Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje
oznaka
-----------------------------------------------------------------
3502 Albumini (vključno koncentrati dveh ali
več proteinov iz sirotke z vsebnostjo 80
ut.% ali več proteinov iz sirotke, računano na
suho snov), albuminati in drugi albuminski
derivati
- Jajčni albumin:
350211 - - posušen:
350211900 - - - drugo
350219 - - drugo:
350219900 - - - drugo
- Mlečni albumin, vključno koncentrati iz
dveh ali več mlečnih proteinov:
- - drugo:
350220910 - - - posušen (na primer v lističih,
kosmičih, prahu)
350220990 - - - drugo
4501 Pluta, naravna, surova ali enostavno
obdelana; odpadki plute; zdrobljena,
drobljena ali zmleta pluta
5201 00 Bombaž, nemikan in nečesan
5301 Lan, surov ali predelan, toda nepreden;
laneno predivo in odpadki (vključno z
odpadki preje in razvlaknjenimi
tekstilnimi surovinami)
5302 Konoplja (Cannabis sativa L.), surova ali
predelana, toda nepredena; konopljeno
predivo in odpadki (vključno z odpadki preje in
razvlaknjenimi tekstilnimi surovinami)
PRILOGA 2
KMETIJSKI IZDELKI
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje Količina Carinska
oznaka (t) stopnja
-----------------------------------------------------------------
1 2 3 4 (1)
-----------------------------------------------------------------
0201 Meso, goveje, sveže ali
ohlajeno 50 5.4
0203 Meso, prašičje, sveže,
ohlajeno ali zamrznjeno 100 6.5
0207 Meso in užitni odpadki
perutnine iz tar.št.
0105, sveže, ohlajeno ali
zamrznjeno
- Kokoši vrste Gallus
domesticus:
0207 11 - -nerazrezane na kose,
sveže ali ohlajene:
0207 11 900 - - - oskubljene in
očiščene, brez glav, nog
ter vratov, src, jeter in
želodčkov, znane kot "65%
piščanci" ali pod drugim
nazivom 20 6.5
0402 Mleko in smetana,
koncentrirana ali z
dodatkom sladkorja ali
drugih sladil 20 6.5
0406 Sir in skuta
0406 30 - Sir, topljen, razen
naribanega, ali v prahu 20 5.4
0703 Čebula, šalotka, česen,
por druge užitne
čebulnice; sveža ali
ohlajena
0703 20 000 - Česen 30 7.2
0808 Jabolka, hruške in
kutine, sveže
0808 10 - Jabolka:
0808 10 100 - - jabolka za predelavo,
razsuta, od 16. septembra
do 15. decembra 200 5.4
1601 Klobase in podobni
izdelki iz mesa, drugih
užitnih klavničnih
proizvodov ali krvi;
sestavljena živila na
osnovi teh proizvodov 20 6.5
1602 Drugi pripravljeni ali
konzervirani izdelki iz
mesa, drobovja ali krvi 20
1602 10 000 - Homogenizirani
proizvodi 18.0
1602 20 - Iz jeter katere koli
živali 18.0
- Iz perutnine iz tar.
št. 0105:
1602 31 - - puranov 16.2
1602 32 - - kokoši vrste Gallus
domesticus 6.5
1602 39 - - drugo 6,5
- Prašičev:
1602 41 - - šunka (stegno) in
njeni kosi 6.5
1602 42 - - plečeta in njihovi
kosi 6.5
1602 49 - - drugo, vključno
mešanice 6.5
1602 50 - Goved 6.5
1602 90 - Drugo, vključno z
izdelki iz krvi katerih
koli živali 6.5
1704 Sladkorni proizvodi
(ključno z belo
čokolado), brez kakava 20
1704 10 - Žvečilni gumi,
prevlečen s sladkorjem
ali ne 16.2
1704 90 - Drugo 13.2
1806 Čokolada in druga živila,
ki vsebujejo kakav 10
1806 10 - Kakav v prahu z
dodatkom sladkorja ali
drugih sladil 16.2
1806 20 - Drugi izdelki v blokih,
mase nad 2 kg, ali v
tekočem stanju, pastozni
masi, prahu, zrnih ali v
drugih oblikah v razsutem
stanju, v posodah ali
pakiranjih nad 2 kg 16.2
- Druga čokolada, v
blokih ali palicah:
1806 31 000 - - polnjeni 16.2
1806 32 - - nepolnjeni 10.2
1806 90 - Drugo 16.2
-----------------------------------------------------------------
(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna
tarifna oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi,
uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne
oznake.
PRILOGA 3
KMETIJSKI IZDELKI
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje Količina Carinska
oznaka (t) stopnja
-----------------------------------------------------------------
1 2 3 4 (1)
-----------------------------------------------------------------
0209 00 Prašičja maščoba in salo,
očiščena mesa, in
podkožno maščevje
perutnine (netopljeno),
sveže, ohlajeno,
zamrznjeno, nasoljeno,
razsoljeno, sušeno ali
prekajeno 20 6.0
2208 Nedenaturiran etanol, z
vsebnostjo manj kot 80
vol.%; žganja, likerji in
druge alkoholne pijače 70
2208 20 - Alkoholne pijače,
dobljene z destilacijo
vina in iz grozdja,
grozdnega drozga ali
grozdnih tropin 24.0
2208 30 - Whisky 16.2
2208 40 - Rum in tafia (žganje iz
sladkornega trsa) 24.0
2208 50 - Gin in brinjevec 24.0
2208 60 - Vodka 24.0
2208 70 - Likerji, krepilne
pijače 24.0
2208 90 - Drugo 24.0
-----------------------------------------------------------------
(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna
tarifna oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi,
uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne
oznake.
PRILOGA 4
KMETIJSKI IZDELKI
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje Količina Carinska
oznaka (t) stopnja
-----------------------------------------------------------------
1 2 3 4 (1)
-----------------------------------------------------------------
0305 Ribe, sušene, nasoljene
ali v slanici; prekajene
ribe, pečene pred
prekajevanjem ali med
prekajevanjem; ribja
moka, zdrob in peleti,
primerni za človeško
prehrano 65
0305 10 000 - Ribja moka, zdrob in
peleti, ustrezna za hrano
ljudi 5.0
0305 20 000 - Jetra in ikre, sušene,
prekajene, nasoljene ali
v slanici 5.0
0305 30 - Ribji fileti, sušeni,
nasoljeni, v slanici,
toda neprekajeni 5.0
- Prekajene ribe,
vključno s fileti:
0305 41 000 - - pacifiški lososi
(Oncorhynchus nerka,
Oncorhynchus gorbuscha,
Oncorhynchus keta,
Oncorhynchus
tschawytscha,
Oncorhynchus kisutch,
Oncorhynchus masou in
Oncorhynchus rhodurus),
atlantski lososi (Salmo
salar) in donavski lososi
(Hucho hucho) 1.5
0305 42 000 - - sledi (Clupea
harengus, Clupea
pallasii) 4.0
0305 49 - - druge 4.0
- Sušene ribe,
nenasoljene ali
nasoljene, toda
neprekajene:
0305 51 - - trske (Gadus morhua,
Gadus ogac, Gadus
macrocephalus) 4.0
0305 59 - - druge 4.0
- Ribe, nasoljene, toda
nesušene in neprekajene,
ter ribe v slanici:
0305 61 000 - - sledi (Clupea
harengus, Clupea
pallasii) 1.0
0305 62 000 - - trske (Gadus morhua,
Gadus ogac, Gadus
macrocephalus) 5.0
0305 63 000 - - inčun-brgljuni
(Engraulis spp.) 5.0
0305 69 - - druge 5.0
1604 Pripravljene ali
konzervirane ribe, kaviar
in kaviarjevi nadomestki,
pripravljeni iz ribjih
jajčec 130
- Ribe, cele ali v kosih,
toda nezmlete:
1604 11 000 - - lososi 1.0
1604 12 - - sledi:
1604 12 100 - - - fileti, surovi,
samo prekriti s testom
ali krušnimi drobtinami,
predhodno ocvrti v olju
ali neocvrti, globoko
zamrznjeni 1.0
- - - drugo:
1604 12 910 - - - - v nepredušni
embalaži 5.0
1604 12 990 - - - - drugo 5.0
1604 13 - - sardine, velike
sardele in papaline 8.5
1604 14 - - tuni, progasti tuni
in palamide (Sarda spp.) 12.5
1604 15 - - skuše 12.5
1604 16 000 - - inčuni 12.5
1604 19 - - druge:
1604 19 100 - - - salmonide, razen
lososa 13.5
- - - ribe rodu
Euthynnus, razen
progastega tuna
(Euthynnus (Katsuwonus)
pelamis):
1604 19 310 - - - - fileti, znani kot
"vlečeni fileti" 12.5
1604 19 390 - - - - drugo 12.5
1604 19 500 - - - ribe vrste
Orcynopsis unicolor 12.5
- - - druge:
1604 19 910 - - - - fileti, surovi,
samo prekriti s testom
ali krušnimi drobtinami,
predhodno ocvrti v olju
ali neocvrti, globoko
zamrznjeni 12.5
- - - - druge:
1604 19 920 - - - - - trska (Gadus
morhua, Gadus ogac, Gadus
macrocephalus) 1.0
1604 19 930 - - - - - saj ali morski
losos (Pollachius virens) 12.5
1604 19 940 - - - - - oslič
(Merluccius spp.,
Urophycis spp.) 12.5
1604 19 950 - - - - - aljaški saj
(Theragra chalcogramma)
in saj (Pollachius
pollachius) 12.5
1604 19 980 - - - - - druge 12.5
1604 20 - Druge pripravljene ali
konzervirane ribe:
1604 20 050 - - pripravljen surimi 5.0
- - druge:
1604 20 100 - - - losos 5.0
1604 20 300 - - - salmonide, razen
lososa 13.5
1604 20 400 - - - inčuni 12.5
1604 20 500 - - - sardine, palamide,
skuše vrste Scomber
scombrus in Scomber
japonicus, ribe vrste
Orcynopsis unicolor 12.5
1604 20 700 - - - tuni, progasti tuni
ali druge ribe iz rodu
Euthynnus 12.5
1604 20 900 - - - druge ribe 12.5
1604 30 - Kaviar in kaviarjevi
nadomestki 1.0
-----------------------------------------------------------------
(1) Kjer je navedena štirimestna, šestmestna oziroma osemmestna
tarifna oznaka, se carinska stopnja, kot je določena v prilogi,
uporablja za vse tarifne podštevilke v okviru navedene tarifne
oznake.