Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/1999 z dne 1. 10. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/1999 z dne 1. 10. 1999

Kazalo

3791. Odlok o denarnih pomočeh v Občini Dobrepolje, stran 12503.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Dobrepolje (Uradni list RS, št. 37/99) je Občinski svet občine Dobrepolje na 10. seji dne 21. 9. 1999 sprejel
O D L O K
o denarnih pomočeh v Občini Dobrepolje
1. člen
S tem odlokom se določijo upravičenci, pogoji in postopek dodeljevanja sredstev za pomoč družini na domu v Občini Dobrepolje.
2. člen
Sredstva za denarne pomoči iz sredstev Občine Dobrepolje se zagotovijo v proračunu Občine Dobrepolje.
3. člen
Sredstva za denarne pomoči iz sredstev Občine Dobrepolje so namenjena za:
– denarne pomoči za nakup šolskih potrebščin, ozimnice, kurjave in za premostitev trenutne materialne stiske,
– enkratne letne denarne pomoči za delno kritje stroškov zdravljenja odvisnosti v komunah.
4. člen
Do denarne pomoči za šolske potrebščine, ozimnico, kurjavo in premostitev trenutne materialne stiske so upravičeni občani Občine Dobrepolje:
1. posamezniki, ki cenzusa za denarni dodatek po zakonu o socialnem varstvu ne presegajo za 100%,
2. družine, kjer dohodek na družinskega člana ne presega cenzusa za denarni dodatek po zakonu o socialnem varstvu za več kot 70%.
Izjemno je mogoče dodeliti denarno pomoč za šolske potrebščine, ozimnico, kurjavo in za premostitev trenutne materialne stiske v primerih težje bolezni v družini, starosti oziroma nesposobnosti za pridobitno delo, elementarnih nesreč, drugih nesreč, požara ali smrti hranitelja ter drugih izjemnih okoliščin.
Okoliščine, ki omogočajo dodelitev denarnih pomoči iz prejšnjega odstavka, se dokazujejo z ustreznimi potrdili in mnenjem strokovnega delavca Centra za socialno delo, ki prosilca obravnava.
5. člen
Do enkratne letne pomoči za delno kritje stroškov zdravljenja odvisnosti v komunah so upravičeni občani Občine Dobrepolje, ki poleg pogojev navedenih v 4. členu tega pravilnika izpolnjujejo tudi pogoj vključenosti v zdravljenje odvisnosti v komuni, kar dokazujejo z ustreznimi dokazili.
6. člen
Pri odmeri denarne pomoči se upoštevajo vsi dohodki in prejemki po 27. in 28. členu zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 54/92), pri čemer niso izvzeti prejemki:
– za oskrbo v tuji oziroma rejniški družini,
– otroški dodatek in drugi družinski prejemki,
– štipendije in
– socialno-varstvene dajatve.
7. člen
Denarna pomoč za šolske potrebščine, ozimnico, kurjavo in za premostitev trenutne materialne stiske se odmeri glede na materialne potrebe prosilca, vendar ne more preseči dvakratnega zneska denarne pomoči kot edinega vira preživljanja.
Denarna pomoč za šolske potrebščine, ozimnico, kurjavo in za premostitev trenutne materialne stiske se lahko dodeli največ dvakrat letno ne glede na izpolnjevanje pogojev za dodelitev te pomoči.
8. člen
Enkratna letna denarna pomoč za delno kritje stroškov zdravljenja odvisnosti v komunah se odmeri in dodeli v višini 100% zajamčene plače in se jo lahko dodeli največ tri leta zapored.
9. člen
Upravičenci naslovijo vlogo za dodelitev denarne pomoči iz sredstev Občine Dobrepolje na Centru za socialno delo, ki ugotavlja upravičenost do te pomoči. Vlogi je potrebno priložiti dokazila o izpolnjevanju pogojev.
Center za socialno delo odloči o zahtevku z odločbo. V postopku ugotavljanja upravičenosti do denarne pomoči se smiselno uporabljajo določbe zakona o splošnem upravnem postopku.
Zoper odločbo je dopustna pritožba pri županu Občine Dobrepolje v roku 15 dni po prejemu pismenega odpravka odločbe.
Pritožbo se vloži pismeno pri Centru za socialno delo in je takse prosta.
10. člen
Denarne pomoči upravičencem nakazuje Občina Dobrepolje.
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 15406-1/99
Dobrepolje, dne 21. septembra 1999.
Župan
Občine Dobrepolje
Anton Jakopič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti