Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2000 z dne 13. 6. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2000 z dne 13. 6. 2000

Kazalo

2464. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Hrastnik za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in prostorskih sestavin srednjeročnega plana za območje Občine Hrastnik (Uradni list RS, št. 78/98), dopolnitev v letu 2000, stran 6984.

Na podlagi prvega odstavka 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list SRS, št. 48/90), 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 17. člena statuta Občine Hrastnik (Uradni vestnik Zasavja, št. 3/99) je Občinski svet občine Hrastnik na 9. redni seji dne 11. 5. 2000 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Hrastnik za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in prostorskih sestavin srednjeročnega plana za območje Občine Hrastnik (Uradni list RS, št. 78/98), dopolnitev v letu 2000
1. člen
S tem programom se določijo: vsebina in obseg sprememb in dopolnitev planskih aktov občine; strokovne podlage, ki jih je potrebno izdelati v postopku priprave tega dokumenta; nosilec strokovnih aktivnosti in subjekti, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev planskih aktov občine ter terminski plan za posamezne faze priprave potrebnih sestavin plana.
2. člen
Vsebina in obseg sprememb in dopolnitev planskih aktov občine se nanaša na:
– uskladitev z novimi (razširjenimi) obveznimi izhodišči prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 11/99) (področja: naravna in kulturna dediščina, promet in zveze, energetika, vodno gospodarstvo in poselitev),
– spremembe in dopolnitve urbanistične zasnove naselij Hrastnika in Dola pri Hrastniku,
– spremembe in dopolnitve ureditvenih območij za počitniške hiše na območju Gore-Kopitnik,
– spremembe mej ureditvenih območij naselij na pobudo krajevnih skupnosti in individualnih pobud za gradnjo.
3. člen
Strokovne podlage
Za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev planskih aktov občine je potrebno izdelati strokovne podlage za:
– področje varstva naravne in kulturne dediščine,
– obrtno proizvodno in stanovanjsko območje v naselju Dol pri Hrastniku,
– opredelitev ureditvenih območij za počitniške hiše na krajinskem prostoru Gore-Kopitnik in upoštevati vsa strokovna gradiva in podatke z usmeritvami in pogoji sodelujočih organov in organizacij v postopku priprave iz 4. člena tega programa.
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih aktov občine ugotovi, da so potrebne dodatne ali dopolnilne strokovne podlage, ki jih zahtevajo izvajalci strokovnih podlag iz prejšnje alinee oziroma subjekti iz 4. člena tega odloka, se le-te pridobe v postopku.
4. člen
Pri pripravi sprememb in dopolnitev planskih aktov sodelujejo naslednji subjekti:
za področja poselitve, varstva okolja, naravne dediščine in vodnega gospodarstva:
Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave, izpostava Ljubljana, Slovenčeva 95, 1000 Ljubljana za področje vodnega gospodarstva.
Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska 48, 1000 Ljubljana za področje poselitve, varstva okolja.
Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave, Vojkova 1a, 1000 Ljubljana za področje varstva naravne dediščine.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – za področje kmetijstva in gozdarstva.
– Zavod za gozdove Slovenije Območna enota Ljubljana, Tržaška c. 2, 1000 Ljubljana,
Ministrstvo za kulturo, Uprava RS za kulturno dediščino, Cankarjeva 5, 1000 Ljubljana za področje varstva kulturne dediščine,
– Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine v Celju, Glavni trg 1, 3000 Celje,
Ministrstvo za promet in zveze za področje prometa in zvez,
– Slovenske železnice d.d., Kolodvorska ulica 11, 1506 Ljubljana (hitra proga),
– Direkcija RS za ceste, Tržaška 19, 1000 Ljubljana (državne ceste),
Ministrstvo za gospodarske dejavnosti za področje energetike in rudarstva,
– EGS – RI d.d., Vetrinjska 2, Maribor (prenos električne energije),
– ELEKTRO Ljubljana, p.o., PE Elektro Trbovlje, Gimnazijska 25, 1420 Trbovlje (distribucija električne energije),
– Rudnik Trbovlje-Hrastnik, d.o.o., Trg revolucije 12, 1420 Trbovlje (pridobivalni prostor rjavega premoga z omejitvami za posege in pogoji za sanacijo površin),
– Mestni plinovodi, Distribucija plina d.o.o. (nizkotlačno in srednjetlačno plinovodno omrežje), Kolodvorska 2, 6000 Koper,
– GEOPLIN d.o.o. Ljubljana (magistralni plinovod), Cesta Ljubljanske brigade 11, 1117 Ljubljana,
Ministrstvo za obrambo za področje obrambe in zaščite
– Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Trbovlje, Ulica 1. junija 2, 1420 Trbovlje,
Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, enota Ljubljana, Izpostava Trbovlje, Ul. 1. junija 2, 1420 Trbovlje,
– Telekom Slovenije, d.d., PE Trbovlje, Trg revolucije 27a, 1420 Trbovlje (t.k. omrežje in naprave),
– Komunalno-stanovanjsko podjetje, d.d., Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik (oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odpadnih vod),
– ELSTIK d.o.o., Novi dom 4, 1430 Hrastnik (KRS – KKS sistem)
– Občina Hrastnik (za področje cest v pristojnosti občine).
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev planskih aktov ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, oziroma organizacij, ki niso navedena v tem členu programa, se le-ta pridobijo v postopku.
Pristojni organi in organizacije morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje, usmeritve in soglasja v 30-tih dneh od zahteve. V fazi priprave predloga sprememb in dopolnitev s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo. Če jih poisreduje po preteku roka, pa bi v zvezi s tem za izdelovalca nastali stroški, gredo le-ti v breme organizacije oziroma organa, ki jih je povzročil.
5. člen
Nosilec strokovnih aktivnosti v zvezi s pripravo sprememb in dopolnitev planskih aktov občine bo izbran kot najugodnejši na osnovi izdelane ponudbe v zbiranju ponudb za izbor izvajalca tega prostorskega planskega akta, kar bo pripravila in izbrala Občina Hrastnik.
Naročnik sprememb in dopolnitev planskih aktov je Občina Hrastnik, Pot Vitka Pavliča 5, 1430 Hrastnik. Kot koordinator postopka priprave in sprejemanja se določi občinska strokovna služba, pristojna za prostor.
6. člen
Terminski plan
S pripravo sprememb in dopolnitev planskih aktov se je pričelo v januarju 2000.
Osnutek sprememb in dopolnitev planskih aktov se dostavi občinski strokovni službi pristojni za prostor do konca novembra 2000 oziroma najkasneje v roku treh mesecev po prejemu vseh strokovnih podlag, podatkov in pogojev.
Župan občine Hrastnik posreduje osnutek sprememb in dopolnitev planskih aktov občinskemu svetu v obravnavo. Ta sprejme sklep o javni razgrnitvi ter lokaciji in datumu javnih razprav v roku 30 dni od prejema gradiva; sklep se objavi v uradnem glasilu.
Javna razgrnitev se izvede na sedežu občine in traja 30 dni. V času javne razgrnitve potekajo na sedežih večjih krajevnih skupnosti javne razprave.
Občani, organi, organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev planskih aktov.
Občinski svet zavzame stališča do pripomb in predlogov na javno razgrnjeni osnutek sprememb in dopolnitev, na podlagi poročila župana oziroma občinske strokovne službe pristojne za prostor.
Po sprejemu stališč izdelovalec v roku 60 dni pripravi dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev planskih aktov in nanj pridobi soglasja sodelujočih organov in organizacij iz 4. člena tega programa.
Občinski svet obravnava dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev planskih aktov.
Župan posreduje dopolnjen osnutek planskih aktov občine na MOP v oceno skladnosti z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin planskih aktov RS za pridobitev sklepa Vlade Republike Slovenije o usklajenosti.
Po sprejetju sklepa Vlade RS o usklajenosti župan posreduje usklajen predlog planskih aktov občinskemu svetu v obravnavo in sprejem. Ta sprejme predlog prostorskega plana občine z odlokom, ki se objavi v uradnem glasilu.
Končni elaborat se dostavi Uradu RS za prostorsko planiranje, Upravni enoti Hastnik ter pristojnim inšpekcijskim službam.
7. člen
Sredstva za spremembe in dopolnitve prostorskih planskih aktov občine se zagotovijo v proračunu Občine Hrastnik.
8. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem objave.
Št. 350-03-4/00
Hrastnik, dne 11. maja 2000.
Župan
Občine Hrastnik
Leopold Grošelj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti