Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/2001 z dne 23. 2. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/2001 z dne 23. 2. 2001

Kazalo

850. Sklep o ustanovitvi, organizaciji in delovnem področju Urada za enake možnosti, stran 1375.

Na podlagi 25.a člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 71/94, 23/96, 47/97, 23/99 in 119/00) je Vlada Republike Slovenije sprejela
S K L E P
o ustanovitvi, organizaciji in delovnem področju Urada za enake možnosti
1. člen
Ustanovi se Urad za enake možnosti kot služba Vlade Republike Slovenije (v nadaljevanju: urad) z delovnim področjem, določenim s tem sklepom.
2. člen
Urad opravlja za Vlado Republike Slovenije naslednje naloge:
1. spremlja položaj žensk in uresničevanje njihovih z ustavo, zakoni in mednarodnimi konvencijami zajamčenih pravic;
2. z vidika položaja žensk in načela enakih možnosti obravnava predpise, akte in ukrepe, ki jih sprejemajo Vlada Republike Slovenije in resorna ministrstva ter k gradivom pred sprejemom podaja mnenja in predloge;
3. sodeluje pri pripravi predpisov, drugih aktov in ukrepov, ki jih pripravljajo ministrstva in se nanašajo na položaj žensk in ustvarjanje enakih možnosti;
4. daje Vladi Republike Slovenije in ministrstvom pobude in predloge za ukrepe s svojega delovnega področja;
5. pripravlja analize, poročila in druga gradiva;
6. spodbuja enakost žensk in moških z informiranjem in osveščanjem;
7. obravnava pobude nevladnih organizacij s svojega delovnega področja;
8. na podlagi veljavnih predpisov in postopkov zastopa Vlado Republike Slovenije v mednarodnih in regionalnih organizacijah na področju zagotavljanja enakih možnosti.
3. člen
Urad opravlja naloge iz prejšnjega člena v sodelovanju z ministrstvi in drugimi upravnimi organi, mednarodnimi, domačimi in tujimi vladnimi in nevladnimi organizacijami. V ta namen ustanavlja skupne delovne skupine, sklicuje skupne sestanke, organizira skupne akcije in druge oblike sodelovanja.
4. člen
Urad vodi direktorica/direktor, ki jo na predlog generalne sekretarke/generalnega sekretarja Vlade Republike Slovenije imenuje in razrešuje Vlada Republike Slovenije.
Direktorica/direktor je za svoje delo in delo urada odgovorna generalni sekretarki/generalnemu sekretarju Vlade Republike Slovenije.
Direktorica/direktor ima namestnico/namestnika, ki jo nadomešča z vsemi pooblastili in odgovornostmi v celoti, kadar je odsotna. Namestnico/namestnika imenuje in razrešuje Vlada Republike Slovenije na predlog direktorice/direktorja urada.
5. člen
Akt o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v uradu izda generalna sekretarka/generalni sekretar Vlade Republike Slovenije s soglasjem Vlade Republike Slovenije v 30 dneh po uveljavitvi tega sklepa.
Direktorica in zaposleni Urada za žensko politiko nadaljujejo z delom kot direktorica in zaposleni Urada za enake možnosti ter prevzamejo vso dokumentacijo in poslovne prostore.
6. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 023-19/2000-2
Ljubljana, dne 15. februarja 2001.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti