Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/2001 z dne 7. 3. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/2001 z dne 7. 3. 2001

Kazalo

961. Uredba o podelitvi koncesij za uporabo radiofrekvenčnega spektra za opravljanje storitev UMTS/IMT-2000, stran 1595.

Na podlagi 17. člena zakona o telekomunikacijah (Uradni list RS, št. 35/97, 45/97, 13/98, 59/99 in 36/00) in 133. člena zakona o javnih naročilih (Uradni list RS, št. 39/00) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o podelitvi koncesij za uporabo radiofrekvenčnega spektra za opravljanje storitev UMTS/IMT-2000
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
(vsebina uredbe)
S to uredbo določa Vlada Republike Slovenije (v nadaljevanju: koncedent) pogoje in postopek za podelitev do treh koncesij za uporabo radiofrekvenčnega spektra za opravljanje storitev UMTS/IMT-2000.
2. člen
(izrazi)
Poleg izrazov, določenih z zakonom o telekomunikacijah in uredbo o razporeditvi radiofrekvenčnih pasov v Sloveniji (Uradni list RS, št. 7/98, 71/00), imajo v tej uredbi uporabljeni izrazi naslednji pomen:
1. Sistem UMTS (‘Universal Mobile Telecommunications System’) je sistem mobilnih in brezžičnih komunikacij tretje generacije, ki pripada družini IMT-2000 in je opredeljen v standardih Evropskega instituta za telekomunikacijske standarde (ETSI).
2. Sistem IMT-2000 (‘International Mobile Telecommunications 2000’) je sistem mobilnih komunikacij tretje generacije, opredeljen v standardih Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU).
3. Storitve UMTS/IMT-2000 obsegajo storitve mobilne govorne telefonije, multimedijske storitve, dostop do interneta, intraneta in drugih, na internetnem protokolu (I/P) temelječih storitev, storitve prenosa podatkov s hitrostjo do 2Mbit/s ter druge storitve.
4. Omrežje UMTS/IMT-2000 je javno telekomunikacijsko omrežje, ki je sestavni del sistema IMT-2000 oziroma UMTS in je na določenih omrežnih priključnih točkah povezano z drugimi telekomunikacijskimi omrežji, ki omogočajo opravljanje in izvajanje storitev UMTS/IMT-2000.
5. Omrežje PSTN/ISDN je komutirano javno telekomunikacijsko omrežje (PSTN) s funkcijami ISDN (digitalno omrežje z integriranimi storitvami).
6. Ponudnik je pravna oseba, ki vloži ponudbo na javni razpis za podelitev koncesij za uporabo radiofrekvenčnega spektra za opravljanje storitev UMTS/IMT-2000.
7. Koncesionar je ponudnik, izbran na javnem razpisu, ki mu koncedent podeli koncesijo za opravljanje storitev UMTS/IMT-2000.
8. Izvajalec storitev je pravna ali fizična oseba, ki ji koncesionar lahko zaupa ali poveri opravljanje storitev UMTS/IMT-2000 in dodatnih storitev na ozemlju Republike Slovenije.
9. CEPT (´Conférence européenne des postes et télécommunications´) je Konferenca evropskih uprav za pošto in telekomunikacije, ki izdaja priporočila (ERC/REC, T/R Recommendation) in odločitve (ERC/DEC Decision).
3. člen
(predmet in obseg koncesije)
(1) Koncesija vsebuje pravico do uporabe dela radiofrekvenčnih pasov 1900–1980 MHz, 2010–2025 MHz in 2110–2170 MHz v skladu z odločitvijo CEPT (ERC/DEC/(99)25) na celotnem ozemlju Republike Slovenije na način in pod pogoji, določenimi s to uredbo, razpisno dokumentacijo in koncesijsko pogodbo.
(2) Najmanj ena od koncesij mora biti podeljena za opravljanje storitev v sistemu UMTS.
4. člen
(čas trajanja koncesije)
Koncesija se podeli za obdobje petnajstih let, z možnostjo podaljšanja v skladu z 32. členom te uredbe ter določbami razpisne dokumentacije in koncesijske pogodbe.
5. člen
(prenosljivost koncesije)
Koncesija je neprenosljiva.
6. člen
(pravice koncesionarja)
(1) Koncesionar ima pravico postaviti ustrezno omrežje UMTS/IMT-2000 ter opravljati vse storitve UMTS/IMT-2000 na celotnem ozemlju Republike Slovenije.
(2) Koncesionarju bo v skladu z možnostmi dodeljeno ustrezno število drugih frekvenc za vzpostavitev zvez za medsebojno povezavo baznih postaj in za povezavo z omrežjem PSTN/ISDN.
(3) Koncesionar na podlagi koncesije pridobi pravico do medomrežne povezave z drugimi omrežji, predvsem omrežjem PSTN/ISDN. Pri tem se smiselno uporabljajo določbe uredbe o načinu opravljanja javnih telekomunikacijskih storitev govorne telefonije in teleksa ter o upravljanju javnega telekomunikacijskega omrežja (Uradni list RS, št. 11/98).
II. POGOJI IN POSTOPEK ZA PRIDOBITEV KONCESIJE
7. člen
(podelitev koncesije)
Koncesijo podeli koncedent na podlagi javnega razpisa z upravno odločbo.
8. člen
(javni razpis)
(1) Koncedent izvede javni razpis.
(2) Ministrstvo za informacijsko družbo opravi za koncedenta vsa administrativna dela, ki so v zvezi s tem javnim razpisom.
(3) Z javnim razpisom se določijo predvsem:
– predmet koncesije,
– začetek in trajanje koncesije,
– razpisni pogoji,
– obveznosti koncesionarja,
– obvezne sestavine ponudbe,
– čas in kraj oddaje ponudb,
– merila za izbiro koncesionarjev,
– rok za izdajo odločbe o izbiri koncesionarja,
– zavarovanja za resnost ponudbe in
– način obveščanja kandidatov o poteku postopka.
(4) Javni razpis je objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, lahko pa tudi v drugih sredstvih javnega obveščanja. Traja najmanj šestdeset dni od dneva, ko je bila poslana zahteva za objavo javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije.
(5) Razpisno dokumentacijo se na pisno zahtevo izroči osebno, po pošti, telefaksu ali po elektronski pošti.
(6) Ponudba mora prispeti do izteka roka za oddajo ponudb, sicer se šteje, da je bila predložena prepozno.
(7) Če na javni razpis ne prispeta vsaj dve ponudbi, ki ustrezata razpisnim pogojem, lahko koncedent razpis ponovi. Na ponovljenem javnem razpisu se koncesija lahko podeli, če nanj prispe vsaj ena ponudba, ki ustreza razpisnim pogojem.
9. člen
(razpisni pogoji)
(1) Na javnem razpisu lahko sodeluje pravna oseba, ki izpolnjuje naslednje pogoje:
– da je registrirana v skladu s predpisi države, kjer ima sedež,
– da proti njej ni uveden postopek prisilne poravnave, stečajni ali likvidacijski postopek,
– da ji v zadnjih petih letih pred objavo razpisa ni bila izdana pravnomočna odločba za kaznivo dejanje, povezano s poslovanjem,
– da ima poravnane vse davčne in druge obveznosti, ki izhajajo iz predpisov,
– da je finančno sposobna,
– da razpolaga s tehničnimi zmogljivostmi in je poslovno sposobna.
(2) Ponudnik dokaže izpolnjevanje navedenih pogojev z listinami, ki jih izdajo pristojni organi, ali z drugimi dokumenti, navedenimi v razpisni dokumentaciji.
10. člen
(izbira najugodnejših ponudb)
(1) Postopek izbire najugodnejših ponudb vodi strokovna komisija, ki jo imenuje koncedent.
(2) Najprej strokovna komisija na podlagi dokumentov, ki dokazujejo ponudnikovo poslovno, finančno in tehnično sposobnost, ugotovi, ali je ponudnik sposoben in usposobljen, da zgradi omrežje UMTS/IMT-2000 in zagotavlja storitve UMTS/IMT-2000. Dokumenti so podrobneje navedeni v razpisni dokumentaciji in se nanašajo predvsem na finančne, poslovne in komercialne informacije, informacije o sistemu UMTS/IMT-2000, tarife, pokrivanje, sledenje in podobno.
(3) Pri izbiri najugodnejših ponudb bodo upoštevana naslednja merila:
– višina ponujene koncesijske dajatve,
– obseg in hitrost pokrivanja prebivalstva in ozemlja,
– cene za storitve UMTS/IMT-2000,
– zagotavljanje mednarodnega sledenja (roaming).
III. OBVEZNOSTI KONCESIONARJA
11. člen
(omrežje in storitve)
(1) Koncesionar mora skrbeti, da sta delovanje omrežja UMTS/IMT-2000 in opravljanje storitev UMTS/IMT-2000 v skladu s to uredbo, z drugimi predpisi in koncesijsko pogodbo.
(2) Koncesionar mora vsako leto pripraviti načrt kakovosti storitev, ki obsega zastavljene cilje glede pokritosti ozemlja in prebivalcev, jakosti signala, kazalcev kakovosti storitev, odpravljanja napak, števila naročnikov, delovanja stalnih služb in sledenja med omrežji v skladu s koncesijsko pogodbo.
12. člen
(čas zagotavljanja storitev)
Storitve UMTS/IMT-2000 morajo biti na voljo neprekinjeno štiriindvajset ur na dan in sedem dni v tednu.
13. člen
(odprava okvar)
Koncesionar mora zagotoviti odpravo okvar v delovanju svojega omrežja tako, da poskrbi za neprekinjeno sprejemanje telefonskih klicev o prijavi okvar (štiriindvajset ur na dan in sedem dni v tednu), da odgovori na telefonski klic o prijavi okvare v tridesetih sekundah in začne nemudoma oziroma v najkrajšem možnem času odpravljati okvaro.
14. člen
(pokrivanje s storitvami UMTS/IMT-2000)
Obveznosti glede pokrivanja prebivalstva in ozemlja s storitvami UMTS/IMT-2000 se določijo v koncesijski pogodbi v skladu s ponudbo, ki jo koncesionar predloži na javnem razpisu.
15. člen
(medomrežno povezovanje)
(1) Koncesionar se mora o medomrežnih povezavah dogovarjati z drugimi operaterji omrežij in storitev.
(2) Koncesionar z drugim operaterjem sklene pisno pogodbo o medomrežni povezavi, v kateri so urejena medsebojna razmerja, zlasti glede medomrežne storitve, mest povezav, tehničnih pogojev in standardov, cen, obračunavanja storitev, vodenja in izmenjave tarifnih podatkov, reševanja sporov ter drugih tehničnih in komercialnih vprašanj.
16. člen
(nacionalno sledenje na omrežjih DCS1800 ali GSM)
(1) Koncesionar, ki ima hkrati koncesijo za uporabo radiofrekvenčnega spektra za opravljanje storitev mobilne telefonije GSM ali DCS1800 (v nadaljevanju: koncesionar GSM/DCS1800), mora omogočiti koncesionarju, ki ni koncesionar GSM/DCS1800, sledenje na svojem omrežju GSM ali DCS1800.
(2) Obveznost iz prejšnjega odstavka tega člena se začne takrat, ko koncesionar, ki ni koncesionar GSM/DCS1800, pokrije s svojimi storitvami dvajset odstotkov (20%) prebivalcev Republike Slovenije in se konča pet let po podpisu koncesijske pogodbe oziroma prej, če prej pokrije osemdeset odstotkov ozemlja Republike Slovenije.
(3) Koncesionarja skleneta pisno pogodbo o sledenju, v kateri opredelita medsebojne pravice in obveznosti, in en izvod predložita ministru, pristojnemu za informacijsko družbo.
17. člen
(oštevilčenje)
(1) Naročniške številke oziroma skupine številk, ki mu jih dodeli Uprava Republike Slovenije za telekomunikacije, mora koncesionar dodeljevati v skladu s predpisi in tako, da je njihova izraba učinkovita in ekonomična.
(2) Koncesionar mora pri dodeljevanju naročniških številk oziroma skupin številk svojim uporabnikom upoštevati načelo enakopravnega obravnavanja in pri tem uporabljati enaka in objektivna merila.
18. člen
(splošni pogoji)
(1) Koncesionar mora pred začetkom opravljanja storitev izdati splošne pogoje poslovanja z naročniki in jih objaviti tako, da bodo dostopni vsem uporabnikom in drugim zainteresiranim osebam.
(2) Splošni pogoji morajo biti v skladu s to uredbo, z drugimi predpisi in s koncesijsko pogodbo.
(3) Splošni pogoji morajo zagotavljati vsem enakovrstnim naročnikom enak položaj in ne smejo vsebovati določb, ki bi pomenile zlorabo prevladujočega položaja na trgu.
(4) K splošnim pogojem mora koncesionar pridobiti soglasje ministra, pristojnega za informacijsko družbo. Minister lahko odreče soglasje le, če splošni pogoji ne ustrezajo zahtevam iz prejšnjih odstavkov. Soglasje izda minister v tridesetih dneh po vložitvi zahteve, sicer se šteje, da je soglasje dano.
19. člen
(naročniško razmerje)
(1) Koncesionar mora skleniti naročniško razmerje z vsako fizično ali pravno osebo s stalnim prebivališčem ali sedežem v Republiki Sloveniji, ki je pri njem vložila pisno zahtevo za sklenitev naročniškega razmerja. Naročniško razmerje mora skleniti najkasneje v treh delovnih dneh po vložitvi pisne zahteve in v skladu s splošnimi pogoji. Pogodba o naročniškem razmerju mora biti sklenjena v pisni obliki.
(2) Koncesionar lahko sklene naročniško razmerje najdlje za čas, za katerega mu je bila podeljena koncesija.
(3) Koncesionar mora v treh delovnih dneh po sklenitvi pogodbe iz prvega odstavka tega člena na svoje omrežje priključiti naročnikovo radijsko terminalsko opremo, ki ustreza tehničnim zahtevam, določenim v predpisu iz 27. člena zakona o telekomunikacijah, in je opremljena z ustreznimi listinami in oznakami.
20. člen
(podatki o naročnikih)
(1) Koncesionar mora vsako leto poskrbeti za izdajo imenika naročnikov, v katerem so naslednji podatki:
– firma oziroma ime in priimek naročnika,
– naročnikov naslov,
– klicna številka, dodeljena naročniku,
razen v primeru, če naročnik ne poda svojega pisnega soglasja v skladu s tretjim odstavkom tega člena.
(2) Koncesionar mora zagotoviti delovanje stalne službe za informacije o naročnikih in njihovih klicnih številkah, ki deluje štiriindvajset ur na dan in sedem dni v tednu, ter se na klic odzvati v največ tridesetih sekundah.
(3) Podatke o naročniku se lahko objavi oziroma sporoči drugim le na podlagi njegovega pisnega soglasja.
21. člen
(cene za storitve)
(1) V prvem letu po začetku opravljanja storitev morajo biti cene v skladu s ponudbo, dano na javni razpis za pridobitev koncesije. V tem času jih lahko koncesionar po lastni presoji zniža, zviša pa le s soglasjem ministra, pristojnega za informacijsko družbo.
(2) Koncesionar mora objaviti cenik storitev tako, da je dostopen uporabnikom.
22. člen
(storitve za invalide in nujne storitve)
(1) Koncesionar mora poskrbeti za uporabo primernih tehničnih rešitev, da se zagotovi dostopnost storitev invalidnim osebam.
(2) Koncesionar mora zagotoviti brezplačne klice na številki 112 in 113.
23. člen
(izvajalci storitev)
(1) Koncesionar in izvajalec storitev skleneta pisno pogodbo, v kateri opredelita medsebojne pravice in obveznosti.
(2) En izvod pogodbe iz prejšnjega odstavka mora koncesionar predložiti ministru, pristojnemu za informacijsko družbo.
(3) Koncesionar mora vsem izvajalcem storitev zagotoviti enako obravnavanje. Ne sme jim nalagati omejitev v zvezi s poslovanjem, ki ne izhajajo iz predpisov in koncesijske pogodbe, zlasti pa ne sme določiti najnižje cene.
(4) Koncesionar izvajalcem storitev ne sme podeljevati izključnih pravic za prodajo oziroma zagotavljanje storitev na območju celotne Republike Slovenije ali na posameznih ožjih območjih.
(5) Izvajalci storitev vstopajo v razmerja z naročniki v svojem imenu in za svoj račun. Za razmerja med izvajalci storitev in naročniki smiselno veljajo določbe te uredbe, ki se nanašajo na razmerje med koncesionarjem in naročniki, kakor tudi splošni pogoji iz 18. člena te uredbe.
(6) Koncesionar subsidiarno odgovarja za škodo, ki jo povzroči izvajalec storitev v zvezi s prodajo storitev oziroma zagotavljanjem dodatnih storitev.
24. člen
(tajnost podatkov)
(1) Koncesionar mora zagotoviti varstvo osebnih podatkov, podatkov, ki se obdelujejo, pošiljajo in shranjujejo, ter varstvo zasebnosti v skladu s predpisi.
(2) Koncesionar mora v primerih, določenih s predpisi, ki urejajo obrambo, varnost, zaščito in reševanje, zagotoviti primerno opremo in omogočiti pooblaščenim osebam nadzor nad komunikacijami v omrežju UMTS/IMT-2000.
(3) Pogoje za izvajanje določb iz prejšnjih odstavkov tega člena mora koncesionar zagotavljati od začetka in ves čas opravljanja storitev.
25. člen
(obveznosti koncesionarja v vojnem ali izrednem stanju ter ob naravnih in drugih nesrečah)
V primeru vojnega ali izrednega stanja ter ob naravnih ali drugih nesrečah mora koncesionar zagotoviti prednostni vrstni red telekomunikacijskih storitev oziroma spoštovanje prepovedi v skladu s predpisi, ki urejajo obrambo, varnost, zaščito in reševanje.
26. člen
(dostava podatkov)
(1) Koncesionar mora vsako leto predložiti Upravi Republike Slovenije za telekomunikacije poročilo o kakovosti in obsegu storitev, ki jih zagotavlja. Poročilo mora obsegati zlasti podatke o realizaciji ciljev, določenih z načrtom iz drugega odstavka 11. člena te uredbe.
(2) Na njeno zahtevo mora koncesionar Upravi Republike Slovenije za telekomunikacije v razumnem roku zagotoviti tudi druge podatke, s katerimi razpolaga, v zvezi z delovanjem omrežja UMTS/IMT-2000 in opravljanjem storitev.
27. člen
(plačilo za koncesijo in uporabo frekvenc)
(1) Koncesionar bo plačal oziroma plačeval naslednje dajatve:
– nepovratno koncesijsko dajatev,
– letno dajatev za uporabo dodeljenega dela radiofrekvenčnega spektra iz prvega odstavka 3. člena in za kritje stroškov nadzorovanja omrežja in storitev UMTS/IMT-2000 ter upravljanja z radiofrekvenčnim spektrom.
(2) Način obračunavanja in plačevanja zneskov iz prejšnjega odstavka bo določen v razpisni dokumentaciji in koncesijski pogodbi.
(3) Koncesijska dajatev je prihodek integralnega proračuna.
28. člen
(stroški koncesije)
Koncesionar nosi vse stroške v zvezi s koncesijo, podeljeno na podlagi te uredbe.
29. člen
(koncesionar s sedežem v tujini)
Koncesionar s sedežem v tujini mora za opravljanje svoje dejavnosti v Republiki Sloveniji ustanoviti podružnico v skladu z določbami zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 30/93, 29/94, 45/94, 82/94, 20/98, 32/98, 37/98, 84/98, 6/99, 54/99 in 36/00).
IV. KONCESIJSKO RAZMERJE
30. člen
(koncesijska pogodba)
(1) Koncedent in koncesionar skleneta koncesijsko pogodbo, v kateri podrobneje uredita medsebojna razmerja, zlasti glede dodeljenih frekvenc, koncesionarjevih obveznosti, medomrežnega povezovanja, terminalske opreme, nadzora nad izvajanjem koncesije in načina plačevanja pristojbin.
(2) S sklenitvijo koncesijske pogodbe se koncesionar zaveže, da bo spoštoval obveznosti iz te uredbe.
(3) Koncesijska pogodba začne veljati z dnem podpisa in preneha veljati po preteku časa, za katerega je bila sklenjena, ali s sporazumnim razdrtjem ali z odvzemom koncesije.
31. člen
(sprememba koncesijske pogodbe)
(1) Koncesijsko pogodbo se spremeni s sklenitvijo aneksa k tej pogodbi.
(2) Vsaka od pogodbenih strank lahko zahteva spremembo koncesijske pogodbe. Ko se o tem sporazumeta, lahko spremenita tiste njene določbe, ki ne izhajajo iz te uredbe.
(3) Koncedent lahko zahteva spremembo koncesijske pogodbe v primerih:
– spremembe zakonov in predpisov, ki vplivajo na vsebino koncesijske pogodbe,
– spremenjenih okoliščin, ki jih ni bilo mogoče predvideti ob podpisu koncesijske pogodbe.
(4) V primeru spremembe koncesijske pogodbe na zahtevo koncedenta spremenjena koncesijska pogodba ne sme poslabšati položaja koncesionarja. Koncesionar s koncedentom je dolžan skleniti aneks k pogodbi v roku šestdeset dni od zahteve koncedenta.
32. člen
(podaljšanje koncesije)
(1) Koncesijo se lahko podaljša dvakrat, vsakič za pet let, brez plačila koncesijske dajatve iz prve alinee prvega odstavka 27. člena te uredbe, če koncesionar vsaj osem mesecev pred prenehanjem veljavnosti koncesijske pogodbe pisno predlaga koncedentu njeno podaljšanje. Predlog mora primerno utemeljiti.
(2) Koncedent mora v devetdesetih dneh po prejemu vloge pisno sporočiti, če namerava sprožiti postopek za podaljšanje koncesijske pogodbe.
(3) Koncesijsko pogodbo se podaljša s sklenitvijo aneksa k pogodbi.
(4) Če koncedent koncesijske pogodbe ne podaljša ali pa ni pravočasno dosežen sporazum o podaljšanju, je koncesionar na pisno zahtevo koncedenta dolžan opravljati storitve UMTS/IMT-2000 še toliko časa, dokler poslov ne prevzame novi koncesionar oziroma še največ osemnajst mesecev.
(5) Ob sklenitvi aneksa h koncesijski pogodbi mora koncesionar izpolnjevati pogoje, ki so veljali ob sklenitvi koncesijske pogodbe, če se med tem niso spremenile okoliščine, zaradi katerih naročnik predpiše nove pogoje. V tem primeru mora koncesionar dokazati izpolnjevanje teh novih pogojev.
33. člen
(odvzem koncesije)
(1) Koncedent lahko z upravno odločbo odvzame koncesijo, če:
– koncesionar krši koncesijsko pogodbo,
– je koncesionar v postopku javnega razpisa podal neresnične informacije,
– koncesionar ni dal vseh s koncesijsko pogodbo predpisanih informacij ministru ali drugim pooblaščenim državnim organom, pristojnim za informacijsko družbo, oziroma je podal neresnične informacije,
– koncesionar ne izpolnjuje več pogojev iz 9. člena te uredbe, ki so bili pogoj za pridobitev koncesije,
– so bile s pravnomočno odločbo pristojnega organa ugotovljene koncesionarjeve dejavnosti ali opustitve, ki so negativno vplivale na konkurenčnost ali omejevale konkurenčnost na področju, ki je predmet koncesije,
– pride do stečaja koncesionarja,
– koncesionar ne pristane na spremembo koncesijske pogodbe, ki jo v skladu z 31. členom zahteva koncedent.
(2) Po odvzemu koncesije je koncesionar v skladu s splošnimi predpisi o odškodninski odgovornosti odškodninsko odgovoren koncedentu in uporabnikom storitev, s katerimi je sklenil pogodbo za škodo kot posledico odvzema koncesije.
V. NADZOR
34. člen
(nadzor nad izvajanjem koncesije)
(1) Nadzor nad zakonitostjo dejavnosti koncesionarja izvajajo pristojni inšpekcijski organi.
(2) Nadzor nad izvajanjem koncesije izvaja Uprava Republike Slovenije za telekomunikacije.
(3) Koncesionar mora na njihovo zahtevo pooblaščenim uslužbencem Uprave Republike Slovenije za telekomunikacije omogočiti vstop v svoje poslovne prostore, dostop do objektov in naprav, ki so sestavni del omrežja, ter vpogled v poslovno in tehnično dokumentacijo ali pa Upravi Republike Slovenije za telekomunikacije poslati izpis iz te dokumentacije.
VI. PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
35. člen
(objava javnega razpisa)
Koncedent objavi javni razpis iz 8. člena te uredbe najkasneje v stotih dneh po uveljavitvi te uredbe.
36. člen
(veljavnost uredbe)
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 347-21/2001-1
Ljubljana, dne 22. februarja 2001.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti