Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2001 z dne 13. 4. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2001 z dne 13. 4. 2001

Kazalo

1671. Pravilnik o merilih za izdajo soglasja o obratovanju gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v podaljšanem obratovalnem času na območju Občine Tabor, stran 2933.

V skladu z 12. členom zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95 in 40/99), 4. členom pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99) ter na podlagi 7. člena statuta Občine Tabor (Uradni list RS, št. 44/99) je Občinski svet občine Tabor na 19. redni seji dne 26. 3. 2001 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za izdajo soglasja o obratovanju gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v podaljšanem obratovalnem času na območju Občine Tabor
I. SPLOŠNI DOLOČBI
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pravila in pogoji, na podlagi katerih pristojni organ lokalne skupnosti (v nadaljnjem besedilu: občinska uprava) izda soglasje za obratovanje gostinskega obrata v podaljšanem obratovalnem času na območju Občine Tabor.
2. člen
Gostinec določi podaljšan obratovalni čas gostinskega obrata ali kmetije samostojno v skladu s svojimi poslovnimi interesi in ob upoštevanju določb tega pravilnika.
Če v okviru gostinskega obrata deluje več enot, ki samostojno opravljajo dejavnost, je dolžan gostinec prijaviti podaljšani obratovalni čas tudi za vsako tako enoto posebej.
Občinska uprava je dolžna pri izdaji mnenja upoštevati vsa merila in pogoje po tem pravilniku.
II. MERILA ZA IZDAJO SOGLASJA K OBRATOVANJU V PODALJŠANEM OBRATOVALNEM ČASU
3. člen
Gostinski obrati oziroma kmetije v stanovanjskih naseljih smejo obratovati v podaljšanem obratovalnem času glede na vrsto gostinskega lokala (kmetije), kot sledi:
– restavracije, gostilne, kavarne in izletniške kmetije med 5. in 6. uro zjutraj ter v petek in soboto med 1. in 2. uro naslednjega dne,
– slaščičarne, okrepčevalnice in bari med 5. in 6. uro zjutraj ter v petek in soboto med 23. in 24. uro zvečer,
– diskoteke in nočni bari med 23. in 4. uro naslednjega dne.
4. člen
Na območju strnjenih naselij smejo gostinski vrtovi in terase gostinskih obratov obratovati v mesecih junij, julij in avgust v podaljšanem obratovalnem času med 22. in 23. uro.
III. ENKRATNO PODALJŠANJE OBRATOVALNEGA ČASA
5. člen
Gostinski obrat ali kmetija sme, ne glede na že izdano soglasje k podaljšanem obratovalnem času, občasno obratovati v dodatnem podaljšanem času ob raznih prireditvah (poroke, proslave, srečanja, zabavne prireditve). Za enkratno podaljševanje obratovalnega časa mora vsakič zaprositi za predhodno soglasje 5 dni pred načrtovano prireditvijo. Soglasja so vezana na točno določene datume in ne veljajo za ostale dni.
6. člen
Občinska uprava lahko posamezni restavraciji in gostilni, kavarni in drugim gostinskim obratom izda do 20 soglasji v koledarskem letu k enkratnemu podaljšanju obratovalnega časa.
IV. IZPOLNJEVANJE POGOJEV
7. člen
Ne glede na preostale določbe tega pravilnika, na odločitev občinske uprave, v vezi izdaje soglasja k podaljšanem obratovalnem času gostinskega obrata oziroma kmetije, vpliva tudi zagotovitev pogojev, kot so parkirišča, protihrupne zaščite, prometna varnost, urejenost okolice lokala, skrb za primeren in za okolico nemoteč odhod gostov iz gostinskega obrata ipd. Dokler ti pogoji niso izpolnjeni, se soglasje k podaljšanemu obratovalnem času ne izda.
8. člen
Gostinec oziroma kmet je k vlogi za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času dolžan priložiti:
– soglasje lastnika objekta, kjer se gostinski obrat nahaja, kolikor gostinec ni lastnik le-tega,
– soglasje stanovalcev oziroma predstavnika stanovalcev objekta, kolikor se gostinski obrat nahaja v stanovanjskem objektu.
Soglasje k podaljšanem obratovalnem času gostinskega obrata oziroma kmetije se izda za določen čas, in sicer za tekoče koledarsko leto.
9. člen
Če so izpolnjeni vsi zahtevani pogoji, občinska uprava izda pozitivno soglasje o obratovanju v podaljšanem obratovalnem času, in sicer najprej za poskusno dobo enega meseca, po preteku enega meseca sme gostinec oziroma kmet ponovno zaprositi za soglasje k obratovanju v podaljšanem obratovalnem času.
V. PREKLIC SOGLASJA K OBRATOVANJU V PODALJŠANEM OBRATOVALNEM ČASU
10. člen
Občinska uprava lahko v roku 5 dni od dneva, ko je s strani organa nadzora obveščena o neizpolnjevanju pogojev, z odločbo prekliče že izdano soglasje v podaljšanem obratovalnem času, v naslednjih primerih:
– ponavljajoče utemeljene pritožbe bližnjih sostanovalcev zaradi kršitev javnega reda in miru v času podaljšanega obratovalnega časa,
– prekoračitve dovoljenega podaljšanega obratovalnega časa,
– večkratna posredovanja s strani policije oziroma inšpekcijskih organov v času podaljšanega obratovalnega časa,
– neizpolnitev drugih pogojev določenih s strani Občinske uprave občine Tabor v izdanem soglasju.
V odločbi o preklicu izdanega soglasja k podaljšanem obratovalnem času občinska uprava določi ustrezno spremenjeni obratovalni čas. Pritožba zoper odločbo ne zadrži izvršitve odločbe.
VI. NADZOR
11. člen
Uresničevanje določb tega pravilnika nadzoruje občinska uprava in policisti.
VII. PREHODNI DOLOČBI
12. člen
Gostinec oziroma kmet je dolžan uskladiti svoj obratovalni čas gostinskega obrata oziroma kmetije, ki v času uveljavitve tega pravilnika obratuje v daljšem obratovalnem času, s tem pravilnikom v enem letu od uveljavitve.
13. člen
Za ostale določbe glede obratovalnih časov, ki niso zajete v tem pravilniku, se uporabljajo določbe pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99).
VIII. KONČNA DOLOČBA
14. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 013/01-3/4
Tabor, dne 26. marca 2001.
Županja
Občine Tabor
Vida Slakan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti