Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/2000 z dne 17. 3. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/2000 z dne 17. 3. 2000

Kazalo

1091. Odlok o ustanovitvi Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin v Občini Gornja Radgona, stran 3339.

Na podlagi 14., 15. in 16. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93), 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98), 11. člena odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Gornja Radgona (Uradne objave »PREPIH«, št. 21/99) ter 20. člena statuta Občine Gornja Radgona (Uradni list RS, št. 44/99) je Občinski svet občine Gornja Radgona na 11. redni seji dne 24. 2. 2000 sprejel
O D L O K
o ustanovitvi sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin v Občini Gornja Radgona
1. člen
V Občini Gornja Radgona se ustanovi svet za varstvo uporabnikov javnih dobrin (v nadaljevanju: svet uporabnikov) kot skupen organ za vse gospodarske javne službe, z namenom varstva pravic uporabnikov javnih dobrin v razmerju do izvajalcev dejavnosti gospodarskih javnih služb na območju Občine Gornja Radgona.
2. člen
Svet uporabnikov opravlja naslednje naloge:
– usklajuje, varuje in zastopa interese uporabnikov javnih dobrin v razmerju do izvajalcev javnih služb in daje organom Občine Gornja Radgona pripombe in predloge v zvezi z izvajanjem gospodarskih javnih služb z namenom, da le-ti sprejmejo potrebne ukrepe za zagotavljanje varstva uporabnikov javnih dobrin,
– zastopa interese uporabnikov v zvezi z načrtovanjem in financiranjem javnih služb in s tem povezanih objektov in naprav v razmerju do pristojnih organov Občine Gornja Radgona,
– usklajuje interese uporabnikov v zvezi z organiziranjem in izvajanjem dejavnosti javnih služb,
– zastopa interese uporabnikov v razmerju do izvajalcev storitev, opozarja na pomanjkljivosti ter predlaga izboljšave,
– opravlja druge naloge v skladu z zakonom in občinskimi akti s področja javnih služb ter svojim poslovnikom.
3. člen
Pristojni organ Občine Gornja Radgona je dolžan obravnavati pripombe, predloge in priporočila sveta uporabnikov in ga o svojih stališčih in ukrepih seznaniti najkasneje v roku 30 dni od dneva, ko je bila dana pisna pripomba, predlog ali priporočilo.
4. člen
Svet za varstvo uporabnikov javnih dobrin je sestavljen iz uporabnikov javnih dobrin in ima sedem članov. Svet imenuje Občinski svet občine Gornja Radgona za mandatno dobo 4 let. Predsednika sveta izvolijo člani sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin na prvi seji.
V svet za varstvo uporabnikov javnih dobrin ni možno imenovati zaposlenih pri izvajalcih javnih služb.
5. člen
Strokovne in administrativne pogoje za delo sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin zagotavlja Občinska uprava občine Gornja Radgona.
Svet uporabnikov lahko zaradi obravnave določenih vprašanj povabi k sodelovanju in na seje strokovnjake za posamezno javno službo.
6. člen
Podrobnejši način dela si lahko svet uporabnikov uredi s poslovnikom, ki ga sprejme svet uporabnikov.
7. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 015-01-1/00-1
Gornja Radgona, dne 25. februarja 2000.
Župan
Občine Gornja Radgona
Miha Vodenik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti