Uradni list

Številka 18
Uradni list RS, št. 18/2000 z dne 29. 2. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 18/2000 z dne 29. 2. 2000

Kazalo

835. Odlok o sprejetju lokacijskega načrta v vodooskrbnem sistemu Občine Beltinci, stran 2544.

Na podlagi 31. in 43. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 18/84, 15/98) in 20. člena statuta Občine Beltinci (Uradni list RS, št. 41/95) je Občinski svet občine Beltinci na 15. redni seji dne 1. 2. 2000 sprejel
O D L O K
o sprejetju lokacijskega načrta v vodooskrbnem sistemu Občine Beltinci
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
V skladu s prostorskim planom Občine Beltinci, se sprejme lokacijski načrt za vodopreskrbni sistem Občine Beltinci, ki obravnava rešitev vodooskrbe v občini Beltinci z izgradnjo črpališča Hraščice, vodohrama Beltinci in transportnih povezovalnih vodovodnih cevovodov.
Lokacijski načrt je izdelal Atelje RPS Murska Sobota d.o.o. pod številko projekta LN-15/98 v februarju 1999 leta.
2. člen
Lokacijski načrt iz prejšnjega člena vsebuje naslednje sestavine:
A) Splošni del,
B) Tekstualni del,
C) Soglasja, mnenja, smernice,
D) Grafični del.
3. člen
Predvideni vodooskrbni sistem vsebuje naslednje objekte in naprave:
– transportne vodovodne cevovode;
– vodnjake na črpališču Hraščice;
– vodohram Beltinci.
4. člen
Varstveni pasovi vodnjakov se določijo v projektni dokumentaciji in na podlagi odloka o varstvenih zaščitnih pasovih črpališča Hraščice, Občine Beltinci.
II. TRASE IN OBJEKTI
5. člen
Potek trase in situacije objektov je razviden iz grafičnih prilog, lokacijskega načrta, ki so sestavni del tega odloka.
III. PRIPRAVA ZEMLJIŠČ
6. člen
Zemljišča na trasi vodovoda je potrebno pripraviti (zagotoviti) v širini 8–10 m, kar je odvisno od dimenzije in globine polaganja cevi.
Širina pripravljenega zemljišča je lahko manjša, če to zahteva situacija na terenu (odmiki od objektov, ogroženost drugih infrastrukturnih objektov in podobno).
7. člen
V območju I. zaščitne cone vodnjakov je potrebno odstraniti obstoječo zarast, drevje in štore.
8. člen
Pri izkopih je potrebno obvozno deponiranje humusnega sloja, ki se uporabi pri zasipavanju cevi, oziroma saditvah.
IV. NAMEMBNOST ZEMLJIŠČ
9. člen
Do realizacije lokacijskega načrta ostanejo vsa zemljišča v sedanji rabi. Posegi, ki bi bili v nasprotju z lokacijskim načrtom niso dovoljeni.
Po izgradnji vodovoda, mora namembnost vseh zemljišč na trasi, ostati enaka kot je bila pred začetkom del.
V. POGOJI ZA URBANISTIČNO OBLIKOVANJE
10. člen
Cevi vodovoda morajo biti položene tako, da ne ogrožajo drugih infrastrukturnih vodov oziroma teme cevi minimalno 1 m oziroma 1,20 m na kmetijskih zemljiščih, pod nivojem terena.
11. člen
Prva zaščitna cona vodnjakov mora biti ograjena.
12. člen
Po končani gradnji se mora okolica na celotnem poteku trase primerno urediti, oziroma tako, kot je le-ta bila pred začetkom gradnje.
VI. POGOJI ZA KOMUNALNO UREJANJE ZEMLJIŠČ
13. člen
Na odsekih trase, kjer se predvideno vodovodno omrežje približa drugim infrastrukturnim objektom in napravam, je nujno upoštevati soglasja pristojnih organov in organizacij za posamezne infrastrukturne objekte in naprave.
14. člen
Vsa križanja z drugimi infrastrukturnimi napravami morajo biti projektirana in izvedena v skladu z ustreznimi predpisi in standardi oziroma tako kot to določijo pristojni upravljalci.
Investitor je pri predmetni gradnji dolžan zagotoviti občasen nadzor pristojnih upravljalcev posameznih infrastrukturnih naprav.
15. člen
Na mestih, kjer bi predmetna gradnja ogrožala obstoječe vodnjake ali druge vire preskrbe s pitno vodo, je potrebno zagotoviti zaščito le-teh, oziroma jih na stroške investitorja sanirati če pride do kakršnih koli poškodb ali drugih negativnih vplivov.
16. člen
Pred pričetkom je potrebno z geomehanskimi raziskavami ugotoviti stabilnost terena in določiti potrebne ukrepe, s ciljem preprečevanja eventualnih poškodb cevovoda oziroma vodovodnih inštalacij.
17. člen
Gradbena dela se morajo izvajati izven vegetacijske sezone, oziroma tako, da ne prihaja do nepotrebnega uničevanja poljščin. Izjemoma se lahko gradbena dela izvajajo v vegetacijski sezoni vendar vedno z ustreznim soglasjem lastnika zemljišča.
Pred začetkom del je investitor na primeren način dolžan obvestiti lastnik zemljišč in sicer najmanj 30 dni pred začetkom del.
VII. UKREPI ZA PREPREČITEV NEGATIVNIH VPLIVOV
18. člen
Komunalne odpadke, ki nastanejo na območju gradnje je zbrati v primerne posode in odvažati na odlagališče komunalnih odpadkov.
Odpadna olja delovnih strojev, ki so angažirani pri gradnji, je treba zbrati in odvažati v predelavo.
19. člen
Skladiščenje naftnih derivatov je treba organizirati v skladu s predpisi in pogoji, ki jih določijo ustrezni inšpekcijski organi. Skladiščenje mora biti organizirano tako, da se preprečijo morebitna razlitja in s tem onesnaženje podtalnice.
20. člen
Vsi ukrepi zaščite proti hrupu morajo zagotoviti, da se ne presegajo mejne vrednosti določene z ustrezno stopnjo zahtevnosti. Če se ugotovi preseganje maksimalno dovoljenih vrednosti, je investitor dolžan urediti protihrupno zaščito proti stanovanjski coni.
21. člen
Pri izdelavi projektno tehnične dokumentacije (PGD, PZI) je potrebno upoštevati vse pogoje, mnenja in soglasja, ki so sestavni del lokacijskega načrta.
VIII. FAZNOST IZVAJANJA
22. člen
Realizacija lokacijskega načrta je možna v eni fazi ali v več fazah, če so le-te usklajene s faznostjo gradnje vodovodnega omrežja.
IX. OBVEZNOSTI INVESTITORJEV IN IZVAJALCEV
23. člen
Investitor je dolžan zagotoviti vse varstveno tehnične ukrepe, ki jih predpišejo pooblaščeni organi in organizacije oziroma vse ukrepe, ki jih določa ta odlok.
X. TOLERANCE
24. člen
Tolerance pri izvedbi so možne le v primeru, da to ne ogroža drugih infrastrukturnih objektov in naprav, oziroma le na podlagi ustreznega dovoljenja pooblaščenega upravljalca.
XI. KONČNE DOLOČBE
25. člen
Lokacijski načrt je na vpogled občanom, organizacijam in skupnostim na sedežu Občine Beltinci.
26. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka upravlja Uprava Občine Beltinci in pristojne inšpekcijske službe.
27. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 111/2000
Beltinci, dne 1. februarja 2000.
Župan
Občine Beltinci
Jožef Kavaš l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti