Uradni list

Številka 101
Uradni list RS, št. 101/2000 z dne 6. 11. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 101/2000 z dne 6. 11. 2000

Kazalo

4242. Sklep o določitvi cene programov predšolske vzgoje v VIZ Kungota, stran 10770.

Na podlagi 30. in 31. člena zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 12/96), 3. in 7. člena pravilnika o plačilih staršev za programe v vrtcih (Uradni list RS, št. 44/96 in 1/98) in 16. člena statuta Občine Kungota (Uradni list RS, št. 16/99) je Občinski svet občine Kungota na 13. redni seji dne 18. 10. 2000 sprejel
S K L E P
o določitvi cene programov predšolske vzgoje v VIZ Kungota
1
V vrtcu v Občini Kungota se določijo naslednje cene programov:
SIT
– celodnevni program
  s tremi obroki prehrane                                   42.000
– poldnevni program
  z zajtrkom in kosilom                                     33.600
– poldnevni program
  z zajtrkom                                                29.400
– priprava na šolo                                           1.500
                                              (materialni stroški)
                                                          + malica
2
Plačilo staršev je odvisno od razvrstitve v plačilni razred, ki se določi na podlagi mesečnega dohodka in premoženja na družinskega člana v razmerju do povprečne plače v Republiki Sloveniji v preteklem letu, kar starši uveljavljajo na podlagi vloge za znižano plačilo.
Če starši vloge za znižano plačilo vrtca ne vložijo, plačajo najvišjo možno plačilo.
3
Za dneve odsotnosti, ki so javljeni in trajajo več kot tri dni strnjeno, se mesečni prispevek zniža za stroške živil v ekonomski ceni.
Znižanje se opravi v razmerju med dejanskimi stroški, ki jih plačujejo starši in najvišjim možnim prispevkom. Odbitek se obračuna za pretekli mesec. Za starše, ki plačujejo najvišji možni prispevek (80% ekonomske cene – 8. plač. razred) je to znižanje za vsak dan odsotnosti enako naslednjim dnevnim stroškom živil:
– celodnevni program
  s tremi obroki prehrane                      540 SIT
– poldnevni program
  z zajtrkom in kosilom                        450 SIT
– poldnevni program
  z zajtrkom                                    90 SIT
4
Starši za svojega otroka ob enomesečni ali dvomesečni odsotnosti v času poletnih počitnic plačajo v mesecu, ko je otrok v celoti odsoten, 30% njim določenega zneska plačila. To določilo velja samo za starše, ki imajo skupaj z otrokom stalno prebivališče v Občini Kungota, za druge starše pa samo v soglasju z občino, plačnico razlike med ceno programa in plačilom staršev.
5
Zamudno uro, ko starši ne upoštevajo časovno trajanje programa, v katerega so vključili otroka ali ne pridejo po svojega otroka ob zaključku obratovalnega časa oddelka vrtca, lahko vrtec staršem zaračuna 600 SIT za vsako začeto uro zamude. Ta ukrep se uporablja samo v primerih, ko gre za ponavljajoči se neodgovoren odnos staršev do obratovalnega časa vrtca.
6
V času daljše bolezenske odsotnosti otroka (nad enim tednom) ob predložitvi ustreznih zdravniških potrdil, lahko občinski urad Občine Kungota na podlagi vloge staršev plačilo staršev za program vrtca za čas odsotnosti otroka izjemoma tudi zniža. To določilo velja samo za starše s stalnim prebivališčem v Občini Kungota, katerih otroci obiskujejo vrtec v Občini Kungota.
7
V primeru vpisa in izpisa otroka sredi meseca se plačilo staršev proporcionalno zmanjša glede na število dni prisotnosti otroka v vrtcu (ne odbije se samo prehrana za dneve, ko otroka ni bilo v vrtcu). Kadar so otroci iz druge občine, se občini plačnici razlike med ceno programa in plačilom staršev zaračuna samo proporcionalni delež cene in ne celotna cena.
8
Starši so dolžni poravnati položnico v roku osem dni od izstavitve računa za pretekli mesec, sicer jim vrtec zaračunava zakonite zamudne obresti.
9
Račune za plačilo razlike med ceno programov vrtcev in plačilom staršev, ki imajo stalno prebivališče v drugih občinah, izstavlja tem občinam na podlagi obračunov vrtca Občinska uprava občine Kungota.
10
Ta sklep začne veljati dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od 1. 10. 2000 dalje.
Št. 60100/8-2000
Kungota, dne 18. oktobra 2000.
Župan
Občine Kungota
Jožef Karner, inž. grad. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti