Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2000 z dne 13. 6. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2000 z dne 13. 6. 2000

Kazalo

2459. Sklep o dopolnitvi sklepa o določitvi pogojev, ki jih mora izpolnjevati banka oziroma hranilnica za opravljanje bančnih oziroma drugih finančnih storitev ter o določitvi dokumentacije, na podlagi katere je mogoče ugotoviti, ali bo družba sposobna opravljati dejavnosti, na katere se nanaša zahteva za izdajo dovoljenja, stran 6982.

Na podlagi prvega odstavka 38. člena ter 6. točke prvega odstavka 37. člena zakona o bančništvu (Uradni list RS, št. 7/99) izdaja Svet Banke Slovenije
S K L E P
o dopolnitvi sklepa o določitvi pogojev, ki jih mora izpolnjevati banka oziroma hranilnica za opravljanje bančnih oziroma drugih finančnih storitev ter o določitvi dokumentacije, na podlagi katere je mogoče ugotoviti, ali bo družba sposobna opravljati dejavnosti, na katere se nanaša zahteva za izdajo dovoljenja
1
V 3.b) točki sklepa o določitvi pogojev, ki jih mora izpolnjevati banka oziroma hranilnica za opravljanje bančnih oziroma drugih finančnih storitev ter določitvi dokumentacije, na podlagi katere je mogoče ugotoviti, ali bo družba sposobna opravljati dejavnosti, na katere se nanaša zahteva za izdajo dovoljenja (v nadaljevanju: sklep o določitvi pogojev) se na koncu doda stavek, ki se glasi:
“banka mora v svojem poslovanju upoštevati slovenski standard PSIST BS 7799 Kodeks varovanja informacij, ki ga izdaja Urad Republike Slovenije za standardizacijo in meroslovje pri Ministrstvu za znanost in tehnologijo oziroma drug pooblaščen organ;”.
2
V 6.b) točki sklepa o določitvi pogojev se na koncu doda stavek, ki se glasi:
“banka mora Banki Slovenije predložiti tudi dokumentacijo varnostne politike, v kateri morajo biti upoštevana priporočila slovenskega standarda PSIST BS 7799 Kodeks varovanja informacij, ki ga izdaja Urad Republike Slovenije za standardizacijo in meroslovje pri Ministrstvu za znanost in tehnologijo oziroma drug pooblaščen organ;”.
3
Ta sklep začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 23. maja 2000.
Predsednik
Sveta Banke Slovenije
Guverner
dr. France Arhar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti