Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/1999 z dne 3. 12. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/1999 z dne 3. 12. 1999

Kazalo

4647. Odlok o načinu upravljanja in oddajanja v uporabo športne dvorane Brinje v Grosupljem, stran 14693.

Na podlagi 21. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94 – odločba US, 45/94 – odločba US, 57/94, 14/95, 20/95 – odločba US, 63/95 – obvezna razlaga, 9/96 – odločba US, 44/96 – odločba US, 26/97, 70/97, 10/98 in 74/98) in 18. člena statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 42/99) je Občinski svet občine Grosuplje na 12. redni seji dne 24. 11. 1999 sprejel
O D L O K
o načinu upravljanja in oddajanja v uporabo športne dvorane Brinje v Grosupljem
1. člen
S tem odlokom se določajo način upravljanja, oddajanje v uporabo ter način določanja višine in plačila uporabnine športne dvorane Brinje v Grosupljem (v nadaljnjem besedilu: športna dvorana).
2. člen
Občina Grosuplje daje športno dvorano s pripadajočimi zunanjimi športnimi igrišči in opremo v upravljanje Zvezi športnih organizacij Grosuplje, Adamičeva cesta 29 Grosuplje. Seznam kvadratur posameznih prostorov športne dvorane in zunanjih športnih igrišč, ki se daje v upravljanje je naslednji:
– cela športna dvorana                                  1.251 m2
– plesna dvorana                                          120 m2
– dvorana za namizni tenis                                 58 m2
– dvorana za borilne športe                                61 m2
– skupni prostori: garderobe v nadstropju za obiskovalce, prostor za režijo tekem, press konferenca, vhodna avla, sanitarije v nadstropju, balkon, prostor za sodnika, garderobe za tekmovalce, hodniki, predprostor, shrambe orodij, sodniška niša, prostor za prvo pomoč, prostor za snemalno mesto, reporterska mesta, klimat, zakloniščni prostori
– zunanje rokometno igrišče
– zunanje košarkarsko in odbojkarsko igrišče
– zunanje igrišče za odbojko na mivki.
Seznam pripadajoče opreme bo dogovorjen s pogodbo med Občino Grosuplje in Zvezo športnih organizacij Grosuplje.
Občina Grosuplje daje opremljene pisarniške prostore v nadstropju športne dvorane v upravljanje Zvezi športnih organizacij Grosuplje. Dva pisarniška prostora sta namenjena za Zvezo športnih organizacij Grosuplje, ostali trije pa za zainteresirana športna društva, pri čemer bodo imela prednost športna društva in klubi, katerih vadba bo potekala v športni dvorani (rokomet, košarka, odbojka). Zvezi športnih organizacij Grosuplje se za uporabo pisarniških prostorov zagotavljajo sredstva za dejanske stroške obratovanja teh prostorov iz proračuna Občine Grosuplje. Za ostale pisarniške prostore sklene Zveza športnih organizacij Grosuplje v soglasju z Občino Grosuplje z zainteresiranimi športnimi društvi in klubi pogodbe o uporabi pisarniških prostorov, s katerimi se jim zaračunajo dejanski stroški obratovanja pisarniških prostorov. Soglasje občine izda župan.
3. člen
Zveza športnih organizacij Grosuplje daje športno dvorano v uporabo naslednjim uporabnikom:
– Osnovna šola Brinje Grosuplje, Adamičeva cesta 29 Grosuplje za pouk in interesne dejavnosti od ponedeljka do petka v času od 8. ure do 16. ure,
– športna društva in klubi v skladu s programom dela in urnikom zasedenosti športne dvorane od ponedeljka do petka v času od 16. ure do 22. ure,
– športna društva in klubi za organizacijo tekem in prireditve in drugi uporabniki za prireditve ob sobotah in nedeljah.
4. člen
Pri uporabi športne dvorane imajo prednost programi športnih društev in klubov za otroke in mladino, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport, ki so vključeni v financiranje letnega programa športa iz proračuna Občine Grosuplje.
5. člen
Program uporabe športne dvorane in urnik zasedenosti športne dvorane sprejme Zveza športnih organizacij Grosuplje na predlog strokovne službe Zveze športnih organizacij Grosuplje in v soglasju z Občino Grosuplje pred začetkom uporabe športne dvorane oziroma pred začetkom šolskega leta. Soglasje občine izda župan.
Program uporabe športne dvorane se uporablja za čas upravljanja zveze športnih organizacij Grosuplje.
6. člen
Upravljanje in uporabo športne dvorane zagotavlja Zveza športnih organizacij Grosuplje z obstoječim strokovnim kadrom (strokovni delavec – organizator športnih dejavnosti).
Za opravljanje tehničnih del v športni dvorani (vratarska, hišniška opravila, vzdrževalna dela) Zveza športnih organizacij zaposli enega tehničnega sodelavca (hišnik – vzdrževalec) za čas veljavnosti odloka. Sredstva za tehničnega sodelavca se zagotovijo iz proračuna Občine Grosuplje.
Nadzor nad uporabo športne dvorane opravlja strokovna služba Občine Grosuplje.
7. člen
Cene za uporabo športne dvorane potrjuje občinski svet s sklepom.
8. člen
Zveza športnih organizacij Grosuplje sklene z vsakim uporabnikom športne dvorane pogodbo o uporabi športne dvorane, ki vsebuje pravice in obveznosti uporabnika in upravljalca športne dvorane. Zveza športnih organizacij Grosuplje pošilja sprotno sklenjene pogodbe o uporabi športne dvorane, podatke o prihodkih in odhodkih pri oddaji športne dvorane v uporabo ter o ostalih problemih pa dvakrat letno in sicer do 28. 2. in 30. 6. Uradu za gospodarstvo in družbene dejavnosti Občine Grosuplje, ki pripravi poročilo o upravljanju športne dvorane za obravnavo na občinskem svetu.
9. člen
Sredstva pridobljena iz naslova oddajanja športne dvorane v uporabo Zveza športnih organizacij Grosuplje porabi namensko za:
– stroške ogrevanja, vode, elektrike, smeti, čiščenja, nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča ter drugih izdatkov,
– tekoče vzdrževanje športne dvorane.
10. člen
Uporabnina za športno dvorano se nakazuje Zvezi športnih organizacij Grosuplje neposredno iz proračuna in sicer za Osnovno šolo Brinje Grosuplje iz sredstev za osnovno izobraževanje, za športna društva in klube, ki so vključeni v financiranje letnega programa športa iz proračuna Občine Grosuplje pa iz sredstev za šport. Podlaga za nakazilo so sklenjene pogodbe o uporabi športne dvorane. Ostalim uporabnikom športne dvorane Zveza športnih organizacij Grosuplje na podlagi sklenjenih pogodb o uporabi športne dvorane izstavlja račune.
11. člen
Medsebojne pravice in obveznosti med Občino Grosuplje in Zvezo športnih organizacij Grosuplje se podrobneje uredijo s pogodbo.
12. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS Slovenije, uporablja pa se od 1. 12. 1999 do 30. 6. 2000.
Št. 36100-11/99
Grosuplje, dne 24. novembra 1999.
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti