Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/2000 z dne 10. 2. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/2000 z dne 10. 2. 2000

Kazalo

538. Pravila igre na srečo "PETICA", stran 1521.

Na podlagi določb drugega odstavka 7. člena poslovnika o delu uprave Športne loterije in igre na srečo d.d. določam prečiščeno besedilo Pravil iger na srečo “Petica”. Prečiščeno besedilo Pravil iger na srečo “Petica” obsega: Pravila igre na srečo “Petica”, ki jih je sprejel Nadzorni svet družbe Športne loterije in igre na srečo d.d. na seji dne 21. 4. 1999 in Spremembe in dopolnitve pravil igre na srečo “Petica”, ki jih je sprejela Uprava družbe Športna loterija in igre na srečo d.d. Ljubljana, na seji dne 5. 1. 2000, v katerih je navedeno kdaj in kako so pričele posamezne določbe veljati.
P R A V I L A
igre na srečo “PETICA”
(prečiščeno besedilo)
1. člen
Po teh pravilih prireja družba Športna loterija in igre na srečo d. d., Cigaletova 15, Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: prireditelj), igro na srečo imenovano “PETICA” (v nadaljnjem besedilu: igra).
2. člen
Ta pravila so obvezujoča za vse osebe, ki vstopajo v medsebojni odnos v igri: prireditelja, prodajalce, ki so pooblaščeni za prodajo srečk in izplačilo dobitkov, kupce srečk (v nadaljnjem besedilu: udeleženec), ki z nakupom srečke priznavajo ta pravila in se obvezujejo, da jih bodo upoštevali.
Pravila prireditelj objavi v javnem glasilu, udeležencem pa so na vpogled povsod, kjer so srečke v prodaji.
3. člen
Udeleženec igre je imetnik veljavne srečke. Veljavna srečka je tista, ki vsebuje vse elemente iz 6. člena teh pravil.
Udeleženec mora pri nakupu srečke preveriti, če so na njej vsi elementi iz 6. člena teh pravil. Kolikor manjka kateri od elementov, ima udeleženec pravico do povračila denarja v vrednosti srečke.
Imetnik srečke se v skladu s temi pravili smatra za lastnika srečke.
4. člen
Na srečki je polje razdeljeno na petindvajset kvadratov in prekrito s premazom. Na kvadratih so natisnjene različne kombinacije znakov, od katerih je znak PETICA (5) natisnjen na petih. Vsaka kombinacija znakov je označena s črko. Površina polja je prekrita s premazom, na njem pa so kvadrati ločeni s črtami. Vsaka dobitna kombinacija znakov je označena s kombinacijo črk in številk, katere se ob izplačilu vnese v računalnik.
5. člen
Igro prireditelj prireja s prodajo srečk, ki so tiskane v seriji. Serija vsebuje 2,000.000 srečk. Skupna vrednost dobitkov v seriji je najmanj 55 procentov od vrednosti izdanih srečk. Cena srečke je 200 SIT.
Posameznim kombinacijam znakov pripada posamezna vrednost dobitka, in sicer:
Kombinacija odkritih znakov (5)    Vrednost dobitka
5 petic                               1,000.000 SIT
4 petice                                 10.000 SIT
3 petice                                  1.000 SIT
2 petici                                    200 SIT
6. člen
6. člen se spremeni tako, da glasi:
Vsaka srečka vsebuje naslednje elemente:
– znak prireditelja in ime igre,
– podpis direktorja prireditelja,
– ceno srečke (200 SIT),
– tekočo številko srečke,
– številko serije,
– navodila za igralce,
– plan dobitkov,
– igralno polje, sestavljeno iz 25 kvadratov,
– številka OCR in kodna oznaka srečke,
– kontrolne številke in črke, ki so v ločenih poljih prekrita s premazom,
– besedilo:
Na vsaki srečki dobitek 1,000.000 SIT.
Odstranite premaz samo s petih kvadratov. Če je premaz v celoti ali delno odstranjen z več kot petih kvadratov, je srečka nedobitna. Premaz s številkami lahko odkrije samo prodajalec srečke.
7. člen
Srečke prodaja prireditelj na območju R Slovenije s prodajalci, ki so pooblaščeni za prodajo srečk, po telefonu in internetu. Srečke posamezne serije so v prodaji dvanajst mesecev. Datum začetka in zaključka prodaje objavi prireditelj na enak način, kot so objavljena pravila igre.
Če srečke niso prodane v času, ki je določen za prodajo, prireditelj lahko podaljša čas prodaje do roka, ki mu ga določi pooblaščeni urad Ministrstva za finance R Slovenije.
8. člen
Če v roku, določenem v 7. členu teh pravil, niso prodane vse srečke, prireditelj zaključi s prodajo. V tem primeru prodajalci vse neprodane srečke vrnejo prireditelju. Prireditelj neprodane srečke preda trezorski komisiji, ki jih popiše in shrani v trezor.
Prireditelj vse neprodane srečke hrani 60 dni od dneva popisa komisije, razen v primeru, ko je sprožen sodni spor za dosego pravice iz udeležbe v igri. Po poteku roka za hrambo se srečke komisijsko uničijo.
9. člen
V igri udeleženec izve za rezultat, ko v polju s petindvajsetimi kvadrati odstrani premaz samo na petih kvadratih.
Za posamezno vrsto dobitka na srečki se upošteva:
– če sta na petih odkritih kvadratih odkrita dva znaka petice (5),
– če so na petih odkritih kvadratih odkriti trije znaki petice (5),
– če so na petih odkritih kvadratih odkriti štirje znaki petice (5),
– če je na petih odkritih kvadratih odkritih pet znakov petice (5).
Vsi drugi odkriti znaki na srečki se ne upoštevajo za dobitek.
10. člen
Če je na srečki v posameznem polju v celoti ali delno odstranjen premaz na več kot petih kvadratih, srečka ni dobitna. Srečka ni dobitna, če na petih odkritih kvadratih ni odkrit znak petica (5) na dveh, treh, štirih ali vseh petih kvadratih.
Prodajalec mora zavrniti izplačilo dobitka, če je na srečki viden poskus nepravilnega odstranjevanja ali popravljanja premaza. V tem primeru mora udeleženec izplačilo dobitka uveljavljati na sedežu prireditelja. Če prireditelj ugotovi nepravilnost pri odkrivanju premaza, udeleženec nima pravice do dobitka.
11. člen
Udeleženec ni dolžan prevzeti srečke, če se premaz na srečki ne da odstraniti, če je premaz na srečki delno ali v celoti odstranjen, oziroma poškodovan ali da na srečki niso natisnjeni vsi elementi, ki so navedeni v 6. členu teh pravil. V tem primeru ima udeleženec pravico do vračila denarja v vrednosti srečke ali do zamenjave srečke.
Prodajalec srečke iz prvega odstavka tega člena vrne prireditelju, ta pa jih preda trezorski komisiji, ki jih popiše in shrani v trezor do roka, določenega v 8. členu teh pravil.
12. člen
Dobitke do vrednosti 10.000 SIT izplačujejo prodajalci na prodajnih mestih. Dobitke v vrednosti 1,000.000 SIT izplačuje prireditelj na naslovu Športna loterija d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, vsak delavnik od 8. do 12. ure. Izplačilo vrednosti večjega dobitka izključuje izplačilo manjših dobitkov.
V primeru, da je potrebno za posamezno vrsto dobitka plačati davek na dobitek od iger na srečo, je udeleženec dolžan osebi, ki izplačuje dobitke, pokazati osebno izkaznico ali drug identifikacijski dokument.
Pri izplačilu dobitka, za katerega se plača davek, se vrednost dobitka zmanjša za znesek višine davka na dobitek od iger na srečo.
13. člen
Za potek igre v skladu s pravili jamči prireditelj. Prireditelj zagotavlja s celotnim svojim premoženjem izplačilo dobitka imetniku dobitne srečke, ki vsebuje vse elemente 6. člena teh pravil.
Če je na srečki na polju delno ali v celoti odstranjen ali popravljen premaz na več kot petih kvadratih ali če je srečka tako poškodovana, da ni razpoznavna nobena kontrolna številka oziroma niso razpoznavni odkriti odtisnjeni znaki, prodajalec oziroma prireditelj dobitka ne izplača.
Za reševanje sporov, ki nastanejo zaradi udeležbe v igri, je pristojno sodišče v Ljubljani.
14. člen
Pravica do izplačila dobitka zastara v roku devetdeset dni po zaključku prodaje. Rok za izplačilo dobitkov se podaljša za toliko časa, za kolikor je podaljšan rok za prodajo v smislu drugega odstavka 7. člena teh pravil.
15. člen
Zneski dobitkov, ki niso bili izplačani v roku za izplačilo dobitkov, prireditelj uporabi za dobitke pri drugih igrah.
16. člen
To prečiščeno besedilo Pravil igre na srečo “Petica” se uporablja z začetkom prodaje 1. serije srečk.
Ljubljana, dne 20. januarja 2000.
Janez Bukovnik l. r.
Direktor družbe
Športna loterija in igre na srečo d.d. prireja klasično igro na srečo z imenom “Petica” na podlagi koncesije, ki ji jo je dodelila Vlada Republike Slovenije s svojim sklepom številka 473-01/98-16 (V), z dne 29. 7. 1999.
Ministrstvo za finance – Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo je to prečiščeno besedilo pravil igre na srečo “Petica” potrdilo pod številko 471-212-17/99-8 dne 1. 2. 2000.
Št. 44/00
Ljubljana, dne 3. februarja 2000.
Janez Bukovnik l. r.
Direktor družbe

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti