Uradni list

Številka 83
Uradni list RS, št. 83/2000 z dne 21. 9. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 83/2000 z dne 21. 9. 2000

Kazalo

3763. Odlok o načinu plakatiranja in reklamiranja na območju Občine Sveta Ana za izvedbo rednih volitev poslancev v Državni zbor Republike Slovenije 2000, stran 9944.

Na podlagi 8. člena zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94, 17/97) in 5. člena statuta Občine Sveta Ana (Uradni list RS, št. 13/99) ter v skladu z 20. in 68. členom poslovnika o delu Občinskega sveta občine Sveta Ana (Uradni list RS, št. 23/99) je Občinski svet občine Sveta Ana na 14. redni seji dne 15. 9. 2000 sprejel
O D L O K
o načinu plakatiranja in reklamiranja na območju Občine Sveta Ana za izvedbo rednih volitev poslancev v Državni zbor Republike Slovenije 2000
1. člen
V skladu z razpisom rednih volitev poslancev v Državni zbor (Uradni list RS, št. 67/00) se za potrebe volilne kampanje na območju Občine Sveta Ana določijo naslednja:
1. Brezplačna plakatna mesta:
– občinska oglasna deska v centru Svete Ane velikosti 1,2×1,5 m,
– občinska oglasna deska v centru Lokavca velikosti 1,2×1,5 m,
– stebri javne razsvetljave,
– javne površine v centru naselja Sveta Ana (dvostranski prostostoječi panoji katere si organizator postavi sam)
– posamezni organizator volilne kampanje plakate namešča sam.
2. člen
Na brezplačnih plakatnih površinah lahko organizatorji volilne kampanje pripravijo plakatne površine sami in na njih lahko tudi plakatirajo pod naslednjima pogojema:
a) da lastniki plakatov (organizatorji volilne kampanje) zagotovijo enakopravnost za vse organizatorje volilne kampanje,
b) da najkasneje 5 dni po preteku volitev odstranijo propagandni material.
Kolikor organizatorji volilne kampanje po preteku volitev ne bodo odstranili propagandni material, ga bo na njihove stroške odstranil pooblaščeni upravljalec Občine Sveta Ana.
Organizator volilne kampanje si lahko sam izdela začasno plakatno mesto in jo postavi na javnem mestu. Pri postavitvi na privatnem zemljišču si mora pridobiti soglasje lastnika zemljišča. Organizator volilne kampanje odstrani plakatno mesto do 20. 10. 2000 oziroma peti dan po dnevu volitev.
Za zgoraj našteta mesta, ki niso v lasti Občine Sveta Ana morajo organizatorji volilne kampanje pridobiti ustrezno soglasje lastnikov.
Organizatorji volilne kampanje smejo postaviti začasna plakatna mesta ob vseh regionalnih in lokalnih cestah na območju Občine Sveta Ana v pasu 20 m in ne bližje kot 2 m od roba utrjenega cestišča, razen na stebrih javne razsvetljave.
Organizator volilne kampanije je dolžan plakatiranje izvajati tako, da s tem ni ovirana redna uporaba javnih površin in prometne varnosti.
Plakatiranje in navezovanje transparentov na drevesih ni dovoljeno.
3. člen
Za kršitve tega odloka se uporabljajo kazenske določbe po zakonu o volilni kampanji.
4. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 00605-002/00
Sveta Ana, dne 15. septembra 2000.
Župan
Občine Sveta Ana
Bogomir Ruhitel l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti