Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/2001 z dne 19. 10. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/2001 z dne 19. 10. 2001

Kazalo

4231. Spremembe in dopolnitve tarife o taksah in nadomestilih, stran 8260.

Na podlagi drugega odstavka 304. člena zakona o trgu vrednostnih papirjev (Uradni list RS, št. 56/99) izdaja Agencija za trg vrednostnih papirjev
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E T A R I F E
o taksah in nadomestilih
1. člen
V tarifi o taksah in nadomestilih (Uradni list RS, št. 48/00) se v 6. členu dodajo novi drugi, tretji, četrti, peti, šesti, sedmi in osmi odstavek, ki se glasijo:
“(2) Taksni zavezanec je tudi oseba, ki je dolžna plačevati nadomestilo za nadzor.
(3) Letno nadomestilo za nadzor plačujejo taksni zavezanci v dvanajstih enakih mesečnih obrokih. Višina mesečnega obroka se ugotovi tako, da se znesek letnega nadomestila za nadzor deli s številom dvanajst.
(4) Letno nadomestilo za nadzor se v primeru preoblikovanja pooblaščene investicijske družbe zmanjša za sorazmerni delež nadomestila, ki bi odpadel na redno delniško družbo, obveznost plačila letnega nadomestila za nadzor pa se sorazmerno razdeli med preostale oziroma novonastale zavezance.
(5) V primeru likvidacije investicijskega sklada se letno nadomestilo za nadzor plača vključno za mesec, v katerem je družba za upravljanje končala delitev preostanka likvidacijske mase med člane oziroma delničarje investicijskega sklada.
(6) Če zavezanec za plačilo letnega nadomestila za nadzor poda zahtevo za odvzem dovoljenja za opravljanje storitev, se letno nadomestilo za nadzor plača vključno za mesec, ko je postala odločba o odvzemu dovoljenja pravnomočna, oziroma za mesec, v katerem je potekel rok, določen v zakonu, za odločitev o zahtevi.
(7) Če agencija prejme zahtevo za odvzem dovoljenja za opravljanje storitev v času, ko nad zavezancem teče postopek nadzora, oziroma po tem, ko je agencija že uvedla postopek za odvzem dovoljenja, je zavezanec dolžan plačati letno nadomestilo za nadzor vključno za mesec, ko je postala odločba o odvzemu dovoljenja pravnomočna.
(8) Če vložnik zahteve za izdajo dovoljenja oziroma soglasja umakne zahtevo, preden je o njej odločala agencija, se vložniku zahteve že plačana taksa vrne v roku 15 dni po prejemu obvestila o umiku zahteve.”
2. člen
Besedilo tarifne številke 42 taksne tarife se spremeni tako, da se glasi:
“Za odločanje agencije o drugih posamičnih zadevah in za izdajo odločbe, s katero agencija zavrže zahtevo za izdajo dovoljenja oziroma soglasja (drugi in četrti odstavek 373. člena), znaša 100 točk.”
V tarifni številki 46 se v zadnji alinei petega odstavka številka “7.860” nadomesti s številko “7.800”.
V tarifni številki 50 se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
“(3) Letno nadomestilo za nadzor, izračunano na način, določen v prvem odstavku te tarifne številke, znaša največ tolarsko protivrednost 7.800 točk oziroma mesečno največ tolarsko protivrednost 650 točk.”
3. člen
Te spremembe in dopolnitve tarife začnejo veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Predsednik
Strokovnega sveta
Agencije za trg vrednostnih papirjev
dr. Miha Juhart l. r.
Vlada Republike Slovenije je dala soglasje k spremembi in dopolnitvi tarife o taksah in nadomestilih pod št. 408-19/2001-2 z dne 9. oktobra 2001.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti