Uradni list

Številka 48
Uradni list RS, št. 48/2000 z dne 2. 6. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 48/2000 z dne 2. 6. 2000

Kazalo

2321. Odredba o smeri strokovne izobrazbe predavateljev in drugih strokovnih delavcev v programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe - Lesarstvo, stran 6594.

Na podlagi 92. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 12/96 in 23/96) minister za šolstvo in šport izdaja
O D R E D B O
o smeri strokovne izobrazbe predavateljev in drugih strokovnih delavcev v programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe – Lesarstvo
1. člen
Na podlagi posebnega dela programa za pridobitev višje strokovne izobrazbe Lesarstvo (VIŠ), 18. junija 1998 ga je določil Strokovni svet Republike Slovenije za poklicno in strokovno izobraževanje, se predpiše določena smer izobrazbe, ki jo morajo imeti predavatelji višjih šol in drugi strokovni delavci.
2. člen
1. strokovna terminologija v tujem jeziku
Predavatelj predmeta strokovna terminologija v tujem jeziku je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ustreznega tujega jezika.
2. poslovno komuniciranje in vodenje podjetij
Predavatelj predmeta poslovno komuniciranje in vodenje podjetij je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije, sociologije, pedagogike, komunikologije, ekonomije ali organizacije dela oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije, sociologije, pedagogike, komunikologije, ekonomije ali organizacije dela oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije ali organizacije dela.
3. ekonomika in menedžment podjetij
Predavatelj predmeta ekonomika in menedžment podjetij je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, lesarstva, organizacije dela ali gospodarskega inženirstva oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, lesarstva ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, lesarstva, organizacije dela ali gospodarskega inženirstva oziroma visoke strokovne izobrazbe iz ekonomije, lesarstva ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz ekonomije, lesarstva ali organizacije dela.
4. varstvo pri delu, požarna varnost in varovanje okolja
Predavatelj predmeta varstvo pri delu, požarna varnost in varovanje okolja je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne ali visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva oziroma visoke strokovne izobrazbe iz varstva pri delu in požarnega varstva.
5. računalništvo in poslovna informatika
Predavatelj predmeta računalništvo in poslovna informatika je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike, elektrotehnike, ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike, elektrotehnike, ekonomije ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva in informatike, matematike, elektrotehnike, ekonomije ali organizacije dela.
6. tvoriva (materiali)
Predavatelj predmeta tvoriva je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz lesarstva.
7. sušenje lesa
Predavatelj predmeta sušenje lesa je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz lesarstva.
8. tehnologija strojne obdelave
Predavatelj predmeta tehnologija strojne obdelave je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva.
9. površinska obdelava in zaščita
Predavatelj predmeta površinska obdelava in zaščita je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz lesarstva.
10. konstruiranje in oblikovanje
Predavatelj predmeta konstruiranje in oblikovanje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz lesarstva ali arhitekture oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva.
11. organizacija proizvodnje
Predavatelj predmeta organizacija proizvodnje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva ali organizacije dela.
Inštruktor pri vajah je lahko tudi, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz lesarstva ali organizacije dela.
12. podjetništvo
Predavatelj predmeta podjetništvo je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva ali ekonomije.
13. računalništvo v stroki
Predavatelj predmeta računalništvo v stroki je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz lesarstva.
14. kakovost in zanesljivost proizvodnje
Predavatelj predmeta kakovost in zanesljivost proizvodnje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva ali strojništva.
15. praktično izobraževanje
Predavatelj predmeta praktično izobraževanje je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne oziroma visoke strokovne izobrazbe iz lesarstva.
3. člen
Ne glede na določbe te odredbe je ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti z ustreznega področja.
4. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-0089/2000
Ljubljana, dne 23. maja 2000.
dr. Pavel Zgaga l. r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti