Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/1999 z dne 3. 12. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/1999 z dne 3. 12. 1999

Kazalo

4662. Sklep o uvedbi krajevnega samoprispevka za del Krajevne skupnosti Mostje-Banuta - naselje Staro Mostje, stran 14716.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85) ter 3. in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94, 13/95 – odl. US, 38/96 in 43/96) ter izida referenduma za uvedbo krajevnega samoprispevka za naselje Staro Mostje z dne 21. 11. 1999 objavljamo
S K L E P
o uvedbi krajevnega samoprispevka za del Krajevne skupnosti Mostje–Banuta – naselje Staro Mostje
1. člen
Za območje dela Krajevne skupnosti Mostje–Banuta, v naselju Staro Mostje se po odločitvi krajanov naselja Staro Mostje na referendumu dne 21. novembra 1999 uvede samoprispevek v denarju.
2. člen
Samoprispevek v denarju se uvede za obdobje 5 let, in sicer od 1. 12. 1999 do 30. 11. 2004.
3. člen
Sredstva, zbrana s samoprispevkom, bodo uporabljena za:
– preplastitev obstoječih asfaltnih cest in novo asfaltiranje do sedaj neasfaltiranih vaških cest v naselju Staro Mostje,
– obnovo zvonika,
– ureditev poljskih poti.
4. člen
Zavezanci za plačilo samoprispevka so krajani, ki imajo stalno prebivališče v naselju Staro Mostje (od h. št. 1 do h. št. 39), in sicer:
– vsi zaposleni po stopnji – 2% od plače, nadomestila in plačil za pogodbena dela od neto prejemkov,
– samostojni podjetniki in obrtniki – 3% od neto zavarovalne osnove,
– krajani, ki so zavezanci za davek od kmetijske dejavnosti – po stopnji 8% od letnega KD negozdnih in gozdnih površin,
– krajani, ki prejemajo pokojnino – 2% od neto prejemkov,
– krajani, ki so na začasnem delu v tujini – 300 DEM letno v tolarski protivrednosti obračunani po srednjem tečaju Banke Slovenije na dan 30. 12. tekočega leta.
5. člen
Plačila samoprispevka so oproščeni zavezanci, ki jih določa 12. člen zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85 in 48/96).
6. člen
V primeru novogradenj na območju uvedbe samosprispevka, so novi lastniki dolžni v celoti poravnati obveznosti iz naslova samoprispevka, zmanjšano za vrednost amortizacije zgrajenega objekta.
Za izvzete hišne številke, ki so nenaseljene v času uvedbe samoprispevka velja, da se odloži plačilo samoprispevka do vselitve. Takrat poravna lastnik samoprispevek v celoti zmanjšan za vrednost amortizacije zgrajenega objekta.
7. člen
Samoprispevek obračunavajo in odtegujejo podjetja, zavodi, zasebni delodajalci in drugi izplačevalci plač in nadomestil in pokojnin, pogodbenega dela in avtorskih honorarjev pri vsakem izplačilu.
Kmetijskim proizvajalcem ter obrtnikom in samostojnim podjetnikom bo obračunavalo in odtegovalo samoprispevek Ministrstvo za finance RS, Davčni urad – izpostava Lendava.
Zavezanci, ki prejemajo plačo in pokojnino iz tujine plačujejo samoprispevek dvakrat letno, in sicer do 30. 6. za prvih šest mesecev in do 31. 12. za drugih šest mesecev tekočega leta, po položnicah, ki jih izstavlja KS Mostje-Banuta.
8. člen
Od zavezancev, ki samoprispevka ne plačujejo v roku, se obveznosti izterjajo po predpisih, ki veljajo za izterjavo davkov.
9. člen
S krajevnim samoprispevkom zbrana sredstva se bodo v celoti namenila za izvajanje programa iz 3. člena tega sklepa, zbirala pa se bodo na zbirnem računu KS Mostje-Banuta št. 51920-042-059-82981 s pripisom “samoprispevek naselja Staro Mostje“.
10. člen
Nadzor nad zbiranjem, uporabo in gospodarjenjem s samoprispevkom zbranih sredstev izvaja odbor, ki ga je imenoval Svet krajevne skupnosti Mostje-Banuta. Odbor najmanj enkrat letno poroča zboru krajanov naselja Staro Mostje o zbranih in porabljenih sredstvih samoprispevka.
11. člen
Ta sklep začne veljati z dnem sprejema in se objavi v Uradnem listu RS ter na krajevno običajen način.
Mostje, dne 25. novembra 1999.
Predsednik
Sveta krajevne skupnosti
Mostje-Banuta
Drago Škafar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti