Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/2000 z dne 14. 4. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/2000 z dne 14. 4. 2000

Kazalo

1540. Odlok o proračunu Mestne občine Kranj za leto 2000, stran 3975.

Na podlagi 29. in 57. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98), 10. člena zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99) in 18. in 100. člena statuta Mestne občine Kranj (Uradni list RS, št. 43/95) je Svet mestne občine Kranj na 14. seji dne 29. 3. 2000 sprejel
O D L O K
o proračunu Mestne občine Kranj za leto 2000
1. člen
S tem odlokom se ureja način izvrševanja proračuna Mestne občine Kranj, upravljanje s predvidenimi prihodki in drugimi prejemki ter odhodki in drugimi izdatki proračuna ter občinskim premoženjem.
2. člen
S proračunom Mestne občine Kranj (v nadaljevanju: proračun) se zagotavljajo sredstva za financiranje javne porabe v Mestni občini Kranj.
3. člen
Za financiranje javne porabe pripadajo mestni občini prihodki iz davkov, taks, pristojbin in drugih dajatev, določenih z zakonom o financiranju občin in drugi prejemki v skladu s posebnimi zakoni.
4. člen
Proračun sestavljajo splošni del, posebni del in načrt razvojnih programov.
Splošni del proračuna sestavlja skupna bilanca prihodkov in odhodkov, račun finančnih terjatev in naložb.
Posebni del proračuna sestavljajo finančni načrti neposrednih uporabnikov.
Načrt razvojnih programov sestavljajo letni načrti razvojnih programov neposrednih uporabnikov.
5. člen
Proračun Mestne občine Kranj obsega (v SIT):
-----------------------------------------------------------------
A) BILANCA PRIHODKOV IN ODHODKOV
I. Skupaj prihodki:                                 4.336.545.000
II. Skupaj odhodki:                                 4.484.587.000
III. Proračunski presežek (I.–II.)                   –148.042.000
-----------------------------------------------------------------
B) RAČUN FINANČNIH TERJATEV IN NALOŽB
IV. Prejeta sredstva od vrnjenih posojil in od
prodaje kapitalskih vlog                              157.922.000
V. Sredstva danih posojil in nakup kapitalskih
naložb                                                 20.000.000
VI. Prejeta minus dana posojila in sprem.
kapitalskih deležev                                   137.922.000
VII. Skupni presežek (I.+IV.) – (II.+V.)              –10.120.000
-----------------------------------------------------------------
C) RAČUN FINANCIRANJA                                           -
VIII. Zadolževanje proračuna                                    -
IX. Odplačilo dolga                                             -
X. Neto zadolževanje (VIII.–IX.)                                -
XI. Povečanje sredstev na računih (VIII.–X.)          –10.120.000
-----------------------------------------------------------------
6. člen
Prejemki obsegajo sredstva za financiranje primerne porabe in financiranje drugih nalog.
Proračun obsega kot nerazporejeni del prejemkov splošno proračunsko rezervacijo v višini 0,5% celotnih prejemkov, in sicer za financiranje posameznih namenov javne porabe, ki jih ob sprejemanju proračuna ni bilo mogoče predvideti ali zanje ni bilo mogoče predvideti zadostnih sredstev.
7. člen
Sredstva proračuna se delijo med letom med uporabnike v okviru doseženih prihodkov in v odvisnosti od zapadlosti obveznosti oziroma po dvanajstinah letnega načrta, če ni med občino in uporabnikom drugače določeno. Pri tem se upošteva zapadlost obveznosti uporabnikov in likvidnostno stanje proračuna.
8. člen
Uporabniki proračunskih sredstev smejo prevzemati obveznosti le v okviru sredstev, ki so v proračunu predvidena za posamezne namene.
Uporabnik lahko prevzema obveznosti s pogodbami, ki zahtevajo plačilo v prihodnjih letih, če so za ta namen že planirana sredstva v proračunu za tekoče leto.
Skupni obseg prevzetih obveznosti iz prejšnjega odstavka za investicijske odhodke in investicijske transfere ne sme presegati 75% teh pravic porabe v sprejetem finančnem načrtu uporabnika.
Skupni obseg prevzetih obveznosti uporabnika iz drugega odstavka tega člena za blago in storitve ter tekoče transfere ne sme presegati 25% teh pravic porabe v sprejetem finančnem načrtu uporabnika.
Omejitve iz tretjega in četrtega odstavka tega člena se ne nanašajo na prevzemanje obveznosti iz prihodkov donacij in z najemnimi pogodbami.
9. člen
Uporabniki morajo sredstva, ki so jim zagotovljena v proračunu, uporabljati za namene, za katere so jim bila odobrena, in ki so opredeljena v bilanci prihodkov in odhodkov ter v skladu s predpisi o njihovi uporabi oziroma razpolaganju z njimi.
V primeru, da se posamezen proračunski uporabnik preneha financirati, opravljanja njegovih nalog pa ne prevzame v celoti ali delno, drug uporabnik, o razporeditvi neuporabljenih sredstev na predlog župana odloči svet mestne občine.
10. člen
Za izvrševanje proračuna je odgovoren župan. Župan določi pristojne oddelke in strokovne službe, ki so odgovorni za porabo sredstev v skladu s predpisi na posameznih namenih.
Oddelek za finance izvaja finančno poslovanje proračuna in predlaga županu odločitev o začasni uporabi tekoče likvidnosti proračuna.
Župan v okviru obstoječih virov prejemkov med letom usklajuje skupno bilanco prihodkov in odhodkov.
O uskladitvi javne porabe odloči župan. O uskladitvi poroča župan svetu mestne občine na prvi naslednji seji.
11. člen
Če prihodki med letom ne pritekajo v predvideni višini, lahko župan, da bi ohranil proračunsko ravnovesje, s posebnim sklepom začasno zmanjša zneske sredstev, ki so v proračunu razporejeni za posamezne namene, ali začasno, največ do 45 dni, zadrži uporabo teh sredstev.
V tem primeru mora župan v 15 dneh po sprejetju sklepa predložiti svetu ustrezne ukrepe oziroma spremembo proračuna.
12. člen
Župan lahko v okviru skupnega obsega proračunskih sredstev s sklepom spremeni namen in višino sredstev za posamezne namene, če s tem ni bistveno ogroženo izvajanje nalog, za katere so bila zagotovljena sredstva, vendar največ do 10% sredstev, ki so v posebnem delu proračuna razporejena za posamezne namene.
Spremembe namena in višine sredstev za posamezen namen, ki presegajo pogoje iz prvega odstavka tega člena, se opravijo s spremembo proračuna.
O odločitvah iz prvega odstavka tega člena mora župan pisno poročati svetu na prvi naslednji seji sveta, ki sledi odločitvam.
13. člen
Z odlokom lahko mestna občina odpre proračunski sklad, ki je evidenčni račun v okviru računa proračuna, in sicer zaradi ločenega vodenja določenih prejemkov in izdatkov ter uresničevanja posebnega namena.
14. člen
O uporabi splošne proračunske rezervacije odloča s sklepom o prerazporeditvi sredstev župan do 500.000 SIT za posamezni namen in o tem obvešča svet v poročilih o realizaciji proračuna in z zaključnim računom.
15. člen
V proračunu se zagotavljajo sredstva za proračunsko rezervo, ki deluje kot proračunski sklad.
V proračunsko rezervo občine se mesečno izloča del skupno doseženih letnih prejemkov proračuna tako, da znašajo ob koncu leta 1,5% prejemkov proračuna.
Sredstva proračunske rezerve se uporabljajo:
– za financiranje izdatkov za odpravo posledic naravnih nesreč (poplave, suša, požar, zemeljski plaz, snežni plaz, visok sneg, močan veter, toča, žled, pozeba, potres, epidemije, živalske kužne bolezni in rastlinski škodljivci) in druge nesreče, ki jih povzročajo naravne sile in ekološke nesreče.
Svet mestne občine pooblašča župana, da odloča o uporabi proračunske rezerve do višine 500.000 tolarjev v posameznem primeru.
16. člen
Sredstva namenjena za stanovanjsko gospodarstvo se razporedijo v skladu s programom, ki ga sprejme Svet mestne občine Kranj.
17. člen
Občinsko premoženje je po zakonu o javnih financah finančno in stvarno. Finančno premoženje so denarna sredstva, kapitalske naložbe, ovrednoteno premoženje v lasti občine, ki ga upravljajo javni zavodi, javni skladi in agencije in terjatve. Kapitalske naložbe so delnice in deleži v gospodarskih družbah in javnih podjetjih. Stvarno premoženje so premičnine in nepremičnine.
18. člen
Odredbodajalec za sredstva proračuna je župan oziroma od župana pooblaščena oseba.
19. člen
Vsi uporabniki proračunskih sredstev so dolžni uporabo proračunskih sredstev načrtovati in o uporabi sredstev preteklega leta poročati oddelku za finance Mestne občine Kranj do 28. februarja tekočega leta. Te podatke pa predloži župan skupaj z zaključnim računom pristojnemu organu nadzora.
20. člen
Nadzor nad porabo sredstev proračuna ter smotrnostjo in namembnostjo porabe teh sredstev opravlja nadzorni odbor.
21. člen
Občinska uprava opravlja pri uporabnikih proračuna proračunski nadzor nad pravilno in smotrno uporabo sredstev, razporejenih s proračunom.
Na zahtevo občinske uprave ali nadzornega odbora so uporabniki proračuna dolžni predložiti potrebne podatke za analizo porabe sredstev.
Uporabnikom proračunskih sredstev, ki ne ravnajo v skladu z 8. in 9. členom tega odloka ter drugim odstavkom tega člena, lahko župan delno ali v celoti začasno ustavi proračunsko financiranje, dokončno pa na predlog župana svet mestne občine.
Župan o tem poroča na prvi naslednji seji sveta mestne občine.
22. člen
Župan mora pripraviti poročilo o doseženih ciljih in rezultatih v preteklem letu do 28. februarja tekočega leta in ga predložiti svetu mestne občine skupaj z zaključnim računom proračuna.
Župan je dolžan o realizaciji proračuna poročati po vsakem trimesečju Svetu mestne občine Kranj.
23. člen
Bilanca prihodkov in odhodkov proračuna s podrobno razporeditvijo odhodkov je sestavni del odloka.
24. člen
Če se javna poraba občine za prihodnje leto po odločitvi sveta mestne občine na predlog župana začasno financira po tem proračunu, se pri izvajanju začasnega financiranja smiselno upoštevajo določbe tega odloka.
25. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 2000 dalje.
Št. 40301-0002/00-11
Kranj, dne 30. marca 2000.
Župan
Občine Kranj
Mohor Bogataj, univ. dipl. org. l. r.
  Proračun Mestne občine Kranj se določa v naslednjih zneskih:

A) BILANCA PRIHODKOV IN ODHODKOV
_________________________________________________________________
Skupina,       Naziv konta                          Proračun 2000
podskupina,
konto
_________________________________________________________________
I.             SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74)     4.336.545.000
70             DAVČNI PRIHODKI
               (700+701+702+703+704+705+706)        3.416.834.000
700            DAVKI NA DOHODEK IN DOBIČEK          2.694.414.000
7000           Dohodnina                            2.694.414.000
7001           Davek od dobička od pravnih oseb                 0
7002           Drugi davki na dohodek in dobiček                0
701            PRISPEVKI ZA SOCIALNO VARNOST                    0
702            DAVKI NA PLAČILNO LISTO IN DELOVNO SILO          0
703            DAVKI NA PREMOŽENJE                    624.420.000
7030           Davki na nepremičnine                  462.764.000
7031           Davki na premičnine                              0
7032           Davki na dediščine in darila            10.436.000
7033           Davki na promet nepremičnin in
               finančno premoženje                    151.220.000
704            DOMAČI DAVKI NA BLAGO IN STORITVE       98.000.000
7044           Davki na posebne storitve               45.533.000
7045           Dovoljenje za poslovanje in
               opravljanje dejavnosti                           0
7046           Pristojbine na motorna vozila                    0
7047           Drugi davki na uporabo blaga in
               storitev                                52.467.000
7048           Davki na motorna vozila                          0
705            DAVKI NA MEDNARODNO TRGOVINO IN
               TRANSAKCIJE                                      0
706            DRUGI DAVKI                                      0
7060           Drugi davki                                      0
71             NEDAVČNI PRIHODKI
               (710+711+712+713+714)                  559.683.000
710            UDELEŽBA NA DOBIČKU IN DOHODKI OD
               PREMOŽENJA                             398.486.000
7100           Udeležba na dobičku javnih podjetij
               in javnih finančnih institucij                   0
7101           Prihodki od udeležbe na dobičku
               drugih podjetij in finančnih
               institucij                               4.666.000
7102           Prihodki od obresti                    104.184.000
7103           Prihodki od premoženja                 289.636.000
711            TAKSE IN PRISTOJBINE                     3.000.000
7110           Sodne takse                                      0
7111           Upravne takse                            3.000.000
712            DENARNE KAZNI                           19.805.000
7120           Denarne kazni                           19.805.000
713            PRIHODKI OD PRODAJE BLAGA IN STORITEV   45.860.000
7130           Prihodki od prodaje blaga in storitev   45.860.000
714            DRUGI NEDAVČNI PRIHODKI                 92.532.000
7141           Drugi nedavčni prihodki                 92.532.000
72             KAPITALSKI PRIHODKI (720+721+722)      219.000.000
720            PRODAJA OSNOVNIH SREDSTEV              219.000.000
7200           Prihodki od prodaje zgradb in
               prostorov                              218.788.000
7201           Prihodki od prodaje prevoznih
               sredstev                                         0
7202           Prihodki od prodaje opreme                 212.000
7203           Prihodki od prodaje drugih osnovnih
               sredstev                                         0
721            PRODAJA ZALOG                                    0
722            PRODAJA ZEMLJIŠČ IN NEMATERIALNEGA
               PREMOŽENJA                                       0
7220           Prihodki od prodaje kmetijskih zemljišč
               in gozdov                                        0
7221           Prihodki od prodaje stavbnih zemljišč            0
7222           Prihodki od prodaje nematerialnega
               premoženja                                       0
73             PREJETE DONACIJE (730+731)               4.000.000
730            PREJETE DONACIJE IZ DOMAČIH VIROV        4.000.000
7300           Prejete donacije iz domačih virov za
               tekočo porabo                            1.000.000
7301           Prejete donacije iz domačih virov za
               investicije                              3.000.000
731            PREJETE DONACIJE IZ TUJINE                       0
7310           Prejete donacije iz tujine za tekočo
               porabo                                           0
7311           Prejete donacije iz tujine za
               investicije                                      0
74             TRANSFERNI PRIHODKI (740)              137.028.000
740            TRANSFERNI PRIHODKI IZ DRUGIH
               JAVNOFINANČNIH INSTITUCIJ              137.028.000
7400           Prejeta sredstva iz državnega
               proračuna                              137.028.000
7401           Prejeta sredstva iz proračuna
               lokalnih skupnosti                               0
7402           Prejeta sredstva iz skladov
               socialnega zavarovanja                           0
7403           Prejeta sredstva iz drugih javnih
               skladov                                          0
_________________________________________________________________
II.            SKUPAJ ODHODKI (40+41+42+43)         4.484.587.000
40             TEKOČI ODHODKI
               (400+401+402+403+404+409)            1.339.023.000
400            PLAČE IN DRUGI IZDATKI ZAPOSLENIM      251.500.000
4000           Plače in dodatki                       204.263.000
4001           Regres za letni dopust                  10.837.000
4002           Povračila in nadomestila                16.648.000
4003           Sredstva za delovno uspešnost           10.967.000
4004           Sredstva za nadurno delo                   573.000
4005           Plače za delo po pogodbi                         0
4009           Drugi izdatki zaposlenim                 8.212.000
401            PRISPEVKI DELODAJALCA ZA SOCIALNO
               VARNOST                                 34.950.000
4010           Prispevek za pokojninsko in
               invalidsko zavarovanje                  19.453.000
4011           Prispevek za zdravstveno zavarovanje    15.144.000
4012           Prispevek za zaposlovanje                  133.000
4013           Prispevek za porodniško varstvo            220.000
402            IZDATKI ZA BLAGO IN STORITEV           962.684.000
4020           Pisarniški in splošni material in
               storitve                               145.059.000
4021           Posebni material in storitve            17.041.000
4022           Energija, voda, komunalne storitve
               in komunikacije                        107.752.000
4023           Prevozni stroški in storitve             4.384.000
4024           Izdatki za službena potovanja            7.026.000
4025           Tekoče vzdrževanje                     339.254.000
4026           Najemnine in zakupnine (leasing)         8.569.000
4027           Kazni in odškodnine                    226.522.000
4029           Drugi operativni odhodki               107.077.000
403            PLAČILA DOMAČIH OBRESTI                          0
4030           Plačila obresti od kreditov Banki
               Slovenije                                        0
4031           Plačila obresti od kreditov poslovnim
               bankam                                           0
4032           Plačila obresti od kreditov drugim
               finančnim institucijam                           0
4033           Plačila obresti od kreditov drugim
               domačim kreditodajalcem                          0
4034           Plačila obresti od vrednostnih papirjev          0
404            PLAČILA OBRESTI V TUJINO                         0
4040           Plačila obresti mednarodnim finančnim
               institucijam                                     0
4041           Plačila obresti tujim vladam                     0
4042           Plačila obresti tujim poslovnim bankam
               in finančnim institucijam                        0
4043           Plačila obresti drugim tujim
               kreditodajalcem                                  0
409            REZERVE                                 89.889.000
4090           Rezerva na naravne nesreče              67.417.000
4091           Druge rezerve                           22.472.000
41             TEKOČI TRANSFERI
               (410+411+412+413+414)                2.006.571.000
410            SUBVENCIJE                              52.394.000
4100           Subvencije javnim podjetjem                      0
4101           Subvencije finančnim institucijam                0
4102           Subvencije privatnim podjetjem in
               zasebnikom                              52.394.000
411            TRASFERI POSAMEZNIKOM IN
               GOSPODINJSTVOM                         724.102.000
4110           Transferi nezaposlenim                           0
4111           Družinski prejemki in starševska
               nadomestila                                      0
4112           Transferi za zagotavljanje socialne
               varnosti                                         0
4113           Transferi vojnim invalidom, vojnim
               veter. in žrtvam vojnega nasilja                 0
4114           Pokojnine                                        0
4115           Nadomestila plač                                 0
4116           Boleznine                                        0
4117           Štipendije                               2.000.000
4119           Drugi transferi posameznikom           722.102.000
412            TRANSFERI NEPROFITNIM ORGANIZACIJAM
               IN USTANOVAM 284.137.000
4120           Tekoči transferi neprofitnim
               organizacijam in ustanovam             284.137.000
413            DRUGI TEKOČI DOMAČI TRANSFERI          945.938.000
4130           Tekoči transferi drugim ravnem države   61.702.000
4131           Tekoči transferi v sklade socialnega
               zavarovanja                             41.800.000
4132           Tekoči transferi v druge javne sklade
               in agencije                             32.400.000
4133           Tekoči transferi v javne zavode in
               druge izvajalce javnih služb           810.036.000
4133 00        Tekoči transferi v javne zavode in
               druge izvajalce javnih služb
               - sredstva za plače in druge izdatke
               zaposlenim                             314.576.000
4133 01        Tekoči transferi v javne zavode in
               druge izvajalce javnih služb
               - sredstva za prispevke delodajalcev    51.290.000
4133 02        Tekoči transferi v javne zavode in
               druge izvajalce javnih služb izdatke
               za blago in storitve                   444.170.000
414            TEKOČI TRANSFERI V TUJINO                        0
42             INVESTICIJSKI ODHODKI (420)            882.969.000
420            NAKUP IN GRADNJA OSNOVNIH SREDSTEV     882.969.000
4200           Nakup zgradb in prostorov               34.000.000
4201           Nakup prevoznih sredstev                         0
4202           Nakup opreme                            35.005.000
4203           Nakup drugih osnovnih sredstev           3.720.000
4204           Novogradnje, rekonstrukcije in
               adaptacije                             203.959.000
4205           Investicijsko vzdrževanje in obnove    455.209.000
4206           Nakup zemljišč in naravnih bogastev     64.607.000
4207           Nakup nematerialnega premoženja                  0
4208           Študije o izvedljivosti projektov,
               projektna dokumentacija, nadzor in
               investicijski inženiring                86.469.000
43             INVESTICIJSKI TRANSFERI (430)          256.024.000
430            INVESTICIJSKI TRANSFERI                256.024.000
4300           Investicijski transferi drugim
               ravnem države                           77.492.000
4301           Investicijski transferi javnim
               skladom in agencijam                             0
4302           Investicijski transferi neprofitnim
               organizacijam                            1.983.000
4303           Investicijski transferi javnim
               podjetjem                                        0
4304           Kapitalski transferi finančnim
               institucijam                                     0
4305           Investicijski transferi privatnim
               podjetjem in zasebnikom                          0
4306           Investicijski transferi posameznikom             0
4307           Investicijski transferi javnim zavodom
               in javnim gospodarskim zavodom         176.549.000
4308           Investicijski transferi v tujino                 0
_________________________________________________________________
III.           PRORAČUNSKI PRESEŽEK (PRORAČUNSKI
               PRIMANJKLJAJ (I.-II.)                 -148.042.000
_________________________________________________________________
B) RAČUN FINANČNIH TERJATEV IN NALOŽB
_________________________________________________________________
IV.            PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL IN
               PRODAJA KAPITALSKIH DELEŽEV (75)       157.922.000
75             PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL IN
               PRODAJA KAPITALSKIH DELEŽEV
               (750 +751)                             157.922.000
750            PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL          157.922.000
7500           Prejeta vračila danih posojil od
               posameznikov                           142.366.000
7501           Prejeta vračila danih posojil od
               javnih podjetij                                  0
7502           Prejeta vračila danih posojil od
               finančnih institucij                             0
7503           Prejeta vračila danih posojil od
               privat. podjet. in zasebnikov                    0
7504           Prejeta vračila danih posojil od
               drugih ravni države                     15.556.000
7505           Prejeta vračila danih posojil iz
               tujine                                           0
751            PRODAJA KAPITALSKIH DELEŽEV                      0
7510           Sredstva, pridobljena s prodajo
               kapitalskih deležev v javnih podjetjih           0
7511           Sredstva, pridobljena s prodajo
               kapitalskih deležev v finančnih
               institucijah                                     0
7512           Sredstva, pridobljena s prodajo
               kapitalskih deležev v privatnih
               podjetjih                                        0
_________________________________________________________________
V.             DANA POSOJILA IN POVEČANJE
               KAPITALSKIH DELEŽEV (44)                20.000.000
_________________________________________________________________
44             DANA POSOJILA IN POVEČANJE
               KAPITALSKIH DELEŽEV (440+441)           20.000.000
440            DANA POSOJILA                           20.000.000
4400           Dana posojila posameznikom              20.000.000
4401           Dana posojila javnim skladom                     0
4402           Dana posojila javnim podjetjem                   0
4403           Dana posojila finančnim institucijam             0
4404           Dana posojila privatnim podjetjem                0
4405           Dana posojila drugim ravnem države               0
4406           Dana posojila v tujino                           0
4407           Dana posojila državnemu proračunu                0
441            POVEČANJE KAPITALSKIH DELEŽEV IN
               NALOŽB                                           0
4410           Povečanje kapitalskih deležev v
               javnih podjetjih                                 0
4411           Povečanje kapitalskih deležev v
               finančnih institucijah                           0
4412           Povečanje kapitalskih deležev v
               privatnih podjetjih                              0
4413           Skupna vlaganja (joint ventures)                 0
4414           Povečanje kapitalskih deležev v tujino           0
_________________________________________________________________
VI.            PREJETA MINUS DANA POSOJILA IN
               SPREMEMBE KAPITALSKIH DELEŽEV
               (IV.-V.)                               137.922.000
_________________________________________________________________
VII.           SKUPNI PESEŽEK (PRIMANJKLJAJ)
               (PRIHODKI MINUS ODHODKI TER SALDO
               PREJETIH IN DANIH POSOJIL)
               (I.+IV.) - (II.+V.)                    -10.120.000
_________________________________________________________________
C) RAČUN FINANCIRANJA
_________________________________________________________________
VIII.          ZADOLŽEVANJE (50)                                0
50             ZADOLŽEVANJE (500+501)                           0
500            DOMAĆE ZADOLŽEVANJE                              0
5000           Najeti krediti pri Banki Slovenije               0
5001           Najeti krediti pri poslovnih bankah              0
5002           Najeti krediti pri drugih finančnih
               institucijah                                     0
5003           Najeti krediti pri drugih domačih
               kreditodajalcih                                  0
5004           Sredstva, pridobljena z izdajo
               vrednostnih papirjev na domačem trgu             0
501            ZADOLŽEVANJE V TUJINI                            0
_________________________________________________________________
IX.            ODPLAČILO DOLGA (55)                             0
55             ODPLAČILO DOLGA (550+551)                        0
550            ODPLAČILO DOMAČEGA DOLGA                         0
5500           Odplačila kreditov Banki Slovenije               0
5501           Odplačila kreditov poslovnim bankam              0
5502           Odplačila kreditov drugim finančnim
               institucijam                                     0
5503           Odplačila kreditov drugim domačim
               kreditodajalcem                                  0
5504           Odplačila glavnice vrednostnih papirjev          0
551            ODPLAČILO DOLGA V TUJINO                         0
_________________________________________________________________
X.             NETO ZADOLŽEVANJE (VIII. - IX.)                  0
_________________________________________________________________
XI.            POVEČANJE (ZMANJŠANJE) SREDSTEV NA
               RAČUNIH (VII.-X.)                      -10.120.000
_________________________________________________________________


AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti