Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/2001 z dne 6. 12. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/2001 z dne 6. 12. 2001

Kazalo

4838. Program priprave odloka o ureditvenem načrtu industrijskega obrata predelave in trženja mesa s transportom KZ Laško–Sevce, stran 10109.

Na podlagi 34., 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) ter 21. člena statuta Občine Laško (Uradni list RS, št. 8/00) je Občinski svet občine Laško na 20. seji dne 14. 11. 2001 sprejel
P R O G R A M
priprave odloka o ureditvenem načrtu industrijskega obrata predelave in trženja mesa s transportom KZ Laško–Sevce
I
S tem programom priprave se podrobneje določijo postopek priprave in sprejetja odloka ureditvenega načrta industrijskega obrata predelave in trženja mesa s transportom KZ Laško–Sevce, način pridobitve strokovne rešitve za obravnavani predel, organi, organizacije oziroma skupnosti, ki bodo sodelovale pri spremembah in dopolnitvah UN, ter okvirni roki za pripravo in sprejem UN.
II
Po planskih dokumentih je omenjeno območje predvideno, da se z UN podrobneje opredeli funkcija prostora za namene industrijskega obrata za predelavo in trženje mesa s transportom KZ Laško–Sevce.
III
Območje UN zajema območje Z ob G I-5, J od naselja Sevce v skupni izmeri ca. 20.000 m2 vse v k.o. Sedraž. Obrat bo imel predelovalno in tržno funkcijo, v sklopu kompleksa pa bo tudi del za potrebe transporta KZ (ca. 10 vlačilcev in ca. 10 dostavnih vozil).
IV
Pri pripravi odloka UN je potrebno v navezavi na obstoječe planske dokumente upoštevati strokovne usmeritve ter že izdelane strokovne podlage:
a) lageplan 1:500 idejne zasnove.
Vsebina odloka UN bo v skladu z vso veljavno zakonodajo zajemala:
– tekstualni del,
– grafični del,
– soglasja pristojnih organov, organizacij in skupnosti.
V
Naročnik izdelave odloka UN je Kmetijska zadruga Laško z.o.o., Kidričeva ulica 2, Laško.
Izdelovalec odloka UN bo projektivno podjetje, ki ga bo izbral naročnik UN.
Organizacijske naloge v zvezi z razgrnitvijo, obravnavo in sprejemom ureditvenega načrta bo opravljal Oddelek za gospodarske javne službe, okolje in prostor občine Laško.
V postopku priprave ureditvenega načrta bodo sodelovali naslednji organi, organizacije in skupnosti:
a) Elektro Celje, Celje;
b) Telekom Slovenije, PE Celje, Celje;
c) Pivovarna Laško, Laško;
d) Komunala Laško, Laško;
e) Zdravstveni inšpektorat;
f) ARSO izpostava Celje;
g) Ministrstvo za promet in zveze DRSC;
h) Občina Laško;
i) Elstik d.o.o., Hrastnik.
Navedeni organi, organizacije in skupnosti bodo v skladu z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor sodelovali v postopku priprave odloka UN tako, da bodo pred pripravo osnutka načrta v okviru svojih pristojnosti določili pogoje, ki jih mora upoštevati pripravljalec načrta pri njegovi pripravi, ter pred sprejemom načrta podali soglasje k izdelanemu predlogu UN.
Organi, organizacije in skupnosti morajo določiti pogoje, ki jih mora upoštevati pripravljalec načrta pri njegovi pripravi, ter podati soglasje k izdelanemu predlogu odloka o spremembah in dopolnitvah UN najkasneje v 30 dneh po prejemu vloge. V primeru, da posamezen organ, organizacija ali skupnost pogojev ne določi ali soglasja ne izda ali odreče v tem času, se šteje, da je soglasje dano.
VI
Priprava odloka UN bo skladno z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor potekala po naslednjem postopku:
a) priprava in sprejem programa priprave UN;
b) pridobitev pogojev in smernic organov, organizacij in skupnosti, ki jih mora upoštevati izdelovalec načrta pri njegovi pripravi;
c) priprava osnutka odloka UN;
d) župan sprejme sklep o 30-dnevni javni razpravi in se ga objavi v Uradnem listu RS;
e) javna razgrnitev odloka UN, ki traja 30 dni v Krajevni skupnosti Rimske Toplice in na sedežu Občine Laško, ter javna obravnava osnutka odloka UN v Krajevni skupnosti Rimske Toplice;
f) proučitev pripomb in predlogov, ki bodo podane med javno razgrnitvijo in javno obravnavo osnutka odloka UN, priprava stališč do teh pripomb in predlogov, ter sprejem teh stališč na Občinskem svetu občine Laško;
g) priprava predloga odloka UN (dopolnitev osnutka UN z rešitvami v zvezi s predlogi in pripombami iz javne razgrnitve in javne obravnave osnutka, za katere bo odločeno, da jih je potrebno pri nadaljnji izdelavi UN upoštevati);
h) pridobitev soglasij organov, organizacij in skupnosti k predlogu odloka UN;
i) sprejem odloka o UN na Občinskem svetu občine Laško;
j) objava odloka o UN Uradnem listu RS.
VII
Naročnik in izdelovalec odloka UN, ki bo opravljal organizacijske naloge v zvezi z razgrnitvijo, obravnavo in sprejemom odloka o UN, morata aktivnosti organizirati tako, da bo priprava odloka o UN v naslednjih okvirnih časovnih terminih:
– sprejem programa priprave na seji občinskega sveta: 14. 11. 2001,
– priprava osnutka UN: januar 2002,
– javna razgrnitev osnutka UN: februar 2002,
– zavzetje stališč do pripomb in predlogov, podanih na javni obravnavi: februar 2002,
– priprava UN za sprejetje na občinskem svetu: marec 2002,
– objava UN v Uradnem listu RS: april 2002.
VIII
Ta program začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 35003-1/01
Laško, dne 14. novembra 2001.
Župan
Občine Laško
Jože Rajh l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti