Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/2000 z dne 17. 3. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/2000 z dne 17. 3. 2000

Kazalo

1108. Pravilnik o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za zaposlovanje brezposelnih oseb v Občini Železniki za leto 2000, stran 3359.

Na podlagi 17. člena statuta Občine Železniki (Uradni vestnik Gorenjske, št. 6/95, 18/96, 47/96, 36/98 in 21/99) je Občinski svet občine Železniki na 13. redni seji dne 8. 3. 2000 sprejel
P R A V I L N I K
o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za zaposlovanje brezposelnih oseb v Občini Železniki za leto 2000
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji in postopek za dodeljevanje sredstev občinskega proračuna za zaposlovanje brezposelnih oseb v Občini Železniki za leto 2000.
2. člen
Sredstva so namenjena za:
a) enkratno finančno pomoč nezaposlenim osebam s stalnim prebivališčem v Občini Železniki, ki začnejo opravljati pridobitno dejavnost s sedežem na območju Občine Železniki, in sicer v višini 2000 točk;
b) enkratno finančno pomoč samostojnim podjetnikom in gospodarskim družbam z do 20 zaposlenimi in sedežem na območju Občine Železniki, ki zaposlijo brezposelno osebo oziroma pripravnika ali osebo, pri kateri gre za prvo zaposlitev, in sicer v višini 1500 točk (za vsako brezposelno osebo).
3. člen
Vrednost točke je 105 SIT.
Sredstva se nakažejo na žiro račun upravičenca v roku 10 dni po sprejemu sklepa o dodelitvi.
4. člen
Sredstva po prejšnjem členu pripadajo, če brezposelni izpolnjuje naslednje pogoje:
a) da je državljan Republike Slovenije,
b) da je prijavljen na republiškem zavodu za zaposlovanje – območna enota Kranj najmanj en mesec, razen pripravniki in osebe, pri katerih gre za prvo zaposlitev,
c) da ima stalno prebivališče v Občini Železniki,
d) da je bila zaposlitev brezposelne osebe sklenjena v letu 2000 oziroma čas od zaposlitve do oddaje vloge ni daljši od treh mesecev.
5. člen
Vlogi za dodelitev sredstev je treba predložiti naslednja dokazila za vsakega delavca:
a) potrdilo RZZ o brezposelnosti, razen za pripravnike in osebe, pri katerih gre za prvo zaposlitev,
b) dokazilo, da se brezposelna oseba prvič zaposluje – fotokopija delovne knjižice ali overjena izjava prosilca (za pripravnike in osebe, pri katerih gre za prvo zaposlitev),
c) potrdilo upravnega organa o stalnem prebivališču v Občini Železniki,
d) dokazilo o zaposlitvi (obrazec M1),
in za fizično oziroma pravno osebo:
d) v primeru iz 2.b) člena izjavo republiškega zavoda za zaposlovanje – območna enota Kranj, da delodajalec ni v zadnjih šestih mesecih iz naslova presežkov odpustil nobenega delavca,
e) priglasitveni list kot dokazilo samostojnega podjetnika o vpisu v register oziroma sklep o vpisu podjetja v sodni register ali potrdilo, da je občan pri pristojnem organu vložil zahtevek in priložil vse zahtevane dokumente za izdajo dovoljenja za opravljanje določene dejavnosti ter fotokopijo obrtnega dovoljenja tisti, ki opravljajo obrtno dejavnost.
6. člen
Pred nakazilom sredstev iz 2. člena je potrebno podpisati izjavo o vrnitvi sredstev v primeru prenehanja opravljanja pridobitne dejavnosti fizične oziroma pravne osebe pred pretekom 2 let od nakazila finančnih sredstev na podlagi 2. člena.
7. člen
V primeru, da na novo zaposleni delavec postane ponovno brezposeln iz katerega koli razloga pred potekom enega leta oziroma pred potekom pripravniškega obdobja in upravičenec ne zaposli v 30 dneh drugega delavca, mora upravičenec, ki je dobil finančna sredstva na podlagi 2. člena, vrniti vsa dodeljena finančna sredstva v roku 10 dni, in sicer valorizirana sredstva (TOM + realna obrestna mera za vezavo tolarskih sredstev nad 1 leto v Gorenjski banki Kranj).
8. člen
Sredstva za odpiranje novih delovnih mest se dodeljujejo med letom praviloma enkrat mesečno do porabe sredstev s postavke iz 1. člena.
9. člen
Komisija za malo gospodarstvo in trgovino opravlja vse aktivnosti, potrebne za izvajanje tega pravilnika.
Občinska uprava pripravlja predloge za dodelitev sredstev in informacijo o dodelitvi ali zavrnitvi posreduje komisiji; komisija tudi opravlja kontrolo nad uporabo in v primerih iz 6. in 7. člena predlaga vračilo.
10. člen
O dodelitvi in vračilu sredstev odloča župan.
11. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 080-09-1504
Železniki, dne 8. marca 2000.
Župan
Občine Železniki
Mihael Prevc l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti