000

IX.   Odplačila dolga                                                    200.000.000

X.    Neto zadolževanje (VIII.-IX.)                                    3.800.000.000

XI.   Povečanje (zmanjšanje) sredstev
      na računih                                                     -2.168.684.921*
------------------------------------------------------------------------------------

* Znesek v višini 2.168.684.921 tolarjev je enak oceni prenesenih sredstev
iz leta 2001.

------------------------------------------------------------------------------------
Skupina,      Naziv konta                                                   Proračun
podskupina,                                                                     2002
konto
------------------------------------------------------------------------------------
A) BILANCA PRIHODKOV IN ODHODKOV

I.    SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74)                                45.077.287.114

70    DAVČNI PRIHODKI
      (700+701+702+703+704+705+706)                                   38.787.830.546

700   DAVKI NA DOHODEK
      IN DOBIČEK                                                      25.779.882.587

7000  Dohodnina                                                       25.779.882.587

701   PRISPEVKI ZA SOCIALNO VARNOST                                                -

702   DAVKI NA PLAČILNO LISTO IN DELOVNO SILO                                      -

703   DAVKI NA PREMOŽENJE                                              9.414.540.059

7030  Davki na nepremičnine                                            6.015.500.000

7031  Davki na premičnine                                                  2.850.000

7032  Davki na dediščine in darila                                       155.000.000

7033  Davki na promet nepremičnin in na finančno
      premoženje                                                       3.241.190.059

704   DOMAČI DAVKI NA BLAGO IN STORITVE                                3.593.407.900

7044  Davki na posebne storitve                                          298.859.900

7045  Dovoljenja za poslovanje in za opravljanje
      dejavnosti                                                                   -

7046  Pristojbine za motorna vozila                                          421.000

7047  Drugi davki na uporabo blaga in storitev                         3.294.127.000

7048  Davki  na motorna vozila                                                     -

705   DAVKI NA MEDNARODNO TRGOVINO
      IN TRANSAKCIJE                                                               -

706   DRUGI DAVKI                                                                  -

71    NEDAVČNI PRIHODKI
      (710+711+712+713+714)                                            5.520.383.568

710   UDELEŽBA NA DOBIČKU IN DOHODKI
      OD PREMOŽENJA                                                    2.060.310.000

7101  Prihodki od udeležbe na dobičku drugih
      podjetij in finančnih institucij                                    35.500.000

7102  Prihodki od obresti                                                402.350.000

7103  Prihodki od premoženja                                           1.622.460.000

711   TAKSE IN PRISTOJBINE                                               391.249.586

7111  Upravne takse in pristojbine                                       391.249.586

712   DENARNE KAZNI                                                      282.027.250

7120  Denarne kazni                                                      282.027.250

713   PRIHODKI OD PRODAJE BLAGA IN STORITEV                              255.000.000

7130  Prihodki od prodaje blaga in storitev                              255.000.000

714   DRUGI NEDAVČNI PRIHODKI                                          2.531.796.732

7141  Drugi nedavčni prihodki                                          2.531.796.732

72    KAPITALSKI PRIHODKI (720+721+722)                                  652.315.000

720   PRIHODKI OD PRODAJE OSNOVNIH SREDSTEV                              152.315.000

7200  Prihodki od prodaje zgradb in prostorov                            146.500.000

7201  Prihodki od prodaje prevoznih sredstev                               5.710.000

7202  Prihodki od prodaje opreme                                             105.000

721   PRIHODKI OD PRODAJE ZALOG                                                    -

722   PRIHODKI OD PRODAJE ZEMLJIŠČ IN
      NEMATERIALNEGA PREMOŽENJA                                          500.000.000

7221  Prihodki od prodaje stavbnih zemljišč                              500.000.000

73    PREJETE DONACIJE (730+731)                                          20.000.000

730   PREJETE DONACIJE IZ DOMAČIH VIROV                                   10.000.000

7300  Prejete donacije iz domačih virov za tekočo
      porabo                                                              10.000.000

7301  Prejete donacije iz domačih virov za investicije

7302  Sredstva kupnin iz naslova privatizacije podjetij
      in stanovanj

731   PREJETE DONACIJE IZ TUJINE                                          10.000.000

7310  Prejete donacije iz tujine za tekočo porabo                         10.000.000

7311  Prejete donacije iz tujine za investicije

74    TRANSFERNI PRIHODKI (740)                                           96.758.000

740   TRANSFERNI PRIHODKI IZ DRUGIH
      JAVNOFINANČNIH INSTITUCIJ                                           96.758.000

7400  Prejeta sredstva iz državnega proračuna                             96.758.000

II.   SKUPAJ ODHODKI (40+41+42+43)                                    51.905.869.165

40    TEKOČI ODHODKI
      (400+401+402+403+404+409)                                       11.270.950.611

400   PLAČE IN DRUGI IZDATKI ZAPOSLENIM                                2.482.889.355

4000  Plače in dodatki                                                 2.130.683.766

4001  Regres za letni dopust                                              74.249.400

4002  Povračila in nadomestila                                           145.873.718

4003  Sredstva za delovno uspešnost                                       65.073.883

4004  Sredstva za nadurno delo                                            41.688.515

4005  Plače za delo nerezidentov po pogodbi                                7.358.688

4009  Drugi izdatki zaposlenim                                            17.961.385

401   PRISPEVKI DELODAJALCEV ZA SOCIALNO
      VARNOST                                                            354.969.078

4010  Prispevek za pokojninsko in invalidsko
      zavarovanje                                                        198.259.470

4011  Prispevek za zdravstveno zavarovanje                               153.296.627

4012  Prispevek za zaposlovanje                                            1.279.699

4013  Prispevek za porodniško varstvo                                      2.133.282

402   IZDATKI ZA BLAGO IN STORITVE                                     7.884.626.687

4020  Pisarniški in splošni material in storitve                         644.722.678

4021  Posebni material in storitve                                       627.800.257

4022  Energija, voda, komunalne storitve in
      komunikacije                                                       417.196.882

4023  Prevozni stroški in storitve                                        58.999.500

4024  Izdatki za službena potovanja                                       74.892.440

4025  Tekoče vzdrževanje                                               4.387.189.750

4026  Najemnine in zakupnine (leasing)                                   102.068.220

4027  Kazni in odškodnine                                                459.527.000

4028  Davek na izplačane plače                                           111.710.166

4029  Drugi operativni odhodki                                         1.000.519.794

403   PLAČILA DOMAČIH OBRESTI                                            130.000.000

4031  Plačila obresti od kreditov  poslovnim bankam                      130.000.000

4034  Plačila obresti od vrednostnih papirjev,
      izdanih na domačem trgu                                                      -

404   PLAČILA TUJIH OBRESTI                                                        -

409   REZERVE                                                            418.465.490

4090  Splošna proračunska rezervacija                                    225.386.436

4091  Proračunska rezerva                                                193.079.054

41    TEKOČI TRANSFERI
      (410+411+412+413+414)                                           18.546.452.351

410   SUBVENCIJE                                                         134.793.080

4100  Subvencije javnim podjetjem                                                  -

4102  Subvencije privatnim podjetjem in
      zasebnikom                                                         134.793.080

411   TRANSFERI POSAMEZNIKOM IN
      GOSPODINJSTVOM                                                   8.144.518.850

4112  Transferi za zagotavljanje socialne varnosti                         8.926.355

4115  Nadomestila plač                                                     2.100.000

4117  Štipendije                                                          50.641.000

4119  Drugi transferi posameznikom                                     8.082.851.495

412   TRANSFERI NEPROFITNIM ORGANIZACIJAM
      IN USTANOVAM                                                     1.977.414.277

4120  Tekoči transferi neprofitnim  organizacijam
      in ustanovam                                                     1.977.414.277

413   DRUGI TEKOČI DOMAČI TRANSFERI                                    8.289.726.144

4130  Tekoči transferi drugim ravnem države                            2.106.157.710

4131  Tekoči transferi v sklade socialnega
      zavarovanja                                                        480.278.000

4132  Tekoči transferi v druge javne sklade
      in agencije                                                        647.590.211

4133  Tekoči transferi v javne zavode in druge
      izvajalce javnih služb                                           5.055.700.223

414   TEKOČI TRANSFERI V TUJINO                                                    -

42    INVESTICIJSKI ODHODKI (420)                                     14.485.620.495

420   NAKUP IN GRADNJA OSNOVNIH
      SREDSTEV                                                        14.485.620.495

4200  Nakup zgradb in prostorov                                          480.000.000

4201  Nakup prevoznih sredstev                                            32.000.000

4202  Nakup opreme                                                       654.723.000

4203  Nakup drugih osnovnih sredstev                                      30.000.000

4204  Novogradnje, rekonstrukcije in adaptacije                        6.142.680.654

4205  Investicijsko vzdrževanje in obnove                              4.139.350.499

4206  Nakup zemljišč in naravnih bogastev                              2.068.100.000

4208  Študije o izvedljivosti projektov in
      projektna dokumentacija, nadzor in
      investicijski inženiring                                           938.766.342

43    INVESTICIJSKI TRANSFERI (430)                                    7.602.845.709

430   INVESTICIJSKI TRANSFERI                                          7.602.845.709

4301  Kapitalski transferi javnim skladom
      in agencijam                                                     2.842.328.704

4302  Investicijski transferi neprofitnim
      organizacijam                                                       98.400.000

4303  Investicijski transferi javnim podjetjem                         3.115.787.000

4307  Investicijski transferi javnim zavodom
      in javnim gospodarskim službam                                   1.546.330.005

III.  PRORAČUNSKI PRESEŽEK
      (PRORAČUNSKI PRIMANJKLJAJ)  (I.-II)                             -6.828.582.051

B)    RAČUN FINANČNIH TERJATEV IN NALOŽB

IV.   PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL IN
      PRODAJA KAPITALSKIH DELEŽEV  (75)                                  878.897.130

75    PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL IN
      PRODAJA KAPITALSKIH DELEŽEV
      (750+751)                                                          878.897.130

750   PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL                                      338.300.000

7500  Prejeta vračila danih posojil -
      od posameznikov                                                    328.300.000

7503  Prejeta vračila danih posojil -
      od finančnih institucij                                             10.000.000

7504  Prejeta vračila danih posojil -
      od privat. podj.

751   PRODAJA KAPITALSKIH DELEŽEV                                        135.096.134

7511  Sredstva pridobljena s prodajo kapitalskih
      deležev v finančnih institucijah                                     8.141.295

7512  Sredstva pridobljena s prodajo kapitalskih
      deležev  v privatnih podjetjih                                       1.607.150

7513  Sredstva pridobljena s prodajo drugih
      kapitalskih deležev                                                125.347.689

752   KUPNINE IZ NASLOVA PRIVATIZACIJE                                   405.500.996

7520  Sredstva kupnin iz naslova privatizacije                           405.500.996

V.    DANA POSOJILA IN POVEČANJE
      KAPITALSKIH DELEŽEV (44)                                            19.000.000

44    DANA POSOJILA IN POVEČANJE
      KAPITALSKIH DELEŽEV (440+441)                                       19.000.000

440   DANA POSOJILA                                                                -

4403  Dana posojila finančnim institucijam                                         -

441   POVEČANJE KAPITALSKIH DELEŽEV                                       19.000.000

4412  Povečanje kapitalskih deležev v privatnih
      podjetjih                                                           19.000.000

VI.   PREJETA MINUS DANA POSOJILA
      IN SPREMEMBE KAPITALSKIH DELEŽEV
      (IV.-V.)                                                           859.897.130

VII.  SKUPNI PRESEŽEK (PRIMANJKLJAJ )
      (PRIHODKI MINUS ODHODKI TER SALDO
      PREJETIH IN DANIH POSOJIL)
      (I.+IV) - (II.+V)                                               -5.968.684.921

C) RAČUN FINANCIRANJA

VIII. ZADOLŽEVANJE (50)                                                4.000.000.000

50    ZADOLŽEVANJE ( 500+501)                                          4.000.000.000

500   DOMAČE ZADOLŽEVANJE                                              4.000.000.000

5001  Najeti krediti pri poslovnih bankah                              4.000.000.000

501   ZADOLŽEVANJE V TUJINI                                                        -

IX.   ODPLAČILO DOLGA (55)                                               200.000.000

55    ODPLAČILA  DOLGA (550+551)                                         200.000.000

550   ODPLAČILA DOMAČEGA DOLGA                                           200.000.000

5501  Odplačilo kreditov poslovnih bankam                                200.000.000

5504  Odplačilo glavnice vrednostnih papirjev                                      -

551   ODPLAČILA DOLGA V TUJINO                                                     -

X.    NETO ZADOLŽEVANJE (VIII-IX)                                      3.800.000.000

XI.   POVEČANJE (ZMANJŠANJE) SREDSTEV
      NA RAČUNIH (VII-X)                                              -2.168.684.921
------------------------------------------------------------------------------------

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti