Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/2001 z dne 16. 2. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/2001 z dne 16. 2. 2001

Kazalo

671. Odredba o določitvi objekta in okoliša objekta Centra za tujce v Velikem Otoku pri Postojni ter ukrepov za njegovo varovanje, stran 1181.

Na podlagi 15. člena zakona o policiji (Uradni list RS, št. 49/98) minister za notranje zadeve izdaja
O D R E D B O
o določitvi objekta in okoliša objekta Centra za tujce v Velikem Otoku pri Postojni ter ukrepov za njegovo varovanje
I
Objekt in okoliš objekta Centra za tujce v Velikem Otoku pri Postojni (v nadaljevanju: center) je zaradi funkcije izvajanja strožjega policijskega nadzora nad tujci, ki so v postopku odstranitve iz države, posebnega pomena za opravljanje nalog policije.
II
Objekt iz prejšnje točke te odredbe je objekt bivše vojaške pralnice, ki je last Republike Slovenije, v upravljanju Ministrstva za notranje zadeve in se nahaja v vasi Veliki Otok pri Postojni v katastrski občini Zagon in je namenjen predvsem izvajanju strožjega policijskega nadzora v okviru Centra za tujce Uprave uniformirane policije.
III
Okoliš objekta je funkcionalno zemljišče, ki obsega katastrsko parcelo št. 1449/2 vpisano v zemljiškoknjižnem vložku 429 katastrske občine Zagon.
IV
Zaradi varovanja objekta in okolice objekta policija izvaja ukrepe operativnega, tehničnega in fizičnega varovanja.
Operativno varovanje obsega patruliranje, opazovanje in zbiranje informacij z namenom spremljanja vseh pojavov in dogodkov v varovanem območju.
Tehnično varovanje obsega sistem protivlomnega in protipožarnega varovanja, videonadzor, fizične ograde ter sistem, ki omogoča kontrolo vstopa – izstopa in zadrževanja v centru.
Fizično varovanje obsega neposredno, stalno ali občasno fizično prisotnost policistov v objektu in okolici objekta.
V
Objekt in okoliš objekta se varuje po stopnjah varovanja, ki jih narekuje število nastanjenih tujcev, stopnja ogroženosti objekta in varnostne razmere.
Stopnja varovanja pomeni količino in vrsto varnostnih ukrepov.
Obseg in vrsto varnostnih ukrepov za posamezne stopnje varovanja določi generalni direktor policije z načrtom varovanja.
VI
Način vstopanja v objekt in na območje okoliša objekta ter gibanje v objektu in okolišu objekta določi generalni direktor policije.
VII
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0021/3-506432/01
Ljubljana, dne 1. februarja 2001.
Minister
za notranje zadeve
dr. Rado Bohinc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti