Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/1999 z dne 13. 5. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/1999 z dne 13. 5. 1999

Kazalo

1731. Odredba o tujih odobritvah in uporabi digitalne radijske terminalske opreme za satelitske telekomunikacijske storitve S-PCS, stran 4081.

Na podlagi 14. člena pravilnika o ugotavljanju skladnosti in odobravanju terminalske opreme in radijskih postaj (Uradni list RS, št. 50/97) in na podlagi 99. člena zakona o upravi (Uradni list RS, št. 67/94, 20/95 – odl. US in 29/95) izdaja minister za promet in zveze
O D R E D B O
o tujih odobritvah in uporabi digitalne radijske terminalske opreme za satelitske telekomunikacijske storitve S-PCS
1. člen
Na podlagi te odredbe se v Republiki Sloveniji lahko vključuje v javno telekomunikacijsko omrežje, uporablja in trži:
– digitalna radijska terminalska oprema za satelitske osebne telekomunikacijske storitve S-PCS, ki deluje v frekvenčnih pasovih 1,6/2,4 GHz, če ustreza dokumentu ETSI, TBR 041 ter pripadajočima standardoma ETS 300733 in ETS 300831;
– digitalna radijska terminalska oprema za satelitske osebne telekomunikacijske storitve S-PCS, ki deluje v frekvenčnih pasovih 2,0 GHz, če ustreza dokumentu ETSI, TBR 042 ter pripadajočima standardoma ETS 300 733 in 300 734.
2. člen
Oseba, ki trži digitalno radijsko terminalsko opremo za satelitske osebne telekomunikacijske storitve S-PCS iz prejšnjega člena, je dolžna hraniti celotno tehnično dokumentacijo, določeno v četrtem odstavku 10. člena, in izjavo o izpolnjevanju tehničnih predpisov, določeno s Prilogo 1 pravilnika o ugotavljanju skladnosti in odobravanju terminalske opreme in radijskih postaj, ter Izjavo o skladnosti, določeno v tretjem odstavku člena pravilnika o elektromagnetni združljivosti (EMC), (Uradni list RS, št. 61/97), še najmanj deset let po prodaji zadnje digitalne radijske terminalske opreme za satelitske osebne telekomunikacijske storitve S-PCS.
Oseba iz prejšnjega odstavka je dolžna hraniti pri sebi kopije tujih odobritev, potrdil in meritvenih rezultatov tujih pristojnih ustanov, ki nedvoumno potrjujejo in dokazujejo,da je odobrena digitalna radijska terminalska oprema za satelitske osebne telekomunikacijske storitve S-PCS ustrezna.
3. člen
Digitalna radijska terminalska oprema za satelitske osebne telekomunikacijske storitve S – PCS iz 1. člena te odredbe mora biti označena takole:
-----------------------------------------------------------------------------
CE začetnici         Številka certifikacijske ustanove   Znak primernosti za
                                                         vključevanje v javno
                                                         telekomunikacijsko
                                                         omrežje
-----------------------------------------------------------------------------
5. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 2660-6/99
Ljubljana, dne 5. maja 1999.
mag. Anton Bergauer l. r.
Minister
za promet in zveze

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti