Uradni list

Številka 7
Uradni list RS, št. 7/2000 z dne 28. 1. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 7/2000 z dne 28. 1. 2000

Kazalo

391. Sklep o delni delilni bilanci na področju komunalne dejavnosti, stran 925.

Na podlagi 100. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94 – odločba US RS, št. U-I.-13/94-95, Uradni list RS, št. 45/94, odločba US RS, št. U-I.-144/98-18, 57/94, in 14/95, 20/95, 63/95, 73/95, 9/96, 39/96, 44/96, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98, 12/99 – odločba US RS in 59/99 – odločba US RS ) in 41. člena zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/96 in 45/97 – odločba US RS, 56/98 in 61/99) sta Občinski svet občine Cerknica na 5. redni seji dne 4. 11. 1999 in Občinski svet občine Loška dolina na 10. redni seji dne 22. 12. 1999 sprejela
S K L E P
o delni delilni bilanci na področju komunalne dejavnosti
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem sklepom se Občina Cerknica in Občina Loška dolina, ki sta bili ustanovljeni z zakonom o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij (Uradni list RS, št. 60/94) na območju bivše Občine Cerknica (v nadaljnjem besedilu: novi občini), dogovorita o razdružitvi premoženja in prevzemu preostalih obveznosti bivše Občine Cerknica na dan 31. 12. 1994.
2. člen
Občinska sveta občin Cerknica in Loška dolina ugotavljata, da je bila po zakonu o spremembah in dopolnitvah zakona o ustanovitvi občin ter določitvi njihovih območij (Uradni list RS, št. 56/98) na območju bivše Občine Loška dolina ustanovljena nova Občina Bloke.
Občini Loška dolina in Bloke bosta medsebojna razmerja delila skladno s stanjem na dan 31. 12. 1998 in medsebojno delilno bilanco.
II. PREDMET RAZDRUŽITVE
3. člen
Predmet sklepa o delni delilni bilanci na področju komunalne dejavnosti predstavljajo infrastrukturni objekti in naprave:
a) vodovodna omrežja in naprave ter zemljišča na katerih ležijo,
b) cestna omrežja, naprave in zemljišča na katerih ležijo,
c) omrežje javne razsvetljave s pripadajočimi objekti in napravami ter zemljišči,
d) kanalizacijski sistemi in čistilne naprave s pripadajočimi funkcionalnimi zemljišči,
e) trgi in druge javne površine,
f) omrežja in naprave za oskrbo naselij s požarno vodo,
g) objekti in naprave za odstranjevanje in odlaganje komunalnih odpadkov,
h) objekti in naprave za odvodnjavanje padavinskih voda,
i) pokopališča in mrliške vežice s pripadajočimi funkcionalnimi zemljišči,
j) premoženje Javnega podjetja Komunala Cerknica na dan 31. 12. 1994.
III. NAČIN RAZDRUŽITVE
4. člen
Novi občini razdružita premoženje bivše Občine Cerknica tako, da vsaka prevzame v izključno last in posest oziroma v uporabo premoženje, kakor je to določeno s tem sklepom.
Če je s tem sklepom določeno, da se posamezno premoženje razdruži oziroma prevzame obveznost po splošnem ključu, ki je dogovorjen na podlagi števila prebivalstva, se to premoženje oziroma obveznost prenese na novi občini v razmerju:
– Občina Cerknica                                          65,1%
– Občina Loška dolina                                      34,9%
S tem sklepom je določeno, da se nepremičnine razdružijo po legi, to pomeni, da določeno nepremičnino prevzame v izključno last in posest oziroma uporabo tista občina, na območju katere ta nepremičnina leži, pri čemer se šteje:
– da na območju Občine Cerknica ležijo nepremičnine v naslednjih katastrskih občinah: Begunje pri Cerknici, Bezuljak, Bločice, Cajnarje, Cerknica, Dolenja vas, Glažuta, Gorenje jezero, Grahovo, Jeršiče, Kožljek, Kranjče, Kremenca, Lipsenj, Osredek, Otave, Otok I, Otok II, Rakek, Rakov Škocjan, Ravne pri Žilcah, Selšček, Štrukljeva vas, Unec, Žerovnica, Žilce,
– da na območju Občine Loška dolina ležijo nepremičnine v naslednjih katastrskih občinah: Babna Polica, Babno Polje, Benete, Dane, Gradiško, Hiteno, Hudi Vrh, Iga vas, Javorje, Knežja Njiva, Kozarišče, Krajič, Leskova dolina, Lož, Merulje, Nadlesk, Nova vas, Podcerkev, Poljane, Pudob, Radlek, Ravne pri Topolu, Ravnik, Runarsko, Stari trg, Strmica, Studenec, Studeno, Topol, Velike Bloke, Veliki Vrh, Viševek, Volčje, Vrh, Vrhnika, Zales,
– da območje katastrske občine Ulaka delno leži v obeh novih občinah zaradi česar se novi občini dogovorita, da vsaka od njiju prevzame v last in posest oziroma uporabo nepremičnine, upoštevajoč pri tem lego teh nepremičnin glede na mejo med občinama.
Če je s tem sklepom glede posamezne nepremičnine dogovorjeno, da ostane nerazdružena, pripada vsaki novi občini solastninska pravica oziroma upravljavsko upravičenje v naslednjih solastninskih deležih:
– Občina Cerknica                                          65,1%
– Občina Loška dolina                                      34,9%
IV. INFRASTRUKTURA
5. člen
Vsi objekti in naprave komunalne, cestne, prometne in druge infrastrukture, to so vodovodi, kanalizacija, javna razsvetljava ipd., ki so bili na dan 31. 12. 1994 v lasti in posesti bivše Občine Cerknica in katere ležijo na območju posamezne novonastale občine preidejo z dnem uveljavitve tega sklepa v last in posest občine na ozemlju katere ležijo.
6. člen
Občinski upravi občin Cerknica in Loška dolina skupaj z upravljavci izdelajo popis premoženja iz tega člena, župana občine Cerknica in Loška dolina pa izdelata sklep o zemljiškoknjižnem vpisu za vsako občino posebej.
V. JAVNO PODJETJE
7. člen
Občinska sveta občin Cerknica in Loška dolina ugotavljata, da je bila vrednost Komunalnega podjetja Komunala Cerknica p.o. na dan 31. 12. 1994 148,458.000 SIT.
8. člen
Občinska sveta občin Cerknica in Loška dolina ugotavljata, da se vrednost Komunalnega podjetja Komunala Cerknica p.o. deli v razmerju:
– Občina Cerknica                                          65,1%
– Občina Loška dolina                                      34,9%
Pri sprejemu akta in reorganizacije Komunalnega podjetja Komunala Cerknica p.o. se lahko vložni deleži delijo v razmerju 65% Občina Cerknica in 35% Občina Loška dolina.
9. člen
S prevzemom nepremičnine po legi, vsaka občina prevzame tudi obveznosti, izvirajoče iz prevzete nepremičnine. Podrobna medsebojna razmerja v Javnem podjetju Komunala Cerknica bosta občini Cerknica in Loška dolina urejali z odlokom, statutom podjetja in drugimi akti Javnega podjetja Komunala Cerknica.
10. člen
O premoženju, ki ga posamezna novonastala občina prenaša v upravljanje javnem podjetju se odloča posamezna občina na podlagi veljavnih predpisov, ki veljajo za komunalno področje.
Premoženje posamezne občine se prenese v upravljanje javnemu podjetju s sklepom, ki ga izda župan.
VI. PREHODNI IN KONČNI DOLOČBI
11. člen
Občinska sveta občin Cerknica in Loška dolina nalagata občinskima upravama, da skladno s tem sklepom izvedeta postopke za zemljiškoknjižni vpis lastninske pravice oziroma pravice uporabe in sicer na nepremičninah, ki so predmet tega sklepa.
Določila tega člena se uporabljajo tudi za vpise javne knjige in registre.
12. člen
Ta sklep začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 40301-2/99
Cerknica, dne 4. novembra 1999.
Župan
Občine Cerknica
Valentin Schein l. r.
Št. 40301-1/2000
Stari trg pri Ložu, dne 22. decembra 1999.
Župan
Občine Loška dolina
Jožef Gorše l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti