Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/1999 z dne 12. 3. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/1999 z dne 12. 3. 1999

Kazalo

713. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija Jug - poslovni center "STC vzhod", stran 1385.

Na podlagi tretjega odstavka 110.b člena poslovnika Občinskega sveta mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 66/95, 1/96, 46/96, 75/96 in 37/97) izdajam
S K L E P
o objavi odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija jug – poslovni center “STC vzhod“
Objavljam odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija JUG – poslovni center “STC vzhod“, ki ga je Mestni svet mestne občine Celje sprejel na seji dne 2. 3. 1999.
Župan
Mestne občine Celje
Bojan Šrot l. r.
Mestni svet mestne občine Celje je na podlagi 39. in 40. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 52/93, 56/93, 71/93, 44/97) in 17. člena statuta Mestne občine Celje (Uradni list RS, št. 41/95) dne 2. 3. 1999 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Industrija jug – poslovni center “STC vzhod“
1. člen
V skladu s prostorskimi sestavinami dolgoročnega plana Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 2000 (Uradni list SRS, št. 4/88 in Uradni list RS, št. 18/91, 54/94) in s srednjeročnim družbenim planom Občine Celje za obdobje od leta 1986 do leta 1990 (Uradni list SRS, št. 40/86 in Uradni list RS, št. 48/90) se spremeni in dopolni zazidalni načrt “Industrija jug“ (projekt Zavod za napredek gospodarstva Celje, št. 216/70, odlok objavljen v Uradnem listu SRS, št. 37/71) po projektu, ki ga je izdelala Vizura, d.o.o., Celje pod št. 78/98-01.
2. člen
2. člen odloka o zazidalnem načrtu “Industrija jug“ se dopolni z novimi odstavki, ki glasijo:
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta se nanašajo na kompleks vzhodno od zgrajenih objektov STC.
Meja spremembe zazidalnega načrta se začne v točki priključka servisne ceste k STC z glavno cesto G2 in poteka po zahodnem robu servisne ceste do skladiščnega objekta na parceli 357/1, k.o. Celje ter nato dalje po severnem robu brežine industrijskega tira do južnega roba nasipa glavne ceste G2, dalje poteka meja po robu nasipa G2 do začetne točke s priključkom servisne ceste na G2.
Velikost območja spremembe zazidalnega načrta je ca. 6 ha.
Območje je namenjeno bencinskemu servisu z manjšim lokalom in avtopralnico ter šestimi objekti, ki so namenjeni za poslovne, servisne, trgovske, storitvene in skladiščne dejavnosti, skrajni vzhodni del pa je namenjen rezervatom za manipulacijske in parkirne površine.
3. člen
3. člen odloka se dopolni z novimi odstavki, ki glasijo:
Bencinski servis:
– Objekt je zidan, fasade so obdelane v klasičnih materialih in ometane ali obložene z montažnimi elementi, streha je lahko v pločevinasti izvedbi z minimalnim naklonom ali ravna.
– Dimenzije zidanega objekta so ca. 14 m × 27 m.
– Nadstrešnica, pod katero so predvidena točilna mesta, je lahko v kovinski ali betonski izvedbi s pločevinasto ali streho z minimalnim naklonom.
– Dimenzije nadstrešnice so ca. 18 m × 25 m.
– Cisterne bodo vkopane delno v zelenici ob servisu, delno pod asfaltnimi površinami.
– V primeru, da bi bencinska črpalka prenehala delovati, je dolžan investitor poskrbeti za vse sanacijske ukrepe za vrnitev zemljišča v prvotno stanje.
Objekti 1, 2, 3, 4, 5 za poslovne, servisne, trgovske, storitvene, proizvodne in skladiščne dejavnosti:
– Predvidenih je šest objektov v klasični ali montažni izvedbi z dvokapnimi ali ravnimi strehami.
– Tlorisni gabariti so od ca. 20 m × 90 m – 140 m, višinski pa od P+1 do P+3 brez podkletitev
– Zasnova in število objektov je lahko tudi drugačna glede na potrebe posameznih uporabnikov, vendar pogojena z navezavo na južno servisno cesto.
– Fasade objektov v smeri proti magistralni cesti morajo biti primerno arhitekturno oblikovane.
Objekt 6 za poslovne, servisne, trgovske, storitvene, proizvodne in skladiščne dejavnosti:
– Tlorisni gabarit je 25 m × 47 m, višinski pa od P + 1 do P + 3 brez podkletitve z ravno ali dvokapno streho.
Rezervat za manipulacijske in parkirne površine:
– Skrajni vzhodni del obravnavanega območja je predviden kot rezervat za manipulacijske in parkirne površine za osebna in tovorna vozila in bo podrobneje obdelan z lokacijsko dokumentacijo.
Funkcionalna zemljišča:
– Posamezna funkcionalna zemljišča se določijo glede na potrebe po prostoru v lokacijskih dokumentacijah glede na potrebe uporabnikov prostora.
4. člen
4. člen odloka se dopolni z novim odstavkom, ki glasi:
Komunalno omrežje območja spremembe zazidalnega načrta je navezano v skladu s pogoji upravljalcev za posamezne vode na obstoječe omrežje. Vse servisne ceste morajo biti v splošni lasti, oziroma javne površine izven funkcionalnih površin objektov, razen dovoznih priključkov do objektov in parkirnih površin, ki morajo biti opredeljene k posameznim objektom.
Kompleks predvidene spremembe zazidalnega načrta leži glede na odlok o varovanju grobov in grobišč v območju, kjer so po pričevanju mogoči grobovi vojnih in povojnih žrtev. V primeru najdišč le-teh, je potrebno obvezno upoštevati vsa določila odloka o zavarovanju in začasnem urejanju grobov in grobišč vojnih in povojnih žrtev revolucije na območju Občine Celje (Uradni list RS, št. 12/93) in določila ureditvenega načrta za Park spomina Teharje.
5. člen
Tolerance
Pri dimenzijah objektov 1, 2, 3, 4, 5 in 6 so mogoče smiselne spremembe le-teh, pa tudi združenje posameznih lokacij objektov glede na potrebe uporabnikov prostora ob upoštevanju smiselnega koncepta cestnega omrežja, kar mora biti rešeno s posameznimi lokacijskimi dokumentacijami.
Kot začasna raba prostora so mogoče na mestu predvidenih objektov tudi parkirne površine za potrebe tovornih vozil.
Kot tolerance so mogoče tudi smiselne spremembe dimenzij bencinskega servisa, spremembe zunanje ureditve in mikrolokacije bencinskega servisa ter izvoza na glavno cesto G2 – št. 107, odsek 1274 v Celju.
Prav tako so kot tolerance mogoči prizidki in spremembe namembnosti obstoječih objektov Skladiščno transportnega centra v poslovne, servisne, trgovske, storitvene in skladiščne dejavnosti.
6. člen
Projekt iz 1. člena tega odloka je stalno na vpogled vsem zainteresiranim pri pristojni službi Mestne občine Celje.
7. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 352-199/98
Celje, dne 2. marca 1999.
Župan
Mestne občine Celje
Bojan Šrot l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti