Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2000 z dne 13. 6. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2000 z dne 13. 6. 2000

Kazalo

2463. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev Občine Hrastnik, stran 6983.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 17. člena statuta Občine Hrastnik (Uradni vestnik Zasavja, št. 3/99) je Občinski svet občine Hrastnik na 9. redni seji dne 11. 5. 2000 sprejel
P R O G R A M
priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev Občine Hrastnik
1. člen
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in nalog v postopku priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev PUP, nosilec strokovnih aktivnosti in subjekti oziroma organi in organizacije, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev PUP ter način njihovega sodelovanja oziroma njihove naloge in obveznosti; določijo se tudi roki za posamezne faze priprave sprememb in dopolnitev PUP ter zagotovitev sredstev za njihovo izdelavo.
2. člen
Vsebina in obseg sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev Občine Hrastnik (v nadaljnjem besedilu: PUP) se nanaša na uskladitev prostorskega izvedbenega akta iz leta 1987: prostorski ureditveni pogoji Očine Hrastnik (odlok – Uradni vestnik Zasavja, št. 18/87) s prostorskim planom občine: spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Hrastnik za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in prostorske sestavine srednjeročnega plana za območje Občine Hrastnik, dopolnitev v letu 1997 (odlok – Uradni list RS, št. 78/98).
PUP se pripravijo z vsebino, ki jo predpisuje ZUNDPP in s smiselnim upoštevanjem 12. člena navodila o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85). PUP bo obsegala izdelavo tekstualnega (odlok z ustrezno obrazložitvijo, utemeljitvijo, ipd.) in grafičnega dela, ter faze osnutka in predloga. V postopku bodo na akt pridobljena tudi ustrezna soglasja.
3. člen
Organizacija priprave sprememb in dopolnitev
a) Izdelovalec sprememb in dopolnitev PUP bo izbran kot najugodnejši na osnovi izdelane ponudbe v zbiranju ponudb za izbor izvajalca tega prostorskega izvedbenega akta, kar bo pripravila in izbrala Občina Hrastnik.
b) Naročnik sprememb in dopolnitev PUP je Občina Hrastnik, Pot Vitka Pavliča 5, 1430 Hrastnik. Kot koordinator postopka priprave in sprejemanja se določi občinska strokovna služba, pristojna za prostor.
4. člen
Sodelujoči organi in organizacije, ki morajo za pripravo osnutka sprememb in dopolnitev PUP podati svoje pogoje (in posebne strokovne podlage za posamezna področja), so:
– Zavod za gozdove Slovenije Območna enota Ljubljana, Tržaška c. 2, 1000 Ljubljana,
– Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine v Celju, Glavni trg 1, 3000 Celje (strokovne podlage s področja varstva naravne in kulturne dediščine),
– Slovenske železnice d.d., Kolodvorska ulica 11, 1506 Ljubljana (hitra proga),
– Ministrstvo za promet in zveze, Direkcija RS za ceste, Tržaška 19, 1000 Ljubljana (državne ceste),
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Trbovlje, Ulica 1. junija 2, 1420 Trbovlje,
– Ministrstvo za zdravstvo, Zdravstveni inšpektorat RS, enota Ljubljana, izpostava Trbovlje, Ul. 1. junija 2, 1420 Trbovlje,
– Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave, izpostava Ljubljana, Slovenčeva 95, 1000 Ljubljana (vodno gospodarstvo; varstvo pred visokimi vodami in zaščito pred erozijo),
– EGS – RI d.d., Vetrinjska 2, Maribor (prenos električne energije),
– ELEKTRO Ljubljana, p.o., PE Elektro Trbovlje, Gimnazijska 25, 1420 Trbovlje (distribucija električne energije),
– Telekom Slovenije, d.d., PE Trbovlje, Trg revolucije 27a, 1420 Trbovlje (t.k. omrežje in naprave),
– Komunalno-stanovanjsko podjetje, d.d., Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik (oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odplak),
– ELSTIK d.o.o., Novi dom 4, 1430 Hrastnik (KRS – KKS sistem),
– Rudnik Trbovlje-Hrastnik, d.o.o., Trg revolucije 12, 1420 Trbovlje (pridobivalni prostor rjavega premoga z omejitvami za posege in pogoji za sanacijo površin),
– Mestni plinovodi, Distribucija plina d.o.o. (nizkotlačno in srednjetlačno plinovodno omrežje), Kolodvorska 2, 6000 Koper,
– GEOPLIN d.o.o. Ljubljana (magistralni plinovod), Cesta Ljubljanske brigade 11, 1117 Ljubljana,
– Občina Hrastnik (cestno omrežje v pristojnosti občine).
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev PUP ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, oziroma organizacij, ki niso navedena v tem členu programa, se le-ta pridobijo v postopku.
Pristojni organi in organizacije morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v 30 dneh od zahteve. V fazi priprave predloga sprememb in dopolnitev PUP s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo. Če jih posreduje po preteku roka, pa bi v zvezi s tem za izdelovalca nastali stroški, gredo le-ti v breme organizacije oziroma organa, ki jih je povzročil.
5. člen
Terminski plan
S pripravo sprememb in dopolnitev PUP se bo začelo v maju 2000.
Osnutek sprememb in dopolnitev PUP se dostavi občinski strokovni službi pristojni za prostor do konca novembra 2000 oziroma najkasneje v roku treh mesecev po prejemu vseh pogojev in strokovnih podlag pristojnih organov in organizacij.
Župan Občine Hrastnik osnutek sprememb in dopolnitev PUP posreduje v obravnavo Občinskemu svetu občine Hrastnik. Ta sprejme sklep o javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev PUP v roku 30 dni od prejema gradiva; sklep se objavi v uradnem glasilu.
Javna razgrnitev osnutka sprememb in dopolnitev PUP se izvede na sedežu občine in traja najmanj 30 dni. V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava po večjih krajevnih skupnostih.
Občani, organi, organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev PUP.
Občinski svet zavzame stališča do pripomb in predlogov na javno razgrnjeni osnutek sprememb in dopolnitev PUP, na podlagi poročila župana oziroma občinske strokovne službe pristojne za prostor. Po sprejemu stališč izdelovalec v roku 60 dni pripravi dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev PUP in nanj pridobi soglasja sodelujočih organov in organizacij iz 4. člena tega programa.
Predlog sprememb in dopolnitev PUP se dostavi občinski strokovni službi pristojni za prostor najkasneje v roku 20 dni po prejemu vseh soglasij pristojnih organov in organizacij.
Priprava sprememb in dopolnitev PUP bo potekala sočasno s pripravo sprememb in dopolnitev planskih aktov občine in usklajeno s terminskim planom navedenim v 6. členu programa priprave sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Hrastnik za obdobje od leta 1986 do leta 2000 in prostorskih sestavin srednjeročnega plana za območje Občine Hrastnik (odlok – Uradni list RS, št. 78/98), dopolnitev v letu 2000 (objavljen v tem uradnem glasilu).
Po sprejetju odloka o spremembah in dopolnitvah planskih aktov občine (dopolnitev v letu 2000) bo občinski svet obravnaval in sprejel s tem odlokom usklajen predlog sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev Občine Hrastnik. Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
6. člen
Sredstva za spremembe in dopolnitve PUP se zagotovijo v proračunu Občine Hrastnik.
7. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem objave.
Št. 350-03-2/98
Hrastnik, dne 11. maja 2000.
Župan
Občine Hrastnik
Leopold Grošelj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti