Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje
oznaka
-----------------------------------------------------------------
1 2
-----------------------------------------------------------------
3502 Albumini, albuminati in drugi
albuminski derivati:
- Jajčni albumin:
3502 11 -- posušen:
3502 11 90 --- drugo
3502 19 -- drugo:
3502 19 90 --- drugo
3502 20 - Mlečni albumin, vključno
koncentrati iz dveh ali več
mlečnih proteinov:
3502 20 10 -- neustrezen ali ki bo s
predelavo postal neustrezen za
človeško prehrano
-- drugo:
3502 20 91 --- posušen (na primer v
lističih, kosmičih, prahu)
3502 20 99 --- drugo
4501 Pluta, naravna, surova ali
enostavno obdelana; odpadki
plute; zdrobljena, drobljena ali
zmleta pluta
5201 00 Bombaž, nemikan in nečesan
5301 Lan, surov ali predelan, toda
nepreden; laneno predivo in
odpadki (vključno z odpadki preje
in razvlaknjenimi tekstilnimi
surovinami)
5302 Konoplja (Cannabis sativa L.),
surova ali predelana, toda
nepredena; konopljeno predivo in
odpadki (vključno z odpadki preje
in razvlaknjenimi tekstilnimi
surovinami)
PRILOGA 2
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje Carinska Carinska
oznaka stopnja kvota
(1) (t)
-----------------------------------------------------------------
1 2 3 4
-----------------------------------------------------------------
0406 40 - Sir z modrimi
plesnimi 4,5 20
0808 10 100 - - jabolka za
predelavo, razsuta 4,5 100
1601 Klobase in podobni
izdelki iz mesa, drugih
užitnih klavničnih
proizvodov ali krvi;
sestavljena živila na
osnovi teh proizvodov 5,5 20
1602 Drugi pripravljeni ali
konzervirani izdelki iz
mesa, drobovja ali krvi 50
1602 10 000 - Homogenizirani
proizvodi 15
1602 20 - Iz jeter katere koli
živali 15
- Iz perutnine iz tar.
št. 0105:
1602 31 - - puranov 13,5
1602 32 - - kokoši vrste Gallus
domesticus 5,5
1602 39 - - drugo 5,5
- Prašičev:
1602 41 - - šunka (stegno) in
njeni kosi 5,5
1602 42 - - plečeta in njihovi
kosi 5,5
1602 49 - - drugo, vključno
mešanice 5,5
1602 50 - Goved 5,5
1602 90 - Drugo, vključno z
izdelki iz krvi katerih
koli živali 5,5
1704 90 750 - - - - karamele
(toffee) in podobne
sladkarije 11 30
1806 Čokolada in druga
živila, ki vsebujejo
kakav
1806 90 - Drugo 13,5 20
1901 Sladni ekstrakt; živila
iz moke, zdroba, škroba
in sladnega ekstrakta
brez dodatka kakava ali
z dodatkom kakava v
prahu v količini manj
kot 40 ut.%,...
1901 90 - Drugo: 50
- - ekstrakt slada:
1901 90 110 - - - z vsebnostjo
suhega ekstrakta 90
ut.% ali več 10,0
1901 90 190 - - - drugo 10,0
- - drugo:
1901 90 910 - - - ki ne vsebuje
mlečnih maščob,
saharoze, ...... 10,0
1901 90 99 - - - drugo 22,5
1905 Kruh, peciva, sladice,
biskviti in drugi
pekovski izdelki z
dodatkom kakava ali
brez njega; hostije,
kapsule za farmacevtske
proizvode, oblati za
pečatenje, rižev papir
in podobni izdelki 50
1905 10 000 - Hrustljavi kruh
(krisp) 12,5
1905 20 - Kruh in podobni
izdelki, začinjeni z
ingverjem 13,5
1905 30 - Sladki biskviti,
vaflji in oblati:
- - popolnoma ali delno
prevlečeni s čokolado
ali drugimi proizvodi,
ki vsebujejo kakav:
1905 30 110 - - - v izvirnem
pakiranju z neto
vsebino do vključno 85g 13,5
1905 30 190 - - - drugo 13,5
- - drugo:
- - - sladki keksi
(piškoti):
1905 30 300 - - - - ki vsebujejo 8
ut.% ali več mlečnih
maščob 13,5
- - - - drugo:
1905 30 510 - - - - - sendvič keksi
(piškoti) 13,5
1905 30 590 - - - - - drugo 13,5
- - - vaflji in oblati:
1905 30 910 - - - - soljeni,
polnjeni ali nepolnjeni 10,0
1905 30 990 - - - - drugo 10,0
1905 40 - Prepečenec, opečen
kruh (toast) in podobni
opečeni izdelki: 10,0
1905 90 - Drugo:
1905 90 100 - - matzos 10,0
1905 90 200 - - hostije, kapsule za
farmacevtske proizvode,
oblati, rižev papir in
podobni proizvodi 5,0
- - drugo:
1905 90 300 - - - kruh, ki ne
vsebuje dodanega medu,
jajc, sira ali sadja
... 15,0
1905 90 400 - - - vaflji in oblati
z vsebnostjo vode več
kot 10 ut.% 15,0
1905 90 450 - - - biskviti 15,0
1905 90 550 - - - proizvodi,
pridobljeni s
potiskanjem ali
vlečenjem... 15,0
- - - drugo:
1905 90 600 - - - - z dodanimi
sladili 15,0
1905 90 90 - - - - drugo: 15,0
2105 Sladoled in druge
ledene sladice s
kakavom ali brez kakava 13,5 20
2201 10 - Mineralne vode in
sodavice 7,5 20
2203 00 Pivo iz slada 20,0 100
-----------------------------------------------------------------
(1) Kjer so navedene carinske stopnje za posamezno tarifno
številko (štirimestna tarifna oznaka) ali posamezno tarifno
podštevilko (šestmestna oziroma osem ali devetmestna oznaka)
se navedena carinska stopnja uporablja za vse tarifne
podštevilke v okviru navedene tarifne številke oziroma šest ali
osemmestne podštevilke.
PRILOGA 3
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje Carinska Carinska
oznaka stopnja kvota
(1) (t)
-----------------------------------------------------------------
1 2 3 4
-----------------------------------------------------------------
1108 13 - - krompirjev škrob 1,5 100
2208 60 - Vodka 20,0 150
2208 70 - Likerji 20,0 200
-----------------------------------------------------------------
(1) Kjer so navedene carinske stopnje za posamezno tarifno
številko (štirimestna tarifna oznaka) ali posamezno tarifno
podštevilko (šestmestna oziroma osem ali devetmestna oznaka)
se navedena carinska stopnja uporablja za vse tarifne
podštevilke v okviru navedene tarifne številke oziroma šest ali
osemmestne podštevilke.
PRILOGA 4
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje
oznaka
-----------------------------------------------------------------
1 2
-----------------------------------------------------------------
0301 Ribe, žive (2)
0302 Ribe, sveže ali ohlajene, razen
ribjih filetov in drugega ribjega
mesa iz tar. št. 0304 (3)
0303 Ribe, zamrznjene, razen ribjih
filetov in drugega ribjega mesa
iz tar. št. 0304 (4)
0304 Ribji fileti in drugo ribje meso
(nemleto ali mleto), sveže,
ohlajeno ali zamrznjejo (5)
0306 Raki v oklepu ali brez oklepa,
živi, sveži, ohlajeni,
zamrznjeni, sušeni, nasoljeni ali
v slanici, raki v oklepu, kuhani
v sopari ali vodi, pa tudi
ohlajeni, zamrznjeni, sušeni
nasoljeni ali v slanici, moka,
zdrob in peleti, primerni za
človeško prehrano
0307 Mehkužci v oklepu ali brez
oklepa, živi, sveži, ohlajeni,
zamrznjeni, sušeni, nasoljeni ali
v slanici; vodni nevretenčarji,
razen rakov in mehkužcev, živi,
sveži, ohlajeni, zamrznjeni,
sušeni, nasoljeni ali v slanici,
moka, zdrob in peleti, primerni
za človeško prehrano
2301 Moka, zdrob in peleti iz mesa ali
mesnih odpadkov, rib ali rakov,
mehkužcev ali drugih vodnih
nevretenčarjev, neustreznih za
hrano ljudi; ocvirki
2301 10 000 - Moka, zdrob in peleti iz mesa
ali mesnih odpadkov; ocvirki (6)
-----------------------------------------------------------------
(1) Kjer je navedena tarifna številka (štirimestna tarifna
oznaka) se carinska stopnja "prosto" uporablja za vse tarifne
podštevilke (šestmestne oziroma devetmestne oznake) v okviru
navedene tarifne številke.
(2), (3), (4) in (5) Za spodaj navedene tarifne oznake se plačuje
carina po stopnjah, določenih v skladu z zakonom o carinski
tarifi oziroma predpisi, sprejetimi na njegovi podlagi:
-----------------------------------------------------------------
Tarifna Poimenovanje
oznaka
-----------------------------------------------------------------
1 2
-----------------------------------------------------------------
(2):
0301 91 - -postrvi
0301 93 - -krap
(3):
0302 11 - -postrvi
0302 12 000 - -pacifiški losos, atlantski
losos in donavski losos
0302 40 -Sledi, razen jeter in iker
0302 61 - -sardele, velike sardele,
papaline
0302 69 110 - - - -krap
0302 69 550 - - - -inčuni
0302 69 650 - - - -oslič
0302 69 910 - - - -skuša
(4):
0303 21 - -postrvi
0303 22 000 - -atlantski lososi in donavski
lososi
0303 50 -Sledi, razen jeter in iker:
0303 71 - -sardele, velike sardele,
papaline
0303 77 000 - -brancini
0303 79 110 - - - -krap
(5):
0304 10 110 - - - -postrvi
0304 10 130 - - - -pacifiškega lososa,
atlantskega lososa in donavskega
lososa
0304 10 190 - - - -drugih sladkovodnih rib
0304 20 110 - - -postrvi
0304 20 130 - - -pacifiškega lososa,
atlantskega lososa in donavskega
lososa
0304 20 190 - - -drugih sladkovodnih rib
(6): Razen izdelkov iz kitovega mesa