Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/2001 z dne 23. 2. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/2001 z dne 23. 2. 2001

Kazalo

848. Sklep o organizaciji in delovnem področju servisa skupnih služb Vlade Republike Slovenije, stran 1374.

Na podlagi 25.a člena zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 4/93, 71/94, 23/96, 47/97, 23/99 in 119/00) je Vlada Republike Slovenije sprejela
S K L E P
o organizaciji in delovnem področju servisa skupnih služb Vlade Republike Slovenije
1. člen
Servis skupnih služb Vlade Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: servis) je vladna služba z delovnim področjem, določenim s tem sklepom in drugimi predpisi.
2. člen
Servis opravlja v skladu z veljavnimi predpisi naslednje naloge:
1. Za Vlado Republike Slovenije, ministrstva, vladne službe in upravne enote opravlja:
– strokovne in izvedbene naloge, ki se nanašajo na pridobivanje, odtujevanje in investicijsko vzdrževanje nepremičnin na ozemlju Republike Slovenije in v tujini;
– strokovne in druge naloge, ki se nanašajo na program prodaje državnega stvarnega premoženja;
– pripravlja predlog skupnega načrta nabav in gradenj ter strokovne in administrativno-tehnične naloge povezane s tem;
– vodi evidenco državnega premoženja, na katerega se nanašajo naloge servisa.
2. Za ministrstva in vladne službe opravlja tudi druge administrativno-tehnične in izvedbene naloge, ki se nanašajo na njihovo poslovanje in se lahko izvajajo za več ministrstev in vladnih služb skupaj.
Prenos posamezne naloge, ki se nanaša na poslovanje, se izvede po pridobljenem soglasju generalnega sekretarja Vlade Republike Slovenije ter po izdaji soglasja vlade k spremembi akta o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v servisu ter v posameznem ministrstvu oziroma vladni službi.
3. Za stanovanjsko komisijo Vlade Republike Slovenije opravlja administrativno-tehnične in strokovne naloge, ki se nanašajo na upravljanje s stanovanji in stanovanjskimi hišami ter na dodeljevanje stanovanjskih posojil.
3. člen
Servis vodi direktor. Direktorja servisa imenuje in razrešuje Vlada Republike Slovenije na predlog generalnega sekretarja Vlade Republike Slovenije.
Direktor je za delo servisa odgovoren generalnemu sekretarju Vlade Republike Slovenije in Vladi Republike Slovenije.
Direktor ima dva namestnika, ki ju na njegov predlog imenuje Vlada Republike Slovenije. Namestnika nadomeščata direktorja z vsemi pooblastili in odgovornostmi, kadar je odsoten, po vrstnem redu, ki ga določi direktor.
4. člen
Akt o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v servisu izda, na predlog direktorja servisa in po predhodnem soglasju Vlade Republike Slovenije, generalni sekretar Vlade Republike Slovenije v 30 dneh po uveljavitvi tega sklepa.
5. člen
Do ustreznih sprememb aktov iz druge točke 2. člena tega sklepa servis še naprej opravlja naloge, ki jih je izvajal na dan uveljavitve tega sklepa na podlagi odloka o organizaciji in delovnem področju Servisa skupnih služb Vlade Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 62/96) in na podlagi svojega akta o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest.
6. člen
Servis vzpostavi evidence iz zadnje alinee prve točke 2. člena v roku šestih mesecev po uveljavitvi tega sklepa.
7. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 023-07/2000-2
Ljubljana, dne 15. februarja 2001.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti